Vasile Nagy – declaraţie politică având ca subiect “Oraşul Pâncota”

“Oraşul Pâncota”

Pâncota este un oraş în judeţul Arad, care se află la 37 de kilometri de municipiul Arad, având teritoriul administrativ cu suprafaţa de 70,9 km2, iar conform recensământului efectuat în 2011, populaţia oraşului Pâncota se ridică la 6.946 de locuitori, în scădere faţă de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 7.186 de locuitori.

Oraşul Pâncota face parte din Regiunea Vest, regiune cu multe investiţii străine directe, care au fost orientate în funcţie de accesibilitatea şi potenţialul zonelor, precum şi de mentalitatea oamenilor de afaceri şi de tradiţia în domeniul respectiv.

Oraşul Pâncota dispune de un sistem centralizat de alimentare cu apă, deservind şi localitatea Măderat, apele uzate provenite de la consumatori fiind colectate prin sisteme centralizate de canalizare care sunt prevăzute cu staţie de epurare, iar în ceea ce priveşte reţeaua de electricitate, ambele localităţi sunt racordate la reţeaua electrică.

În oraşul Pâncota se păstrează foarte bine meşteşugul popular al confecţionării pălăriilor din paie şi căciulilor de astrahan, fiind, totodată, şi un important centru al viei şi vinului, cunoscut atât în ţară, cât şi în străinătate.

Cele mai importante obiective turistice ale oraşului Pâncota sunt Cetatea Turcească din Pâncota, Castelul Dietrich-Schulkowsky, Cimitirul Evreiesc, ansamblul urban desfăşurat de-a lungul străzii Tudor Vladimirescu şi vechiul Han de Poştă.

Pentru dezvoltarea economică a oraşului Pâncota este nevoie de numeroase investiţii care să se oglindească, din punct de vedere social, în crearea de locuri de muncă sigure şi bine plătite.

În oraşul Pâncota îşi desfăşoară activitatea unităţi de confecţii metalice, unităţi de panificaţie şi patiserie, unităţi de prelucrare a lemnului, unităţi de cojocărie şi pielărie, unităţi de confecţii textile şi încălţăminte, unităţi de morărit, unităţi de transport mărfuri, unităţi de comerţ şi servicii.

Oraşul are nevoie să îmbunătăţească calitatea vieţii cetăţenilor, de o abordare verde, sănătoasă, de regenerare a spaţiilor publice, cu accent asupra promovării turismului prin dezvoltarea infrastructurii turistice şi valorificarea patrimoniului cultural.

Este foarte importantă creşterea competiţiei economice şi creşterea eficienţei energetice, instalarea de sisteme inteligente de alimentare cu apă şi de sisteme pentru siguranţă publică. De asemenea, trebuie îmbunătăţite infrastructura socială, serviciile publice de calitate şi turismul durabil.

Este urgentă nevoie de susţinerea dezvoltării economice, de protecţia şi conservarea mediului, de gestionarea, dezvoltarea durabilă, promovarea calităţii şi eficienţei serviciilor.

Calitatea administrativă influenţează direct numărul IMM-urilor la nivel local, iar în lipsa unor măsuri pentru a simplifica procedurile birocratice, desfăşurarea afacerilor va fi aspru îngreunată, fiind necesară identificarea factorilor care pot contribui la acest proces, cei care influenţează pozitiv sustenabilitatea dezvoltării economice, cât şi nivelul acesteia.

Dezvoltarea mediului de afaceri la nivel local este direct afectată de gradul de finanţare a investiţiilor, de inovare, de antreprenoriat şi, nu în ultimul rând, de ajutorul pe care autorităţile publice îl oferă.

Astăzi trebuie să ne concentrăm pe dezvoltarea mediului de afaceri şi a spiritului antreprenorial, pe dezvoltarea durabilă a infrastructurii locale, pe dezvoltarea resurselor umane, pe conservarea şi protejarea mediului înconjurător şi pe dezvoltarea turismului.

Oraşul Pâncota are nevoie de o dezvoltare economică echilibrată, durabilă şi ecologică.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Către: Guvernul României, domnului prim-ministru Nicolae-Ionel CIUCĂ           Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, domnului viceprim-ministru Sorin Mihai GRINDEANU           Ministerul Afacerilor Interne, domnului ministru Lucian Nicolae BODE De la: Antonio ANDRUȘCEAC Deputat AUR, circumscripția electorală nr. 4, Bacău Subiectul întrebării: Solicitarea Prim-ministrului României de trecere a unităților […]
Către: Nicolae-Ionel Ciucă, Prim-ministrul României De la: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Românii cu mai multe locuințe pot plăti un preț de 5 lei/kWh Stimate Domnule Prim-ministru,           Conform declarațiilor oficialilor români din urmă cu câteva zile, „nici o lege nu […]
Către: domnul Florin Marian SPĂTARU, Ministrul Economiei De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Economiei                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda unei situații economice […]
Către: domnul Sorin Mihai GRINDEANU, Viceprim-ministru, ministrul transporturilor și infrastructurii De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Transporturilor                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda […]
Către: domnul Virgil Daniel Popescu, Ministrul Energiei De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Energiei                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda unei situații economice […]
Către: domnul prof. univ. dr. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Riscul ca România să rămână fără medici cu specializări expuse la mare risc de malpraxis                                      Stimate Domnule ministru,           Emigrarea în masă a […]