ICS 4 a reunit la București experți medicali, reputați analiști și jurnaliști din întreaga lume

În perioada 18-19 noiembrie s-a desfășurat la Parlamentul României cea de-a patra ediție a evenimentului International Crisis Summit (ICS), eveniment organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și The Grassroots Association, la care au luat parte experți medicali, reputați analiști și jurnaliști din întreaga lume.

În cadrul discursului de debut din cea de-a doua zi a summitului, Cristian Terheș, membru al Parlamentului European, a vorbit despre importanța dezbaterii și a libertății de exprimare într-o societate deschisă. El a subliniat că adevărul se descoperă prin dezbateri, cercetare și critică.

„Acum câteva luni am organizat cea de-a treia ediție a acestui summit la Bruxelles. Multe dintre discursurile experților care ne-au împărtășit cunoștințele lor la Parlamentul European au fost ceva nemaivăzut. Tocmai asta este ideea unei societăți deschise: să permitem tuturor, cu opinii diferite, în special persoanelor cu expertiză, să își împărtășească părerile și opiniile și noi să dezbatem în baza acestora. Nu aș spune că suntem profeți, că avem o conexiune directă cu Dumnezeu și că el însuși ne șoptește în ureche că acesta este adevărul și că ce spune celălalt este o minciună. Noi, ca societate, descoperim adevărul prin dezbateri, prin cercetare și prin critici”, a spus acesta.

Cristian Terheș a vorbit și despre lupta sa împotriva măsurilor pe care le consideră abuzive în timpul pandemiei de Covid-19. El a explicat că, provenind din Europa de Est, unde românii au trăit sub tiranie, înțelege valoarea libertății și a drepturilor fundamentale.

„Multă lume la Bruxelles se întreabă de ce noi, câțiva membri ai Parlamentului European din Europa de Est, ne-am luptat cu aceste măsuri abuzive în timpul pandemiei de Covid. Și răspunsul meu a fost următorul: pentru că noi venim din Europa de Est! Nu doar că știm ce este tirania, noi am trăit în ea. În mod evident, bunicii, părinții noștri ne-au spus despre comunism, dar voi, cei din Europa de Vest, ați fost binecuvântați să trăiți într-o societate liberă după cel de-al Doilea Război Mondial, noi nu am fost. Experiențe precum aceasta pot fi împărtășite de orice român. Imaginați-vă cum este să crești și să te duci la coadă să stai ore întregi să îți cumperi lapte, carne, totul era raționalizat. (…) Pentru noi, cei de la Parlamentul European, să ne dăm seama ce s-a întâmplat a fost ca o trezire. Ne-am gândit că nu mai vrem să trăim în această societate și ne-am dus și am spus tuturor că nu este în regulă ca guvernele să oblige oamenii să se vaccineze cu produse pe care nici măcar nu le vor. Nu dezbat dacă așa zisele vaccinuri sunt bune sau nu, asta e treaba experților. (…) Dacă cineva vrea să ia această decizie, să fie injectat cu un produs medical, decizia trebuie să aparțină persoanei în cauză și nu mie. Am depus un jurământ atunci când am fost ales să apăr drepturile fundamentale ale oamenilor și vreau să îl respect”, a subliniat europarlamentarul român.

În finalul intervenției sale, Terheș a avertizat asupra creșterii puterii unui nou regim totalitar la nivel mondial. El a subliniat că, având în vedere experiența sa într-un regim totalitar și autoritar în Europa de Est, este în măsură să recunoască semnele unui astfel de regim.

„Acum înțelegem că am avut dreptate să apărăm drepturile fundamentale ale oamenilor, să luptăm pentru tot ceea ce am jurat să apărăm. În calitate de medici trebuie să puteți să aveți dreptul de a prescrie medicamente potrivite pentru pacienții dumneavoastră. Este absurd ca eu, un ales, să votez în Parlament ce să prescrie medicul la cabinet. (…) Am trăit într-un regim totalitar și autoritar până acum 30 de ani în Europa de Est. Dumneavoastră, cei din Vest, nu ați experimentat aceste lucruri. Problema este că noi vedem acum modul în care un nou regim totalitar capătă tot mai multă putere la nivel mondial”, a conchis Cristian Terheș.

