Silviu-Titus Păunescu – declaraţie politică despre “Soluţii pentru creşterea veniturilor la bugetul de stat”

“Soluţii pentru creşterea veniturilor la bugetul de stat”

Şi la capitolul colectare taxe şi impozite România este la coada clasamentului european – doar 27% din PIB sunt colectaţi, faţă de 40% cât este media europeană.

Aşa că vreau, pe această cale, să îi sugerez, atât prim-ministrului Guvernului României, domnul Nicolae Ciucă, ministrului economiei, domnul Florin Spătaru, cât şi directorului ANAF, domnul Lucian Heiuş, câteva soluţii pentru majorarea încasărilor la bugetul de stat.

Astfel, o primă şi eficientă soluţie ar fi renunţarea la sinecuri, pentru că ştim bine că sistemul bugetar este împânzit de personaje care nu au nicio legătură cu posturile ocupate, alta decât numirea pe criterii politice. Iar salariile, nu de puţine ori, îl depăşesc pe cel ar preşedintelui României!

O să vă dau câteva exemple, ca să înţelegeţi, acum, în ultimul ceas, dimensiunea jafului din România: sunt convins că aţi auzit despre Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune, o Companie strategică a statului român. Director al acestei Companii este nimeni alta decât nepoata fostului director al SRI, Radu Timofte. Doamna Ioana Timofte încasează, lunar, 11.000 de euro. Desigur, acest salariu, chiar dacă este plătit din bani publici, adică din taxele şi impozitele noastre, este trecut la “confidenţial” şi numai perspicacitatea presei a reuşit să dezlege iţele limbajului de lemn din răspunsul dat de companie. De ani de zile, doamna a supravieţuit cu brio guvernărilor PSD, PNL, PNL-USR-UDMR, PSD-PNL-UDMR.

Şi tot în cadrul aceleiaşi companii, mai întâlnim un personaj cunoscut, domnul Ionel Georgescu, un fost poliţist din Strehaia, pensionar special, dat afară din structurile Ministerului Economiei de către fostul ministru Claudiu Năsui, salariul lui este un pic mai “mic”, doar 9000 de euro lunar.

Salariile a şapte oameni din Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune reprezintă jumătate din profitul Companiei!

Domnul Lucian Heiuş, preşedintele ANAF, care abia anul ăsta a descoperit evaziunea fiscală şi neplata taxelor şi impozitelor, probleme pe care noi, oamenii de rând, le cunoaştem de mai bine de două decenii, şi care anunţă controale drastice pentru persoanele fizice, evitând, abil, cuvântul “politician”, de, poate fi zburat oricând din funcţie, îi recomand să înceapă controalele în ograda proprie, adică primii controlaţi la averi să fie chiar inspectorii ANAF!

Apoi, directorii din ministere, din poliţie, servicii secrete şi, nu în cele din urmă, politicienii – şi vă dau, din nou, două exemple recente, deşi ele sunt cu sutele – domnul Costel Alexe, membru marcant al PNL, fost ministru, tocmai a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită. Sau doamna Udrea, care construieşte în Cluj un complex rezidenţial de vreo 10.000 de apartamente, desigur cu fonduri provenite din salariu.

Aşa că, domnule prim-ministru, domnule ministru şi domnule director, soluţii există. V-o spun doar pe prima – nu mai furaţi! Nu ne mai furaţi!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]
Președintele AUR, George Simion, a transmis, din Statele Unite ale Americii, de la CPAC, un mesaj cu privire la ultimele evoluții de pe scena politică din România. Acesta a spus că ceea ce se întâmplă în România este inimaginilor, un atac asupra democrației. „Ceea ce se […]
conferință de presă AUR
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat joi, 22 februarie, o conferință de presă în cadrul căreia s-a prezentat poziția partidului despre desfășurarea alegerilor din acest an. Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, a declarat în cadrul conferinței de presă organizată chiar în fața Guvernului României, că actuala coaliție […]
Adresată:  Către Mircea FECHET  – Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către: Senator  AUR Evdochia Aelenei Circumscripția electorală: nr. 14 ConstanțaŞedinţa Senatului Romaniei din data de: 20.02.2024  Obiectul înterpelării: ”Automatele de reciclare – ne pare rău, nu funcționează!” Domnule Ministru,      Am numit obiectul prezentei interpelări […]
Democrația a fost oficial ucisă de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, disperați să rămână la putere pentru următorii 10 ani de iluzorie stabilitate. Ce nu înțeleg ei este că românii s-au săturat de cele două partide care au nenorocit România timp de 34 de ani și […]
AUR a luat act de protestele românilor în privința amplasării statuii Hidra a sculptorului contemporan Costin Ioniță în fața grupului statuar al Voievozilor Români, lucrare de artă de for public, din perioada interbelică, șapte dintre statui fiind incluse în lista monumentelor istorice. Întrebarea legitimă este cine […]