Focșa Dumitru-Viorel – declarație politică – “«România Educată» – un eşec previzibil”.

“«România Educată» – un eşec previzibil”

De la instalarea noului ministru al educaţiei, doamna Ligia Deca, o linişte care nu prevesteşte nimic bun este tot ce ni s-a transmis din instituţia care trebuia să se ocupe, în mod direct, alături de preşedintele României, de realizarea şi implementarea Proiectului “România Educată”.

Până acum, însă, singurul fapt prin care s-a făcut remarcată doamna ministru a fost gestul prin care le ia apărarea plagiatorilor, invocând decizii ale CCR care nu mai sunt obligatorii dacă încalcă legislaţia UE!

Pe scurt, joi, 10 noiembrie, doamna ministru a ajuns neanunţată la şedinţa Consiliului General a CNATDCU, însoţită de secretarul de stat din minister, domnul Gigel Paraschiv. Potrivit preşedintelui interimar al CNATDCU, Mircea Dumitru, Ligia Deca a spus în şedinţă că instituţia nu poate analiza tezele de doctorat mai vechi de un an, care au intrat în circuitul civil şi au produs efecte, pentru ca aşa prevede decizia CCR.

Şi gata, domnul ministru Bode, spre exemplu, poate dormi liniştit, în continuare, pe bancheta din spate a automobilului – chiar dacă se vede de pe Lună plagiatul domniei-sale, conform directivei doamnei ministru Deca, pur şi simplu, hoţia nu se pune! Nu contează că nu poate veni un ministru să decidă ce are voie şi ce nu are voie să facă o instituţie care respectă un cadru legal, importantă e directiva de partid! Pentru că, probabil, aşa ar trebui să funcţioneze şi “România Educată” în viziunea acestor politruci!

De-a lungul celor 33 de ani, pe la Ministerul Educaţiei s-au perindat 23 de miniştri, fără a-i mai pune la socoteală şi pe cei interimari, nume sonore, multe sinonime cu incompetenţa totală, dacă ar fi să amintim personaje precum Liviu Pop, Rovana Plumb sau chiar Monica Anisie, ministrul care a refuzat alocarea a 6% din PIB pentru învăţământ, pe motiv că instituţia pe care o conduce n-are ce face cu banii.

În plus, din cele 42 de funcţii de inspector şcolar general din România, 38 sunt deţinute, acum, de membri ai partidelor!

Revenind la proiectul prin care preşedintele ţării a reuşit să înşele încrederea a milioane de români, în raportul final al “României Educate” se regăseşte o colecţie de 24 de fotografii cu preşedintele Klaus Iohannis. Nicio soluţie, niciun grafic sau diagramă, ci doar un singur tabel la final, cu rol explicativ de glosar şi trei scheme – structura propusă a sistemului de învăţământ, ierarhia instituţiilor din sistem şi bugetarea şcolilor, toate acestea fiind o “viziune asupra educaţiei României în anul 2030”. Evident, în fotografii, apărea, premonitoriu, şi doamna Ligia Deca.

Au trecut, deja, 8 ani de când a fost lansat Proiectul şi 200.000 de copii per generaţie, adică 1,4 milioane de copii au trecut prin şcoală. Rezultatele, din păcate, le-am văzut cu toţii: viitorul ţării a fost, practic, sabotat, iar dacă adăugăm şi faptul că Proiectul “România educată” din PNRR a pierdut un miliard de euro, adică un sfert din totalul fondurilor pentru educaţie, cele mai mari tăieri fiind la învăţământul profesional, laboratoarele de ştiinţe şi la universităţi, adică tocmai din locurile care puteau aduce plus valoare, ne putem da seama, cu uşurinţă, de situaţia în care ne aflăm. Şi tot ceea ce a putut face actuala guvernare a fost să extindă până în 2023 orizontul de aşteptare pentru noua legislaţie care să pună în aplicare Programul “România Educată”!

Vă reamintesc că Spiru Haret a reuşit să construiască, în 12 ani, 2.000 de şcoli, multe dintre ele funcţionale şi astăzi, dar şi faptul că nici în perioada de dinainte de cel de-al Doilea Război Mondial nu s-au pierdut atât de multe talente, cât s-au pierdut în România de după 1990!

Şi, între timp, ca un epilog de proastă calitate, doamna ministru atât este de pătrunsă de “valorile” neomarxiste şi globaliste, încât militează chiar pentru desfiinţarea propriei universităţi, Universitatea Maritimă din Constanţa.

Vă asigur că, din 2024, una dintre priorităţile AUR va fi redresarea sistemului educaţional românesc, prin adaptarea lui la realitatea contemporană, nu la cea de partid, prin depolitizarea lui şi numirea oamenilor cu adevărat competenţi în funcţiile în care să permită refacerea a ceea ce s-a distrus în aceşti ultimi 33 de ani!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a fost sâmbătă, 19 mai, pentru toată ziua, în județul Bistrița-Năsăud. În Bistrița, după un flashmob în parcul unde se regăsește și Cetatea Bistriței, o parte dintre candidații la alegerile europarlamentare […]
Cristian Terheș, europarlamentar, cel care deschide lista Alianței AUR pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie, lansează un apel urgent către cetățeni în contextul investigațiilor desfășurate de Parchetul European (EPPO) asupra președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cristian Terheș critică vehement protejarea continuă a […]
Între 27 mai și 1 iunie, la Geneva, va avea loc cea de-a 77-a adunare a Organizației Mondiale a Sănătății care, potrivit tuturor informațiilor disponibile până la acest moment, prin adoptarea Tratatului de Pandemie Globală, urmărește să instaureze o nouă formă de control la nivel global. […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, vineri, 17 mai, în județul Mureș, la Sighișoara și la Târgu Mureș. În urma unui flashmob organizat în centrul orașului Sighișoara, participanții au ajuns în Cetatea Medievală din Târgu […]
Cultura românească este plină de povestiri despre eroism, unitate și patriotism, povestiri care au fost redate de cinematografia națională. Prin intermediul filmelor istorice, publicul poate să cunoască mai bine figuri emblematice ale istoriei românești, care nu doar că au modelat națiunea, dar au și inspirat generații […]
Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală în cazul lui Nicușor Dan, după sesizările făcute de Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, cu privire la refuzul primarului general de a informa opinia publică despre banii pe care i-a cheltuit pentru campania publicitară. „Am fost chemați […]