George-Nicolae Simion – declarație politică – Dezvoltarea comunităților noastre nu se poate face prin abuz și nedreptate.

Stimate domnule președinte,

Stimați colegi,

Mogoșoaia este o localitate din apropierea Capitalei României cu un profil cultural și istoric de excepție. Pe teritoriul ei se află un renumit palat brâncovenesc, o biserică ctitorie a aceluiași domn și un parc deosebit de frumos și de mare. Mogoșoaia este locul de care s-au legat nume mari ale literaturii române, precum Marin Preda sau Nicolae Breban.

Ei bine, Mogoșoaia se află astăzi sub asaltul unui grup de interese care nu urmărește punerea în valoare a patrimoniului cultural-istoric al localității, ci acapararea de terenuri și exploatarea acestora sub pretextul unui proiect de dezvoltare imobiliară denumit pompos „Sectorul Zero”.

Sunt în joc 1100 hectare de teren ale mai multor zeci de proprietari, printre care și Academia Română care deține 195 hectare. Tuturor acestor proprietari li s-a propus să aleagă între următoarele două variante:

  • Fie cedează gratuit primăriei 39% din suprafața deținută și, atenție!, fac schimb de teren pentru restul de 61%, fiind mutați cu proprietatea într-o zonă puțin atractivă comercial și cu o valoare de exploatare scăzută;
  • Fie sunt expropriați integral cu o sumă ridicolă, cca 1,7 euro/mp.

În fața acestei „oferte” scandaloase, cei mai mulți proprietari au ales să-și caute dreptatea în justiție în fața unei autorități locale abuzive.

Rețineți faptul că este vorba de un proiect imobiliar pentru care nu există Plan Urbanistic General și nici Plan Urbanistic Zonal aprobat. Mai mult, primarul liberal Paul Precum și alți consilieri locali tot de la PNL dețin terenuri în zonă, ceea ce îi pune într-o evidentă stare de incompatibilitate.

Mulți cetățeni consideră că așa-numitul „Sector zero” este de fapt un tun imobiliar cu multe zerouri pentru o grupare infracțională din jurul primarului Paul Precup. Există suspiciunea că acest primar este doar interfața unor persoane din conducerea centrală a PNL. Suspiciunile cetățenilor sunt deosebit de grave și ele trebuie lămurite cât mai curând.

De aceea,

Solicit ANI să clarifice cât mai rapid acuzațiile de incompatibilitate aduse primarului Paul Precup și unor consilieri locali.

Solicit DNA să facă public stadiul cercetărilor întreprinse cu privire la acest caz.

Solicit Prefecturii Județului Ilfov să intervină rapid pentru a bloca acțiunile ilegale desfășurate de primarul Comunei Mogoșoaia și majoritatea din Consiliul Local.

Rog presa să investigheze și să documenteze atent acest tun imobiliar în plină desfășurare care are loc chiar în preajma capitalei României.

Ca orice altă localitate din această țară, și Mogoșoaia are nevoie de dezvoltare urbanistică, dar aceasta nu se poate face prin jecmănirea proprietarilor și prin abuz de putere.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

  Adresată:  Domnului Ion-Marcel CIOLACU, prim-ministru al României De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 21/05/2024 Obiectul întrebării: Chișinăul, în complicitate tacită cu Patriarhia […]
    Adresată:  Doamnei  Maria Monica GUBERNAT, președinte al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 28.05.2025 Obiectul întrebării: […]
  Adresată:  Domnului Ion-Marcel CIOLACU, prim-ministru al României Domnului Adrian-Ioan VEȘTEA, ministru al Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației Domnului Iustin-Marinel CIONCA-ARGHIR, președinte al Consiliului               județean Arad Domnului Ilie BOLOJAN, președinte al Consiliului județean Bihor Domnului Sándor TAMÁS, președinte al Consiliului județean Covasna Domnului Csaba BORBOLY, președinte […]
Nicolae Ciucă a încălcat legea! Biroul Electoral Central din Municipiul Timișoara a admis plângerea formulată de AUR în care sesizam faptul că Nicolae Ciucă prejudiciază campania electorală prin panourile uriașe amplasate în țară în care își face reclamă. Cu scopul fals de a-și promova cartea pe […]
  Adresată:  Doamnei Ancuța Gianina OPRE – Președintele Autorității Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea […]
  Adresată:  Doamnei Luminița-Teodora ODOBESCU, Ministrul Afacerilor Externe De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/05/2024 Obiectul întrebării: Acțiunile ofensatoare de „comemorare” a Trianonului […]