Claudiu-Richard Târziu – Declarație politică – Călcând în picioare Constituția, guvernul impune restricții și discriminează 70% dintre cetățenii României

Adresată de către senator: Claudiu-Richard Târziu

Ședința Senatului din data de: 22.09.2021

Stimați colegi,

În introducere, permiteți-mi să îl citez pe prim-ministrul Florin Cîțu. Precum știți, nu mă număr printre susținătorii domniei sale, însă, în contextul de față, sunt demne de menționat două dintre afirmațiile pe care le-a efectuat în luna aprilie, întrebat fiind dacă în România va fi implementat așa-zisul certificat verde:

„Nu, în niciun caz! În România certificatul verde nu se va aplica!

Vom găsi soluții pentru toți operatorii din economie.”

Nu mai departe de săptămâna trecută, același Cîțu, prim-ministrul PNL-PSD, a răspuns altfel:

Certificatul verde este o soluție, un instrument la îndemână și putem să îl folosim cu toții.

Eu zic că este o măsură bună, nu discriminează, este o soluție care permite activităților economice să continue!”

Pentru oricine care urmărește scena politică, declarațiile vădit contradictorii ale domnului Cîțu nu sunt surprinzătoare. Deși „nu se va aplica”, permisul pentru „a circula liber” – ironia este de la sine înțeleasă – a început să fie aplicat, începând de alaltăieri, printr-o hotărâre de guvern.

O H.G. despre ale cărei prevederi cvasi-totalitatea specialiștilor în drept afirmă fără echivoc că încalcă flagrant Constituția. Conform îndelung-invocatului art. 53 din Legea Fundamentală: „Exercițiul unor drepturi sau al unor libertăți poate fi restrâns numai prin lege(…). Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporțională cu situația care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu și fără a aduce atingere existenței dreptului sau a libertății”.   

Repet: „exercițiul unor drepturi sau al unor libertăți poate fi restrâns numai prin lege”. Legea este un act normativ care emană de la organul legislativ al statului, adică de la Parlament, domnule Cîțu. În nicio interpretare juridică, hotărârea guvernului dumneavoastră nu ține loc de lege! Este limpede ca lumina zilei: ați adoptat o hotărâre eminamente anti-constituțională.

Stimați colegi,

Șeful guvernului face afirmații incompatibile una cu cealaltă și într-o crasă incompatibilitate cu realitatea. „Certificatul verde nu discriminează”, susține onor premierul. Din păcate pentru 70% dintre cetățenii României, exact asta face acest certificat așa-zis verde: DISCRIMINEAZĂ! NE DISCRIMINEAZĂ!

Nu țin să reamintesc, în această declarație politică, măsurile de „liberă circulație” (a se citi, discreționare) – introduse anti-constituțional de către guvernul condus de Florin Cîțu. Întreb, însă, retoric: cum ar putea fi caracterizată, altfel decât discriminatorie, permisiunea de a participa la viața socială, pe care o „oferă” guvernul exclusiv unei anumite părți a populației? În ce măsură este un astfel de cumul de îngrădiri de drepturi și libertăți compatibil cu democrația?

Printr-o atare politică, guvernul exceptează și limitează. Pe de o parte, divide, iar, pe de altă parte, obligă. DISCRIMINEAZĂ.   

Pe de o parte, guvernul divide societatea românească între „buni” și „răi”, în funcție de administrarea sau nu a acestui vaccin. Și, pe de altă parte, ne obligă de facto să ne vaccinăm, fără a conta dacă socotim sau nu drept necesar acest act medical. Niciun om rațional nu poate crede că va continua să se testeze sine die, cheltuind din propriul buzunar de fiecare dată când dorește să intre într-un restaurant, să meargă la un teatru sau să participe la un eveniment în familie. Această opțiune este, de fapt, una falsă. În accepțiunea guvernanților, cetățenii nu trebuie să se testeze, ci trebuie să se vaccineze. Chiar împotriva propriei voințe și conștiințe.

Reamintesc faptul că, potrivit legislației în vigoare, vaccinarea este un act profilactic și voluntar. Din punctul nostru de vedere, este vital ca decizia administrării oricărui vaccin să rămână liber aleasă, iar consimțământul neviciat.

Întreb din nou retoric: în ce măsură vaccinarea împotriva Covid-19 este efectuată de bunăvoie, fără constrângere, dacă guvernul limitează drepturile și libertățile, discriminând o proporție uriașă dintre cetățenii români?   

Stimați colegi,

Îngrădirea drepturilor și libertăților înseamnă discriminare. Prin măsurile sale, guvernul îi discriminează pe români și îi silește să se vaccineze. Obligativitatea înseamnă dictatură!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Către: Guvernul României, domnului prim-ministru Nicolae-Ionel CIUCĂ           Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, domnului viceprim-ministru Sorin Mihai GRINDEANU           Ministerul Afacerilor Interne, domnului ministru Lucian Nicolae BODE De la: Antonio ANDRUȘCEAC Deputat AUR, circumscripția electorală nr. 4, Bacău Subiectul întrebării: Solicitarea Prim-ministrului României de trecere a unităților […]
Către: Nicolae-Ionel Ciucă, Prim-ministrul României De la: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Românii cu mai multe locuințe pot plăti un preț de 5 lei/kWh Stimate Domnule Prim-ministru,           Conform declarațiilor oficialilor români din urmă cu câteva zile, „nici o lege nu […]
Către: domnul Florin Marian SPĂTARU, Ministrul Economiei De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Economiei                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda unei situații economice […]
Către: domnul Sorin Mihai GRINDEANU, Viceprim-ministru, ministrul transporturilor și infrastructurii De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Transporturilor                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda […]
Către: domnul Virgil Daniel Popescu, Ministrul Energiei De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Energiei                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda unei situații economice […]
Către: domnul prof. univ. dr. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Riscul ca România să rămână fără medici cu specializări expuse la mare risc de malpraxis                                      Stimate Domnule ministru,           Emigrarea în masă a […]