Aelenei Dănuț – declarație politică – “Declaraţia unui «extremist, xenofob, antisemit»”

Domnul Dănuţ Aelenei:

“Declaraţia unui «extremist, xenofob, antisemit»”

Mă numesc Aelenei Dănuţ, deputat ales în circumscripţia electorală nr. 14 Constanţa, sunt absolvent al Institutului de Marină “Mircea cel Bătrân” din Constanţa, cu un stagiu de peste 30 de ani pe mările şi oceanele lumii.

Douăzeci şi trei de ani am lucrat la firmele cu reputaţie internaţională Tanker Pacific (actualmente Eastern Pacific), Omni Offshore şi Zodiac Maritime, firme ale căror armatori sunt cetăţeni evrei, originari din Galaţi, respectiv familia Ofer.

Cu această ocazie ţin să aduc un pios omagiu celui care a fost Sami Ofer şi le mulţumesc domnilor Idan Ofer şi Eial Ofer pentru miile de locuri de muncă oferite navigatorilor români după anii ‘90. Fundaţia Sami Ofer recompensează, de asemenea, cu burse de studii copiii navigatorilor români.

În aceşti 23 de ani de muncă intensă la bordul navelor de tip Tank Petrolier eram, uneori, singurul român printre membrii de echipaj cu naţionalităţi şi religii diferite (britanici, indieni, filipinezi, croaţi, ruşi, chinezi, turci, malaezieni, indonezieni, sud-coreeni,). Cu aceştia am avut relaţii de muncă şi cooperare deosebite, relaţii din care au rezultat prietenii de-o viaţă.

Am venit în Alianţa pentru Unirea Românilor pentru că sunt revoltat faţă de aceşti 31 de ani de falsă democraţie, de alternanţă a guvernelor, alternanţe ce au adus România la coada Europei din punct de vedere economic, al infrastructurii şi nivelului de trai al populaţiei.

Am aderat, de asemenea, la valorile promovate de acest partid: credinţa, familia, naţiunea şi libertatea.

Am candidat pe locul doi pe liste nu pentru a mă realiza din punct de vedere material şi a avea o carte de muncă. Există o campanie de denigrare continuă a Bisericii Ortodoxe Române şi a slujitorilor ei.

Familia tradiţională, formată din bărbat şi femeie, este atacată prin politicile de promovare a ideologiei de gen, a comunităţilor LGBT şi introducerea educaţiei sexuale a copiilor în şcoli. Mama, Tata sunt cuvinte sfinte pentru mine şi nu pot fi înlocuite niciodată cu părintele 1 şi părintele 2.

Naţiunea este mai atacată ca oricând în aceste momente.

Cei ce apară naţiunea sunt acuzaţi ca fiind naţionalişti, extremişti poate chiar fascişti. Aceste acuzaţii sunt similare cu acuzaţiile ce se fac în ţările cu regimuri totalitariste, acuzaţii adresate oricărei persoane sau grup care se opun partidului unic.

Libertatea. Am întâlnit cetăţeni care se tem să-şi exprime în mod direct opiniile politice de teamă că îşi vor pierde locurile de muncă. Oare ne-am întors în urma cu 30 şi ceva de ani?!

Nu contest existenţa COVID-19 cu toate tulpinile aferente şi nu sunt împotriva procesului de vaccinare a populaţiei. Ca navigator am un carnet internaţional de vaccin (vaccinat împotriva malariei şi febrei galbene).

Voi apăra însă, cu toată fiinţă mea, libertatea individului de a alege, de a se opune unui act medical impus, conform Convenţiei de la Oviedo privind protecţia drepturilor şi demnităţii umane.

Măsurile luate de Guvern, prin intermediul Ministerului Sănătăţii, pentru reducerea numărului de cazuri COVID sunt unele incoerente şi abuzive. Mergeţi în laboratoarele de analize medicale gratuite la început de lună şi remarcaţi aglomeraţia de acolo! Am început să închidem magazinele din ce în ce mai devreme. Oare prin aceste măsuri nu creştem gradul de ocupare, respectiv potenţialul de răspândire a virusului?

Îndemnaţi populaţia să stea în casă fără a oferi o alternativă de supravieţuire celor ce şi-au pierdut afacerile şi locurile de muncă. Lucrătorilor din industria extractivă nu li se plăteşte salariul, fiind siliţi să facă presiuni de tipul greva foamei în abataje!

