Florin Pușcașu – interpelare către Guvernul României – Ce măsuri ați luat pentru evitarea falimentului întreprinzătorului român?

Adresată: Domnului Prim-Ministru al Guvernului, Marcel Ciolacu
De către: dl. Deputat Pușcașu Lucian Florin Circumscripția electorală nr.35, Suceava
Obiectul interpelării: Ce măsuri ați luat pentru evitarea falimentului întreprinzătorului român?


Domnule Prim-Ministru,


Cu reducerea aparatului bugetar ati eșuat, cu reforma pensiilor speciale ati esuat, cu reducerea cheltuielilor statului ati esuat! Ați introdus o suprataxare care nu rezolvă problema bugetară, oricum creată tot de coalitia de guvernare.


În ceea ce privește România, „avem toate șansele” de a intra într-o recesiune, iar PIB-ul va crește mult mai puțin față de estimări.


Rezultă că măsurile luate de dvs. nu sunt bune pentru țară și popor! De ce nu spuneți oamenilor adevărul, că ați întârziat deconturile din PNRR și ati mutat o tranșă de încasări pentru anul 2024, pentru că nu sunteți capabili să gestionați un proiect?


De ce nu spuneți că inflația este o mare problemă și va crește datorită pachetului fiscal aprobat? Asta înseamnă că modelul de dezvoltare pe care îl aplicați este unul inflaționist și, pe termen lung, nu poate duce decât la sărăcirea populației!

Putem noi să dăm vina cât vrem pe război, pe drone, pe ce vrem noi – problemele economiei au, în primul rând, cauze interne: problemele structurale și problemele legate de modelul de dezvoltare, care este unul inflaționist și pune accent pe consum, ci nu pe producție. Creșterea de fiscalitate pentru sectorul IMM-urilor, microîntreprinderi și persoane fizice autorizate, începând de la 1 ianuarie este bomboana pe coliva economiei!


Mediul de afaceri trebuie să aibă acces la capital, la capital de lucru, să poată să vină în întâmpinarea solicitărilor pe care le are statul pe diferite proiecte cu finanțare europeană, altfel va scădea și absorția fondurilor europene. Companiile se vor împrumuta mai greu și cu costuri mai mari. Dobânzile sunt strict legate de inflație. Cei care au afaceri în derulare și care trebuie să asigure mai mulți bani la bugetul statului prin creșterea fiscalității, trebuie să-și asigure și supraviețuirea. Acest lucru face ca, anul 2024, să fie în continuare un an de supraviețuire, ci nu un an de creștere și consolidare economică pentru sectorul privat. Criza energetică, care a contribuit la creșterea prețurile produselor de larg consum, a petrolului, a gazelor naturale și electricității, nu a trecut.


În tot acest context ați abandonat și preocupările pentru piața europeană de transport unde companiile românești sunt dezavantajate atât de Pachetele de Mobilitate 1 și 2 adoptate recent de organismele Uniunii Europene cât și de lipsa facilităților Spațiului Schengen pentru România, care întârzie, nejustificat, să se concretizeze.


Aveți o strategie de dezvoltare economică sau România este o corabie în derivă? Păreți preocupat numai de alegeri și de creșterea în sondaje și ați abandonat preocuparea față de creșterea economiei României și găsirea de soluții pentru susținerea antreprenorului român, cel pe care puneți biruri în fiecare zi.
Față de această situație, vă adresăm următoarea interpelare:

Care sunt măsurile luate pentru scoaterea românilor din sărăcie și care sunt măsurile luate pentru a evita falimentul economiei românești și a întreprinzătorilor?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, europarlamentarul Claudiu Târziu, solicită președintelui Klaus Iohannis să se prezinte cât mai repede în fața Parlamentului pentru a explica condițiile pe care le-a acceptat, ca urmare a donării sistemului Patriot către Ucraina. „Președintele Iohannis trebuie să […]
„A fost nevoie să moară oameni pentru a conștientiza și Ciolacu și Ciucă și Iohannis faptul că avem o reală problemă cu urșii în România. Abia acum și-au dat seama cât de scăpată de sub control este populația de urși, după ce o tânără și-a pierdut […]
Europarlamentarul AUR Georgiana Teodorescu, cadru didactic universitar, oferă stagii de practică și vizite la Parlamentul European elevilor care au obținut media 10 la Bacalaureat. Absolvenții de liceu care își doresc să acceseze aceste stagii/vizite la Parlamentul European pot trimite e-mail la următoarea adresă: [email protected] „Partidul AUR […]
„Problema urșilor care au devenit tot mai numeroși și, inevitabil, a contactului lor cu oamenii a evoluat în timp. Situația la care s-a ajuns astăzi e una critică, în care urșii atacă oameni. Alianța pentru Unirea Românilor acuză partidele Sistemului, care s-au perindat la guvernare în […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, europarlamentarul Claudiu Târziu, avertizează despre implementarea unui nou instrument abuziv, care are ca scop controlul populației, fiind astfel aduse grave prejudicii vieții private a românilor. „Guvernul Ciolacu a abrogat viața privată în România. Printr-un nou abuz […]
„De mai bine de o lună, România este una dintre cele mai scumpe piețe spot de energie din Europa. Țara noastră înregistrează prețuri la energia electrică peste media țărilor europene, cu toate că producem mai multă energie decât multe alte state din Uniunea Europeană. România este […]