Coleșa Ilie-Alin – declarație politică – Abuz, dezinformare și haos generate de Ministerul Anti-Educației Naționale prin interzicerea activităților didactice în format online sau hibrid în universități.

Ilie-Alin Colesa
Prezentată de către:Deputat Ilie-Alin Coleșa Circumscripția Electorală nr. 13 Cluj
Locul și data:Ședința Camerei Deputaților din data de 23 Martie 2022
Subiectul:Abuz, dezinformare și haos generate de Ministerul Anti-Educației Naționale prin interzicerea activităților didactice în format online sau hibrid în universități

În ultimii 2 ani de zile, pe parcursul pandemiei, am asistat la multiple crize: o criză medicală, una economică, alta energetică, o criză a drepturilor și libertăților fundamentale, dar și una educațională. O mare parte a acestor crize a fost și este provocată prin acte de dictatură, de hoție și de incompetență ale Guvernului.

Suntem tentați să vorbim în principal de crizele materiale și sanitare, însă nu trebuie să uităm criza educațională, criza în care a fost adus învățământul românesc. Faptul că această criză e una indusă artificial de către Guvern se vede și prin ultimele decizii abuzive și ilegale ale Ministerului Educației, pe care, în continuare, pentru a-l defini mai corect, îl vom denumi Ministrul Anti-Educației.

Timp de 2 ani, Ministerul Anti-Educației a interzis învățământul fizic, față în față, fără niciun discernământ, fără nicio justificare medicală. Accesul elevilor și studenților la activitățile didactice a fost condiționat de certificatul verde digital, în esență de vaccinare. Astfel a fost condiționat de vaccinare accesul la orele din școli, la cursuri, seminare, laboratoare, stagii practice de la universitățile de medicină (dar nu numai), dar chiar și la cazarea în căminele studențești. În condițiile în care riscul îmbolnăvirilor grave ale elevilor și studenților a fost zero sau aproape zero.

Chiar și după încetarea restricțiilor pandemice, în mare parte absurde, Guvernul continuă haosul indus în educație, dar acum prin interzicerea abuzivă la nivel universitar a tuturor activităților didactice în format online și amenințarea universităților de oprire a finanțării dacă nu acceptă acest abuz.

Unul dintre învățămintele pe care le putem extrage din această criză este faptul că anumite activitățile academice curriculare se pot efectua cu succes pentru o parte dintre activitățile didactice din învățământul universitar. Sunt multe situații în care se justifică, cel puțin parțial, formatul hibrid – fizic și online – a unor activități academice: în cazul studenților care nu au primit cazare în cămine, studenții care sunt nevoiți să lucreze, care au o familie de întreținut, care sunt bolnavi, care se deplasează greu din motive medicale șamd.

Ministerului (Anti)Educației lovește în aceste categorii de studenți printr-o decizie abuzivă, imperative (adresa 71/DGIU/08.03.2022), dar ambiguă, prin care interzice universităților, de pe o zi pe alta, să desfășoare activități didactice în format online sau mixt.

La nivel preuniversitar ne-am poziționat pentru un învățământ în format exclusiv fizic, dar nivel universitar pentru un format hibrid – fizic și online –  în cazul anumitor activități academice curriculare.

Ministrul Cîmpeanu minte afirmând că nu ar exista cadru legal. Art. 40 alin. (1) al legii 55/2020 spune: „pe tot parcursul anului universitar 2021-2022, instituțiile de învățământ superior pot utiliza metode didactice alternative de predare-învățare-evaluare, în format online”. Această lege 55/2020, a căror prevederi au fost aplicate doar în cazurile de anti-constituționalitate, care au dat posibilitatea Guvernului de a îngrădi fără vot în Parlament a unor drepturi și libertăți, însă nu e aplicată în acele foarte puține situații în care oferă niște soluții bune. Încă o dovada clară că Ministrul Cîmpeanu e un mincinos, un ministru al anti-educației.

