Ana Predescu – declarație de presă – Sistemul de învăţământ din România se scufundă sub conducerea Ligiei Deca, cea care nu a reuşit să-şi depăşească nivelul de consilieră a lui Klaus Iohannis şi să îmbrace haina de ministru al educaţiei!

Sistemul de învăţământ din România se scufundă sub conducerea Ligiei Deca, cea care nu a reuşit să-şi depăşească nivelul de consilieră a lui Klaus Iohannis şi să îmbrace haina de ministru al educaţiei!
După ce a acordat burse de merit pentru elevii cu medii de 2 şi 3, doamna Deca nu s-a oprit aici cu masacrarea educaţiei copiilor noştri!

Pentru doamna Deca, rezultatele catastrofale de la testele PISA sunt motiv de optimism, deoarece de pe ultimul loc am „avansat” pe penultimul! Pupila lui Klaus Iohannis a ieşit public şi ne-a anunţat că avem un sistem de educaţie rezilient şi ţara noastră a reuşit, prin ansamblul măsurilor luate, să limiteze efectele pandemiei! Adică, atunci când România, în mod nejustificat, a fost fruntaşă la închiderea şcolilor, mai exact 32 de săptămâni, spre deosebire de Elveţia, doar 6 săptămâni, sau Franţa, 11 săptămâni. Consecinţa acestei decizii s-a văzut clar în rezultatele catastrofale de la testele PISA!


Numai doamna Deca refuză să vadă eşecul şi încearcă să îl transforme într-o victorie, probabil aceea că încă mai ocupă fotoliul de ministru al educaţiei, numită acolo doar pentru a fi o marionetă capabilă să adopte proiectul ratat al „României Educate”, proiect asumat în mod fatidic pentru învăţământul românesc de Klaus Iohannis!


Ridicolul nu se opreşte aici în ceea ce priveşte testele PISA. Publicarea rezultatelor testelor PISA a generat o serie de reacţii negative pe internet, în mare parte pe Facebook. Cu o singură excepţie: postarea ministrului Educaţiei, Ligia Deca. Acolo s-au înregistrat sute de comentarii pozitive. După ce ţara noastră a ocupat penultimul loc la testele PISA 2022, pe pagina de Facebook a ministrei Ligia Deca au apărut sute de comentarii pozitive. Nu ar fi o problemă dacă ar fi vorba de o reuşită, dar vorbim de o catastrofă.


Conturile care au adus laude parcă desprinse din Coreea de Nord sunt false. Au ajuns până acolo încât au creat zeci, sute, poate mii de conturi doar pentru a ridica în slăvi ministerul condus de Ligia Deca. Prin astfel de laude nu fac decât să continue eşecul învăţământului românesc.


Însă, cam aceasta este realitatea: pentru a putea acoperi eşecul guvernării PSD – PNL, Ciolacu şi Iohannis apelează la tot felul de tertipuri pentru a schimba percepţia. S-a mers până în punctul în care graficul care arată procentele foarte mari de analfabetism funcţional (49% la matematică, 42% la citire, 44% la ştiinţe) a fost şters din prezentarea OCDE în varianta românească publicată pe site-ul Ministerului Educaţiei. Doar că nu poţi să denaturezi realitatea. Rezultatele de la testele PISA ne arată din nou cum a evoluat „România Educată” a lui Klaus Iohannis. Suntem penultimii în Uniunea Europeană şi pe primul loc la abandonul şcolar!


Este o nouă dovadă că Ligia Deca nu înţelege absolut nimic din ceea ce înseamnă sistemul de învăţământ românesc, care sunt nevoile acestuia, dar mai ales ce este de făcut!


Dincolo de festivismul inoportun al prezentării acestor rezultate la Biblioteca Centrală, rezultate care, în fapt, îngroapă învăţământul românesc şi viitorul copiilor noştri, doamna încă ministru al educaţiei a arătat un dispreţ total faţă de instituţiile statului, neinvitând niciun alt reprezentant al Guvernului sau al Parlamentului acolo unde noile legi ale educaţiei au fost dezbătute şi votate! Semn că a transformat Ministerul Educaţiei în propriul PFA!


Aceasta este România reală! AUR are în programul de guvernare măsuri punctuale pentru sistemul de învăţământ, pe care suntem gata să le implementăm la guvernare din 2024, soluţii pe care le-am susţinut ca membru în Comisia pentru învăţământ a Camerei Deputaţilor, dar care nu au fost votate de reprezentanţii actualei coaliţii.


Testele PISA le-a picat doamna Ligia Deca! Dacă îl va pica şi pe acela al majorării salariilor profesorilor cu 20% de la 1 ianuarie 2024, aşa cum a promis, nu va avea altă soluţie în faţa profesorilor, elevilor şi părinţilor decât de a-şi da demisia de onoare, cu condiţia să o aibă, sau de a fi demisă! Dacă actuala coaliţie de guvernare şi-o asumă în continuare pe doamna Ligia Deca, atunci acest lucru reprezintă un atentat la sistemul educaţional românesc şi, implicit, la viitorul copiilor noştri!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat astăzi, la Bruxelles, că au trecut trei zile de la închiderea urnelor și, totuși, președintele AEP Toni Greblă refuză să explice de ce nu se anunță rezultatele finale. „Încercăm să înțelegem cum e posibil ca […]
Adrian Axinia, deputat AUR, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținută la Bruxelles, asupra numărului uriaș de voturi declarate nule atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale. „România este un stat capturat, iar puterea politică de la București, efectiv, a asasinat democrația. Spun […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, susține că democrația este pusă sub semnul întrebării, în contextul în care 5% din voturile românilor exprimare la alegerile europarlamentare au fost anulate. „Într-un stat condus de hoți, nu se putea altfel decât ca aceste alegeri să fie fraudate, pornind de la […]
AUR a reușit la alegerile din 9 iunie un scor istoric. După doar 4 ani de la înființare, AUR este a doua forță politică a României după alianța comasaților. Am reușit ca în 4 ani de zile aproape să ne triplăm numărul de voturi obținute, de […]
Au trecut mai bine de 15 ore de când s-au închis urnele, iar Biroul Electoral Central refuză să publice rezultate parțiale oficiale. Între timp, sunt răspândite date neverificate, care induc intenționat lumea în eroare. Pe site-uri specializate sunt încărcate procese verbale neverificate, fără să se fi […]
Georgiana Teodorescu, candidat AUR, a prezentat duminică, 9 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la sediul din Alianței pentru Unirea Românilor, noi informații privitoare la fraudele electorale care se află astăzi în desfășurare. ”Prima și cea mai gravă despre care am aflat recent și […]