Sorin Lavric, senator AUR: „AUR susține inițiativa Autorității Electorale Permanente de a marca materialele de propagandă politică”

Senatorul AUR Sorin Lavric a subliniat, în cadrul unei conferințe de presă, că AUR susține inițiativa Autorității Electorale Permanente care prevede ca toate site-urile și toate trusturile să fie obligate ca, atunci când difuzează un material de propagandă politică, să marcheze acele conținuturi. Potrivit lui Sorin Lavric, AUR nu își face iluzii că această inițiativă va trece, pentru că „această mezalianță dintre liberali și social-democrați va bloca inițiativa AEP”.

„Autoritatea Electorală Permanentă a venit cu o idee cât se poate de lăudabilă, și anume ca în legea finanțării partidelor să introducă un articol prin care toate site-urile și toate trusturile să fie obligate ca, atunci când difuzează material de propagandă politică, să marcheze acele conținuturi. Important este ca publicul, atunci când primește un material de propagandă, să știe că acolo e vorba de reclamă politică, de publicitate și în niciun caz de știri. Fără aceste însemne este foarte ușor să confunzi adevărul cu minciuna. Suntem cu totul de partea acestei inițiative a AEP”, a afirmat senatorul AUR.

Sorin Lavric a atras atenția cu privire la un protest care a avut loc din partea PSD cu privire la această inițiativă, prin declarațiile lui Alfred Simonis. Senatorul AUR a precizat că, prin argumentele invocate de Alfred Simonis, PSD încearcă să ascundă colaboratorii și trusturile care sunt plătite și aservite de PSD.

„Un protest a venit din partea PSD prin gura domnului Alfred Simonis, care a spus că nu putem să marcăm toate materialele de propagandă, pentru că, în felul acesta, adversarii noștri vor cunoaște de la bun început care sunt strategiile noastre subtile. Ce strategii subtile poate pune PSD în niște pseudo-știri, adică într-un material de propagandă în care caută să îi terfelească pe adversari și să se pună pe ei înșiși într-o lumină bună, mi-e greu să spun. O strategie nu se face pe termen scurt.

Domnul Simonis propune ca această marcare a materialelor de propagandă să se facă după 30 de zile de la apariția lor. După 30 de zile de la apariția lor nimeni nu mai dă timpul înapoi pentru a se uita ce știri au fost acum o lună, ca să vadă câtă minciună și cât adevăr este acolo. Actualitatea știrilor se măsoară în zile, dacă nu chiar în ore. După câteva zile orice știre se răcește și nu mai are nicio importanță.

Alfred Simonis când propune acest amendament nu îl interesează câtuși de puțin distingerea între adevăr și minciună, ci altceva: să ascundă colaboratorii și trusturile care sunt plătite și aservite de PSD. Îl credeam pe domnul Simonis mai isteț, însă se pare că istețimea dânsului se mărginește la interpretarea cât se poate de sofistică și falsă a Regulamentului din Camera Deputaților.

Aici el dezvăluie faptul că prin aceste pseudo-știri ale PSD-ului ei ascund adevăratele lor intenții. În plus, domnul Simonis face confuzia între tactică și strategie. Strategia unui partid nu se face din 30 în 30 de zile, se face pe termen lung, pe ani. În schimb, tacticile dinăuntrul strategiei se pot modifica”, a spus Sorin Lavric.

Senatorul AUR a încheiat spunând că „AUR sprijină această inițiativă a Autorității Electorale Permanente, dar nu ne facem iluzii, pentru că această mezalianță dintre liberali și social-democrați va bloca inițiativa AEP”.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

               Adresată de către domnul senator: Gheorghe Adrian CĂTANĂ Circumscripția electorala:  nr. 34 Sibiu Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Sedința Senatului din data de: 29.03.2023 Titlul declarației: Petre Daea, un bufon care trebuie să plece acasă. 10 milioane Euro pentru o ţară întreagă, cea mai […]
Adresată:  Domnului Nicu MARCU, președinte al Autorității Naționale de Supraveghere Financiară De către: Senator Andrei BUSUIOC Circumscripția electorală: nr. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 29/03/2023 Obiectul întrebării: Acoperirea despăgubirilor de către firmele de asigurări în situația producerii unor cutremure majore. Stimate domnule […]
Adresată: Doamnei Ministru al Educației Naționale- Ligia Deca De către: Senator Rodica Boancă Circumscripția: nr. 23, Ialomița Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 29.03.2023 Obiectul întrebării: cumulul sporului de doctorat cu cel de grad didactic în învățământul preuniversitar Stimată doamnă Ministru, […]
Adresată: Domnului Ministru al Sănătății, Alexandru Rafila De către: Senator Rodica Boancă Circumscripția: nr. 23, Ialomița Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 29.03.2023 Obiectul întrebării: situația medicilor de familie la nivel național Stimate domnule Ministru Alexandru Rafila,                 La începutul săptămînii […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 – Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 29.03.2023 Obiectul întrebării: Situația privind importul deșeurilor Stimate domnule Ministru, Gestionarea deșeurilor reprezintă o problemă majoră pentru mediul […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 – Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 29.03.2023 Obiectul întrebării: Combaterea secetei și protejarea mediului în regiunea Valea Prutului Stimate domnule Ministru, În ultimii ani, […]