George-Nicolae Simion – declarație politică – Dezvoltarea comunităților noastre nu se poate face prin abuz și nedreptate.

Stimate domnule președinte,

Stimați colegi,

Mogoșoaia este o localitate din apropierea Capitalei României cu un profil cultural și istoric de excepție. Pe teritoriul ei se află un renumit palat brâncovenesc, o biserică ctitorie a aceluiași domn și un parc deosebit de frumos și de mare. Mogoșoaia este locul de care s-au legat nume mari ale literaturii române, precum Marin Preda sau Nicolae Breban.

Ei bine, Mogoșoaia se află astăzi sub asaltul unui grup de interese care nu urmărește punerea în valoare a patrimoniului cultural-istoric al localității, ci acapararea de terenuri și exploatarea acestora sub pretextul unui proiect de dezvoltare imobiliară denumit pompos „Sectorul Zero”.

Sunt în joc 1100 hectare de teren ale mai multor zeci de proprietari, printre care și Academia Română care deține 195 hectare. Tuturor acestor proprietari li s-a propus să aleagă între următoarele două variante:

  • Fie cedează gratuit primăriei 39% din suprafața deținută și, atenție!, fac schimb de teren pentru restul de 61%, fiind mutați cu proprietatea într-o zonă puțin atractivă comercial și cu o valoare de exploatare scăzută;
  • Fie sunt expropriați integral cu o sumă ridicolă, cca 1,7 euro/mp.

În fața acestei „oferte” scandaloase, cei mai mulți proprietari au ales să-și caute dreptatea în justiție în fața unei autorități locale abuzive.

Rețineți faptul că este vorba de un proiect imobiliar pentru care nu există Plan Urbanistic General și nici Plan Urbanistic Zonal aprobat. Mai mult, primarul liberal Paul Precum și alți consilieri locali tot de la PNL dețin terenuri în zonă, ceea ce îi pune într-o evidentă stare de incompatibilitate.

Mulți cetățeni consideră că așa-numitul „Sector zero” este de fapt un tun imobiliar cu multe zerouri pentru o grupare infracțională din jurul primarului Paul Precup. Există suspiciunea că acest primar este doar interfața unor persoane din conducerea centrală a PNL. Suspiciunile cetățenilor sunt deosebit de grave și ele trebuie lămurite cât mai curând.

De aceea,

Solicit ANI să clarifice cât mai rapid acuzațiile de incompatibilitate aduse primarului Paul Precup și unor consilieri locali.

Solicit DNA să facă public stadiul cercetărilor întreprinse cu privire la acest caz.

Solicit Prefecturii Județului Ilfov să intervină rapid pentru a bloca acțiunile ilegale desfășurate de primarul Comunei Mogoșoaia și majoritatea din Consiliul Local.

Rog presa să investigheze și să documenteze atent acest tun imobiliar în plină desfășurare care are loc chiar în preajma capitalei României.

Ca orice altă localitate din această țară, și Mogoșoaia are nevoie de dezvoltare urbanistică, dar aceasta nu se poate face prin jecmănirea proprietarilor și prin abuz de putere.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MAI MULTE ARTICOLE

Către: Domnul Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății Domnul Attila-Zoltán Cseke, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Adresată de către: Senator Adrian Costea Circumscripţia electorală: 23 Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Obiectul întrebării: Deficitul de medici de familie în România Data: 22 iunie 2022 Stimați Domni Miniștri, […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Dorinel Cosma Circumscripţia electorală: Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Controalele la  societățile comerciale ce practică arderi ilegale de deșeuri Stimate domnule Ministru, Pe 14 aprilie au avut loc […]
 Adresată:  Domnului ministru Carol Eduard NOVAK, Ministrul Sporturilor De către:  Domnul Senator Sorin Cristian MATEESCU  Circumscripţia electorală nr.14 Constanța,  Grupul  Parlamentar  AUR – Senat  şi prezentată în şedinţa Plenului din 22.06.2022 Obiectul întrebării : situația în care fostului mare fotbalist  Stelian Carabaș  i s-a îngrădit dreptul […]
Adresată: Domnului Ministru al Transporturilor Și Infrastructurii, Sorin Mihai GRINDEANU De către: Senator Andrei BUSUIOC Circumscripția electorală: NR. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Obiectul întrebării: Probabilitatea dezvoltării unui drum de mare viteză pe ruta Tișița- Vama Albița. Data: 22.06.2022 Stimate domnule ministru, Sorin […]
Către: Domnul Sorin Mihai Câmpeanu, Ministrul Educației Adresată de către: Evdochia Aelenei Circumscripția electorală: Nr. 14, Constanța Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Ședința Senatului din: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Clarificări cu privire la măsuri de prevenirea abandonului școlar Domnule Ministru, Proiectul „România Educată” a început […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 – Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Protejarea arborilor remarcabili Stimate domnule Ministru, România nu are, până la acest moment, o legislație […]