Axinia Adrian – declarație politică – Generalul Ciucă a pierdut un război. Românii, victime colaterale în războiul gazelor.

Generalul Ciucă a pierdut un război. Românii, victime colaterale în războiul gazelor.

Criza energetică a împins spre sărăcie milioane de români și riscă să pună pe butuci economia românească. Mulți oameni cu care m-am întâlnit în ultimele zile m-au întrebat ce se va întâmpla, din acest punct de vedere, în situația unei intervenții militare a Federației Ruse în Ucraina. Cresc și mai mult prețurile la gaze? E posibil să rămânem fără gaze?

Guvernul României trebuie să ia toate măsurile a-și proteja cetățenii în fața efectelor unui posibil război la Est, cu atât mai mult cu cât riscul de război este catalogat în ultimele zile ca fiind suficient de mare și iminent.

Garanțiile de militare, de securitate pe care România le-a primit din partea NATO sunt puternice și credibile, astfel că potențialul extinderii unui conflict armat în țara noastră este extrem de mic.

Guvernul rămâne însă repetent când trebuie să-i protejeze pe români în fața costurilor economice asociate tensiunilor din Est, și vreau să mă refer, în mod particular, la gazele naturale.

Ce plan are Ministrul Energiei, Virgil Popescu, dacă, așa cum spunea Mircea Geoană, secretarul adjunct al NATO, „piețele gazului vor deveni probabil mai nervoase”?

Potrivit Agenției de presă ruse Tass, preluată zilele trecute de presa din România, în 2021 țara noastră a crescut de peste trei ori importurile de gaze de la Gazprom, până la 2,795 de miliarde de metri cubi.

Ce variante de lucru are Guvernul pentru situația în care Rusia decide să sisteze livrarea de gaze către România? Avem alternative pentru import? Există pe masa ministrului Energiei, Virgil Popescu, și a prim-ministrului Nicolae Ciucă un scenariu extrem de raționalizare a consumului de gaze?

Războiul despre care se vorbește la televizor nici nu a început, dar generalul Ciucă a pierdut deja un război, pe cel al energiei. În contextul în care au nicio certitudine că, după 31 martie, prețurile vor fi suportabile și că nu există întreruperi semnificative ale alimentării cu gaze naturale pe fondul conflictului din Ucraina, românii nu sunt altceva decât victime colaterale în războiul gazelor. Victime ale unui guvern incompetent.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Către: Guvernul României, domnului prim-ministru Nicolae-Ionel CIUCĂ           Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, domnului viceprim-ministru Sorin Mihai GRINDEANU           Ministerul Afacerilor Interne, domnului ministru Lucian Nicolae BODE De la: Antonio ANDRUȘCEAC Deputat AUR, circumscripția electorală nr. 4, Bacău Subiectul întrebării: Solicitarea Prim-ministrului României de trecere a unităților […]
Către: Nicolae-Ionel Ciucă, Prim-ministrul României De la: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Românii cu mai multe locuințe pot plăti un preț de 5 lei/kWh Stimate Domnule Prim-ministru,           Conform declarațiilor oficialilor români din urmă cu câteva zile, „nici o lege nu […]
Către: domnul Florin Marian SPĂTARU, Ministrul Economiei De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Economiei                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda unei situații economice […]
Către: domnul Sorin Mihai GRINDEANU, Viceprim-ministru, ministrul transporturilor și infrastructurii De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Transporturilor                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda […]
Către: domnul Virgil Daniel Popescu, Ministrul Energiei De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Energiei                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda unei situații economice […]
Către: domnul prof. univ. dr. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Riscul ca România să rămână fără medici cu specializări expuse la mare risc de malpraxis                                      Stimate Domnule ministru,           Emigrarea în masă a […]