Daniel Gheba – declarație de presă – De ce ministrul agriculturii, Florin Barbu, trebuie demis?


Ministrul agriculturii, Florin Barbu, nu mai poate deţine această funcţie. Incompetenţa sa, lipsa de interes pentru fermierii români şi favorizarea intereselor străine fac din el un ministru nociv pentru agricultura românească.

Este timpul să vorbim deschis despre o nedreptate flagrantă:
Fermierii români primesc cele mai mici subvenţii din UE, fiind marginalizaţi şi ameninţaţi cu falimentul.
Guvernul PSD-PNL nu a luat nicio măsură concretă pentru a sprijini fermierii români în faţa importurilor masive din Ucraina.


Subvenţiile trebuie să fie egale pentru toţi fermierii din UE, indiferent de regiune.


Importurile de produse agroalimentare din Ucraina afectează grav producătorii români, ameninţând suveranitatea alimentară a ţării, iar Guvernul nu a luat nicio măsură pentru a opri importurile masive din Ucraina, demonstrând o atitudine pasivă şi lipsită de interes pentru agricultura românească.
Florin Barbu nu are nicio legătură cu agricultura românească, fiind preocupat doar de interesele de partid şi ale baronilor PSD.


În timpul mandatului său, a susţinut o serie de măsuri care favorizează corporaţiile străine şi supermarketurile, în detrimentul producătorilor români.


A refuzat inclusiv închiderea supermarketurilor în weekend, o măsură care ar fi avantajat fermierii români şi a pornit un război nejustificat împotriva Casei Unirea, o instituţie care promovează produsele româneşti.
Florin Barbu spune că mănâncă bio şi îi încurajează pe români să îşi facă propriile sere, pentru a scăpa de pesticide. E incredibil cum ministrul Agriculturii continuă să îi sfideze pe români.

Cum să le ceri românilor amărâţi să cumpere produse bio după ce Guvernul din care faci parte a majorat TVA pentru aceste alimente de la 5 la 9% la început de an?


Domnule ministru, românii nu ştiu cum să mai facă economie, iar dumneata le ceri să cumpere produse bio, ignorând realitatea economică precară a majorităţii populaţiei? În loc să veniţi doar cu sfaturi de viaţă, mai bine luaţi măsuri pentru eliminarea alimentelor nesănătoase din marile magazine, majoritatea produse din import. Soluţia după demiterea ministrului agriculturii mai înseamnă adoptarea unui program de guvernare responsabil, orientat către prosperitatea reală a fiecărui român.


Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor are următoarele propuneri pentru a reaşeza România pe harta Europei şi a ajuta-o să redevină grânarul Europei:


Dublarea subvenţiilor pentru exploataţiile agricole mici.
Asigurarea suveranităţii agroalimentare şi agroenergetice a României.
Finanţarea producţiei şi achiziţiei de utilaje agricole.
Înfiinţarea a 50 de centre logistice en-gros la nivel de cooperative judeţene.
Sprijinirea a 25.000 de ţărani pentru investiţii în carmangerii.
Prezervarea şi valorificarea agro-biodiversităţii României.
Declararea gospodăriei ţărăneşti familiale ca obiectiv strategic naţional.
Investiţii în renaşterea învăţământului agricol.


Incompetenţa, lipsa de interes şi trădarea intereselor naţionale de către ministrul agriculturii, Florin Barbu, îl fac incompatibil cu această funcţie. Demisia sa este necesară pentru a salva agricultura românească şi a asigura suveranitatea alimentară a ţării, iar propunerea AUR este ca Parlamentul României să adopte moţiunea de cenzură şi să demită ministrul agriculturii, Florin Barbu.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Marcel Boloș refuză să vină în Parlament pentru a da explicații cu privire la situația economică dezastruoasă și la ultimele măsuri luate de ministerul de Finanțe, care nu fac decât să îi sărăcească și mai mult pe români. Concret, ministrul de Finanțe ar fi trebuit să […]
George Simion Meritocratia AUR
Peste 700 de români, specialiști în domenii cheie pentru țară, au aplicat pe LinkedIn la programul „Meritocrația conduce România”, lansat în urmă cu doar trei zile de președintele AUR, George Simion. Sunt români specializați în tehnologie, educație, sănătate, oameni cu experiență vastă, care vor să dea […]
claudiu-tarziu
Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, critică în termeni foarte duri “Codul de conduită pentru prevenția și sancționarea xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură”, document adoptat de Ministerul Educației și intrat recent în vigoare. “Conform prevederilor acestui document, […]
AUR Chișinău candidații la alegerile europarlamentare
Alianța pentru Unirea Românilor și-a prezentat duminică, 21 aprilie, la Chișinău, în Republica Moldova, într-un eveniment inedit, o parte dintre candidații pentru alegerile europarlamentare care se vor desfășura pe data de 9 iunie 2024. La evenimentul organizat la Chișinău, la care au participat peste 300 de […]
AUR mașini medici mediul rural
Alianța pentru Unirea Românilor pune la dispoziția medicilor de familie 40 de mașini pe care să le folosească pentru deplasările în teritoriu. Primele două mașini au fost deja redirecționate medicilor de familie din Mureș și Teleorman, în cadrul unui eveniment care a avut loc în fața […]
Regimul de la Kiev, prin intermediul serviciului său de spionaj militar HUR, se amestecă grosolan în treburile interne ale României, în campania electorală în curs. Totodată, Kievul urmărește și intimidarea românilor din Ucraina, precum și intimidarea Patriarhiei Române. Presa de la Kiev, citând ca sursă serviciul […]