Mai mult, universitățile sunt amenințate că își vor pierde finanțarea dacă nu se vor conforma. Este acceptată o perioadă de tranziție din online la fizic, însă doar dacă se vor recupera cursurile. Ce să se recupereze? E vorba de tranziție. Minciuna, ambiguitatea și abuzul sunt la ele acasă.

Studenții, inițial trimiși acasă, sunt chemați să-și caute chirii pentru 2 – 3 luni. O misiune imposibilă pentru mulți. Pentru cei mai mulți un stres, care dăunează tocmai educației.

Cerem universităților să se poziționeze împotriva acestui abuz al Ministerului Anti-Educației și să continue transmiterea online a activităților academice și acceptarea unor prezente online a studenților la aceste activități care nu presupun necesitatea prezenței fizice: stagii practice.

Miza acestui haos nu este interzicerea predării în online sau hibride în învățământul universitar, ci o nouă lege a educație, o lege a unei Românii ne-Educate a președintelui Iohannis. Se creează haos în învățământ pentru a justifica o nouă lege a educației, care să fie impregnată de conceptele neo-marxiste, corecte politic, anti-naționale, ne-creștine, hedoniste promovate ale partidelor din Guvern. Enumerăm: ideologia de gen, așa-zisa educație sexuală, în fapt o educație a hiper-sexualizării,  a vaccinarea obligatorie pentru accesul la educație, reducerea orelor pentru materiile tradiționale șamd, într-un cuvânt, distrugerea învățământului.

Prin lovirea în educația copiilor noștri, lovim în viitorul țării și, implicit, se creează cadrul unor viitoare nesfârșite crize. Educația este soluția, către bine sau către rău, o știm cu toții, atât forțele patriotice și conservatoare, cât și forțele neo-marxiste și neo-liberale. Criza învățământului lovește în viitorul uman și este cauza unor viitoare inevitabile crize.

Vom promova și susține proiecte legislative care să permită efectuarea unor activități academice în varianta online sau mixtă. Suntem alături de studenții care doresc să aibă acces, atunci când este posibil, și la activități academice online.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Marcel Boloș refuză să vină în Parlament pentru a da explicații cu privire la situația economică dezastruoasă și la ultimele măsuri luate de ministerul de Finanțe, care nu fac decât să îi sărăcească și mai mult pe români. Concret, ministrul de Finanțe ar fi trebuit să […]
George Simion Meritocratia AUR
Peste 700 de români, specialiști în domenii cheie pentru țară, au aplicat pe LinkedIn la programul „Meritocrația conduce România”, lansat în urmă cu doar trei zile de președintele AUR, George Simion. Sunt români specializați în tehnologie, educație, sănătate, oameni cu experiență vastă, care vor să dea […]
claudiu-tarziu
Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, critică în termeni foarte duri “Codul de conduită pentru prevenția și sancționarea xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură”, document adoptat de Ministerul Educației și intrat recent în vigoare. “Conform prevederilor acestui document, […]
AUR Chișinău candidații la alegerile europarlamentare
Alianța pentru Unirea Românilor și-a prezentat duminică, 21 aprilie, la Chișinău, în Republica Moldova, într-un eveniment inedit, o parte dintre candidații pentru alegerile europarlamentare care se vor desfășura pe data de 9 iunie 2024. La evenimentul organizat la Chișinău, la care au participat peste 300 de […]
AUR mașini medici mediul rural
Alianța pentru Unirea Românilor pune la dispoziția medicilor de familie 40 de mașini pe care să le folosească pentru deplasările în teritoriu. Primele două mașini au fost deja redirecționate medicilor de familie din Mureș și Teleorman, în cadrul unui eveniment care a avut loc în fața […]
Regimul de la Kiev, prin intermediul serviciului său de spionaj militar HUR, se amestecă grosolan în treburile interne ale României, în campania electorală în curs. Totodată, Kievul urmărește și intimidarea românilor din Ucraina, precum și intimidarea Patriarhiei Române. Presa de la Kiev, citând ca sursă serviciul […]