Claudiu-Richard Târziu – Declarație politică – Călcând în picioare Constituția, guvernul impune restricții și discriminează 70% dintre cetățenii României

Adresată de către senator: Claudiu-Richard Târziu

Ședința Senatului din data de: 22.09.2021

Stimați colegi,

În introducere, permiteți-mi să îl citez pe prim-ministrul Florin Cîțu. Precum știți, nu mă număr printre susținătorii domniei sale, însă, în contextul de față, sunt demne de menționat două dintre afirmațiile pe care le-a efectuat în luna aprilie, întrebat fiind dacă în România va fi implementat așa-zisul certificat verde:

„Nu, în niciun caz! În România certificatul verde nu se va aplica!

Vom găsi soluții pentru toți operatorii din economie.”

Nu mai departe de săptămâna trecută, același Cîțu, prim-ministrul PNL-PSD, a răspuns altfel:

Certificatul verde este o soluție, un instrument la îndemână și putem să îl folosim cu toții.

Eu zic că este o măsură bună, nu discriminează, este o soluție care permite activităților economice să continue!”

Pentru oricine care urmărește scena politică, declarațiile vădit contradictorii ale domnului Cîțu nu sunt surprinzătoare. Deși „nu se va aplica”, permisul pentru „a circula liber” – ironia este de la sine înțeleasă – a început să fie aplicat, începând de alaltăieri, printr-o hotărâre de guvern.

O H.G. despre ale cărei prevederi cvasi-totalitatea specialiștilor în drept afirmă fără echivoc că încalcă flagrant Constituția. Conform îndelung-invocatului art. 53 din Legea Fundamentală: „Exercițiul unor drepturi sau al unor libertăți poate fi restrâns numai prin lege(…). Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporțională cu situația care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu și fără a aduce atingere existenței dreptului sau a libertății”.   

Repet: „exercițiul unor drepturi sau al unor libertăți poate fi restrâns numai prin lege”. Legea este un act normativ care emană de la organul legislativ al statului, adică de la Parlament, domnule Cîțu. În nicio interpretare juridică, hotărârea guvernului dumneavoastră nu ține loc de lege! Este limpede ca lumina zilei: ați adoptat o hotărâre eminamente anti-constituțională.

Stimați colegi,

Șeful guvernului face afirmații incompatibile una cu cealaltă și într-o crasă incompatibilitate cu realitatea. „Certificatul verde nu discriminează”, susține onor premierul. Din păcate pentru 70% dintre cetățenii României, exact asta face acest certificat așa-zis verde: DISCRIMINEAZĂ! NE DISCRIMINEAZĂ!

Nu țin să reamintesc, în această declarație politică, măsurile de „liberă circulație” (a se citi, discreționare) – introduse anti-constituțional de către guvernul condus de Florin Cîțu. Întreb, însă, retoric: cum ar putea fi caracterizată, altfel decât discriminatorie, permisiunea de a participa la viața socială, pe care o „oferă” guvernul exclusiv unei anumite părți a populației? În ce măsură este un astfel de cumul de îngrădiri de drepturi și libertăți compatibil cu democrația?

Printr-o atare politică, guvernul exceptează și limitează. Pe de o parte, divide, iar, pe de altă parte, obligă. DISCRIMINEAZĂ.   

Pe de o parte, guvernul divide societatea românească între „buni” și „răi”, în funcție de administrarea sau nu a acestui vaccin. Și, pe de altă parte, ne obligă de facto să ne vaccinăm, fără a conta dacă socotim sau nu drept necesar acest act medical. Niciun om rațional nu poate crede că va continua să se testeze sine die, cheltuind din propriul buzunar de fiecare dată când dorește să intre într-un restaurant, să meargă la un teatru sau să participe la un eveniment în familie. Această opțiune este, de fapt, una falsă. În accepțiunea guvernanților, cetățenii nu trebuie să se testeze, ci trebuie să se vaccineze. Chiar împotriva propriei voințe și conștiințe.

Reamintesc faptul că, potrivit legislației în vigoare, vaccinarea este un act profilactic și voluntar. Din punctul nostru de vedere, este vital ca decizia administrării oricărui vaccin să rămână liber aleasă, iar consimțământul neviciat.

Întreb din nou retoric: în ce măsură vaccinarea împotriva Covid-19 este efectuată de bunăvoie, fără constrângere, dacă guvernul limitează drepturile și libertățile, discriminând o proporție uriașă dintre cetățenii români?   

Stimați colegi,

Îngrădirea drepturilor și libertăților înseamnă discriminare. Prin măsurile sale, guvernul îi discriminează pe români și îi silește să se vaccineze. Obligativitatea înseamnă dictatură!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă publicarea unei prime forme a unui document intern al Comisiei Europene, adresat traducătorilor, care recomandă evitarea referirii la Crăciun și înlocuirea numelor biblice în limbajul oficial. „Niște birocrați nealeși de nimeni și care par că nu mai reprezintă pe nimeni […]
tricolor
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) îl invită pe Klaus Iohannis la Alba Iulia, la evenimentele dedicate Zilei Naționale, pentru a constata la fața locului cât de dorit mai este de români în funcția prezidențială. „Dacă vrea să fie președintele tuturor românilor, și nu doar al PNL, […]
becuri
A doua zi după învestirea Guvernului Ciucă, cel mai mare furnizor de energie electrică pentru clienții casnici din România, ELECTRICA S.A., a anunțat creșterea substanțială, de la 1 ianuarie 2022, a prețurilor de distribuție. Acestea urmează a fi majorate cu până la 84%. La fel au […]
Președintele Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi invită românii la “Marșul Unirii” de la Alba-Iulia pe 1 decembrie. “Alba Iulia, capitala Unirii tuturor românilor va găzdui și în acest an serbările la 103 ani de la Marea Unire de la 1918. Ca în […]
Reprezentanţii Bucovinei au declarat unirea cu România la 28 noiembrie 1918 în Sala Sinodală a Palatului Mitropolitan din Cernăuţi. Iar acest episod istoric fericit se datorează în principal boierului Iancu Flondor, jurnalistului Valeriu Branişte, profesorului Sextil Puşcaru, medicului Isidor Bodea sau ofiţerului Ilie Lazăr. Iancu Flondor, […]
Către: Domnul Adrian Câciu, Ministrul Finanțelor De la: Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării:Clarificări privind situația economică a României                                       Stimate Doamnule Ministru, Având în vedere că noul Guvern al României a fost investit pe clasica procedură de repede-înainte, cu dezbateri minime […]