Dumitrina Mitrea – declarație politică – Sistemul de sănătate în moarte clinică!

Sistemul de sănătate în moarte clinică!

Vă supun atenției o situație dificilă în care se află Spitalul Județean Neamț. Săptămâna trecută mass media anunța că managerul Spitalului Județean Neamț și-ar fi dat demisia, iar eu sincer, sper să fie o eroare pentru că  Alexandru Filimon este singurul manager care a gestionat optim și real Spitalul Județean în ultimii 30 de ani.

Să ne amintim că, în acest spital în perioada pandemiei au fost schimbați într-un singur an 9 manageri, mulți dintre ei numiți politic și tot în această perioadă a avut loc incendiul de la ATI unde au decedat 16 persoane.

Un ATI care a fost blocat de un proces interminabil, în care pare a fi vinovată o  asistentă care în solidaritate cu durerea pacienților aflați în acel salon se presupune că ar fi aprins o lumânare la căpătâiul unui bolnav.

Dar din ipocrizie și iresponsabilitate nimeni nu vorbește despre faptul că Spitalul Județean Neamț nu avea autorizație ISU după modificarea făcută pentru salonul în care au fost mutați în acea zi pacienții care noaptea au ars în acel incendiu.

În acest moment secția ATI Neamț nu este funcțională, dacă un pacient are nevoie de ATI el este transportat din interiorul spitalului în afara spitalului către ATI-ul modular construit de Asociația ”Dăruiește Viață” în perioada pandemiei Covid 19 cu donații de la români.

Nemțenii au suportat mai multe neajunsuri și vă amintesc de investiția absurdă pentru spitalul modular Covid de la Lețcani, un spital cu 6 pacienți internați, care a funcționat 4 luni, apoi a fost închis, unde din bugetul județului Neamț s-au alocat acestui spital peste 3 milioane de euro. Cu acești bani, Consiliul Județean ar fi putut renova UPU, sau ar fi putut reface secția ATI care a fost distrusă în urma incendiului.

Consiliul Județean a promis nemțenilor mai multe proiecte, dar nu am rămas decât cu promisiuni.

Din spusele domnului Subprefect de Neamț,  Adrian Ciobanu…

Din opt proiecte începute, niciunul nu este astăzi finalizat.

  • Blocul operator unic-nefinalizat din 2013;
  • Secția pediatrie-nefinalizată din 2015;
  • Proiectul de reabilitare a secției de Oncologie blocat de anul trecut;
  • Ambulatoriu integrat de specialitate, blocat anul acesta, fără șanse de reluare;
  • Proiect de reabilitare termică pentru secțiile de Psihiatrie, SML, Boli Infecțioase-contractul de finanțare reziliat;
  • Proiect de extindere Unitate Primiri Urgențe-contractul de finanțare a fost reziliat;
  • Proiect „Fluide Medicale” prin POIM, contractul de finanțare reziliat;
  • Proiect „Pavilion Medical”- 70 de mil. lei destinate finanțării proiectului, se află la bugetul județean de 4 ani, fără să se facă nimic.
  • Proiectul spitalului modular promis prin PNRR este doar o iluzie….

      Și peste toate acestea avem de-a face cu o noua situație gravă, anume închiderea în iunie 2022 a secției  de oncologie a spitalului  pentru un proiect de reabilitare, timp în care, de 6 luni constructorul doar a pregătit șantierul pentru lucrări ca  ulterior contractul cu acesta să fie reziliat de cătreCNI.

     În acest moment, secția de oncologie arată ca după război, pacienții au fost mutați într-o secție care nu îndeplinește condiții optime pentru tratarea corespunzătoare a bolilor grave pe care acești pacienți le au. Este inuman ca acești pacienți care și așa suferă din cauza patologiei cu care au fost diagnosticați, să fie supuși unor probleme suplimentare care să le afecteze si mai mult starea de sanătate, unii dintre ei fiind nevoiți să se trateze la alte spitale aflate la câteva sute de km distanță de casă.

      Stimate domnule Ministru Rafila, vă solicit imperativ să deblocați urgent fonduri pentru secția de oncologie a spitalului județean Neamț și să includeți acest obiectiv de investiții ca prioritate zero, fiind un obiectiv strategic pentru tratarea locuitorilor din județul Neamț și nu numai.

         Sunteți la guvernare și aveți datoria și obligația morală de a asigura conform Constituției – Dreptul la ocrotirea sănătății cetățenilor.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Un nou trio-comic își face apariția pe scena politică. După trio-ul Iohannis, Ciolacu și Ciucă, acum își face apariția grupul Orban, Drulă și Tomac, trei indivizi care nu au făcut nimic la viața lor, deși au avut puterea în mâini. Acum, pentru că nu au niciun […]
Ziua a treia de la Conservative Political Action Conference – CPAC a fost marcată de discursul susținut de Donald Trump, fostul și cel mai probabil viitorul președinte al Statelor Unite ale Americii. Cu acest prilej, președintele AUR George Simion a subliniat că suveranismul trebuie să fie […]
Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]