Declarația de la București, adoptată la primul forum european organizat de AUR

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat la Palatul Parlamentului primul forum european pe tema Supremației Constituțiilor Naționale asupra Birocrației de la Bruxelles – Valori conservatoare în Uniunea Europeană, la care au participat parlamentari, europarlamentari și experți din 22 de state europene.

În cadrul evenimentului a fost adoptată “Declarația de la București”. Documentul reafirmă atașamentul pentru o Europă comună orientată spre viitor, în care drepturile și libertățile fundamentale ale omului sunt valori supreme, iar suveranitatea națională, democrația autentică și economia socială de piață constituie garantul dezvoltării libere și durabile a societății.

Semnatarii spun un nu răspicat dictaturii celor care încearcă să le schimbe modul de viață și se opun birocrației europene și falselor elite politice care au pierdut legătura cu cetățenii. Pacea, solidaritatea și cooperarea reciproc avantajoasă dintre națiuni sunt scopuri pe care se angajează să le servească împreună.

Totodată, aceștia resping orice idee de aplicare a forței sau de amenințare cu aplicarea forței în relațiile dintre state și condamnă agresiunile militare de orice tip. În finalul declarației, participanții se angajează să lucreze împreună în vederea identificării și aplicării de soluții practice pentru problemele și provocările ridicate în fața cetățenilor și națiunilor de evoluțiile politice, economice și sociale de pe continent și din lume.

De asemenea, parlamentarii prezenți la eveniment și-au exprimat intenția adoptării, în forurile legislative din care provin, a unei declarații comune față de agresiunea rusească.

Conferința „The First European Forum on the Supremacy of National Constitutions over European Bureaucracy” se desfășoară la București, în perioada 18-20 februarie 2022, și reunește mai multe comisii de lucru în care principalele subiecte de pe ordinea de zi sunt evenimentele din Ucraina și decizia recentă a Curții Europene de Justiție.

4 Responses

  1. Inițiativa AUR a fost excelentă. Sper ca această inițiativă să fie continuată periodic, astfel încât să devină o întâlnire și o Conferință cu tradiție.

    În agresivitatea teribilă a ideologiei și agendei globaliste, promovată de o elită financiară și politică, nocivă pentru întreaga populație a globului – nocivă din punct de vedere al drepturilor omului, al culturii și civilizației, al credințelor religioase, al istoriilor naționale, al tradițiilor naționale – forumul european al mișcărilor conservatoare ar putea avea șansa să devină un forum în laboratoarele căruia se studiază și se găsesc mijloacele de luptă concretă, concertată, împotriva acestor agresiuni.

    Dacă inițiativele globaliste, criminale, diabolice, nu sunt contracarate concret, pe teren, ele vor avea succes, așa cum deja au. Vorbele, dezbaterile, afirmarea crezurilor, declarațiile comune sunt foarte bune, dar nu sunt suficiente. E nevoie de un program de luptă, de la atragerea cât mai multor oameni în apărarea valorilor tradiționale (oameni simpli, presă, politicieni, magistrați, profesori, oameni de afaceri) până la eliminarea concretă a mijloacelor de luptă ale adversarilor (presă, politicieni, magistrați, profesori, oameni de afaceri). E o luptă pentru supraviețuire și metodele de luptă pot fi împrumutate de la adversari pentru că s-au dovedit eficiente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MAI MULTE ARTICOLE

Către: Domnul Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății Domnul Attila-Zoltán Cseke, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Adresată de către: Senator Adrian Costea Circumscripţia electorală: 23 Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Obiectul întrebării: Deficitul de medici de familie în România Data: 22 iunie 2022 Stimați Domni Miniștri, […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Dorinel Cosma Circumscripţia electorală: Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Controalele la  societățile comerciale ce practică arderi ilegale de deșeuri Stimate domnule Ministru, Pe 14 aprilie au avut loc […]
 Adresată:  Domnului ministru Carol Eduard NOVAK, Ministrul Sporturilor De către:  Domnul Senator Sorin Cristian MATEESCU  Circumscripţia electorală nr.14 Constanța,  Grupul  Parlamentar  AUR – Senat  şi prezentată în şedinţa Plenului din 22.06.2022 Obiectul întrebării : situația în care fostului mare fotbalist  Stelian Carabaș  i s-a îngrădit dreptul […]
Adresată: Domnului Ministru al Transporturilor Și Infrastructurii, Sorin Mihai GRINDEANU De către: Senator Andrei BUSUIOC Circumscripția electorală: NR. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Obiectul întrebării: Probabilitatea dezvoltării unui drum de mare viteză pe ruta Tișița- Vama Albița. Data: 22.06.2022 Stimate domnule ministru, Sorin […]
Către: Domnul Sorin Mihai Câmpeanu, Ministrul Educației Adresată de către: Evdochia Aelenei Circumscripția electorală: Nr. 14, Constanța Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Ședința Senatului din: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Clarificări cu privire la măsuri de prevenirea abandonului școlar Domnule Ministru, Proiectul „România Educată” a început […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 – Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Protejarea arborilor remarcabili Stimate domnule Ministru, România nu are, până la acest moment, o legislație […]