Sorin Lavric, senator AUR: „AUR susține inițiativa Autorității Electorale Permanente de a marca materialele de propagandă politică”

Senatorul AUR Sorin Lavric a subliniat, în cadrul unei conferințe de presă, că AUR susține inițiativa Autorității Electorale Permanente care prevede ca toate site-urile și toate trusturile să fie obligate ca, atunci când difuzează un material de propagandă politică, să marcheze acele conținuturi. Potrivit lui Sorin Lavric, AUR nu își face iluzii că această inițiativă va trece, pentru că „această mezalianță dintre liberali și social-democrați va bloca inițiativa AEP”.

„Autoritatea Electorală Permanentă a venit cu o idee cât se poate de lăudabilă, și anume ca în legea finanțării partidelor să introducă un articol prin care toate site-urile și toate trusturile să fie obligate ca, atunci când difuzează material de propagandă politică, să marcheze acele conținuturi. Important este ca publicul, atunci când primește un material de propagandă, să știe că acolo e vorba de reclamă politică, de publicitate și în niciun caz de știri. Fără aceste însemne este foarte ușor să confunzi adevărul cu minciuna. Suntem cu totul de partea acestei inițiative a AEP”, a afirmat senatorul AUR.

Sorin Lavric a atras atenția cu privire la un protest care a avut loc din partea PSD cu privire la această inițiativă, prin declarațiile lui Alfred Simonis. Senatorul AUR a precizat că, prin argumentele invocate de Alfred Simonis, PSD încearcă să ascundă colaboratorii și trusturile care sunt plătite și aservite de PSD.

„Un protest a venit din partea PSD prin gura domnului Alfred Simonis, care a spus că nu putem să marcăm toate materialele de propagandă, pentru că, în felul acesta, adversarii noștri vor cunoaște de la bun început care sunt strategiile noastre subtile. Ce strategii subtile poate pune PSD în niște pseudo-știri, adică într-un material de propagandă în care caută să îi terfelească pe adversari și să se pună pe ei înșiși într-o lumină bună, mi-e greu să spun. O strategie nu se face pe termen scurt.

Domnul Simonis propune ca această marcare a materialelor de propagandă să se facă după 30 de zile de la apariția lor. După 30 de zile de la apariția lor nimeni nu mai dă timpul înapoi pentru a se uita ce știri au fost acum o lună, ca să vadă câtă minciună și cât adevăr este acolo. Actualitatea știrilor se măsoară în zile, dacă nu chiar în ore. După câteva zile orice știre se răcește și nu mai are nicio importanță.

Alfred Simonis când propune acest amendament nu îl interesează câtuși de puțin distingerea între adevăr și minciună, ci altceva: să ascundă colaboratorii și trusturile care sunt plătite și aservite de PSD. Îl credeam pe domnul Simonis mai isteț, însă se pare că istețimea dânsului se mărginește la interpretarea cât se poate de sofistică și falsă a Regulamentului din Camera Deputaților.

Aici el dezvăluie faptul că prin aceste pseudo-știri ale PSD-ului ei ascund adevăratele lor intenții. În plus, domnul Simonis face confuzia între tactică și strategie. Strategia unui partid nu se face din 30 în 30 de zile, se face pe termen lung, pe ani. În schimb, tacticile dinăuntrul strategiei se pot modifica”, a spus Sorin Lavric.

Senatorul AUR a încheiat spunând că „AUR sprijină această inițiativă a Autorității Electorale Permanente, dar nu ne facem iluzii, pentru că această mezalianță dintre liberali și social-democrați va bloca inițiativa AEP”.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

În vizita sa în Munchen cu ocazia Campionatului European de Fotbal, George Simion s-a întâlnit și cu românii stabiliți în Germania, cărora le-a mulțumit pentru susținere și le-a vorbit despre sistemul corupt care a acaparat țara. „Mulțumesc că ne-ați votat, mulțumesc că mulți dintre voi sunteți […]
Alianța pentru Unirea Românilor și-a lansat sâmbătă, 15 iunie, candidatul la alegerile prezidențiale, în persoana lui George Simion. Evenimentul a avut loc la Arenele Romane, în prezența a peste 7.000 de membri și simpatizanți AUR. „Noi știm să depunem efort. Poate de aceea sunt singurul care […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat astăzi, la Bruxelles, că au trecut trei zile de la închiderea urnelor și, totuși, președintele AEP Toni Greblă refuză să explice de ce nu se anunță rezultatele finale. „Încercăm să înțelegem cum e posibil ca […]
Adrian Axinia, deputat AUR, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținută la Bruxelles, asupra numărului uriaș de voturi declarate nule atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale. „România este un stat capturat, iar puterea politică de la București, efectiv, a asasinat democrația. Spun […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, susține că democrația este pusă sub semnul întrebării, în contextul în care 5% din voturile românilor exprimare la alegerile europarlamentare au fost anulate. „Într-un stat condus de hoți, nu se putea altfel decât ca aceste alegeri să fie fraudate, pornind de la […]
AUR a reușit la alegerile din 9 iunie un scor istoric. După doar 4 ani de la înființare, AUR este a doua forță politică a României după alianța comasaților. Am reușit ca în 4 ani de zile aproape să ne triplăm numărul de voturi obținute, de […]