Coleșa Ilie-Alin – declarație politică – “Teorii marxiste aplicate în economie şi energie – pentru astăzi, apocalipsa climatică prin încălzirea globală”.

Ilie-Alin Colesa

“Teorii marxiste aplicate în economie şi energie – pentru astăzi, apocalipsa climatică prin încălzirea globală”.

De zeci de ani, apostolii apocalipsei climatice urlă că în următorul an, mâine chiar, va veni sfârşitul lumii, din cauza încălzirii globale. Ei însă sunt nişte profeţi mincinoşi, asemenea tuturor profeţilor marxişti al căror unic scop este de a ne minţi şi de a ne înfricoşa.

Conceptul de încălzire globală a fost creat şi dezvoltat în spaţiul ex-sovietic, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Un anume Mihail Ivanovici Budiko primea Premiul “Lenin”, în 1958, pentru lucrarea “Balanţa căldurii suprafeţei Pământului”, fiind unul dintre primii care au dezvoltat teoria încălzirii globale generatoare de apocalipsă. Prima conferinţă mondială despre încălzirea globală, cu titlul “Problema încălzirii climatice produse de om”, s-a organizat la Leningrad, în 1961. Mihail Ivanovici a politizat discuţiile despre climă prin consideraţiile conform cărora capitalismul produce încălzirea globală.

De ce este apocalipsa încălzirii climatice un concept rău? Pentru că este, în esenţă, o minciună, deşi amestecă elemente de adevăr în această minciună.

Da, în ultimii 150 de ani există o foarte lentă încălzire climatică, dar este naturală. Practic, nu depinde de activitatea umană.

Acum câteva săptămâni, 1.100 de oameni de ştiinţă, cu competenţe şi cercetări în domeniu, printre care un laureat al Premiului Nobel, au semnat o scrisoare deschisă în care au semnalat acest fals.

În principal, factorii naturali cauzează încălzirea globală. Încălzirea este mult mai lentă decât s-a prezis – sub un grad în ultima sută de ani.

Previziunile în privinţa evoluţiei climei se bazează pe modele matematice false.

Mai mult, dioxidul de carbon nu doar că nu este poluant, ci stă la baza întregii vieţi de pe Pământ, este hrana animalelor. Dezastrele naturale nu s-au înmulţit din cauza încălzirii globale. Temperatura terestră nu este fixă, ci are o evoluţie ciclică. Înainte de prezenta încălzire globală a existat o perioadă rece, mica epocă glaciară dintre secolele XV-XIX, iar între secolele X şi XV a existat o perioadă mai caldă cu aproximativ 3 grade decât în prezent, numită perioada caldă medievală sau micul optim climatic medieval, foarte propice agriculturii şi vieţii.

Sunt multe mărturii istorice, arheologice şi ştiinţifice în această privinţă.

Un alt argument împotriva politicii bazate pe teoria apocalipsei climatice prin încălzirea globală este de ordin statistic.

Emisia de carbon la nivel global, generată de om, este de aproximativ 3%. Din aceşti 3% aproximativ 7% sunt generaţi de Uniunea Europeană.

Deci dacă prin reducere la absurd, omul ar dispărea din Europa, reducerea globală ar fi de aproximativ 0,25%.

Politicile bazate pe acel celebru Pact climatic “Fit for 55”, care înseamnă reducerea cu 55% până în 2030 a emisiilor de carbon cauzate de om, ar însemna per global o reducere de aproximativ 0,1%.

În prezent, noi ne sinucidem economic pentru o reducere chiar mai mică, chiar mai mică decât acest procent irealizabil. Fără a mai pune la socoteală că industria migrează în zonele cu mai puţine restricţii. În China, nu? China, acea ţară neomarxistă.

Vechile partide au dus şi duc o politică sinucigaşă, prin credinţa în apocalipsa climatică, au demonizat, au închis, au vândut, au frânat investiţiile în producerea de energie electrică folosind combustibilii tradiţionali şi energia atomică.

Deci, pentru a pune capăt acestei politici energetice sinucigaşe, vă chem pe 2 octombrie la Bucureşti, la protestul pentru o politică energetică şi economică ancorată în realitate şi suveranistă.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

CĂTRE, BIROUL PERMANENT AL SENATULUI           În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (1) și ale art. 75 alin din Constituția României, republicată, respectiv cu prevederile art. 92 alin. (1) din Regulamentul Senatului, republicat, cu modificările și completările ulterioare, vă înaintăm propunerea legislativă „Lege pentru completarea […]
CĂTRE, BIROUL PERMANENT AL CAMEREI DEPUTAȚILOR           În conformitate cu prevederile art. 74 alin din Constituția României, republicată, vă înaintăm propunerea legislativă „Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 96/2006 privind statutul deputaților și al senatorilor” spre dezbatere și adoptare. De asemenea, adresăm rugămintea de a […]
Telenovela falimentului Euroins a ajuns într-un moment final. Tribunalul București a declarat falimentul Euroins ca urmare a solicitării Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). În acest moment, peste 2,7 milioane de români care au polițe de asigurare la Euroins sunt în situația în care trebuie să achiziționeze […]
Adresată:  Domnului Árpád ANTAL, primar al municipiului Sfântu Gheorghe, județul Covasna. De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 07/06/2023 Obiectul întrebării: Restaurarea necropolei internaționale […]
Adresată: Domnului CSEKE Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației De către: Senator Gheorghe Adrian CĂTANĂ, membru al Comisiei pentru administrație publică Circumscripția electorală: nr. 34 Sibiu Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 31/05/2023 Obiectul interpelării: Hotărârea de Guvern pentru accelerarea reabilitării Palatului Justiției din […]
Adresată:   Domnului Nicolae Ciucă, Prim-ministrul României Domnului Florin Spătaru, Ministrul Economiei Domnului Adrian Câciu, Ministrul Finanțelor Publice De către: Senator Adrian Costea Grupul Parlamentar AUR Şedinţa Senatului din: 7 iunie 2023 Obiectul întrebări: Invocarea lipsei fondurilor pentru salarizarea decentă a profesorilor Stimate domnule prim-ministru, Stimați domni […]