Suciu Sebastian – declarație politică – România, țara experimentelor

Aș dori să atrag atenția asupra celor mai recente angajamente luate de către actuala putere a României, angajamente totalmente fantasmagorice, falimentare și de-a dreptul sinucigașe pentru această țară.

Guvernul nu este în stare să facă bugetul pentru anul viitor și nu a fost în stare să facă recensământul populației, dar tot el ne bagă, în dulcele stil anti-democratic, într-o strategie despre care cetățenii României nu știu mai nimic! Este vorba despre misterioasa  Hotărâre nr. 1215/2023 privind aprobarea Strategiei pe termen lung a României pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră – România Neutră în 2050, care, ATENȚIE, ne va costa 1.900 de miliarde de euro – mai bine de 6 PIB-uri.

Citez din mai sus menționata hotărâre: „Strategia aprobată propune opțiuni de politici și măsuri pentru decarbonizarea sectoarelor economice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Prin intermediul acestei strategii, România își propune să devină neutră din punct de vedere climatic în 2050, urmând să reducă nivelul emisiilor cu 99% în 2050, comparativ cu nivelul din 1990”.

Un angajament cu titlu pompos, cu o țintă vagă și care anunță, practic, întoarcerea în evul mediu a economiei și a stilului de viață din această țară.

Aș dori să mai citez câteva puncte demne de luat în seamă din expunerea de motive a anexei la HG 1215/2023:
“Această strategie a fost elaborată de PricewaterhouseCoopers Management Consultants SRL (PwC), cu sprijinul consistent al experților din cadrul Macedonian Academy of Sciences and Arts.”
“PwC NU ÎȘI ASUMĂ NICIO RĂSPUNDERE SAU RESPONSABILITATE pentru această strategie față de altcineva în afara Beneficiarilor și a DG REFORM.”
“Datele și informațiile au fost considerate corecte și NU AU FOST VERIFICATE INDEPENDENT în scopul realizării acestui demers.”
“Această strategie a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest document NU REFLECTĂ OPINIA OFICIALĂ a Uniunii Europene”.
Cu alte cuvinte noi, românii, vom scoate din buzunar 1900 de miliarde de euro ca să ne decarbonizăm, adică să ne sinucidem economic, în baza unei strategii scrise de către niște auto-intitulați experți care au încropit un text fundamentat pe presupuneri, nevalidate de nimeni!
Această strategie misterioasă de 136 de pagini n-a  fost pusă într-o discuție publică, nu s-a dezbătut in Parlament, Universități, Academia Română, adică pe nicăieri!

Bănuiesc că nici Premierul României nu a citit aceste aberații prin care condamnă țara la un trai mai înapoiat decât cel de pe vremea Războiului de Independență, căci nu îmi pot da seama cum ar putea un om cu mintea limpede și discernământ să impună masurile de mai jos:

-cote de km parcurși cu mașina personală 6500 km/an (adică 17km pe zi) sau autovehiculelor care transportă mărfuri – 8900km/an ( 24km/zi);
-Cote de piață pentru autoturisme personale în funcție de combustibil, prin care, practic, se interzic mașinile diesel, hibride, cu GPL sau benzină;
-Interzicerea centralelor termice;
-Soluții impuse agricultorilor pentru ca animalele lor să nu mai emită gaze;

În condițiile în care oamenii de știință încă cercetează și dezbat impactul gazelor cu efect de seră asupra climei, vă întreb, care este rostul implicării țării noastre în luarea unor măsuri care nici măcar nu știm dacă vor aduce rezultatele așteptate?

Oare nu vă sare-n ochi absurditatea faptului că țara noastră, și așa lipsită de industrie, dorește să adopte astfel de măsuri draconice ca să reducă emisiile globale, în condițiile în care SUA, China, India, Japonia și Rusia sunt principalii poluatori globali? Solidă logică dragi colegi, cei mici să plătească dezvoltarea celor mari.
Noi nu am fi prima țară care ar cocheta cu experimente ecologiste radicale, cel mai recent exemplu: Sri Lanka, care s-a hotărât să treacă la “agricultură organică”, fără îngrășăminte chimice. Rezultatele nu s-au lăsat prea mult așteptate, în Sri lanka acum se moare de foame, căci agricultura de acum 200 de ani nu poate hrăni o țară în secolul 21.

Același lucru este valabil și în cazul nostru, închiderea minelor, a grupurilor electrogene clasice, interzicerea mijloacelor de trai modern, cote de km similar cu circulația alternativă de pe vremurile comuniștilor, toate acestea nu ne duc spre un viitor luminos, ci mai de graba spre o beznă medievală!

Iar modul prin care doriți implementarea acestor măsuri demonstrează, încă o dată, că dictatura a început să se instaureze într-un mod de-a dreptul sinistru în această țară. Guvernele din ultima perioadă au acționat complet netransparent și nedemocratic, măsurile din pandemie, sprijinul necondiționat pentru Ucraina în detrimentul propriilor cetățeni și acum aceste abominații ecologice care nu au NICIUN FUNDAMENT ȘTIINȚIFIC!

În ultima vreme, nu pare a fi zi lăsată de la bunul Dumnezeu în care guvernanții noștri să nu ne surprindă cu fel de fel de idei fantasmagorice, falimentare și totalmente criminale pentru această țară și cetățenii ei!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]
Președintele AUR, George Simion, a transmis, din Statele Unite ale Americii, de la CPAC, un mesaj cu privire la ultimele evoluții de pe scena politică din România. Acesta a spus că ceea ce se întâmplă în România este inimaginabil, un atac asupra democrației. „Ceea ce se […]
conferință de presă AUR
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat joi, 22 februarie, o conferință de presă în cadrul căreia s-a prezentat poziția partidului despre desfășurarea alegerilor din acest an. Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, a declarat în cadrul conferinței de presă organizată chiar în fața Guvernului României, că actuala coaliție […]