Adrian Axinia – declarație politică – Remaniere sau reglare de conturi?

Se vede că guvernanții noștri nu mai au nimic important de făcut pentru români. Așa că președintele PNL, Florin Câțu, s-a gândit că e cel mai bun moment să bage bățul prin gardul PSD, vorbind de posibilitatea remanierii câtorva miniștri. 

Românii se întreabă însă, pe bună dreptate: de ce să nu remaniem întreg guvernul? De ce să nu plece acasă întreaga coaliție PNL-PSD-UDMR?

Adevărul din spatele acestui teatru ieftin este că partidelor de la putere nu le pasă de români și de țară. În timp ce războiul e la granița României, în timp ce oamenii sărăcesc și economia e pusă pe butuci, ei nu se gândesc la altceva decât la o reglare de conturi în partidele lor și între partide. Vor mai multe funcții, bugete mai mari, putere mai multă. Altfel de ce mai stau împreună când se aleargă ca șoarecele și pisica, când se denigrează unii pe alții la televizor?

Oare disperarea românilor nu se vede de la Palatul Cotroceni, Palatul Victoria sau de la sediile partidelor aflate la guvernare, din Modrogan sau de pe Kiseleff?

Stimați colegi de la Putere,

  • Ați scăpat hățurile inflației din mână, iar românilor le-au explodat în buzunare prețurile la energie electrică, la gaze, la combustibil, la alimente, la credite.
  • În același timp, vă uitați cu ochii mari şi gura căscată la perspectiva unei crize alimentare fără să luați vreo măsură concretă. Nici măcar închiderea combinatelor de îngrășăminte din cauza prețurilor insuportabile la energie și gaze nu vă împiedică să dormiți liniștiți.
  • Ați pierdut din vedere ţinta de deficit bugetar asumat şi îndatorați următoarele generații de români la costuri uriaşe, făcând împrumuturi la dobânzi exorbitante, de peste 6%.
  • Nu ați reușit să cheltuiți niciun leu din cele 3,69 miliarde de euro care au ajuns în România din PNRR și nu ați fost capabili să vă organizați ca să știm cum accesăm fondurile europene din exerciţiul finaciar 2021 – 2027 al UE.
  • V-ați bătut joc de IMM-urile românești păcălindu-le cu fonduri europene prin măsura 4.1.1 pe care ați anulat-o cu 3 zile înainte de depunerea dosarelor.

Pentru toate aceste motive, și nu numai:

AUR susține o remaniere guvernamentală, dar una totală. Mai precis, credem că, atâta timp cât situaţia socio-economică s-a înrăutăţit semnificativ de la momentul instalării în funcţie a Guvernului Ciucă susţinut de majoritatea PSD – PNL – UDMR, toți trebuie să plece acasă. Românii se simt trădați și batjocoriți de actuala guvernare. Avem nevoie de alt guvern! De un guvern responsabil, format din oameni competenți, care să-și iubească țara și poporul, care să  lucreze pentru România și pentru români!

Glorie României!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a strâns la nivel național, precum și din diaspora, peste 2 milioane de semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis din funcția de președinte al României. „Românii nu îl mai vor pe Klaus Iohannis. Această campanie s-a bucurat de o largă susținere […]
Către: Domnul Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății Domnul Attila-Zoltán Cseke, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Adresată de către: Senator Adrian Costea Circumscripţia electorală: 23 Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Obiectul întrebării: Deficitul de medici de familie în România Data: 22 iunie 2022 Stimați Domni Miniștri, […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Dorinel Cosma Circumscripţia electorală: Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Controalele la  societățile comerciale ce practică arderi ilegale de deșeuri Stimate domnule Ministru, Pe 14 aprilie au avut loc […]
 Adresată:  Domnului ministru Carol Eduard NOVAK, Ministrul Sporturilor De către:  Domnul Senator Sorin Cristian MATEESCU  Circumscripţia electorală nr.14 Constanța,  Grupul  Parlamentar  AUR – Senat  şi prezentată în şedinţa Plenului din 22.06.2022 Obiectul întrebării : situația în care fostului mare fotbalist  Stelian Carabaș  i s-a îngrădit dreptul […]
Adresată: Domnului Ministru al Transporturilor Și Infrastructurii, Sorin Mihai GRINDEANU De către: Senator Andrei BUSUIOC Circumscripția electorală: NR. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Obiectul întrebării: Probabilitatea dezvoltării unui drum de mare viteză pe ruta Tișița- Vama Albița. Data: 22.06.2022 Stimate domnule ministru, Sorin […]
Către: Domnul Sorin Mihai Câmpeanu, Ministrul Educației Adresată de către: Evdochia Aelenei Circumscripția electorală: Nr. 14, Constanța Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Ședința Senatului din: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Clarificări cu privire la măsuri de prevenirea abandonului școlar Domnule Ministru, Proiectul „România Educată” a început […]