Florin Pușcașu – interpelare către Guvernul României – Ce măsuri ați luat pentru evitarea falimentului întreprinzătorului român?

Adresată: Domnului Prim-Ministru al Guvernului, Marcel Ciolacu
De către: dl. Deputat Pușcașu Lucian Florin Circumscripția electorală nr.35, Suceava
Obiectul interpelării: Ce măsuri ați luat pentru evitarea falimentului întreprinzătorului român?


Domnule Prim-Ministru,


Cu reducerea aparatului bugetar ati eșuat, cu reforma pensiilor speciale ati esuat, cu reducerea cheltuielilor statului ati esuat! Ați introdus o suprataxare care nu rezolvă problema bugetară, oricum creată tot de coalitia de guvernare.


În ceea ce privește România, „avem toate șansele” de a intra într-o recesiune, iar PIB-ul va crește mult mai puțin față de estimări.


Rezultă că măsurile luate de dvs. nu sunt bune pentru țară și popor! De ce nu spuneți oamenilor adevărul, că ați întârziat deconturile din PNRR și ati mutat o tranșă de încasări pentru anul 2024, pentru că nu sunteți capabili să gestionați un proiect?


De ce nu spuneți că inflația este o mare problemă și va crește datorită pachetului fiscal aprobat? Asta înseamnă că modelul de dezvoltare pe care îl aplicați este unul inflaționist și, pe termen lung, nu poate duce decât la sărăcirea populației!

Putem noi să dăm vina cât vrem pe război, pe drone, pe ce vrem noi – problemele economiei au, în primul rând, cauze interne: problemele structurale și problemele legate de modelul de dezvoltare, care este unul inflaționist și pune accent pe consum, ci nu pe producție. Creșterea de fiscalitate pentru sectorul IMM-urilor, microîntreprinderi și persoane fizice autorizate, începând de la 1 ianuarie este bomboana pe coliva economiei!


Mediul de afaceri trebuie să aibă acces la capital, la capital de lucru, să poată să vină în întâmpinarea solicitărilor pe care le are statul pe diferite proiecte cu finanțare europeană, altfel va scădea și absorția fondurilor europene. Companiile se vor împrumuta mai greu și cu costuri mai mari. Dobânzile sunt strict legate de inflație. Cei care au afaceri în derulare și care trebuie să asigure mai mulți bani la bugetul statului prin creșterea fiscalității, trebuie să-și asigure și supraviețuirea. Acest lucru face ca, anul 2024, să fie în continuare un an de supraviețuire, ci nu un an de creștere și consolidare economică pentru sectorul privat. Criza energetică, care a contribuit la creșterea prețurile produselor de larg consum, a petrolului, a gazelor naturale și electricității, nu a trecut.


În tot acest context ați abandonat și preocupările pentru piața europeană de transport unde companiile românești sunt dezavantajate atât de Pachetele de Mobilitate 1 și 2 adoptate recent de organismele Uniunii Europene cât și de lipsa facilităților Spațiului Schengen pentru România, care întârzie, nejustificat, să se concretizeze.


Aveți o strategie de dezvoltare economică sau România este o corabie în derivă? Păreți preocupat numai de alegeri și de creșterea în sondaje și ați abandonat preocuparea față de creșterea economiei României și găsirea de soluții pentru susținerea antreprenorului român, cel pe care puneți biruri în fiecare zi.
Față de această situație, vă adresăm următoarea interpelare:

Care sunt măsurile luate pentru scoaterea românilor din sărăcie și care sunt măsurile luate pentru a evita falimentul economiei românești și a întreprinzătorilor?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Marcel Boloș refuză să vină în Parlament pentru a da explicații cu privire la situația economică dezastruoasă și la ultimele măsuri luate de ministerul de Finanțe, care nu fac decât să îi sărăcească și mai mult pe români. Concret, ministrul de Finanțe ar fi trebuit să […]
George Simion Meritocratia AUR
Peste 700 de români, specialiști în domenii cheie pentru țară, au aplicat pe LinkedIn la programul „Meritocrația conduce România”, lansat în urmă cu doar trei zile de președintele AUR, George Simion. Sunt români specializați în tehnologie, educație, sănătate, oameni cu experiență vastă, care vor să dea […]
claudiu-tarziu
Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, critică în termeni foarte duri “Codul de conduită pentru prevenția și sancționarea xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură”, document adoptat de Ministerul Educației și intrat recent în vigoare. “Conform prevederilor acestui document, […]
AUR Chișinău candidații la alegerile europarlamentare
Alianța pentru Unirea Românilor și-a prezentat duminică, 21 aprilie, la Chișinău, în Republica Moldova, într-un eveniment inedit, o parte dintre candidații pentru alegerile europarlamentare care se vor desfășura pe data de 9 iunie 2024. La evenimentul organizat la Chișinău, la care au participat peste 300 de […]
AUR mașini medici mediul rural
Alianța pentru Unirea Românilor pune la dispoziția medicilor de familie 40 de mașini pe care să le folosească pentru deplasările în teritoriu. Primele două mașini au fost deja redirecționate medicilor de familie din Mureș și Teleorman, în cadrul unui eveniment care a avut loc în fața […]
Regimul de la Kiev, prin intermediul serviciului său de spionaj militar HUR, se amestecă grosolan în treburile interne ale României, în campania electorală în curs. Totodată, Kievul urmărește și intimidarea românilor din Ucraina, precum și intimidarea Patriarhiei Române. Presa de la Kiev, citând ca sursă serviciul […]