Vă reamintesc faptul că facturile vin şi trebuie plătite. Cetăţenii nu pot sta în case fără a li se asigura alternativa unui trai minim decent. Populaţia nemulţumită iese în stradă pentru a protesta.

Oare Alianţa pentru Unirea Romanilor este partidul responsabil pentru toate aceste lucruri? Oare noi, extremiştii, xenofobii şi antisemiţii AUR, suntem responsabili de marasmul economic în care ne aflăm? Personal, mă delimitez faţă de orice manifestări de huliganism şi încercări de provocare a forţelor de ordine.

Domnule Orban,

Afirmaţi faptul că deputaţii AUR se comportă ciudat în Parlamentul României. Parlamentarii AUR sunt respectuoşi şi sociabili. De multe ori nu mi s-a răspuns saluturilor, de bună dimineaţa, bună ziua, bună seara, chiar din partea dumneavoastră, domnilor. Personalul auxiliar al Parlamentului mărturiseşte că nu a mai întâlnit acest fel de comportament respectuos din anii ʼ90.

Parlamentarii AUR nu confundă Parlamentul României cu tribunele unui stadion de fotbal, aşa cum o parte dintre dumneavoastră faceţi, domnule Orban.

Vă întreb, domnule Orban, de câte ori aţi fost prezent la lucrările în plen ale Camerei Deputaţilor? Deputaţii şi senatorii sunt aleşi de către şi în slujba cetăţenilor. Am studiat cu atenţie CV-urile dumneavoastră şi mărturisesc că sunt impresionante mai ales în rândul membrilor Guvernului!

Întrebarea mea simplă este de ce nu performaţi, vă împiedică partidul AUR?

Coborâţi de pe piedestalele dumneavoastră pentru a vedea realitatea crudă şi faptul că ne îndreptăm spre o direcţie greşită, doamnelor şi domnilor guvernanţi!

Parlamentarii Alianţei pentru Unirea Românilor sunt oameni curaţi, de o probitate morală incontestabilă!

Având în vedere toate cele spuse, vă adresez întrebarea: de ce suntem acuzaţi, în mod constant, în Parlament, că suntem extremişti, fascişti, antisemiţi?

Aveţi vreo dovadă în sprijinul acuzaţiilor făcute?

Dacă nu, vă rog să nu mai culpabilizaţi parlamentarii şi partidul AUR, ca şi cum ei ar fi responsabili pentru toate nerealizările dumneavoastră!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR
Alianța pentru Unirea Românilor organizează în data de 21 martie 2023 de la ora 12:00, în sala Grupului AUR de la Camera Deputaților, o dezbatere cu tema: Legile educației – de la intenție la realitate. Comisia națională de specialitate din cadrul partidului organizează dezbaterea „Legile educației […]
Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR și președintele Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului României, a avut o întâlnire cu E.S. Ambasadorul Brândușa Predescu și echipa misiunii diplomatice a României la Sofia. Printre temele abordate s-a aflat situația culturală dificilă a comunității […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat astăzi un protest spontan la sediul Autorității pentru Supraveghere Financiară (ASF) cu privire la prețul pe care românii trebuie să îl plătească pentru polițele de asigurare RCA. George Simion, președintele AUR, a avut o întâlnire cu președintele ASF, Nicu […]
CĂTRE, BIROUL PERMANENT AL SENATULUI În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (1) și ale art. 75 din Constituția României, republicată și cu prevederile art. 92 alin. (1) din Regulamentul Senatului, republicat, cu modificările și completările ulterioare, vă înaintăm propunerea legislativă intitulată „LEGE privind proclamarea Zilei […]
CĂTRE, BIROUL PERMANENT AL SENATULUI În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (1) și ale art. 75 din Constituția României, republicată și cu prevederile art. 92 alin. (1) din Regulamentul Senatului, republicat, cu modificările și completările ulterioare, vă înaintăm propunerea legislativă intitulată„Lege pentru modificarea și completarea […]
Către: Domnul Barna Tacnzos – Ministru, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor De la: Domnul George-Nicolae SIMION, deputat în circumscripția electorală nr. 42 București Subiectul întrebării: Poluarea din șantierele care aparțin CNAIR Stimate domnule Ministru,           Vă supun atenției situația șantierului privind construcția autostrăzii A0 din imediata vecinătate […]