Silviu-Titus Păunescu – declaraţie politică despre “Soluţii pentru creşterea veniturilor la bugetul de stat”

“Soluţii pentru creşterea veniturilor la bugetul de stat”

Şi la capitolul colectare taxe şi impozite România este la coada clasamentului european – doar 27% din PIB sunt colectaţi, faţă de 40% cât este media europeană.

Aşa că vreau, pe această cale, să îi sugerez, atât prim-ministrului Guvernului României, domnul Nicolae Ciucă, ministrului economiei, domnul Florin Spătaru, cât şi directorului ANAF, domnul Lucian Heiuş, câteva soluţii pentru majorarea încasărilor la bugetul de stat.

Astfel, o primă şi eficientă soluţie ar fi renunţarea la sinecuri, pentru că ştim bine că sistemul bugetar este împânzit de personaje care nu au nicio legătură cu posturile ocupate, alta decât numirea pe criterii politice. Iar salariile, nu de puţine ori, îl depăşesc pe cel ar preşedintelui României!

O să vă dau câteva exemple, ca să înţelegeţi, acum, în ultimul ceas, dimensiunea jafului din România: sunt convins că aţi auzit despre Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune, o Companie strategică a statului român. Director al acestei Companii este nimeni alta decât nepoata fostului director al SRI, Radu Timofte. Doamna Ioana Timofte încasează, lunar, 11.000 de euro. Desigur, acest salariu, chiar dacă este plătit din bani publici, adică din taxele şi impozitele noastre, este trecut la “confidenţial” şi numai perspicacitatea presei a reuşit să dezlege iţele limbajului de lemn din răspunsul dat de companie. De ani de zile, doamna a supravieţuit cu brio guvernărilor PSD, PNL, PNL-USR-UDMR, PSD-PNL-UDMR.

Şi tot în cadrul aceleiaşi companii, mai întâlnim un personaj cunoscut, domnul Ionel Georgescu, un fost poliţist din Strehaia, pensionar special, dat afară din structurile Ministerului Economiei de către fostul ministru Claudiu Năsui, salariul lui este un pic mai “mic”, doar 9000 de euro lunar.

Salariile a şapte oameni din Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune reprezintă jumătate din profitul Companiei!

Domnul Lucian Heiuş, preşedintele ANAF, care abia anul ăsta a descoperit evaziunea fiscală şi neplata taxelor şi impozitelor, probleme pe care noi, oamenii de rând, le cunoaştem de mai bine de două decenii, şi care anunţă controale drastice pentru persoanele fizice, evitând, abil, cuvântul “politician”, de, poate fi zburat oricând din funcţie, îi recomand să înceapă controalele în ograda proprie, adică primii controlaţi la averi să fie chiar inspectorii ANAF!

Apoi, directorii din ministere, din poliţie, servicii secrete şi, nu în cele din urmă, politicienii – şi vă dau, din nou, două exemple recente, deşi ele sunt cu sutele – domnul Costel Alexe, membru marcant al PNL, fost ministru, tocmai a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită. Sau doamna Udrea, care construieşte în Cluj un complex rezidenţial de vreo 10.000 de apartamente, desigur cu fonduri provenite din salariu.

Aşa că, domnule prim-ministru, domnule ministru şi domnule director, soluţii există. V-o spun doar pe prima – nu mai furaţi! Nu ne mai furaţi!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a lansat un memorandum de opoziție la realegerea Ursulei von der Leyen în funcția de președinte al Comisiei Europene. Inițiativa vine ca urmare a Conferinței Internaționale “Make Europe Great Again”, care a avut loc la București, în perioada 27-28 aprilie 2024. […]
Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, candidat pentru Parlamentul European la alegerile din 9 iunie, explică în detaliu care sunt cele patru obiective majore ale misiunii europarlamentarilor AUR în Parlamentul European. “În campania AUR pentru Parlamentul European, pusă sub […]
Moldova nu e a lor, e a noastră! Iașiul nu e al lor, e al nostru! România nu e a lor, e a noastră! Vrem dreptate pentru Iași, vrem dreptate pentru România! Iar pentru noi toți asta înseamnă valori naționale, tradiție, cultură, așa cum și Iașul […]
După ce Biroul Electoral Județean Alba a dispus, printr-o decizie nejustificată și abuzivă, înlăturarea afișelor electorale AUR cu imaginea lui Avram Iancu stilizată, iată că acum a venit rândul Biroului Electoral Central să desființeze hotărârea BEJ Alba, dând dreptate Alianței pentru Unirea Românilor. AUR și-a asumat […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru a prezenta publicului candidații la alegerile europarlamentare și locale din data de 9 iunie, a ajuns joi seară în Bacău, acolo unde a fost așteptată de sute de persoane entuziaste. Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a lansat un memorandum de opoziție la realegerea Ursulei von der Leyen în funcția de președinte al Comisiei Europene. Inițiativa vine ca urmare a Conferinței Internaționale “Make Europe Great Again”, care a avut loc la București, în perioada 27-28 aprilie 2024. […]