Declarația de la București, adoptată la primul forum european organizat de AUR

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat la Palatul Parlamentului primul forum european pe tema Supremației Constituțiilor Naționale asupra Birocrației de la Bruxelles – Valori conservatoare în Uniunea Europeană, la care au participat parlamentari, europarlamentari și experți din 22 de state europene.

În cadrul evenimentului a fost adoptată “Declarația de la București”. Documentul reafirmă atașamentul pentru o Europă comună orientată spre viitor, în care drepturile și libertățile fundamentale ale omului sunt valori supreme, iar suveranitatea națională, democrația autentică și economia socială de piață constituie garantul dezvoltării libere și durabile a societății.

Semnatarii spun un nu răspicat dictaturii celor care încearcă să le schimbe modul de viață și se opun birocrației europene și falselor elite politice care au pierdut legătura cu cetățenii. Pacea, solidaritatea și cooperarea reciproc avantajoasă dintre națiuni sunt scopuri pe care se angajează să le servească împreună.

Totodată, aceștia resping orice idee de aplicare a forței sau de amenințare cu aplicarea forței în relațiile dintre state și condamnă agresiunile militare de orice tip. În finalul declarației, participanții se angajează să lucreze împreună în vederea identificării și aplicării de soluții practice pentru problemele și provocările ridicate în fața cetățenilor și națiunilor de evoluțiile politice, economice și sociale de pe continent și din lume.

De asemenea, parlamentarii prezenți la eveniment și-au exprimat intenția adoptării, în forurile legislative din care provin, a unei declarații comune față de agresiunea rusească.

Conferința „The First European Forum on the Supremacy of National Constitutions over European Bureaucracy” se desfășoară la București, în perioada 18-20 februarie 2022, și reunește mai multe comisii de lucru în care principalele subiecte de pe ordinea de zi sunt evenimentele din Ucraina și decizia recentă a Curții Europene de Justiție.

4 Responses

  1. Inițiativa AUR a fost excelentă. Sper ca această inițiativă să fie continuată periodic, astfel încât să devină o întâlnire și o Conferință cu tradiție.

    În agresivitatea teribilă a ideologiei și agendei globaliste, promovată de o elită financiară și politică, nocivă pentru întreaga populație a globului – nocivă din punct de vedere al drepturilor omului, al culturii și civilizației, al credințelor religioase, al istoriilor naționale, al tradițiilor naționale – forumul european al mișcărilor conservatoare ar putea avea șansa să devină un forum în laboratoarele căruia se studiază și se găsesc mijloacele de luptă concretă, concertată, împotriva acestor agresiuni.

    Dacă inițiativele globaliste, criminale, diabolice, nu sunt contracarate concret, pe teren, ele vor avea succes, așa cum deja au. Vorbele, dezbaterile, afirmarea crezurilor, declarațiile comune sunt foarte bune, dar nu sunt suficiente. E nevoie de un program de luptă, de la atragerea cât mai multor oameni în apărarea valorilor tradiționale (oameni simpli, presă, politicieni, magistrați, profesori, oameni de afaceri) până la eliminarea concretă a mijloacelor de luptă ale adversarilor (presă, politicieni, magistrați, profesori, oameni de afaceri). E o luptă pentru supraviețuire și metodele de luptă pot fi împrumutate de la adversari pentru că s-au dovedit eficiente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Către: Guvernul României, domnului prim-ministru Nicolae-Ionel CIUCĂ           Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, domnului viceprim-ministru Sorin Mihai GRINDEANU           Ministerul Afacerilor Interne, domnului ministru Lucian Nicolae BODE De la: Antonio ANDRUȘCEAC Deputat AUR, circumscripția electorală nr. 4, Bacău Subiectul întrebării: Solicitarea Prim-ministrului României de trecere a unităților […]
Către: Nicolae-Ionel Ciucă, Prim-ministrul României De la: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Românii cu mai multe locuințe pot plăti un preț de 5 lei/kWh Stimate Domnule Prim-ministru,           Conform declarațiilor oficialilor români din urmă cu câteva zile, „nici o lege nu […]
Către: domnul Florin Marian SPĂTARU, Ministrul Economiei De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Economiei                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda unei situații economice […]
Către: domnul Sorin Mihai GRINDEANU, Viceprim-ministru, ministrul transporturilor și infrastructurii De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Transporturilor                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda […]
Către: domnul Virgil Daniel Popescu, Ministrul Energiei De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Energiei                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda unei situații economice […]
Către: domnul prof. univ. dr. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Riscul ca România să rămână fără medici cu specializări expuse la mare risc de malpraxis                                      Stimate Domnule ministru,           Emigrarea în masă a […]