Dr. Robert Malone, un om de știință renumit, medic, autor și comentator politic recunoscut la nivel internațional, a spus în cadrul discursului său că „răspunsul global de acum 4 ani cu siguranță a fost un eșec total”.

„Am pregătit împreună cu ceilalți medicii o listă de 750 de studii științifice care vorbesc despre efectele adverse. Doctor Trozzi a pregătit o altă listă de 1000 de referințe verificate care sunt găsite și pe site-ul lui. (…) Este vremea să îngropăm aceste idei și politici totalitare care ne sunt impuse pentru a avansa interesele corporative globale. Apărarea libertății medicale este un loc bun de început. Nu uitați niciodată înțelepciunea Sfântului Augustin: adevărul este ca un leu – nu trebuie să îl aperi, ci trebuie să îl eliberezi și o să se apere singur. Așadar, fiți voi leul și nu victima!”, a spus Dr. Robert Malone.

Dr. Byram Bridle, profesor asociat de imunologie virală, cu un doctorat în imunologie și un post-doctorat în imunologie virală, a arătat că în toată lumea s-a dezvoltat așa-zisa știință a dezinformării. „Se pune întrebarea cine hotărăște ce este adevărat și ce este fals? Cu alte cuvinte, cine este arbitrul informării corecte? Acești „deținători ai adevărului” sunt așa-zișii experți, experți care, din experiența mea și a specialiștilor din sală, sunt foarte influențabili, dând numeroase dovezi că au un caracter slab”, a arătat acesta.

Potrivit Dr. Bridle, Comisia Europeană și alte entități au creat strategii de combatere a dezinformării urmate de acești experți. „Să vă dau exemplu cum se aplică în Canada astfel de strategii referindu-mă la dl. Tim Caufield, unul dintre așa-zișii experți, medaliat pentru eforturile sale de autoritățile canadiene. Fiind nevoit să argumenteze într-un comentariu de ce consideră o știre drept dezinformare, acesta a scris doar „Nu, nu, nu, nu și iar nu”. (…) Avem o problemă cu acești experți arbitri ai adevărului, mai ales că mărturiile lor în instanțe sunt luate ca atare. Lor nu li se cere să aducă dovezi când etichetează o știre ca fiind o sursă de dezinformare”, a subliniat profesorul Bridle.

Dr. Ryan Cole, fondatorul, directorul executiv și directorul medical al Cole Diagnostics, un laborator anatomic și clinic independent care a servit pacienții din Idaho și din întreaga țară timp de aproape 20 de ani cu diagnostice patologice și teste de laborator de specialitate, a subliniat faptul că în ultimii 3 ani au fost realizate multe lucruri, însă „mai avem de făcut”. „Este important că încă mai suntem aici și că suntem puternici și că în fiecare zi ni se mai alătură câte o persoană. Și asta este important: să îi trezim la realitate pe concetățenii noștri. Cred că suntem într-un moment foarte bun”.

Potrivit acestuia, în vremuri în care există această „deziluzie universală, adevărul este un act revoluționar”. „Trăim într-o lume a bunăstării și a iadului, nu a sănătății și a bunăstării emoționale și medicale. (…) Încă o provocare cu care ne confruntăm la nivel mondial este să ne uităm câteodată doar unii la alții și să dăm vina unii pe alții. Acest mesaj care ne îndeamnă să ne atacăm între noi nu funcționează. Noi trebuie să lucrăm împreună și să îi atacăm pe cei din afară și să promovăm medicina așa cum ar trebui ea făcută. Sper să nu fie nevoie să ne atacăm între noi, ci să ne susținem unii pe alții. Dacă cineva vă spune o idee contradictorie încercați să îl înțelegeți sau să îl convingeți de ce nu este bine să gândească așa”, a punctat Ryan Cole.

Acesta a afirmat că „dacă ne dorim cu adevărat să ne bucurăm de sănătate, de bunăstare, orice medic adevărat ar trebui să își facă fiecare pacient să fie atât de sănătos și independent încât să nu mai aibă nevoie de medic”.

Ryan Cole a conchis că trebuie să se întoarcă în medicină consimțământul informat, sănătatea publică trebuie să fie reformată, „trebuie să ne întoarcem la bunăstare și stare de sănătate și dacă într-adevăr vrei să urmărești știința, atunci urmărește-i pe cei cărora nu li se mai permite să vorbească. Noi, ca grup, sper să avem rezistență”.

