Dan Tanasă – declarație de presă – “Din nou, Marcel Ciolacu s-a făcut de râs. Și nu doar el, ci şi Klaus Iohannis şi Nicolae Ciucă.

“Din nou, Marcel Ciolacu s-a făcut de râs. Și nu doar el, ci şi Klaus Iohannis şi Nicolae Ciucă.

Primii trei oameni în stat s-au făcut de râs “big time” în chestiunea Schengen. „Am spart gheaţa”, zice Marcel Ciolacu pe Facebook, după ce Austria, chipurile, ne-a întins un deget şi ne-a zis că România poate intra în Spaţiul Schengen cu graniţele aeriene.


Doar că singura gheaţă care s-a spart este cea din capul mic al lui Marcel Ciolacu. Ceea ce uită să precizeze este faptul că nu există o dată certă cu privire la momentul în care România va intra în Schengen şi cu graniţele terestre, chestiune care ne afectează cel mai mult. Transportatorii români vor avea în continuare de suferit”.


În acest context, observăm, din presa publicată în Austria, că statul austriac a impus anumite condiţii pentru ca România să intre parţial în Schengen prin spaţiul aerian.


Atât presa de la Viena, cât şi cea de la Bucureşti, vorbesc de faptul că ţara noastră ar trebui să primească nişte zeci de mii de imigranţi afgani şi sirieni.


Domnul deputat afirmă: “Noi considerăm că acest lucru este inacceptabil, la fel cum şi puterea de la Sofia consideră acest lucru inacceptabil. Doar lui Marcel Ciolacu, PSD-ului, PNL-ului şi celor doi bufoni, Iohannis şi Ciucă, li se pare în regulă.


Condiţiile impuse de Austria sunt absolut inacceptabile. De mai bine de 12 ani, România îndeplineşte toate criteriile pentru a accede la Spaţiul Schengen, iar acest lucru ne este refuzat în mod sistematic de Europa de Vest, o chestiune complet inacceptabilă pentru AUR. Accederea României la Spaţiul Schengen nu este vreo favoare pe care ne-o fac Austria, Franţa, Italia, Olanda, Belgia sau alte state care strâmbă din nas atunci când vine vorba despre accederea României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen”.


Este considerat un drept câştigat la fel ca Austria, care a intrat în Uniunea Europeană în 1997, şi a acces la Spaţiul Schengen doi ani mai târziu, în 1999, la fel cum Croaţia, care a intrat în Uniunea Europeană în 2013, cu mult după România, are acces liber la Spaţiul Schengen începând din 1 ianuarie 2023, la fel cum Ungaria are acces liber şi neîngrădit la Spaţiul Schengen.


În încheiere, domnul deputat AUR de Mureş concluzionează: “Considerăm că este absolut inacceptabilă toată această discuţie legată de Spaţiul Schengen şi aceste noi condiţionări. Eu nu cred că electoratul PSD este de acord şi îl susţine pe Marcel Ciolacu în acţiunea sa de a obliga România să importe masiv imigranţi din Afganistan şi Siria, aceasta fiind o condiţie pentru ca România să acceadă la Spaţiul Schengen cu graniţele aeriene.


Ne opunem categoric şi considerăm că singurele bucăţi de gheaţă care s-au spart sunt în minţile de trădători ale lui Ciolacu, Ciucă şi Iohannis. România trebuie să fie în Schengen de ieri, nu de azi. Acest comportament de râmă al celor trei măscărici odioşi care conduc România nu mai poate fi tolerat!


România trebuie să fie în Schengen pentru că aşa o spun toate tratatele Uniunii Europene pe care le-am semnat deja. Noi nu trebuie să negociem cu nimeni ceva ce este un drept, pe care îl avem ca membri în Uniunea Europeană”.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Democrația a fost oficial ucisă de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, disperați să rămână la putere pentru următorii 10 ani de iluzorie stabilitate. Ce nu înțeleg ei este că românii s-au săturat de cele două partide care au nenorocit România timp de 34 de ani și […]
AUR a luat act de protestele românilor în privința amplasării statuii Hidra a sculptorului contemporan Costin Ioniță în fața grupului statuar al Voievozilor Români, lucrare de artă de for public, din perioada interbelică, șapte dintre statui fiind incluse în lista monumentelor istorice. Întrebarea legitimă este cine […]
Demiterea șefului APIA, Ionuț Lupu, după doar două luni de mandat, pe motiv că ar fi blocat banii pentru fermieri nu este altceva decât o mascaradă făcută de ministrul PSD al agriculturii, Florin Barbu, nimeni altul decât marioneta lui Paul Stănescu, doar pentru a ascunde adevăratul […]
Alături de activistul Tiberiu Boșutar, dăm startul celui mai important proiect inițiat împotriva mafiei pădurilor. AUR înființează Departamentul „Legea Codrului de AUR”, prin care vrem să aducem investigații de proporții despre jaful făcut asupra resurselor țării de șmecheri protejați la nivel local chiar de cei care […]
Alianța pentru Unirea Românilor îi îndeamnă pe românii patrioți, indiferent de culoarea politică, să se alieze la alegerile locale împotriva reprezentanților PNL-PSD, care țin România în subdezvoltare de mai bine de 30 de ani. „Având în vedere graba guvernării de a face alegeri comasate, ne schimbăm […]
Adresată: Domnului Tudorel ANDREI, Președinte al Institutului Național de StatisticăDe către: Deputat Boris VOLOSATÎI, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țăriiCircumscripția: nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara graniţelor ţăriiObiectul întrebării: Datele recensămintelor generale ale populației României privind […]