Silviu-Titus Păunescu – declaraţie politică despre “Soluţii pentru creşterea veniturilor la bugetul de stat”

“Soluţii pentru creşterea veniturilor la bugetul de stat”

Şi la capitolul colectare taxe şi impozite România este la coada clasamentului european – doar 27% din PIB sunt colectaţi, faţă de 40% cât este media europeană.

Aşa că vreau, pe această cale, să îi sugerez, atât prim-ministrului Guvernului României, domnul Nicolae Ciucă, ministrului economiei, domnul Florin Spătaru, cât şi directorului ANAF, domnul Lucian Heiuş, câteva soluţii pentru majorarea încasărilor la bugetul de stat.

Astfel, o primă şi eficientă soluţie ar fi renunţarea la sinecuri, pentru că ştim bine că sistemul bugetar este împânzit de personaje care nu au nicio legătură cu posturile ocupate, alta decât numirea pe criterii politice. Iar salariile, nu de puţine ori, îl depăşesc pe cel ar preşedintelui României!

O să vă dau câteva exemple, ca să înţelegeţi, acum, în ultimul ceas, dimensiunea jafului din România: sunt convins că aţi auzit despre Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune, o Companie strategică a statului român. Director al acestei Companii este nimeni alta decât nepoata fostului director al SRI, Radu Timofte. Doamna Ioana Timofte încasează, lunar, 11.000 de euro. Desigur, acest salariu, chiar dacă este plătit din bani publici, adică din taxele şi impozitele noastre, este trecut la “confidenţial” şi numai perspicacitatea presei a reuşit să dezlege iţele limbajului de lemn din răspunsul dat de companie. De ani de zile, doamna a supravieţuit cu brio guvernărilor PSD, PNL, PNL-USR-UDMR, PSD-PNL-UDMR.

Şi tot în cadrul aceleiaşi companii, mai întâlnim un personaj cunoscut, domnul Ionel Georgescu, un fost poliţist din Strehaia, pensionar special, dat afară din structurile Ministerului Economiei de către fostul ministru Claudiu Năsui, salariul lui este un pic mai “mic”, doar 9000 de euro lunar.

Salariile a şapte oameni din Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune reprezintă jumătate din profitul Companiei!

Domnul Lucian Heiuş, preşedintele ANAF, care abia anul ăsta a descoperit evaziunea fiscală şi neplata taxelor şi impozitelor, probleme pe care noi, oamenii de rând, le cunoaştem de mai bine de două decenii, şi care anunţă controale drastice pentru persoanele fizice, evitând, abil, cuvântul “politician”, de, poate fi zburat oricând din funcţie, îi recomand să înceapă controalele în ograda proprie, adică primii controlaţi la averi să fie chiar inspectorii ANAF!

Apoi, directorii din ministere, din poliţie, servicii secrete şi, nu în cele din urmă, politicienii – şi vă dau, din nou, două exemple recente, deşi ele sunt cu sutele – domnul Costel Alexe, membru marcant al PNL, fost ministru, tocmai a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită. Sau doamna Udrea, care construieşte în Cluj un complex rezidenţial de vreo 10.000 de apartamente, desigur cu fonduri provenite din salariu.

Aşa că, domnule prim-ministru, domnule ministru şi domnule director, soluţii există. V-o spun doar pe prima – nu mai furaţi! Nu ne mai furaţi!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat că printre prioritățile din această sesiune parlamentară se numără reducerea impozitării muncii în România. Astăzi, în a doua zi de la reluarea activității parlamentare, AUR face un prim pas concret în acest sens prin depunerea unei inițiative legislative prin […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Efectele adverse ale vaccinurilor anti-COVID 19 Stimate Domnule Prim-ministru, Atât în Europa, cât și în Statele Unite cresc numărul rapoartelor care demonstrează o legătură directă între procesul […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Taxarea suplimentară a companiilor energetice Stimate Domnule Prim-ministru, La final de an am asistat la una dintre cele mai îngrijorătoare știri din domeniul energetic, anume faptul că […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Guvernanța corporativă a întreprinderilor publice Stimate Domnule Prim-ministru, La începutul anului 2023, domnul Silviu Geană, președintele Federației Sindicatelor din Silvicultură (FSS) Silva, trăgea public un semnal de […]
Către: Carol-Eduard NOVÁK, Ministrul sportului Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Investiții ale statului ungar în România Stimate Domnule Ministru, Statul ungar a finanțat cu 1 milion de euro construirea unei baze sportive la Miercurea Ciuc. La ceremonia de deschidere, […]
Către: Domnul Alexandru RAFILA, Ministrul Sănătății Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Campanie de conștientizare asupra importanței vaccinării Stimate Domnule Ministru, Din presa națională reiese faptul că ministerul pe care îl coordonați a inițiat pe SICAP o licitație pentru „servicii […]