Adrian Axinia – declarație politică – Remaniere sau reglare de conturi?

Se vede că guvernanții noștri nu mai au nimic important de făcut pentru români. Așa că președintele PNL, Florin Câțu, s-a gândit că e cel mai bun moment să bage bățul prin gardul PSD, vorbind de posibilitatea remanierii câtorva miniștri. 

Românii se întreabă însă, pe bună dreptate: de ce să nu remaniem întreg guvernul? De ce să nu plece acasă întreaga coaliție PNL-PSD-UDMR?

Adevărul din spatele acestui teatru ieftin este că partidelor de la putere nu le pasă de români și de țară. În timp ce războiul e la granița României, în timp ce oamenii sărăcesc și economia e pusă pe butuci, ei nu se gândesc la altceva decât la o reglare de conturi în partidele lor și între partide. Vor mai multe funcții, bugete mai mari, putere mai multă. Altfel de ce mai stau împreună când se aleargă ca șoarecele și pisica, când se denigrează unii pe alții la televizor?

Oare disperarea românilor nu se vede de la Palatul Cotroceni, Palatul Victoria sau de la sediile partidelor aflate la guvernare, din Modrogan sau de pe Kiseleff?

Stimați colegi de la Putere,

  • Ați scăpat hățurile inflației din mână, iar românilor le-au explodat în buzunare prețurile la energie electrică, la gaze, la combustibil, la alimente, la credite.
  • În același timp, vă uitați cu ochii mari şi gura căscată la perspectiva unei crize alimentare fără să luați vreo măsură concretă. Nici măcar închiderea combinatelor de îngrășăminte din cauza prețurilor insuportabile la energie și gaze nu vă împiedică să dormiți liniștiți.
  • Ați pierdut din vedere ţinta de deficit bugetar asumat şi îndatorați următoarele generații de români la costuri uriaşe, făcând împrumuturi la dobânzi exorbitante, de peste 6%.
  • Nu ați reușit să cheltuiți niciun leu din cele 3,69 miliarde de euro care au ajuns în România din PNRR și nu ați fost capabili să vă organizați ca să știm cum accesăm fondurile europene din exerciţiul finaciar 2021 – 2027 al UE.
  • V-ați bătut joc de IMM-urile românești păcălindu-le cu fonduri europene prin măsura 4.1.1 pe care ați anulat-o cu 3 zile înainte de depunerea dosarelor.

Pentru toate aceste motive, și nu numai:

AUR susține o remaniere guvernamentală, dar una totală. Mai precis, credem că, atâta timp cât situaţia socio-economică s-a înrăutăţit semnificativ de la momentul instalării în funcţie a Guvernului Ciucă susţinut de majoritatea PSD – PNL – UDMR, toți trebuie să plece acasă. Românii se simt trădați și batjocoriți de actuala guvernare. Avem nevoie de alt guvern! De un guvern responsabil, format din oameni competenți, care să-și iubească țara și poporul, care să  lucreze pentru România și pentru români!

Glorie României!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, să obțină un calendar clar privind eliminarea vizelor SUA pentru cetățenii români, în urma întrevederii cu secretarul de stat american Antony Blinken, programată să aibă loc marți. Acest subiect nu mai trebuie să fie tergiversat […]
Expertul în energie Dian Popescu a prezentat, în cadrul unei conferințe organizate de AUR la Palatul Parlamentului având ca temă: ˝Cartea Neagră a guvernării Ciucă. Comemorarea unui an de la instalarea guvernului PNL-PSD-UDMR˝, semnificația vizitei delegației OMV Petrom la Palatul Cotroceni. „OMV are 850 MW putere […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) atrage atenția că decizia Guvernului Ciucă privind majorarea salariului minim brut nu rezolvă problema sistemică, ci doar întreține o masă de manevră în cheie electorală. Soluția corectă ce oferă predictibilitate și stabilitate este cea propusă de AUR, ca venitul minim garantat […]
Adresată:  Domnului PETRE DAEA, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale De către domnul senator:  Dorinel COSMA Circumscripția electorală: Nr. 7, Botoșani Data: 17.11.2022 Obiectul întrebării: Reiterearea întrebării parlamentare nr. 1559/a din  14.9.2022  privind situația reală a sistemului de irigații din județul Botoșani Stimate domnule Domnule Ministru, Având […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 16.11.2022 Obiectul întrebării: Intensificarea furturilor de lemne Stimate domnule Ministru, În pragul sezonului rece și cu apariția scumpirilor care, […]
Adresată: Domnului Nicu MARCU, Președinte Autoritatea de Supraveghere Financiară De către: Domnul Senator Sorin Cristian MATEESCU Circumscripţia electorală nr.14 Constanța Grupul  Parlamentar  AUR – Senat şi prezentată în şedinţa Plenului din 23.11.2022       Obiectul întrebării: amendarea diferitelor companii de asigurări Domnule Președinte , în ultima perioadă […]