Valentin-Rică Cioromelea – Întrebare parlamentară – Viitorul țării noastre în ceea ce privește implementarea obiectivelor Pactului Verde, a pachetului “Fit for 55” și a planului “REPowerEU”

Adresată: Domnul Adrian CÂCIU, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene

De către Domnul senator: Valentin-Rică CIOROMELEA

Circumscripția electorală: Nr. 38, Tulcea

Grupul Parlamentar: A.U.R.

Ședința Senatului din data de: 21.06.2022

Obiectul Întrebării – Viitorul țării noastre în ceea ce privește implementarea obiectivelor Pactului Verde, a pachetului “Fit for 55” și a planului “REPowerEU”

          Stimate domnule Ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene,

În calitate de senator reprezentând interesele cetățenilor României, vă adresez dumneavoastră cu o preocupare majoră legată de viitorul țării noastre în ceea ce privește implementarea obiectivelor Pactului Verde, a pachetului “Fit for 55” și a planului “REPowerEU”. Aceste inițiative europene cheie au scopul de a realiza o tranziție către o economie verde, cu emisii reduse de carbon și durabilă din punct de vedere ecologic.

România se confruntă cu propriile sale provocări și particularități în ceea ce privește economia și societatea. Avem nevoie de o abordare responsabilă și adaptată la realitățile noastre naționale pentru a asigura că această tranziție nu afectează negativ economia și societatea. Este imperativ să ne asigurăm că ritmul și direcția tranziției verzi nu sunt impuse exclusiv de Bruxelles, ci sunt în concordanță cu nevoile și potențialul României.

 Avem nevoie de o abordare suveranistă care să protejeze economia și societatea românească, asigurând o dezvoltare durabilă și echilibrată în conformitate cu voința națională.

În acest context, vă adresez rugămintea de a-mi răspunde punctual la următoarea întrebare:

  1. Aveți de gând să luați o poziție conformă cu interesele naționale ale României vizavi de implementarea obiectivelor cuprinse în Pactul Verde, în pachetul “Fit for 55” și în “REPowerEU”? Mai exact, vă veți asigura că ritmul realizării tranziției verzi în România nu va fi impus de Bruxelles, ci va ține cont de realitatea din țara noastră, astfel încât economia și societatea din România să nu fie afectate?
  • Cum veți asigura că România va putea beneficia de oportunitățile aduse de tranziția către o economie verde, promovând investițiile și inovarea în domenii precum energiile regenerabile, eficiența energetică, mobilitatea durabilă și alte sectoare cheie? Ce măsuri veți lua pentru a sprijini antreprenoriatul și pentru a stimula trecerea către modele de afaceri sustenabile?
  • Cum veți colabora cu celelalte ministere și autorități relevante pentru a asigura coerența și sinergia eforturilor în implementarea obiectivelor Pactului Verde, a pachetului “Fit for 55” și a planului “REPowerEU”? Cum veți promova interesele naționale și cum veți asigura un rol activ al României în negocierile europene referitoare la tranziția către o economie verde?
  • Ce măsuri veți lua pentru a implica toate părțile interesate, inclusiv mediul de afaceri, organizațiile societății civile și comunitatea academică în procesul decizional și în elaborarea politicilor?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Naţional de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, anunță Conferința “Make Europe Great Again” din acest weekend de la Palatul Parlamentului ca fiind cel mai mare si mai important eveniment al mișcării conservatoare organizat până acum în România.   “Institutul Conservator […]
Mihai Enache AUR Primăria capitalei provocare
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre noii candidați ai Coaliției PSD-PNL pentru postul de primar al Bucureștiului. Acesta a subliniat că acum, în loc de un candidat pierzător Coaliția are doi candidați pierzători și a detaliat: […]
Claudiu Târziu președintele CNC al AUR
Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a vorbit, în cadrul conferinței de presă a AUR de marți, 23 aprilie, despre evenimentul M.E.G.A., cel mai mare eveniment conservator desfășurat vreodată pe pământ românesc. ”Partidul AUR prin Institutul pentru Studii Politice […]
Deputatul AUR Adrian Axinia atrage atenția că România s-ar putea confrunta în acest an cu o situație economică fără precedent, din cauza măsurilor luate de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. „Este o nebunie ce vedem în momentul de față. Practic, cu banii împrumutați, Guvernul încearcă să creeze […]
Adresată: Domnului Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 23.04.2024 Obiectul întrebării: Provocările în aplicarea Planului Național pentru stoparea traficului de deșeuri din lipsa de personal Stimate domnule […]
Adresată: Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Nicoleta-Mioara Cîrciumaru De către: Senator Andrei BUSUIOC  Circumscripția electorală: nr. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 23/04/2024 Obiectul întrebării: Sancțiunile privind nerespectarea obligațiilor de declarare în cadrul sistemului RO e-Transport Stimată Doamnă Preşedinte, […]