Adrian Axinia, deputat AUR: „Câinii latră, ursul merge!”

Cam așa poate fi definit parcursul ordonanței pe care Marcel Ciolacu a adoptat-o pentru așa-zisa reducere a prețurilor.

„E prima măsură de ieftinire a celor 14 alimente de bază. În acest fel ajutăm de fapt la creșterea puterii de cumpărare pentru toți românii” – spunea Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern de azi.

Pe ce anume se bazează? Care este analiza din spatele acestei ordonanțe de urgență? Care sunt efectele pe care le va produce? Dar mai important, cum au stabilit adaosul comercial de la care au pornit discuția?

Pun aceste întrebări pentru că lui Marcel Ciolacu și celor din PSD nu le pasă de nimic, pentru ei contează doar PR-ul politic, nu și efectele pe care această OUG le va avea asupra milioanelor de români, asupra producătorilor din România.

Guvernul Ciolacu a ales să ignore toate avertismentele venite de la Consiliul Concurenței, dar și de la producătorii din România, avertismente care prevestesc un scenariu sumbru pentru români.

Consiliul Concurenței spune foarte clar că Ordonanța de Urgență a Guvernului Ciolacu nu are o analiză realizată la nivel de sector și poate conduce la un efect contrar, adică de creștere a prețurilor produselor în cauză sau a altor produse din aceeași categorie. De asemenea, această ordonanță poate genera dificultăți în aprovizionarea pieței interne şi un efect contrar scopului urmărit.

Însă, nu doar Consiliul Concurenței vine cu avertismente. Producătorii români se tem de faptul că reducerea prețurilor va fi suportată tot de ei, dând exemplu ce s-a întâmplat cu laptele.

Marcel Ciolacu, în loc să înţeleagă mecanismele unei pieţe libere, în care preţurile sunt rezultatul a trei factori (cerere, ofertă şi productivitate), acesta aplică manualul micului propagandist comunist încercând să reinventeze mercurialul.

Ideea de a micșora adaosul comercial pe lanțul produselor agroalimentare este un nonsens, deoarece astăzi statul nu are nicio evidență a adaosurilor comerciale practicate în România. Prin Legea nr. 222/2020, în România s-a eliminat obligația de declarare, de către agenții economici, organelor fiscale, a adaosurilor comerciale și a celor de comision.

Așadar, ordonanța pe care Guvernul Ciolacu a adoptat-o azi nu este altceva decât praf în ochii românilor și nimic altceva. Este o nouă măsură heirupistă, de pe urma căreia vom avea de tras cu toții, o nouă măsură care nu ține cont de avertismentele specialiștilor, care nu are nici măcar o analiză în spate.

PSD a intrat în campanie electorală, dar pe spatele românilor!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a fost sâmbătă, 19 mai, pentru toată ziua, în județul Bistrița-Năsăud. În Bistrița, după un flashmob în parcul unde se regăsește și Cetatea Bistriței, o parte dintre candidații la alegerile europarlamentare […]
Cristian Terheș, europarlamentar, cel care deschide lista Alianței AUR pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie, lansează un apel urgent către cetățeni în contextul investigațiilor desfășurate de Parchetul European (EPPO) asupra președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cristian Terheș critică vehement protejarea continuă a […]
Între 27 mai și 1 iunie, la Geneva, va avea loc cea de-a 77-a adunare a Organizației Mondiale a Sănătății care, potrivit tuturor informațiilor disponibile până la acest moment, prin adoptarea Tratatului de Pandemie Globală, urmărește să instaureze o nouă formă de control la nivel global. […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, vineri, 17 mai, în județul Mureș, la Sighișoara și la Târgu Mureș. În urma unui flashmob organizat în centrul orașului Sighișoara, participanții au ajuns în Cetatea Medievală din Târgu […]
Cultura românească este plină de povestiri despre eroism, unitate și patriotism, povestiri care au fost redate de cinematografia națională. Prin intermediul filmelor istorice, publicul poate să cunoască mai bine figuri emblematice ale istoriei românești, care nu doar că au modelat națiunea, dar au și inspirat generații […]
Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală în cazul lui Nicușor Dan, după sesizările făcute de Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, cu privire la refuzul primarului general de a informa opinia publică despre banii pe care i-a cheltuit pentru campania publicitară. „Am fost chemați […]