Dorinel Cosma – Declarație politică – Nu mai vindeți țara, toți suntem români!

Adresată de către domnul senator: COSMA Dorinel

Circumscripția electorală: nr.07, Botoșani

Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)


Titlul declaraţiei politice:

Nu mai vindeți țara, toți suntem români

Stimați colegi,

          În 1989, România a reușit ceea ce nu s-a întâmplat în nicio țară până atunci. Și-a achitat în întregime datoriile externe. Astăzi avem datorii care se apropie de alte praguri istorice, iar viitorul copiilor și nepoților noștri este deja amanetat.

          Politicile externe actuale par să fie orientate spre distrugerea cu totul a acestei țări, slujind în genunchi intereselor unor noi puteri externe.

          Partidele politice de după 1989, cu excepția AUR, au apărut din fostele structuri politice controlate de securitate. În 34 de ani s-a creat imaginea falsă de democrație autentică. Prostituția politică este la ea acasă în România. Politicienii de tip nou par să fie instruiți pentru misiunea de a transforma țara în colonie, chiar dacă au jurat altceva cu mâna pe Biblie.

Partidele au culori diferite, dar în spatele tribunelor oficiale împart afaceri oneroase, vrând parcă să adeverească vorbele lui Vadim Tudor care spunea că ”Mafia nu are culoare politică”.

          Din cauza imaturității politice și a lipsei de cultură generală, cauzată de un învățământ neperformant, românii au făcut alegeri greșite. Pe acest aspect mizează multe partide și în acest an. Dar să știți că oamenii au înțeles că se poate și altfel decât a fost până acum.

Românii au învățat să nu mai uite promisiunile electorale neonorate și nu mai au fascinația omului politic, transformat de mass-media dintr-un ilustru necunoscut în reper politic. Nici măcar în mediul rural vechile metode nu mai sunt agreate. Omul de rând, omul muncitor și patriot de la țară nu se mai lasă șantajat de reprezentanții administrației locale.

          România are nevoie de dezvoltare și strategii economice pe termen mediu și lung. Dar anul electoral 2024, al cărui start a fost deja furat, le ocupă tot timpul celor trimiși de popor în urmă cu patru ani în structurile statului.

          O țară și o națiune nu devin puternice doar prin maldărele de promisiuni reinventate o dată la patru ani. Țara are nevoie de politici reale și de oameni de stat cu demnitate și drag de România.

          Acum, mai mult ca niciodată, până nu e prea târziu, ar trebui ca toți să ne îndreptăm atenția spre nevoile și voința celor mulți, din satele și orașele țării.

          Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să înțelegem că trebuie să oprim tăvălugul distrugerii acestei țări. Până nu e prea târziu.

           Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să înțelegem că nu trebuie să ne mai vindeți țara și că toți suntem români!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, împreună cu o echipă de voluntari, au organizat o acțiune de curățenie în Delta Văcărești din București. Această zonă, situată la doar 5 km de centrul orașului, reprezintă cel mai mare spațiu verde compact din București, acoperind o suprafață […]
Specialiștii care au lucrat la programul de guvernare propus de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) au prezentat vineri, 12 aprilie, în cadrul unui eveniment organizat la Grand Hotel București, mai multe măsuri care apar în acesta. AUR a ales să prezinte măsuri ale programului de guvernare […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, Claudiu Târziu, a reacționat foarte dur față de votul din 11 aprilie din Parlamentul European, privind includerea, în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, a dreptului la avort. „O oroare fără margini a fost votată de […]
Revendicăm atenția asupra unui eveniment profund șocant, care a avut loc recent în cadrul sistemului medical românesc și care aruncă o umbră întunecată asupra integrității acestui malaxor condus de Ministrul Rafila. Un asistent medical din cadrul Spitalului Sf. Pantelimon din București aduce acuzații grave, sugerând că […]
În această săptămână, la Bruxelles, s-a votat dosarul privind gestionarea situațiilor legate de azil și migrație care prevede impunerea unor cote de refugiați pentru statele membre, un subiect fierbinte ce revine periodic în prim-plan și care a creat de-a lungul timpului controverse și tensiuni între reprezentanții […]
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Municipiului București, solicită președinților PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, retragerea de urgență a candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu la funcția de primar al Capitalei. Potrivit lui Mihai Enache, în ultimele zile au apărut mai multe informații care devoalează […]