Coleșa Ilie-Alin – declarație politică – “Teorii marxiste aplicate în economie şi energie – pentru astăzi, apocalipsa climatică prin încălzirea globală”.

Ilie-Alin Colesa

“Teorii marxiste aplicate în economie şi energie – pentru astăzi, apocalipsa climatică prin încălzirea globală”.

De zeci de ani, apostolii apocalipsei climatice urlă că în următorul an, mâine chiar, va veni sfârşitul lumii, din cauza încălzirii globale. Ei însă sunt nişte profeţi mincinoşi, asemenea tuturor profeţilor marxişti al căror unic scop este de a ne minţi şi de a ne înfricoşa.

Conceptul de încălzire globală a fost creat şi dezvoltat în spaţiul ex-sovietic, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Un anume Mihail Ivanovici Budiko primea Premiul “Lenin”, în 1958, pentru lucrarea “Balanţa căldurii suprafeţei Pământului”, fiind unul dintre primii care au dezvoltat teoria încălzirii globale generatoare de apocalipsă. Prima conferinţă mondială despre încălzirea globală, cu titlul “Problema încălzirii climatice produse de om”, s-a organizat la Leningrad, în 1961. Mihail Ivanovici a politizat discuţiile despre climă prin consideraţiile conform cărora capitalismul produce încălzirea globală.

De ce este apocalipsa încălzirii climatice un concept rău? Pentru că este, în esenţă, o minciună, deşi amestecă elemente de adevăr în această minciună.

Da, în ultimii 150 de ani există o foarte lentă încălzire climatică, dar este naturală. Practic, nu depinde de activitatea umană.

Acum câteva săptămâni, 1.100 de oameni de ştiinţă, cu competenţe şi cercetări în domeniu, printre care un laureat al Premiului Nobel, au semnat o scrisoare deschisă în care au semnalat acest fals.

În principal, factorii naturali cauzează încălzirea globală. Încălzirea este mult mai lentă decât s-a prezis – sub un grad în ultima sută de ani.

Previziunile în privinţa evoluţiei climei se bazează pe modele matematice false.

Mai mult, dioxidul de carbon nu doar că nu este poluant, ci stă la baza întregii vieţi de pe Pământ, este hrana animalelor. Dezastrele naturale nu s-au înmulţit din cauza încălzirii globale. Temperatura terestră nu este fixă, ci are o evoluţie ciclică. Înainte de prezenta încălzire globală a existat o perioadă rece, mica epocă glaciară dintre secolele XV-XIX, iar între secolele X şi XV a existat o perioadă mai caldă cu aproximativ 3 grade decât în prezent, numită perioada caldă medievală sau micul optim climatic medieval, foarte propice agriculturii şi vieţii.

Sunt multe mărturii istorice, arheologice şi ştiinţifice în această privinţă.

Un alt argument împotriva politicii bazate pe teoria apocalipsei climatice prin încălzirea globală este de ordin statistic.

Emisia de carbon la nivel global, generată de om, este de aproximativ 3%. Din aceşti 3% aproximativ 7% sunt generaţi de Uniunea Europeană.

Deci dacă prin reducere la absurd, omul ar dispărea din Europa, reducerea globală ar fi de aproximativ 0,25%.

Politicile bazate pe acel celebru Pact climatic “Fit for 55”, care înseamnă reducerea cu 55% până în 2030 a emisiilor de carbon cauzate de om, ar însemna per global o reducere de aproximativ 0,1%.

În prezent, noi ne sinucidem economic pentru o reducere chiar mai mică, chiar mai mică decât acest procent irealizabil. Fără a mai pune la socoteală că industria migrează în zonele cu mai puţine restricţii. În China, nu? China, acea ţară neomarxistă.

Vechile partide au dus şi duc o politică sinucigaşă, prin credinţa în apocalipsa climatică, au demonizat, au închis, au vândut, au frânat investiţiile în producerea de energie electrică folosind combustibilii tradiţionali şi energia atomică.

Deci, pentru a pune capăt acestei politici energetice sinucigaşe, vă chem pe 2 octombrie la Bucureşti, la protestul pentru o politică energetică şi economică ancorată în realitate şi suveranistă.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Către: Guvernul României, domnului prim-ministru Nicolae-Ionel CIUCĂ           Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, domnului viceprim-ministru Sorin Mihai GRINDEANU           Ministerul Afacerilor Interne, domnului ministru Lucian Nicolae BODE De la: Antonio ANDRUȘCEAC Deputat AUR, circumscripția electorală nr. 4, Bacău Subiectul întrebării: Solicitarea Prim-ministrului României de trecere a unităților […]
Către: Nicolae-Ionel Ciucă, Prim-ministrul României De la: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Românii cu mai multe locuințe pot plăti un preț de 5 lei/kWh Stimate Domnule Prim-ministru,           Conform declarațiilor oficialilor români din urmă cu câteva zile, „nici o lege nu […]
Către: domnul Florin Marian SPĂTARU, Ministrul Economiei De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Economiei                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda unei situații economice […]
Către: domnul Sorin Mihai GRINDEANU, Viceprim-ministru, ministrul transporturilor și infrastructurii De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Transporturilor                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda […]
Către: domnul Virgil Daniel Popescu, Ministrul Energiei De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Energiei                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda unei situații economice […]
Către: domnul prof. univ. dr. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Riscul ca România să rămână fără medici cu specializări expuse la mare risc de malpraxis                                      Stimate Domnule ministru,           Emigrarea în masă a […]