George-Nicolae Simion – declarație politică – Dezvoltarea comunităților noastre nu se poate face prin abuz și nedreptate.

Stimate domnule președinte,

Stimați colegi,

Mogoșoaia este o localitate din apropierea Capitalei României cu un profil cultural și istoric de excepție. Pe teritoriul ei se află un renumit palat brâncovenesc, o biserică ctitorie a aceluiași domn și un parc deosebit de frumos și de mare. Mogoșoaia este locul de care s-au legat nume mari ale literaturii române, precum Marin Preda sau Nicolae Breban.

Ei bine, Mogoșoaia se află astăzi sub asaltul unui grup de interese care nu urmărește punerea în valoare a patrimoniului cultural-istoric al localității, ci acapararea de terenuri și exploatarea acestora sub pretextul unui proiect de dezvoltare imobiliară denumit pompos „Sectorul Zero”.

Sunt în joc 1100 hectare de teren ale mai multor zeci de proprietari, printre care și Academia Română care deține 195 hectare. Tuturor acestor proprietari li s-a propus să aleagă între următoarele două variante:

  • Fie cedează gratuit primăriei 39% din suprafața deținută și, atenție!, fac schimb de teren pentru restul de 61%, fiind mutați cu proprietatea într-o zonă puțin atractivă comercial și cu o valoare de exploatare scăzută;
  • Fie sunt expropriați integral cu o sumă ridicolă, cca 1,7 euro/mp.

În fața acestei „oferte” scandaloase, cei mai mulți proprietari au ales să-și caute dreptatea în justiție în fața unei autorități locale abuzive.

Rețineți faptul că este vorba de un proiect imobiliar pentru care nu există Plan Urbanistic General și nici Plan Urbanistic Zonal aprobat. Mai mult, primarul liberal Paul Precum și alți consilieri locali tot de la PNL dețin terenuri în zonă, ceea ce îi pune într-o evidentă stare de incompatibilitate.

Mulți cetățeni consideră că așa-numitul „Sector zero” este de fapt un tun imobiliar cu multe zerouri pentru o grupare infracțională din jurul primarului Paul Precup. Există suspiciunea că acest primar este doar interfața unor persoane din conducerea centrală a PNL. Suspiciunile cetățenilor sunt deosebit de grave și ele trebuie lămurite cât mai curând.

De aceea,

Solicit ANI să clarifice cât mai rapid acuzațiile de incompatibilitate aduse primarului Paul Precup și unor consilieri locali.

Solicit DNA să facă public stadiul cercetărilor întreprinse cu privire la acest caz.

Solicit Prefecturii Județului Ilfov să intervină rapid pentru a bloca acțiunile ilegale desfășurate de primarul Comunei Mogoșoaia și majoritatea din Consiliul Local.

Rog presa să investigheze și să documenteze atent acest tun imobiliar în plină desfășurare care are loc chiar în preajma capitalei României.

Ca orice altă localitate din această țară, și Mogoșoaia are nevoie de dezvoltare urbanistică, dar aceasta nu se poate face prin jecmănirea proprietarilor și prin abuz de putere.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Deputatul AUR, Dan Tanasă, a criticat declarațiile pe care președintele UDMR, Kelemen Hunor, le-a făcut în Statele Unite ale Americii, subliniind că, în vreme ce românii celebrau Ziua Națională, liderul UDMR arunca din nou cu venin și noroi în statul român. „Zilele trecute, în timp ce […]
Președintele AUR, George Simion, a atras atenția că actualul Guvern PSD – PNL nu reușește să aibă grijă de copiii României. Acesta a precizat că Programul „Cornul și Laptele” nu funcționează în mare majoritate din județele țării din cauză că nu sunt bani. De asemenea, pentru […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că în această săptămână, la Senat, au fost respinse de către PSD-PNL-UDMR, împreună cu USR, două proiecte de legi extrem de importante pentru români. „Am avut 2 proiecte […]
Președintele AUR, George Simion, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că AUR va solicita extinderea cercetării penale pentru achizițiile din timpul pandemiei și la Raed Arafat și la Adrian Streinu Cercel, cel care, în timpul unei emisiuni televizate, s-a denunțat cu privire la sponsorizările […]
Mă prevalez de această oportunitate pentru a trage un semnal de alarmă în privința restricțiilor traficului autovehiculelor de mare tonaj (TIR), deoarece acestea nu exista sau  sunt nu respectate și încălcate tot mai des. Țara noastră înregistrează, din nou un record negativ. Accidentele rutiere înregistrate în […]
ROMÂNIA, ȚARA ASISTAȚILOR SOCIAL Țara noastră ocupă locul al doilea în Europa la numărul de persoane inactive în câmpul muncii. Dintre acestea, aproape un milion și jumătate ar putea să-și găsească de muncă, dar, pur și simplu, nu vor! Ori, după cum spun unii sociologi, ar […]