Boris Volosatîi – declarație de presă – Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat, zilele acestea, că proiectul de modificare a Legii salarizării s-ar putea să nu fie gata până la 1 ianuarie 2024.

Adică, învăţătorii şi profesorii, aflaţi în grevă generală în mai-iunie anul acesta, au fost păcăliţi de Guvern, atunci când ministrul Educaţiei şi cel al Muncii au promis, în numele coaliţiei de guvernământ, elaborarea unui proiect de modificare a Legii salarizării până la 15 iulie.


Ministrul Muncii a declarat de la pupitrul Guvernului României că termenul dat de coaliţie pentru proiectul Legii salarizării este data de 15 iulie: ”Până pe data de 15 iulie am termen de la coaliţie să finalizez draftul legii salarizării, astfel încât, în perioada 15 iulie – 1 septembrie, să continuăm discuţiile cu sindicatele, ca la 1 septembrie propunerea administrativă să treacă de Guvern şi să fie depusă în Parlament”.


Praf în ochi! Cadrele didactice au suspendat greva generală din învăţământ doar pentru că au primit aceste promisiuni şi asigurări care s-au dovedit a fi egale cu zero. Suntem deja la mijlocul lunii octombrie şi cele două ministere nu au urnit nici măcar un deget pentru elaborarea proiectului promis de modificare a Legii salarizării.


Greva generală din sistemul de învăţământ din România a implicat, în mai-iunie anul curent, peste 150 de mii de profesori şi peste 70 de mii de cadre didactice auxiliare, care au cerut o creştere salarială cu 25%.
Amintim că şcoala românească este subfinanţată, iar prevederea legală privind alocarea a cel puţin 6% din PIB pentru domeniul educaţiei rămâne literă moartă.


Această situaţie deplorabilă arată că România “Educată” este o glumă tristă. De-a lungul anilor, guvernele au neglijat sistemul educaţional şi i-au tratat pe profesori cu indiferenţă. Politicienii au folosit educaţia ca instrument politic, fără a investi cu adevărat în viitorul ţării.


Din cauza neonorării promisiunilor făcute de ministerele de resort – al educaţiei şi al muncii – pentru suspendarea grevei generale din învăţământ, cadrele didactice sunt pe deplin îndreptăţite să reia, în orice moment, acţiunile revendicative, cu toate consecinţele asupra procesului de învăţământ.


Avertizăm guvernarea să ia în serios această situaţie şi să-şi onoreze în următoarele zile promisiunile făcute corpului profesoral românesc. Am fost şi rămânem alături de învăţătorii şi profesorii din România. Ei merită un tratament demn, inclusiv pe plan salarial, astfel încât se poată bucura de prestigiul pe care îl merită din plin.


Vedem, însă, că profesorii au fost înşelaţi. Dacă nu sunt în stare să-şi ţină promisiunile, ministrul Educaţiei şi cel al Muncii trebuie să plece din funcţie! Soluţia nu este o nouă grevă generală, ci o demisie de onoare!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Un nou trio-comic își face apariția pe scena politică. După trio-ul Iohannis, Ciolacu și Ciucă, acum își face apariția grupul Orban, Drulă și Tomac, trei indivizi care nu au făcut nimic la viața lor, deși au avut puterea în mâini. Acum, pentru că nu au niciun […]
Ziua a treia de la Conservative Political Action Conference – CPAC a fost marcată de discursul susținut de Donald Trump, fostul și cel mai probabil viitorul președinte al Statelor Unite ale Americii. Cu acest prilej, președintele AUR George Simion a subliniat că suveranismul trebuie să fie […]
Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]