Dorinel Cosma – Declarație politică – Nu vă mai jucați cu soarta românilor!

Adresată de către domnul senator: COSMA Dorinel

Circumscripția electorală: nr. 7, Botoșani

Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)


Titlul declaraţiei politice: Nu vă mai jucați cu soarta românilor!

Stimați colegi,

De 34 de ani,  aleșii românilor, trimiși în structurile de stat să le facă viața mai bună, se joacă cu destinul lor. Hârjoana politicianistă din Parlament și Guvern, joaca de-a baba oarba cu interesele românilor practicate de către toți cei ce avem puterea deciziei în acest stat trebuie să înceteze.

Dragi colegi, indiferent de culoarea dumneavoastră politică, mergeți și transmiteți partenerilor dumneavoastră partinici că nisipul din clepsidră se scurge repede și ne vor judeca aspu generațiile ce vor urma după noi. E timpul să facem ceva și pentru țară, pentru milioanele de români care încă mai privesc cu speranță spre noi și să încetăm golaniada de tip nou, ridicată la rang de politică de stat.

Putem să dăm copiilor și nepoților noștri o Românie din care să nu mai vrea nimeni să plece, iar asta stă în puterea noastră, a tuturor. A noastră și a colegilor dumneavoastră din Guvern. Haideți să lăsăm bătăliile politice și contrele de dragul războiului pentru campaniile electorale. Iar când intrăm în aceste instituții ale statului, ale românilor, precum Parlamentul, Ministerele sau Președinția, să cooperăm pentru a le fi românilor mai bine.

E dureros pentru noi și incredibil pentru opinia externă că, după 34 de ani de democrație haotică, aleşii poporului încă mai muncesc fără odihnă pentru identificarea şi implementarea de scenarii care să aducă foloase materiale anumitor grupuri de interese mai puţin ortodoxe, în vreme ce zeci de milioane de români trăiesc de azi pe mâine.

În vreme ce noi facem sau ne prefacem aici că urzim pachete legislative menite să dinamizeze democraţia în România, cei mai mulţi români au rămas fără locuri de muncă, nu mai au surse de venit şi sunt obligaţi să traverseze toate stările catastrofale ale degradării umane.

Realitatea este că instituţiile din România par să fi creat şi se străduiesc să menţină mecanismele prin care populaţia să recunoască şi să accepte că birurile se însuşesc şi se plătesc până la ultima suflare. Sclavagismul democratic tinde să devină o formă de guvernare.

România continuă să fie împărţită în vlădică şi opincă. Canoanele la care sunt supuşi oamenii de rând sunt luate în derâdere de către toţi parveniţii şi oportuniştii ultimelor trei decenii, de către toţi “băieţii deştepţi” care, prin trafic de influenţă sau prin diplome obţinute cu sfânta şpagă, au primit invitaţie la festinul politic ce le atribuie statutul de VIP-uri sociale.

Românii s-au săturat de găştile așa-zis intelectuale care subjugă interesele poporului, condamnând societatea civilă la “traiul decent” al lumii a treia.

Trăim vremuri în care suicidul a devenit calea spre eliberarea din ghearele neputinţei, a lipsurilor materiale, a durerii de a-ţi vedea copiii privind cu ochii înrouraţi la opulenţa beizadelelor politice. Cu fiecare zi de nepăsare guvernamentală, puterea devine complice la o formă nouă, neomologată, a genocidului de catifea.

Românii, cei năpăstuiţi de toate guvernele, chiar dacă nu au cunoştinţe de economie politică, sunt convinşi că într-o societate civilă întâi se majorează veniturile populaţiei în mod democratic, se instituie obligativitatea egalităţii de şanse şi a drepturilor pe temei constituţional şi abia apoi se fac anumite echilibrări economice, potrivit standardelor sau directivelor europene.

Românii aclamă elaborarea şi implementarea de legi antisărăcie.

Aveţi, domnilor guvernanţi, această posibilitate!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor și-a lansat sâmbătă, 15 iunie, candidatul la alegerile prezidențiale, în persoana lui George Simion. Evenimentul a avut loc la Arenele Romane, în prezența a peste 7.000 de membri și simpatizanți AUR. „Noi știm să depunem efort. Poate de aceea sunt singurul care […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat astăzi, la Bruxelles, că au trecut trei zile de la închiderea urnelor și, totuși, președintele AEP Toni Greblă refuză să explice de ce nu se anunță rezultatele finale. „Încercăm să înțelegem cum e posibil ca […]
Adrian Axinia, deputat AUR, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținută la Bruxelles, asupra numărului uriaș de voturi declarate nule atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale. „România este un stat capturat, iar puterea politică de la București, efectiv, a asasinat democrația. Spun […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, susține că democrația este pusă sub semnul întrebării, în contextul în care 5% din voturile românilor exprimare la alegerile europarlamentare au fost anulate. „Într-un stat condus de hoți, nu se putea altfel decât ca aceste alegeri să fie fraudate, pornind de la […]
AUR a reușit la alegerile din 9 iunie un scor istoric. După doar 4 ani de la înființare, AUR este a doua forță politică a României după alianța comasaților. Am reușit ca în 4 ani de zile aproape să ne triplăm numărul de voturi obținute, de […]
Au trecut mai bine de 15 ore de când s-au închis urnele, iar Biroul Electoral Central refuză să publice rezultate parțiale oficiale. Între timp, sunt răspândite date neverificate, care induc intenționat lumea în eroare. Pe site-uri specializate sunt încărcate procese verbale neverificate, fără să se fi […]