Valentin-Rică Cioromelea – Întrebare parlamentară – Viitorul țării noastre în ceea ce privește implementarea obiectivelor Pactului Verde, a pachetului “Fit for 55” și a planului “REPowerEU”

Adresată: Domnul Adrian CÂCIU, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene

De către Domnul senator: Valentin-Rică CIOROMELEA

Circumscripția electorală: Nr. 38, Tulcea

Grupul Parlamentar: A.U.R.

Ședința Senatului din data de: 21.06.2022

Obiectul Întrebării – Viitorul țării noastre în ceea ce privește implementarea obiectivelor Pactului Verde, a pachetului “Fit for 55” și a planului “REPowerEU”

          Stimate domnule Ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene,

În calitate de senator reprezentând interesele cetățenilor României, vă adresez dumneavoastră cu o preocupare majoră legată de viitorul țării noastre în ceea ce privește implementarea obiectivelor Pactului Verde, a pachetului “Fit for 55” și a planului “REPowerEU”. Aceste inițiative europene cheie au scopul de a realiza o tranziție către o economie verde, cu emisii reduse de carbon și durabilă din punct de vedere ecologic.

România se confruntă cu propriile sale provocări și particularități în ceea ce privește economia și societatea. Avem nevoie de o abordare responsabilă și adaptată la realitățile noastre naționale pentru a asigura că această tranziție nu afectează negativ economia și societatea. Este imperativ să ne asigurăm că ritmul și direcția tranziției verzi nu sunt impuse exclusiv de Bruxelles, ci sunt în concordanță cu nevoile și potențialul României.

 Avem nevoie de o abordare suveranistă care să protejeze economia și societatea românească, asigurând o dezvoltare durabilă și echilibrată în conformitate cu voința națională.

În acest context, vă adresez rugămintea de a-mi răspunde punctual la următoarea întrebare:

  1. Aveți de gând să luați o poziție conformă cu interesele naționale ale României vizavi de implementarea obiectivelor cuprinse în Pactul Verde, în pachetul “Fit for 55” și în “REPowerEU”? Mai exact, vă veți asigura că ritmul realizării tranziției verzi în România nu va fi impus de Bruxelles, ci va ține cont de realitatea din țara noastră, astfel încât economia și societatea din România să nu fie afectate?
  • Cum veți asigura că România va putea beneficia de oportunitățile aduse de tranziția către o economie verde, promovând investițiile și inovarea în domenii precum energiile regenerabile, eficiența energetică, mobilitatea durabilă și alte sectoare cheie? Ce măsuri veți lua pentru a sprijini antreprenoriatul și pentru a stimula trecerea către modele de afaceri sustenabile?
  • Cum veți colabora cu celelalte ministere și autorități relevante pentru a asigura coerența și sinergia eforturilor în implementarea obiectivelor Pactului Verde, a pachetului “Fit for 55” și a planului “REPowerEU”? Cum veți promova interesele naționale și cum veți asigura un rol activ al României în negocierile europene referitoare la tranziția către o economie verde?
  • Ce măsuri veți lua pentru a implica toate părțile interesate, inclusiv mediul de afaceri, organizațiile societății civile și comunitatea academică în procesul decizional și în elaborarea politicilor?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

“Polemică mare ieri pe internet, după ce un lector al universității București, bărbat, a venit la muncă îmbrăcat în haine de femeie. Românii au reacționat așa cum ar fi reacționat oricare alt om normal la cap, exprimându-și dezgustul si nedumerirea in privința acestui cadru didactic. Dar […]
„Un nou caz revoltător de abuz și neglijență a ieșit la lumină în județul Neamț, dezvăluind condițiile inumane din Centrul de Abilitare și Reabilitare „Casa Colibri” din Războieni. Saltele și haine murdare, fecale pe pereți și mâncare neadecvată sunt doar câteva dintre neregulile descoperite recent. Această […]
După ore îndelungate de discuții cu reprezentanții autorităților locale britanice, la care au luat parte și parlamentarii AUR Antonio Andrușceac și Gheorghe Adrian Cătană, copiii familiei de români care au fost luați din sânul familiei se întorc acasă. Antonio Andrușceac este deputat, dar și specialist în […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, a criticat soluția propusă de ministrul agriculturii, Florin Barbu, prin care ministerul să intervină cu un mecanism prin care să le fie amânate ratele la bănci o anumită perioadă fermierilor. Marius Lulea consideră că, prin această măsură, datoria fermierilor va crește, subliniind […]
George Simion, candidatul AUR pentru funcția de Președinte al României, a inaugurat luni, 22 iulie, sediul de campanie pentru alegerile de la finalul anului la Magazinul București în prezența a sute de persoane. Oamenii prezenți la evenimentul de deschidere a sediului au semnat contractul de înscriere […]
România se confruntă cu una dintre cele mai severe secete din istoria recentă, fiind cea mai afectată țară din Uniunea Europeană. Din cauza secetei extreme, UE riscă să piardă 800.000 de tone de porumb, jumătate din această cantitate fiind din România. Mai mult, recoltele fermierilor noștri […]