Declarația de la București, adoptată la primul forum european organizat de AUR

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat la Palatul Parlamentului primul forum european pe tema Supremației Constituțiilor Naționale asupra Birocrației de la Bruxelles – Valori conservatoare în Uniunea Europeană, la care au participat parlamentari, europarlamentari și experți din 22 de state europene.

În cadrul evenimentului a fost adoptată “Declarația de la București”. Documentul reafirmă atașamentul pentru o Europă comună orientată spre viitor, în care drepturile și libertățile fundamentale ale omului sunt valori supreme, iar suveranitatea națională, democrația autentică și economia socială de piață constituie garantul dezvoltării libere și durabile a societății.

Semnatarii spun un nu răspicat dictaturii celor care încearcă să le schimbe modul de viață și se opun birocrației europene și falselor elite politice care au pierdut legătura cu cetățenii. Pacea, solidaritatea și cooperarea reciproc avantajoasă dintre națiuni sunt scopuri pe care se angajează să le servească împreună.

Totodată, aceștia resping orice idee de aplicare a forței sau de amenințare cu aplicarea forței în relațiile dintre state și condamnă agresiunile militare de orice tip. În finalul declarației, participanții se angajează să lucreze împreună în vederea identificării și aplicării de soluții practice pentru problemele și provocările ridicate în fața cetățenilor și națiunilor de evoluțiile politice, economice și sociale de pe continent și din lume.

De asemenea, parlamentarii prezenți la eveniment și-au exprimat intenția adoptării, în forurile legislative din care provin, a unei declarații comune față de agresiunea rusească.

Conferința „The First European Forum on the Supremacy of National Constitutions over European Bureaucracy” se desfășoară la București, în perioada 18-20 februarie 2022, și reunește mai multe comisii de lucru în care principalele subiecte de pe ordinea de zi sunt evenimentele din Ucraina și decizia recentă a Curții Europene de Justiție.

4 Responses

  1. Inițiativa AUR a fost excelentă. Sper ca această inițiativă să fie continuată periodic, astfel încât să devină o întâlnire și o Conferință cu tradiție.

    În agresivitatea teribilă a ideologiei și agendei globaliste, promovată de o elită financiară și politică, nocivă pentru întreaga populație a globului – nocivă din punct de vedere al drepturilor omului, al culturii și civilizației, al credințelor religioase, al istoriilor naționale, al tradițiilor naționale – forumul european al mișcărilor conservatoare ar putea avea șansa să devină un forum în laboratoarele căruia se studiază și se găsesc mijloacele de luptă concretă, concertată, împotriva acestor agresiuni.

    Dacă inițiativele globaliste, criminale, diabolice, nu sunt contracarate concret, pe teren, ele vor avea succes, așa cum deja au. Vorbele, dezbaterile, afirmarea crezurilor, declarațiile comune sunt foarte bune, dar nu sunt suficiente. E nevoie de un program de luptă, de la atragerea cât mai multor oameni în apărarea valorilor tradiționale (oameni simpli, presă, politicieni, magistrați, profesori, oameni de afaceri) până la eliminarea concretă a mijloacelor de luptă ale adversarilor (presă, politicieni, magistrați, profesori, oameni de afaceri). E o luptă pentru supraviețuire și metodele de luptă pot fi împrumutate de la adversari pentru că s-au dovedit eficiente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Adresată:  Domnului Sándor PETRES, prefect al județului Harghita De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/09/2023 Obiectul întrebării: Acțiunile Instituției Prefectului din județul Harghita […]
Adresată: Domnului Tudorel ANDREI, Președinte al Institutului Național de Statistică De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/09/2023 Obiectul întrebării: Distribuția pe localități a […]
Adresată: Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Preşedintelui ANPM Laurențiu-Alexandru PĂȘTINARU, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor Mircea FECHET   De către: Senator Andrei BUSUIOC  Circumscripția electorală: nr. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/09/2023 Obiectul întrebării: Perioada de stocare și de prelucrare maximă […]
Adresată: Domnului Ministru al Apărării, Angel TÎLĂR, De către: Senator AELENEI Evdochia Circumscripția: nr. 14, Constanţa Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 27.09.2023 Obiectul întrebării: protejarea cetățenilor județului Constanța Stimate domnule Ministru,           Mă adresez dumneavoastră în contextul războiului nemilos al […]
Adresată: Autorității de Supraveghere Financiară, Președintelui Nicu Marcu De către: Senator Andrei BUSUIOC  Circumscripția electorală: nr. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/09/2023 Obiectul întrebării: Companiile de reasigurări Stimate domnule Președinte Nicu Marcu, Printre principalele modalități de protecție împotriva unor pierderi financiare considerabile […]
Adresată: Doamnei Luminița-Teodora ODOBESCU, ministrul afacerilor externe Doamnei Simona BUCURA-OPRESCU, ministrul muncii și solidarității sociale Doamnei Ligia DECA, ministrul educației Domnului Alexandru RAFILA, ministrul sănătății De către Domnul senator: Dorinel COSMA Circumscripția electorală: Nr. 7, Botoșani Grupul Parlamentar: A.U.R. Ședința Senatului din data de: 27.09.2023 Obiectul […]