Dorinel Cosma – Declarație politică – Nu vă mai jucați cu soarta românilor!

Adresată de către domnul senator: COSMA Dorinel

Circumscripția electorală: nr. 7, Botoșani

Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)


Titlul declaraţiei politice: Nu vă mai jucați cu soarta românilor!

Stimați colegi,

De 34 de ani,  aleșii românilor, trimiși în structurile de stat să le facă viața mai bună, se joacă cu destinul lor. Hârjoana politicianistă din Parlament și Guvern, joaca de-a baba oarba cu interesele românilor practicate de către toți cei ce avem puterea deciziei în acest stat trebuie să înceteze.

Dragi colegi, indiferent de culoarea dumneavoastră politică, mergeți și transmiteți partenerilor dumneavoastră partinici că nisipul din clepsidră se scurge repede și ne vor judeca aspu generațiile ce vor urma după noi. E timpul să facem ceva și pentru țară, pentru milioanele de români care încă mai privesc cu speranță spre noi și să încetăm golaniada de tip nou, ridicată la rang de politică de stat.

Putem să dăm copiilor și nepoților noștri o Românie din care să nu mai vrea nimeni să plece, iar asta stă în puterea noastră, a tuturor. A noastră și a colegilor dumneavoastră din Guvern. Haideți să lăsăm bătăliile politice și contrele de dragul războiului pentru campaniile electorale. Iar când intrăm în aceste instituții ale statului, ale românilor, precum Parlamentul, Ministerele sau Președinția, să cooperăm pentru a le fi românilor mai bine.

E dureros pentru noi și incredibil pentru opinia externă că, după 34 de ani de democrație haotică, aleşii poporului încă mai muncesc fără odihnă pentru identificarea şi implementarea de scenarii care să aducă foloase materiale anumitor grupuri de interese mai puţin ortodoxe, în vreme ce zeci de milioane de români trăiesc de azi pe mâine.

În vreme ce noi facem sau ne prefacem aici că urzim pachete legislative menite să dinamizeze democraţia în România, cei mai mulţi români au rămas fără locuri de muncă, nu mai au surse de venit şi sunt obligaţi să traverseze toate stările catastrofale ale degradării umane.

Realitatea este că instituţiile din România par să fi creat şi se străduiesc să menţină mecanismele prin care populaţia să recunoască şi să accepte că birurile se însuşesc şi se plătesc până la ultima suflare. Sclavagismul democratic tinde să devină o formă de guvernare.

România continuă să fie împărţită în vlădică şi opincă. Canoanele la care sunt supuşi oamenii de rând sunt luate în derâdere de către toţi parveniţii şi oportuniştii ultimelor trei decenii, de către toţi “băieţii deştepţi” care, prin trafic de influenţă sau prin diplome obţinute cu sfânta şpagă, au primit invitaţie la festinul politic ce le atribuie statutul de VIP-uri sociale.

Românii s-au săturat de găştile așa-zis intelectuale care subjugă interesele poporului, condamnând societatea civilă la “traiul decent” al lumii a treia.

Trăim vremuri în care suicidul a devenit calea spre eliberarea din ghearele neputinţei, a lipsurilor materiale, a durerii de a-ţi vedea copiii privind cu ochii înrouraţi la opulenţa beizadelelor politice. Cu fiecare zi de nepăsare guvernamentală, puterea devine complice la o formă nouă, neomologată, a genocidului de catifea.

Românii, cei năpăstuiţi de toate guvernele, chiar dacă nu au cunoştinţe de economie politică, sunt convinşi că într-o societate civilă întâi se majorează veniturile populaţiei în mod democratic, se instituie obligativitatea egalităţii de şanse şi a drepturilor pe temei constituţional şi abia apoi se fac anumite echilibrări economice, potrivit standardelor sau directivelor europene.

Românii aclamă elaborarea şi implementarea de legi antisărăcie.

Aveţi, domnilor guvernanţi, această posibilitate!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]
Președintele AUR, George Simion, a transmis, din Statele Unite ale Americii, de la CPAC, un mesaj cu privire la ultimele evoluții de pe scena politică din România. Acesta a spus că ceea ce se întâmplă în România este inimaginabil, un atac asupra democrației. „Ceea ce se […]
conferință de presă AUR
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat joi, 22 februarie, o conferință de presă în cadrul căreia s-a prezentat poziția partidului despre desfășurarea alegerilor din acest an. Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, a declarat în cadrul conferinței de presă organizată chiar în fața Guvernului României, că actuala coaliție […]