George-Nicolae Simion – declarație politică – Dezvoltarea comunităților noastre nu se poate face prin abuz și nedreptate.

Stimate domnule președinte,

Stimați colegi,

Mogoșoaia este o localitate din apropierea Capitalei României cu un profil cultural și istoric de excepție. Pe teritoriul ei se află un renumit palat brâncovenesc, o biserică ctitorie a aceluiași domn și un parc deosebit de frumos și de mare. Mogoșoaia este locul de care s-au legat nume mari ale literaturii române, precum Marin Preda sau Nicolae Breban.

Ei bine, Mogoșoaia se află astăzi sub asaltul unui grup de interese care nu urmărește punerea în valoare a patrimoniului cultural-istoric al localității, ci acapararea de terenuri și exploatarea acestora sub pretextul unui proiect de dezvoltare imobiliară denumit pompos „Sectorul Zero”.

Sunt în joc 1100 hectare de teren ale mai multor zeci de proprietari, printre care și Academia Română care deține 195 hectare. Tuturor acestor proprietari li s-a propus să aleagă între următoarele două variante:

  • Fie cedează gratuit primăriei 39% din suprafața deținută și, atenție!, fac schimb de teren pentru restul de 61%, fiind mutați cu proprietatea într-o zonă puțin atractivă comercial și cu o valoare de exploatare scăzută;
  • Fie sunt expropriați integral cu o sumă ridicolă, cca 1,7 euro/mp.

În fața acestei „oferte” scandaloase, cei mai mulți proprietari au ales să-și caute dreptatea în justiție în fața unei autorități locale abuzive.

Rețineți faptul că este vorba de un proiect imobiliar pentru care nu există Plan Urbanistic General și nici Plan Urbanistic Zonal aprobat. Mai mult, primarul liberal Paul Precum și alți consilieri locali tot de la PNL dețin terenuri în zonă, ceea ce îi pune într-o evidentă stare de incompatibilitate.

Mulți cetățeni consideră că așa-numitul „Sector zero” este de fapt un tun imobiliar cu multe zerouri pentru o grupare infracțională din jurul primarului Paul Precup. Există suspiciunea că acest primar este doar interfața unor persoane din conducerea centrală a PNL. Suspiciunile cetățenilor sunt deosebit de grave și ele trebuie lămurite cât mai curând.

De aceea,

Solicit ANI să clarifice cât mai rapid acuzațiile de incompatibilitate aduse primarului Paul Precup și unor consilieri locali.

Solicit DNA să facă public stadiul cercetărilor întreprinse cu privire la acest caz.

Solicit Prefecturii Județului Ilfov să intervină rapid pentru a bloca acțiunile ilegale desfășurate de primarul Comunei Mogoșoaia și majoritatea din Consiliul Local.

Rog presa să investigheze și să documenteze atent acest tun imobiliar în plină desfășurare care are loc chiar în preajma capitalei României.

Ca orice altă localitate din această țară, și Mogoșoaia are nevoie de dezvoltare urbanistică, dar aceasta nu se poate face prin jecmănirea proprietarilor și prin abuz de putere.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat că printre prioritățile din această sesiune parlamentară se numără reducerea impozitării muncii în România. Astăzi, în a doua zi de la reluarea activității parlamentare, AUR face un prim pas concret în acest sens prin depunerea unei inițiative legislative prin […]
CĂTRE, BIROUL PERMANENT AL SENATULUI În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (1) și ale art. 75 din Constituția României, republicată și cu prevederile art. 92 alin. (1) din Regulamentul Senatului, republicat, cu modificările și completările ulterioare, vă înaintăm propunerea legislativă intitulată „Lege pentru modificarea și […]
CĂTRE, BIROUL PERMANENT AL SENATULUI În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (4) și ale art. 75 din Constituția României, republicată și cu prevederile art. 92 alin. (4) din Regulamentul Senatului, republicat, cu modificările și completările ulterioare, vă înaintăm „Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 448/2006 […]
CĂTRE,                                       BIROUL PERMANENT AL SENATULUI În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (1) și ale art. 75 din Constituția României, republicată și cu prevederile art. 92 alin. (1) din Regulamentul Senatului, republicat, cu modificările și completările ulterioare, vă înaintăm „Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea […]
Către: Ministerul transporturilor și infrastructurii, domnului Ministru Sorin-Mihai GRINDEANU De la: Mihail ALBIŞTEANU, Cristian-Daniel IVĂNUŢĂ, deputați AUR aleși în circumscripția electorală nr. 24 Iași Subiectul întrebării: Demararea procedurii de transferare a 15 spitale și a 20 de policlinici din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a autorităților […]
Către: Ministerul Sănătății, domnului Ministru, prof. univ. Dr. Alexandru RAFILA De la: Mihail ALBIŞTEANU, Cristian-Daniel IVĂNUŢĂ, deputați AUR, circumscripția electorală nr. 24 Iași Subiectul întrebării: Necesitatea construirii Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară în județul Iași Stimate domnule Ministru, Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară din județul Iași, […]