Roman Nicolae – declarație politică – Poporul român trebuie să știe ce „fericiți” am fi noi românii dacă nu am mai avea resurse.

România este o țară care are resurse de toate tipurile, însă nu are oameni competenți în fruntea ei și în fruntea autorităților și instituțiilor publice cheie, care ar trebui să gestioneze corect alocarea fondurilor bugetare și să implementeze politici publice coerente și adaptate la nevoile curente.

România, care de peste 2100 de ani este jefuită de popoare cotropitoare, este țara care are unul dintre cele mai roditoare soluri din lume, petrol și gaze naturale, o rețea hidrografică extinsă, păduri și biodiversitate, însă a ajuns, în mod paradoxal, în prezent să fie distrusă și ruinată pe mâna unor neprofesioniști, incompetenți și profitori, politicienii fără moralitate și care nu au dorința de a depune eforturi pentru dezvoltarea țării.

Suntem sufocați la fiecare contact cu serviciile publice oferite de oameni incompetenți și de birocrația impusă de o legislație defectuoasă și neactualizată.

În aceste condiții nu putem să stăm impasibil și să nu ne întrebăm cum e posibil ca o un popor inteligent și creativ să nu beneficieze de un standard ridicat de viață, raportat la resursele disponibile?

De ce țara noastră a ajuns să fie una dintre țările Uniunii Europene cu cel mai mare număr de angajați săraci, cu nivel inacceptabil de analfabetism și abandon școlar, cu un număr record de pensionari cu pensie minimă și unul dintre cele mai sărace state membre.

Dacă ne gândim la cauzele care au determinat această tristă situație putem spune că le cunoaștem foarte bine cu toții: pornind de la distrugerea economiei și a industriei românești prin privatizări pe 1 LEU și până la distrugerea agriculturii, care ar putea contribui la o creștere economică în mod deosebit.

Se poate observa  – cu ochiul liber și fără prea multă analiză  – faptul că factorii de decizie, în mod deosebit politicienii români care au condus țara după anul 1989, nu au fost capabili să stabilească planuri strategice pe termen mediu și lung și au vândut sau concesionat din rezervele și resursele țării în schimbul obținerii unor redevențe umilitoare, fapt ce nu face decât să arate nivelul de indiferență și de incompetență a celor care au condus România.

Am ajuns astfel sclavi între o țară bogată, unde energia electrică se exportă și se întoarce cu preț dublu pentru consumatorii români, unde petrolul este concesionat, iar resursele de gaze din Marea Neagră rămân neexploatate. O altă situație teribil de dăunătoare se poate remarca la nivelul exploatărilor de lemn din păduri, unde românul rămâne fără lemne pentru iarnă în favoarea dezvoltării industriei prelucrătoare de lemn din alte state europene.

Pentru producătorii din agricultură este o altă situație rușinoasă întrucât o parte din recoltă se exportă sau se aruncă și se întoarce procesată în marile rețele de magazine, care fac profituri enorme, în timp ce producătorului mic și mediu autohton nu i se creează condițiile pentru o piață de desfacere. Constat cu tristețe faptul că nu învățăm din greșelile comise în trecut și din acest motiv nu reușim nici să ne valorificăm resursa umană, adică cel mai important capital al țării, care alege să migreze unde i se oferă condiții mai bune de trai.

În concluzie, noi, românii, suntem singuri în măsură să schimbăm această direcție și să ne valorificăm resursele naționale fără vreun ajutor extern, dar asta în condițiile în care factorii de decizie de la nivelul instituțiilor publice sunt oameni competenți și destoinici, dar în mod deosebit sunt patrioți. Numai în acest fel putem schimba direcția spre valorificarea resurselor interne de care România dispune și ne putem întoarce pe drumul cel al dezvoltării naționale.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită partidelor aflate la guvernare să renunțe la propunerea de creștere cu 60% a impozitului pe dividende și cu 80% a TVA-ului pentru industria HORECA, măsuri fiscale care ar afecta dramatic antreprenorii români. „În loc să procedeze la debirocratizare, la reducerea […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a strâns la nivel național, precum și din diaspora, peste 2 milioane de semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis din funcția de președinte al României. „Românii nu îl mai vor pe Klaus Iohannis. Această campanie s-a bucurat de o largă susținere […]
Către: Domnul Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății Domnul Attila-Zoltán Cseke, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Adresată de către: Senator Adrian Costea Circumscripţia electorală: 23 Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Obiectul întrebării: Deficitul de medici de familie în România Data: 22 iunie 2022 Stimați Domni Miniștri, […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Dorinel Cosma Circumscripţia electorală: Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Controalele la  societățile comerciale ce practică arderi ilegale de deșeuri Stimate domnule Ministru, Pe 14 aprilie au avut loc […]
 Adresată:  Domnului ministru Carol Eduard NOVAK, Ministrul Sporturilor De către:  Domnul Senator Sorin Cristian MATEESCU  Circumscripţia electorală nr.14 Constanța,  Grupul  Parlamentar  AUR – Senat  şi prezentată în şedinţa Plenului din 22.06.2022 Obiectul întrebării : situația în care fostului mare fotbalist  Stelian Carabaș  i s-a îngrădit dreptul […]
Adresată: Domnului Ministru al Transporturilor Și Infrastructurii, Sorin Mihai GRINDEANU De către: Senator Andrei BUSUIOC Circumscripția electorală: NR. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Obiectul întrebării: Probabilitatea dezvoltării unui drum de mare viteză pe ruta Tișița- Vama Albița. Data: 22.06.2022 Stimate domnule ministru, Sorin […]