Adrian Axinia, deputat AUR: „Câinii latră, ursul merge!”

Cam așa poate fi definit parcursul ordonanței pe care Marcel Ciolacu a adoptat-o pentru așa-zisa reducere a prețurilor.

„E prima măsură de ieftinire a celor 14 alimente de bază. În acest fel ajutăm de fapt la creșterea puterii de cumpărare pentru toți românii” – spunea Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern de azi.

Pe ce anume se bazează? Care este analiza din spatele acestei ordonanțe de urgență? Care sunt efectele pe care le va produce? Dar mai important, cum au stabilit adaosul comercial de la care au pornit discuția?

Pun aceste întrebări pentru că lui Marcel Ciolacu și celor din PSD nu le pasă de nimic, pentru ei contează doar PR-ul politic, nu și efectele pe care această OUG le va avea asupra milioanelor de români, asupra producătorilor din România.

Guvernul Ciolacu a ales să ignore toate avertismentele venite de la Consiliul Concurenței, dar și de la producătorii din România, avertismente care prevestesc un scenariu sumbru pentru români.

Consiliul Concurenței spune foarte clar că Ordonanța de Urgență a Guvernului Ciolacu nu are o analiză realizată la nivel de sector și poate conduce la un efect contrar, adică de creștere a prețurilor produselor în cauză sau a altor produse din aceeași categorie. De asemenea, această ordonanță poate genera dificultăți în aprovizionarea pieței interne şi un efect contrar scopului urmărit.

Însă, nu doar Consiliul Concurenței vine cu avertismente. Producătorii români se tem de faptul că reducerea prețurilor va fi suportată tot de ei, dând exemplu ce s-a întâmplat cu laptele.

Marcel Ciolacu, în loc să înţeleagă mecanismele unei pieţe libere, în care preţurile sunt rezultatul a trei factori (cerere, ofertă şi productivitate), acesta aplică manualul micului propagandist comunist încercând să reinventeze mercurialul.

Ideea de a micșora adaosul comercial pe lanțul produselor agroalimentare este un nonsens, deoarece astăzi statul nu are nicio evidență a adaosurilor comerciale practicate în România. Prin Legea nr. 222/2020, în România s-a eliminat obligația de declarare, de către agenții economici, organelor fiscale, a adaosurilor comerciale și a celor de comision.

Așadar, ordonanța pe care Guvernul Ciolacu a adoptat-o azi nu este altceva decât praf în ochii românilor și nimic altceva. Este o nouă măsură heirupistă, de pe urma căreia vom avea de tras cu toții, o nouă măsură care nu ține cont de avertismentele specialiștilor, care nu are nici măcar o analiză în spate.

PSD a intrat în campanie electorală, dar pe spatele românilor!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Adresată:  Domnului Sándor PETRES, prefect al județului Harghita De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/09/2023 Obiectul întrebării: Acțiunile Instituției Prefectului din județul Harghita […]
Adresată: Domnului Tudorel ANDREI, Președinte al Institutului Național de Statistică De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/09/2023 Obiectul întrebării: Distribuția pe localități a […]
Adresată: Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Preşedintelui ANPM Laurențiu-Alexandru PĂȘTINARU, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor Mircea FECHET   De către: Senator Andrei BUSUIOC  Circumscripția electorală: nr. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/09/2023 Obiectul întrebării: Perioada de stocare și de prelucrare maximă […]
Adresată: Domnului Ministru al Apărării, Angel TÎLĂR, De către: Senator AELENEI Evdochia Circumscripția: nr. 14, Constanţa Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 27.09.2023 Obiectul întrebării: protejarea cetățenilor județului Constanța Stimate domnule Ministru,           Mă adresez dumneavoastră în contextul războiului nemilos al […]
Adresată: Autorității de Supraveghere Financiară, Președintelui Nicu Marcu De către: Senator Andrei BUSUIOC  Circumscripția electorală: nr. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/09/2023 Obiectul întrebării: Companiile de reasigurări Stimate domnule Președinte Nicu Marcu, Printre principalele modalități de protecție împotriva unor pierderi financiare considerabile […]
Adresată: Doamnei Luminița-Teodora ODOBESCU, ministrul afacerilor externe Doamnei Simona BUCURA-OPRESCU, ministrul muncii și solidarității sociale Doamnei Ligia DECA, ministrul educației Domnului Alexandru RAFILA, ministrul sănătății De către Domnul senator: Dorinel COSMA Circumscripția electorală: Nr. 7, Botoșani Grupul Parlamentar: A.U.R. Ședința Senatului din data de: 27.09.2023 Obiectul […]