Sorin Lavric, senator AUR: „AUR susține inițiativa Autorității Electorale Permanente de a marca materialele de propagandă politică”

Senatorul AUR Sorin Lavric a subliniat, în cadrul unei conferințe de presă, că AUR susține inițiativa Autorității Electorale Permanente care prevede ca toate site-urile și toate trusturile să fie obligate ca, atunci când difuzează un material de propagandă politică, să marcheze acele conținuturi. Potrivit lui Sorin Lavric, AUR nu își face iluzii că această inițiativă va trece, pentru că „această mezalianță dintre liberali și social-democrați va bloca inițiativa AEP”.

„Autoritatea Electorală Permanentă a venit cu o idee cât se poate de lăudabilă, și anume ca în legea finanțării partidelor să introducă un articol prin care toate site-urile și toate trusturile să fie obligate ca, atunci când difuzează material de propagandă politică, să marcheze acele conținuturi. Important este ca publicul, atunci când primește un material de propagandă, să știe că acolo e vorba de reclamă politică, de publicitate și în niciun caz de știri. Fără aceste însemne este foarte ușor să confunzi adevărul cu minciuna. Suntem cu totul de partea acestei inițiative a AEP”, a afirmat senatorul AUR.

Sorin Lavric a atras atenția cu privire la un protest care a avut loc din partea PSD cu privire la această inițiativă, prin declarațiile lui Alfred Simonis. Senatorul AUR a precizat că, prin argumentele invocate de Alfred Simonis, PSD încearcă să ascundă colaboratorii și trusturile care sunt plătite și aservite de PSD.

„Un protest a venit din partea PSD prin gura domnului Alfred Simonis, care a spus că nu putem să marcăm toate materialele de propagandă, pentru că, în felul acesta, adversarii noștri vor cunoaște de la bun început care sunt strategiile noastre subtile. Ce strategii subtile poate pune PSD în niște pseudo-știri, adică într-un material de propagandă în care caută să îi terfelească pe adversari și să se pună pe ei înșiși într-o lumină bună, mi-e greu să spun. O strategie nu se face pe termen scurt.

Domnul Simonis propune ca această marcare a materialelor de propagandă să se facă după 30 de zile de la apariția lor. După 30 de zile de la apariția lor nimeni nu mai dă timpul înapoi pentru a se uita ce știri au fost acum o lună, ca să vadă câtă minciună și cât adevăr este acolo. Actualitatea știrilor se măsoară în zile, dacă nu chiar în ore. După câteva zile orice știre se răcește și nu mai are nicio importanță.

Alfred Simonis când propune acest amendament nu îl interesează câtuși de puțin distingerea între adevăr și minciună, ci altceva: să ascundă colaboratorii și trusturile care sunt plătite și aservite de PSD. Îl credeam pe domnul Simonis mai isteț, însă se pare că istețimea dânsului se mărginește la interpretarea cât se poate de sofistică și falsă a Regulamentului din Camera Deputaților.

Aici el dezvăluie faptul că prin aceste pseudo-știri ale PSD-ului ei ascund adevăratele lor intenții. În plus, domnul Simonis face confuzia între tactică și strategie. Strategia unui partid nu se face din 30 în 30 de zile, se face pe termen lung, pe ani. În schimb, tacticile dinăuntrul strategiei se pot modifica”, a spus Sorin Lavric.

Senatorul AUR a încheiat spunând că „AUR sprijină această inițiativă a Autorității Electorale Permanente, dar nu ne facem iluzii, pentru că această mezalianță dintre liberali și social-democrați va bloca inițiativa AEP”.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR
Ratarea aderării la Spațiul Schengen este un eșec monumental de politică externă al Președintelui Iohannis și al Guvernului Ciucă. Pentru români, este o trezire cruntă la realitate și o dovadă în plus că umilința, compromisurile, lașitatea și impostura nu sunt instrumente cu care să poată fi […]
Adresată:  Domnului Nicolae-Ionel CIUCĂ, prim-ministru al României                    Domnului Lucian ROMAȘCANU, ministru al Culturii De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 07/12/2021 Obiectul întrebării: […]
Deputatul AUR, Dumitru-Viorel Focșa, a declarat că AUR a inițiat un proiect de lege care a fost în această săptămâna dezbătut în Comisia pentru Energie de la Senat și care prevede fuziunea dintre 2 coloși de producere a energiei electrice: CE Oltenia și Hidroelectrica. Potrivit deputatului […]
Deputatul AUR, Antonio Andrușceac, a declarat, în cadrul conferinței săptămânale de presă, că AUR își dorește să vadă în bugetul de stat și acele proiecte benefice pentru țară pe care le va depune opoziția. Liderul deputaților AUR a precizat că AUR se va opune unui buget […]
Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, a declarat, în cadrul conferinței de presă săptămânale, că pretextul invocat de Cancelarul Austriei că prin România sau din România există fluxuri masive de imigranți ilegal este unul rușinos din punctul de vedere al AUR. Liderul […]
Adresată:  Domnului Nicolae-Ionel CIUCĂ, prim-ministru al României                    Domnului Lucian ROMAȘCANU, ministru al Culturii De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 07/12/2021 Obiectul întrebării: […]