Boris Volosatîi – declarație de presă – Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat, zilele acestea, că proiectul de modificare a Legii salarizării s-ar putea să nu fie gata până la 1 ianuarie 2024.

Adică, învăţătorii şi profesorii, aflaţi în grevă generală în mai-iunie anul acesta, au fost păcăliţi de Guvern, atunci când ministrul Educaţiei şi cel al Muncii au promis, în numele coaliţiei de guvernământ, elaborarea unui proiect de modificare a Legii salarizării până la 15 iulie.


Ministrul Muncii a declarat de la pupitrul Guvernului României că termenul dat de coaliţie pentru proiectul Legii salarizării este data de 15 iulie: ”Până pe data de 15 iulie am termen de la coaliţie să finalizez draftul legii salarizării, astfel încât, în perioada 15 iulie – 1 septembrie, să continuăm discuţiile cu sindicatele, ca la 1 septembrie propunerea administrativă să treacă de Guvern şi să fie depusă în Parlament”.


Praf în ochi! Cadrele didactice au suspendat greva generală din învăţământ doar pentru că au primit aceste promisiuni şi asigurări care s-au dovedit a fi egale cu zero. Suntem deja la mijlocul lunii octombrie şi cele două ministere nu au urnit nici măcar un deget pentru elaborarea proiectului promis de modificare a Legii salarizării.


Greva generală din sistemul de învăţământ din România a implicat, în mai-iunie anul curent, peste 150 de mii de profesori şi peste 70 de mii de cadre didactice auxiliare, care au cerut o creştere salarială cu 25%.
Amintim că şcoala românească este subfinanţată, iar prevederea legală privind alocarea a cel puţin 6% din PIB pentru domeniul educaţiei rămâne literă moartă.


Această situaţie deplorabilă arată că România “Educată” este o glumă tristă. De-a lungul anilor, guvernele au neglijat sistemul educaţional şi i-au tratat pe profesori cu indiferenţă. Politicienii au folosit educaţia ca instrument politic, fără a investi cu adevărat în viitorul ţării.


Din cauza neonorării promisiunilor făcute de ministerele de resort – al educaţiei şi al muncii – pentru suspendarea grevei generale din învăţământ, cadrele didactice sunt pe deplin îndreptăţite să reia, în orice moment, acţiunile revendicative, cu toate consecinţele asupra procesului de învăţământ.


Avertizăm guvernarea să ia în serios această situaţie şi să-şi onoreze în următoarele zile promisiunile făcute corpului profesoral românesc. Am fost şi rămânem alături de învăţătorii şi profesorii din România. Ei merită un tratament demn, inclusiv pe plan salarial, astfel încât se poată bucura de prestigiul pe care îl merită din plin.


Vedem, însă, că profesorii au fost înşelaţi. Dacă nu sunt în stare să-şi ţină promisiunile, ministrul Educaţiei şi cel al Muncii trebuie să plece din funcţie! Soluţia nu este o nouă grevă generală, ci o demisie de onoare!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Importanți lideri conservatori din Europa îl susțin pe liderul AUR, George Simion, în cursa pentru Cotroceni. Printre ei se află și Jaroslaw Kaczynski, președintele partidului „Lege și Justiție”, din Polonia, care a transmis, de altfel, un videoclip în care își arată aprecierea față de lupta pe […]
În vizita sa în Munchen cu ocazia Campionatului European de Fotbal, George Simion s-a întâlnit și cu românii stabiliți în Germania, cărora le-a mulțumit pentru susținere și le-a vorbit despre sistemul corupt care a acaparat țara. „Mulțumesc că ne-ați votat, mulțumesc că mulți dintre voi sunteți […]
Alianța pentru Unirea Românilor și-a lansat sâmbătă, 15 iunie, candidatul la alegerile prezidențiale, în persoana lui George Simion. Evenimentul a avut loc la Arenele Romane, în prezența a peste 7.000 de membri și simpatizanți AUR. „Noi știm să depunem efort. Poate de aceea sunt singurul care […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat astăzi, la Bruxelles, că au trecut trei zile de la închiderea urnelor și, totuși, președintele AEP Toni Greblă refuză să explice de ce nu se anunță rezultatele finale. „Încercăm să înțelegem cum e posibil ca […]
Adrian Axinia, deputat AUR, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținută la Bruxelles, asupra numărului uriaș de voturi declarate nule atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale. „România este un stat capturat, iar puterea politică de la București, efectiv, a asasinat democrația. Spun […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, susține că democrația este pusă sub semnul întrebării, în contextul în care 5% din voturile românilor exprimare la alegerile europarlamentare au fost anulate. „Într-un stat condus de hoți, nu se putea altfel decât ca aceste alegeri să fie fraudate, pornind de la […]