Suciu Sebastian – declarație politică – România, țara experimentelor

Aș dori să atrag atenția asupra celor mai recente angajamente luate de către actuala putere a României, angajamente totalmente fantasmagorice, falimentare și de-a dreptul sinucigașe pentru această țară.

Guvernul nu este în stare să facă bugetul pentru anul viitor și nu a fost în stare să facă recensământul populației, dar tot el ne bagă, în dulcele stil anti-democratic, într-o strategie despre care cetățenii României nu știu mai nimic! Este vorba despre misterioasa  Hotărâre nr. 1215/2023 privind aprobarea Strategiei pe termen lung a României pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră – România Neutră în 2050, care, ATENȚIE, ne va costa 1.900 de miliarde de euro – mai bine de 6 PIB-uri.

Citez din mai sus menționata hotărâre: „Strategia aprobată propune opțiuni de politici și măsuri pentru decarbonizarea sectoarelor economice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Prin intermediul acestei strategii, România își propune să devină neutră din punct de vedere climatic în 2050, urmând să reducă nivelul emisiilor cu 99% în 2050, comparativ cu nivelul din 1990”.

Un angajament cu titlu pompos, cu o țintă vagă și care anunță, practic, întoarcerea în evul mediu a economiei și a stilului de viață din această țară.

Aș dori să mai citez câteva puncte demne de luat în seamă din expunerea de motive a anexei la HG 1215/2023:
“Această strategie a fost elaborată de PricewaterhouseCoopers Management Consultants SRL (PwC), cu sprijinul consistent al experților din cadrul Macedonian Academy of Sciences and Arts.”
“PwC NU ÎȘI ASUMĂ NICIO RĂSPUNDERE SAU RESPONSABILITATE pentru această strategie față de altcineva în afara Beneficiarilor și a DG REFORM.”
“Datele și informațiile au fost considerate corecte și NU AU FOST VERIFICATE INDEPENDENT în scopul realizării acestui demers.”
“Această strategie a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest document NU REFLECTĂ OPINIA OFICIALĂ a Uniunii Europene”.
Cu alte cuvinte noi, românii, vom scoate din buzunar 1900 de miliarde de euro ca să ne decarbonizăm, adică să ne sinucidem economic, în baza unei strategii scrise de către niște auto-intitulați experți care au încropit un text fundamentat pe presupuneri, nevalidate de nimeni!
Această strategie misterioasă de 136 de pagini n-a  fost pusă într-o discuție publică, nu s-a dezbătut in Parlament, Universități, Academia Română, adică pe nicăieri!

Bănuiesc că nici Premierul României nu a citit aceste aberații prin care condamnă țara la un trai mai înapoiat decât cel de pe vremea Războiului de Independență, căci nu îmi pot da seama cum ar putea un om cu mintea limpede și discernământ să impună masurile de mai jos:

-cote de km parcurși cu mașina personală 6500 km/an (adică 17km pe zi) sau autovehiculelor care transportă mărfuri – 8900km/an ( 24km/zi);
-Cote de piață pentru autoturisme personale în funcție de combustibil, prin care, practic, se interzic mașinile diesel, hibride, cu GPL sau benzină;
-Interzicerea centralelor termice;
-Soluții impuse agricultorilor pentru ca animalele lor să nu mai emită gaze;

În condițiile în care oamenii de știință încă cercetează și dezbat impactul gazelor cu efect de seră asupra climei, vă întreb, care este rostul implicării țării noastre în luarea unor măsuri care nici măcar nu știm dacă vor aduce rezultatele așteptate?

Oare nu vă sare-n ochi absurditatea faptului că țara noastră, și așa lipsită de industrie, dorește să adopte astfel de măsuri draconice ca să reducă emisiile globale, în condițiile în care SUA, China, India, Japonia și Rusia sunt principalii poluatori globali? Solidă logică dragi colegi, cei mici să plătească dezvoltarea celor mari.
Noi nu am fi prima țară care ar cocheta cu experimente ecologiste radicale, cel mai recent exemplu: Sri Lanka, care s-a hotărât să treacă la “agricultură organică”, fără îngrășăminte chimice. Rezultatele nu s-au lăsat prea mult așteptate, în Sri lanka acum se moare de foame, căci agricultura de acum 200 de ani nu poate hrăni o țară în secolul 21.

Același lucru este valabil și în cazul nostru, închiderea minelor, a grupurilor electrogene clasice, interzicerea mijloacelor de trai modern, cote de km similar cu circulația alternativă de pe vremurile comuniștilor, toate acestea nu ne duc spre un viitor luminos, ci mai de graba spre o beznă medievală!

Iar modul prin care doriți implementarea acestor măsuri demonstrează, încă o dată, că dictatura a început să se instaureze într-un mod de-a dreptul sinistru în această țară. Guvernele din ultima perioadă au acționat complet netransparent și nedemocratic, măsurile din pandemie, sprijinul necondiționat pentru Ucraina în detrimentul propriilor cetățeni și acum aceste abominații ecologice care nu au NICIUN FUNDAMENT ȘTIINȚIFIC!

În ultima vreme, nu pare a fi zi lăsată de la bunul Dumnezeu în care guvernanții noștri să nu ne surprindă cu fel de fel de idei fantasmagorice, falimentare și totalmente criminale pentru această țară și cetățenii ei!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

  Adresată: Domnului Florin-Ionuț BARBU, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 16.06.2025 Obiectul întrebării: Situația industriei de morărit […]
Adresată:  Doamnei Raluca TURCAN, ministru al Culturii De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 18.06.2024 Obiectul întrebării: Protejarea și recuperarea operelor lui Brâncuși de […]
Președintelui AUR, George Simion, i s-a restricționat astăzi accesul în incinta Parchetului General, acolo unde a mers pentru a depune o solicitare de restituire a telefonului mobil, confiscat în mod abuziv de procurori. „E o țară în care procurorii au voie să te ridice în mod […]
Toți cei șase europarlamentari AUR au aderat la Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR). „Ne-au cântat prohodul, dar s-au înșelat! Europarlamentarii AUR vor activa în cadrul Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), cel mai important grup conservator din Parlamentul European. Sper ca alături de celelalte guverne […]
  Adresată:  domnului Alexandru RAFILA, ministrul Sănătății De către: Senator Gheorghe Adrian CĂTANĂ Circumscripția electorală: nr. 34 Sibiu Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 18/06/2024 Obiectul interpelării: fără sprijin guvernamental în țară nu se mai produc medicamente inovative Stimate domnule ministru, România nu mai produce […]
  Adresată: Doamnei Luminiţa-Teodora ODOBESCU, Ministrul Afacerilor Externe De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 16.06.2025 Obiectul întrebării: Înființarea Institutului Cultural Român la Cernăuți […]