Declarația de la București, adoptată la primul forum european organizat de AUR

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat la Palatul Parlamentului primul forum european pe tema Supremației Constituțiilor Naționale asupra Birocrației de la Bruxelles – Valori conservatoare în Uniunea Europeană, la care au participat parlamentari, europarlamentari și experți din 22 de state europene.

În cadrul evenimentului a fost adoptată “Declarația de la București”. Documentul reafirmă atașamentul pentru o Europă comună orientată spre viitor, în care drepturile și libertățile fundamentale ale omului sunt valori supreme, iar suveranitatea națională, democrația autentică și economia socială de piață constituie garantul dezvoltării libere și durabile a societății.

Semnatarii spun un nu răspicat dictaturii celor care încearcă să le schimbe modul de viață și se opun birocrației europene și falselor elite politice care au pierdut legătura cu cetățenii. Pacea, solidaritatea și cooperarea reciproc avantajoasă dintre națiuni sunt scopuri pe care se angajează să le servească împreună.

Totodată, aceștia resping orice idee de aplicare a forței sau de amenințare cu aplicarea forței în relațiile dintre state și condamnă agresiunile militare de orice tip. În finalul declarației, participanții se angajează să lucreze împreună în vederea identificării și aplicării de soluții practice pentru problemele și provocările ridicate în fața cetățenilor și națiunilor de evoluțiile politice, economice și sociale de pe continent și din lume.

De asemenea, parlamentarii prezenți la eveniment și-au exprimat intenția adoptării, în forurile legislative din care provin, a unei declarații comune față de agresiunea rusească.

Conferința „The First European Forum on the Supremacy of National Constitutions over European Bureaucracy” se desfășoară la București, în perioada 18-20 februarie 2022, și reunește mai multe comisii de lucru în care principalele subiecte de pe ordinea de zi sunt evenimentele din Ucraina și decizia recentă a Curții Europene de Justiție.

4 Responses

  1. Inițiativa AUR a fost excelentă. Sper ca această inițiativă să fie continuată periodic, astfel încât să devină o întâlnire și o Conferință cu tradiție.

    În agresivitatea teribilă a ideologiei și agendei globaliste, promovată de o elită financiară și politică, nocivă pentru întreaga populație a globului – nocivă din punct de vedere al drepturilor omului, al culturii și civilizației, al credințelor religioase, al istoriilor naționale, al tradițiilor naționale – forumul european al mișcărilor conservatoare ar putea avea șansa să devină un forum în laboratoarele căruia se studiază și se găsesc mijloacele de luptă concretă, concertată, împotriva acestor agresiuni.

    Dacă inițiativele globaliste, criminale, diabolice, nu sunt contracarate concret, pe teren, ele vor avea succes, așa cum deja au. Vorbele, dezbaterile, afirmarea crezurilor, declarațiile comune sunt foarte bune, dar nu sunt suficiente. E nevoie de un program de luptă, de la atragerea cât mai multor oameni în apărarea valorilor tradiționale (oameni simpli, presă, politicieni, magistrați, profesori, oameni de afaceri) până la eliminarea concretă a mijloacelor de luptă ale adversarilor (presă, politicieni, magistrați, profesori, oameni de afaceri). E o luptă pentru supraviețuire și metodele de luptă pot fi împrumutate de la adversari pentru că s-au dovedit eficiente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR Chișinău candidații la alegerile europarlamentare
Alianța pentru Unirea Românilor și-a prezentat duminică, 21 aprilie, la Chișinău, în Republica Moldova, într-un eveniment inedit, o parte dintre candidații pentru alegerile europarlamentare care se vor desfășura pe data de 9 iunie 2024. La evenimentul organizat la Chișinău, la care au participat peste 300 de […]
AUR mașini medici mediul rural
Alianța pentru Unirea Românilor pune la dispoziția medicilor de familie 40 de mașini pe care să le folosească pentru deplasările în teritoriu. Primele două mașini au fost deja redirecționate medicilor de familie din Mureș și Teleorman, în cadrul unui eveniment care a avut loc în fața […]
Regimul de la Kiev, prin intermediul serviciului său de spionaj militar HUR, se amestecă grosolan în treburile interne ale României, în campania electorală în curs. Totodată, Kievul urmărește și intimidarea românilor din Ucraina, precum și intimidarea Patriarhiei Române. Presa de la Kiev, citând ca sursă serviciul […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a prezentat sâmbătă, 20 aprilie, candidații pentru alegerile locale din județul Suceava. Evenimentul a avut loc în prezența președintelui AUR, George Simion. „Ne-au subjugat, ne-au vândut solul și subsolul, ne-au vândut suveranitatea, ne-au vândut independența, ne-au tăiat pădurile. Prin sate latră […]
Primarul PSD Gabriel Popescu din Glodeanu Siliștea își arată adevărata față: refuză accesul Caravanei Medicale AUR, punând politicul înaintea vieții oamenilor. Această acțiune cinică și egoistă demonstrează clar că primarul și partidul său sunt indiferenți la suferința și nevoile cetățenilor, preferând să se teamă de concurența […]
Împotriva Alianței pentru Unirea Românilor – AUR sunt folosite aceleași vechi metode securiste de dezinformare folosite la alegeri. Sistemul plasează atacurile mai întâi în rețeaua acoperiților din presa străină, cu scopul creșterii credibilității, după care aceste atacuri sunt preluate în țară, de mass-media controlată de Sistem. […]