Dr. Chris Shoemaker, un medic de familie din Toronto, Canada și membru al Colegiului Medicilor de Familie din Canada (CCFP), a lăudat poporul român pentru că nu a cedat în fața a ceea ce a dictat guvernul național. „Voi ați înțeles după mulți ani dificili că nu trebuie să urmați orbește orice vă dictează proprii conducători. Vă mulțumesc că ați fost conștienți și că datorită rezistenței voastre țara are una dintre cele mai mici rate de mortalitate față de alte țări din Europa”, a spus Chris Shoemaker.

Dr. Stephen Malthouse, care a practicat medicina în British Columbia, Canada, a declarat în cadrul summit-ului că a constatat că „viitorul medicinei este legat de tratamentele alternative, homeopate. Tot mai mulți canadieni apelează la acestea. De ce o fac dacă au fost marginalizate de-a lungul timpului? Găsim răspunsul în utilizarea tot mai frecventă a Inteligenței Artificiale în domeniul medical și în fenomenul lipsei de empatie din rândul medicilor convenționali”.

Potrivit acestuia, se pare că Inteligența Artificială dezvoltată de Google poate trece examenul medical cu o notă destul de bună ceea ce ne face să credem că Inteligența Artificială se dezvoltă mai repede decât noi, oamenii. „Însă, IA-ului îi lipsește empatia, calitatea pe care cei mai mulți dintre pacienți se așteaptă ca un medic să o posede. Însă am constat că medicii nu mai au empatie față de proprii pacienți și mă întreb de ce? Cel mai frecvent răspuns este „lipsa de timp”. Această constatare este o problemă pentru că într-un mic experiment s-a demonstrat că ChatGPT a răspuns mai empatic decât niște doctori la un set de întrebări. Însă, în ciuda acestei tendințe, noi știm că oamenii îi preferă tot oameni”, a punctat medicul.

Dr. Stephen Malthouse a subliniat că astăzi „trăim în „paradigma medicală Rockefeller” care ne influențează educația, producția farmaceutică și de vaccinuri și care generează profituri uriașe pentru marile companii și „Big Pharma” chiar dacă acest fel de gândire, din păcate, nu dă roade bune”.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

După ore îndelungate de discuții cu reprezentanții autorităților locale britanice, la care au luat parte și parlamentarii AUR Antonio Andrușceac și Gheorghe Adrian Cătană, copiii familiei de români care au fost luați din sânul familiei se întorc acasă. Antonio Andrușceac este deputat, dar și specialist în […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, a criticat soluția propusă de ministrul agriculturii, Florin Barbu, prin care ministerul să intervină cu un mecanism prin care să le fie amânate ratele la bănci o anumită perioadă fermierilor. Marius Lulea consideră că, prin această măsură, datoria fermierilor va crește, subliniind […]
George Simion, candidatul AUR pentru funcția de Președinte al României, a inaugurat luni, 22 iulie, sediul de campanie pentru alegerile de la finalul anului la Magazinul București în prezența a sute de persoane. Oamenii prezenți la evenimentul de deschidere a sediului au semnat contractul de înscriere […]
România se confruntă cu una dintre cele mai severe secete din istoria recentă, fiind cea mai afectată țară din Uniunea Europeană. Din cauza secetei extreme, UE riscă să piardă 800.000 de tone de porumb, jumătate din această cantitate fiind din România. Mai mult, recoltele fermierilor noștri […]
Marcel Ciolacu a organizat astăzi o ședință de urgență la Guvern din cauza riscului de blackout. O întâlnire care, dacă nu ar fi fost politicile distructive din domeniul energetic ale PSD și PNL din ultimii 34 de ani, nu ar fi trebuit să aibă loc. Care […]
Claudiu Târziu Parlamentul European Ursula von der Leyen
Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor și liderul europarlamentarilor AUR, Claudiu Târziu, a declarat, în contextul sesiunii plenare desfășurate la Strasbourg în cadrul căreia Ursula von der Leyen a fost aleasă cu 401 voturi din 707 valabil exprimate pentru conducerea Comisiei Europene, […]