Claudiu-Richard Târziu – Declarație politică – Ridicați cetățenia de onoare acordată criminalilor Stalin, Molotov și Vîșinski!

Adresată de către senator: Claudiu Târziu

Circumscripția electorală: nr. 42 – București

Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor

Ședința Senatului din data de: 28.06.2023

Ridicați cetățenia de onoare acordată criminalilor

Stalin, Molotov și Vîșinski!

Acum 83 de ani, în neagra zi de 28 iunie, imperiul sovietic a pus în aplicare Notele sale ultimative din 26 și 28 iunie 1940 și a anexat la Ucraina 11 județe aparținând României.

Anexarea Basarabiei, nordului Bucovinei și ținutului Herța, având un total de 4 milioane de români și 50 de mii de kilometri pătrați, s-a făcut în conformitate cu odiosul Pact Ribbentrop-Molotov și protocolul adițional secret al acestuia semnat la Moscova în august 1939, în prezența lui Iosif Stalin. Este zadarnic să mai spun cât sânge românesc nevinovat a fost vărsat începând cu 28 iunie 1940.

Tăvălugul sovietic avea să vină în 1944 și peste restul României.

Există pagini dureroase și mai puțin cunoscute ale istoriei noastre naționale. Poate că mulți dintre dumneavoastră veți fi surprinși să aflați că Iosif Stalin, Viaceslav Molotov și Andrei Vîșinski, persoane odioase care au avut un rol nefast în istoria noastră, sunt cetățeni de onoare în România.

Ca victimă a Pactului Ribbentrop-Molotov, România este obligată să purceadă la o reconsiderare a istoriei sale tragice. Mai mult, moștenirea regimului comunist de ocupație din România trebuie demantelată, așa cum a cerut Consiliul Europei în repetate rânduri.

Avem nevoie de un plus de ordine în istoria noastră de la 1940 încoace. Dacă am ratat o lustrație adevărată, să începem cu destalinizarea României. Țara noastră nu trebuie să mai stea, nici măcar simbolic, în umbra unor criminali precum Stalin, Molotov și Vîșinski.

Astăzi, 28 iunie, cer oficial Guvernului și prim-ministrului Ciolacu personal să inițieze neîntârziat revocarea cetățeniei de onoare a României acordate în 1947 dictatorului sovietic Iosif Stalin.

Solicit, de asemenea, primarului Emil Boc al municipiului Cluj-Napoca și consiliului municipal revocarea cetățeniei de onoare a Clujului acordate în 1947 odiosului comisar stalinist Viaceslav Molotov, cel care a semnat cu Ribbentrop Pactul prin care România a fost ruptă în bucăți.

În mod firesc, solicit și doamnei primar Astrid Cora Fodor al municipiului Sibiu și consiliului municipal revocarea cetățeniei de onoare a Sibiului acordate în 1947 lui Andrei Vîșinski, comisar adjunct al afacerilor externe al fostei URSS (de fapt, mâna dreaptă a lui Molotov), cel care a avut cea mai mare implicare în sovietizarea României. Cetățenia de onoare a Sibiului îi fusese acordată cu ocazia unei vizite oficiale pe care a efectuat-o în oraș.

Regretăm că, în perioada în care a fost primar al Sibiului, președintele Klaus Iohannis nu a manifestat nici cel mai mic interes pentru acest subiect și a omis să inițieze retragerea cetățeniei de onoare acordate lui Vîșinski.

Astăzi, 83 de ani mai târziu față acel 28 iunie 1940 – una dintre cele mai întunecate zile ale istoriei noastre recente – avem nevoie măcar de această minimă reparație morală: retragerea de îndată a cetățeniilor de onoare acordate acestor sinistre personaje ale căror decizii și acțiuni au distrus generații.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat astăzi, la Bruxelles, că au trecut trei zile de la închiderea urnelor și, totuși, președintele AEP Toni Greblă refuză să explice de ce nu se anunță rezultatele finale. „Încercăm să înțelegem cum e posibil ca […]
Adrian Axinia, deputat AUR, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținută la Bruxelles, asupra numărului uriaș de voturi declarate nule atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale. „România este un stat capturat, iar puterea politică de la București, efectiv, a asasinat democrația. Spun […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, susține că democrația este pusă sub semnul întrebării, în contextul în care 5% din voturile românilor exprimare la alegerile europarlamentare au fost anulate. „Într-un stat condus de hoți, nu se putea altfel decât ca aceste alegeri să fie fraudate, pornind de la […]
AUR a reușit la alegerile din 9 iunie un scor istoric. După doar 4 ani de la înființare, AUR este a doua forță politică a României după alianța comasaților. Am reușit ca în 4 ani de zile aproape să ne triplăm numărul de voturi obținute, de […]
Au trecut mai bine de 15 ore de când s-au închis urnele, iar Biroul Electoral Central refuză să publice rezultate parțiale oficiale. Între timp, sunt răspândite date neverificate, care induc intenționat lumea în eroare. Pe site-uri specializate sunt încărcate procese verbale neverificate, fără să se fi […]
Georgiana Teodorescu, candidat AUR, a prezentat duminică, 9 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la sediul din Alianței pentru Unirea Românilor, noi informații privitoare la fraudele electorale care se află astăzi în desfășurare. ”Prima și cea mai gravă despre care am aflat recent și […]