Acatrinei Dorel și Pușcașu Lucian – interpelare parlamentară către Guvernul României – Prima soluție pentru scăderea facturilor este TVA zero la energie timp de un an. Cine vă oprește să modificați Codul Fiscal.

Adresată:  Domnului Prim-Ministru, Nicolae Ciucă

De către: dl. Deputat Acatrinei Dorel Gheorghe

               dl. Deputat Pușcașu Lucian Florin

Circumscripția electorală nr.35, Suceava, Grup Parlamentar AUR

Obiectul interpelării: Prima soluție pentru scăderea facturilor este TVA zero la energie timp de un an. Cine vă oprește să modificați Codul Fiscal?

                                     Domnule Prim-ministru,

Așa-zisa liberalizare a pieței energiei este o ultimă și devastatoare lovitură dată României și cetățenilor săi. Cei bogați să fie și mai bogați, iar cei săraci și mai săraci. Mai pe înțelesul românilor, cetățenii să fie privați de propriul stat, a cărui misiune este tocmai aceea de a-i proteja!  România, unul dintre puținele state care-și poate asigura independența energetică din resursele proprii, având posibilitatea să mai și vândă, a ajuns să aibă cele mai mari prețuri la gaze, benzină și motorină, ceea ce se va reflecta în  economie.                      

Prețul energiei și a gazelor a explodat, cu consecințe grave asupra cetățenilor români și a economiei noastre. Astfel, cuplarea prețului din producția internă de gaze la prețul bursei de la Viena, fără stabilirea unui mecanism clar de protecție a economiei românești și a românilor, expune România în prag de sezon rece, la o creștere a facturilor de circa 80%. În acest timp, producția internă continuă să scadă lucru care nu dă timp pentru aprovizionarea depozitelor pentru iarnă.

Rapoartele ANRE arată o situație alarmantă pe piața gazelor. Astfel, în primele 5 luni consumul intern a crescut cu aproape 10%, importurile din Rusia s-au majorat cu peste 30%, exporturile de gaze din România au crescut ce cca. 20 de ori, iar producția internă a scăzut.

Precizăm că nu suntem de acord cu faptul că singura soluție este legea consumatorului vulnerabil, câtă vreme nu se intervine asupra mecanismelor prezentate mai sus care distorsionează piața energiei și câtă vreme nu se găsesc soluții pentru exploatarea  gazului românesc.

Românii, pe de o parte, au aceleaşi salarii și aceleaşi pensii pentru că au fost îngheţate de Guvern pentru anul 2021. În schimb, pe de altă parte, avem creşteri foarte mari la facturile de energie şi gaze naturale, care aproape s-au triplat și creșteri semnificative la prețul benzinei și al alimentelor care se scumpesc de la o zi la alta.

            Experții au publicat deja modul cum se formează prețul final la energie și gaz și au constatat că 70 % din preț sunt taxe și impozite pe care le percepe Statul Român.

Față de această situație vă rugăm să ne răspundeți la următoarea interpelare: Prima soluție pentru scăderea facturilor este TVA zero la energie timp de un an. Un studiu de impact poate să ne arate că următorul pas este aplicarea unui TVA de 5% pentru energie prin modificarea Codului Fiscal prin Ordonanță de Urgență? Ce vă oprește să aplicați soluțiile concrete pentru protejarea românilor?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Producătorii locali au nevoie de susținere reală din partea autorităților locale. Candidatul AUR la funcția de primar al municipiului Botoșani, antreprenorul Cătălin Silegeanu, propune o serie de măsuri care vin în sprijinul comercianților și consumatorilor deopotrivă, prin crearea condițiilor optime de comercializare a produselor agroalimentare. Piața […]
Potrivit lui Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, nu mai există bani pentru a plăti motorina și curentul necesare STB, dar nici pentru salariile angajaților societății. Situația este cauzată de neplata datoriilor de către de către Primăria Municipiului București, care a acumulat datorii uriașe în […]
Cel mai sensibil aspect care necesită o implicare deosebită din partea autoritaților locale este cel al spitalelor botoșănene, pentru care nu de puține ori, am avut dovada clară că se lucrează mai mult împotriva pacienților decât în favoarea acestora! Am ajuns la acestă tristă concluzie după […]
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat un marș electoral la Iași la care au participat peste o mie de persoane. Înaintea acestuia, Claudiu Târziu, președintele Consiliulul Național de Conducere al AUR, le-a adresat participanților câteva cuvinte despre votul din 9 iunie. “Dragi susținători ai Mișcării Naționale […]
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat un marș electoral la Iași la care au participat peste o mie de persoane. În timpul evenimentului, președintele AUR, George Simion, l-a acuzat pe primarul Iașiului, Mihai Chirica, de legături cu mafia imobiliară și i-a îndemnat pe românii din diaspora […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru a prezenta candidații la alegerile din data de 9 iunie, a fost prezentă, luni seară, în Suceava, la Cetatea de scaun! Candidații AUR la alegerile europarlamentare, dar și la cele locale, alegeri comasate neconstituțional de frica AUR, au […]