Sorin Lavric, senator AUR: „AUR susține inițiativa Autorității Electorale Permanente de a marca materialele de propagandă politică”

Senatorul AUR Sorin Lavric a subliniat, în cadrul unei conferințe de presă, că AUR susține inițiativa Autorității Electorale Permanente care prevede ca toate site-urile și toate trusturile să fie obligate ca, atunci când difuzează un material de propagandă politică, să marcheze acele conținuturi. Potrivit lui Sorin Lavric, AUR nu își face iluzii că această inițiativă va trece, pentru că „această mezalianță dintre liberali și social-democrați va bloca inițiativa AEP”.

„Autoritatea Electorală Permanentă a venit cu o idee cât se poate de lăudabilă, și anume ca în legea finanțării partidelor să introducă un articol prin care toate site-urile și toate trusturile să fie obligate ca, atunci când difuzează material de propagandă politică, să marcheze acele conținuturi. Important este ca publicul, atunci când primește un material de propagandă, să știe că acolo e vorba de reclamă politică, de publicitate și în niciun caz de știri. Fără aceste însemne este foarte ușor să confunzi adevărul cu minciuna. Suntem cu totul de partea acestei inițiative a AEP”, a afirmat senatorul AUR.

Sorin Lavric a atras atenția cu privire la un protest care a avut loc din partea PSD cu privire la această inițiativă, prin declarațiile lui Alfred Simonis. Senatorul AUR a precizat că, prin argumentele invocate de Alfred Simonis, PSD încearcă să ascundă colaboratorii și trusturile care sunt plătite și aservite de PSD.

„Un protest a venit din partea PSD prin gura domnului Alfred Simonis, care a spus că nu putem să marcăm toate materialele de propagandă, pentru că, în felul acesta, adversarii noștri vor cunoaște de la bun început care sunt strategiile noastre subtile. Ce strategii subtile poate pune PSD în niște pseudo-știri, adică într-un material de propagandă în care caută să îi terfelească pe adversari și să se pună pe ei înșiși într-o lumină bună, mi-e greu să spun. O strategie nu se face pe termen scurt.

Domnul Simonis propune ca această marcare a materialelor de propagandă să se facă după 30 de zile de la apariția lor. După 30 de zile de la apariția lor nimeni nu mai dă timpul înapoi pentru a se uita ce știri au fost acum o lună, ca să vadă câtă minciună și cât adevăr este acolo. Actualitatea știrilor se măsoară în zile, dacă nu chiar în ore. După câteva zile orice știre se răcește și nu mai are nicio importanță.

Alfred Simonis când propune acest amendament nu îl interesează câtuși de puțin distingerea între adevăr și minciună, ci altceva: să ascundă colaboratorii și trusturile care sunt plătite și aservite de PSD. Îl credeam pe domnul Simonis mai isteț, însă se pare că istețimea dânsului se mărginește la interpretarea cât se poate de sofistică și falsă a Regulamentului din Camera Deputaților.

Aici el dezvăluie faptul că prin aceste pseudo-știri ale PSD-ului ei ascund adevăratele lor intenții. În plus, domnul Simonis face confuzia între tactică și strategie. Strategia unui partid nu se face din 30 în 30 de zile, se face pe termen lung, pe ani. În schimb, tacticile dinăuntrul strategiei se pot modifica”, a spus Sorin Lavric.

Senatorul AUR a încheiat spunând că „AUR sprijină această inițiativă a Autorității Electorale Permanente, dar nu ne facem iluzii, pentru că această mezalianță dintre liberali și social-democrați va bloca inițiativa AEP”.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Alături de activistul Tiberiu Boșutar, dăm startul celui mai important proiect inițiat împotriva mafiei pădurilor. AUR înființează Departamentul „Legea Codrului de AUR”, prin care vrem să aducem investigații de proporții despre jaful făcut asupra resurselor țării de șmecheri protejați la nivel local chiar de cei care […]
Alianța pentru Unirea Românilor îi îndeamnă pe românii patrioți, indiferent de culoarea politică, să se alieze la alegerile locale împotriva reprezentanților PNL-PSD, care țin România în subdezvoltare de mai bine de 30 de ani. „Având în vedere graba guvernării de a face alegeri comasate, ne schimbăm […]
Adresată: Domnului Tudorel ANDREI, Președinte al Institutului Național de StatisticăDe către: Deputat Boris VOLOSATÎI, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țăriiCircumscripția: nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara graniţelor ţăriiObiectul întrebării: Datele recensămintelor generale ale populației României privind […]
Către: Domnul Ion-Marcel CIOLACU, Prim-ministrul RomânieiDe la:Dan TANASĂ, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureş Subiectul întrebării: Renovarea Palatului Victoria Stimate domnule Prim-ministru, Având în vedere anunțul recent al Premierului Marcel Ciolacu privind planurile de reabilitare a Palatului Victoria, finanțate cu fonduri europene, exprimăm preocupare specială asupra […]
Către: Florin – Ionuț BARBU, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării RuraleDe la: Dan TANASĂ, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureş Subiectul întrebării: Lipsa măsurilor eficiente în beneficiul agricultorilor Stimate domnule Ministru, Situația agriculturii din România reprezintă unul dintre principalele subiecte de interes și preocupare pentru cetățenii țării, […]
Către: Domnul Ion-Marcel CIOLACU, Prim-ministrul Guvernului RomânieiDe la: Dan TANASĂ, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureş Subiectul întrebării: Decizia de impozitare a concediilor medicale și a indemnizației de maternitate Stimate domnule Prim-ministru, Recenta introducere a unei noi taxe pentru angajații aflați în concediu medical sau de […]