Roman Nicolae – declarație politică – Poporul român trebuie să știe ce „fericiți” am fi noi românii dacă nu am mai avea resurse.

România este o țară care are resurse de toate tipurile, însă nu are oameni competenți în fruntea ei și în fruntea autorităților și instituțiilor publice cheie, care ar trebui să gestioneze corect alocarea fondurilor bugetare și să implementeze politici publice coerente și adaptate la nevoile curente.

România, care de peste 2100 de ani este jefuită de popoare cotropitoare, este țara care are unul dintre cele mai roditoare soluri din lume, petrol și gaze naturale, o rețea hidrografică extinsă, păduri și biodiversitate, însă a ajuns, în mod paradoxal, în prezent să fie distrusă și ruinată pe mâna unor neprofesioniști, incompetenți și profitori, politicienii fără moralitate și care nu au dorința de a depune eforturi pentru dezvoltarea țării.

Suntem sufocați la fiecare contact cu serviciile publice oferite de oameni incompetenți și de birocrația impusă de o legislație defectuoasă și neactualizată.

În aceste condiții nu putem să stăm impasibil și să nu ne întrebăm cum e posibil ca o un popor inteligent și creativ să nu beneficieze de un standard ridicat de viață, raportat la resursele disponibile?

De ce țara noastră a ajuns să fie una dintre țările Uniunii Europene cu cel mai mare număr de angajați săraci, cu nivel inacceptabil de analfabetism și abandon școlar, cu un număr record de pensionari cu pensie minimă și unul dintre cele mai sărace state membre.

Dacă ne gândim la cauzele care au determinat această tristă situație putem spune că le cunoaștem foarte bine cu toții: pornind de la distrugerea economiei și a industriei românești prin privatizări pe 1 LEU și până la distrugerea agriculturii, care ar putea contribui la o creștere economică în mod deosebit.

Se poate observa  – cu ochiul liber și fără prea multă analiză  – faptul că factorii de decizie, în mod deosebit politicienii români care au condus țara după anul 1989, nu au fost capabili să stabilească planuri strategice pe termen mediu și lung și au vândut sau concesionat din rezervele și resursele țării în schimbul obținerii unor redevențe umilitoare, fapt ce nu face decât să arate nivelul de indiferență și de incompetență a celor care au condus România.

Am ajuns astfel sclavi între o țară bogată, unde energia electrică se exportă și se întoarce cu preț dublu pentru consumatorii români, unde petrolul este concesionat, iar resursele de gaze din Marea Neagră rămân neexploatate. O altă situație teribil de dăunătoare se poate remarca la nivelul exploatărilor de lemn din păduri, unde românul rămâne fără lemne pentru iarnă în favoarea dezvoltării industriei prelucrătoare de lemn din alte state europene.

Pentru producătorii din agricultură este o altă situație rușinoasă întrucât o parte din recoltă se exportă sau se aruncă și se întoarce procesată în marile rețele de magazine, care fac profituri enorme, în timp ce producătorului mic și mediu autohton nu i se creează condițiile pentru o piață de desfacere. Constat cu tristețe faptul că nu învățăm din greșelile comise în trecut și din acest motiv nu reușim nici să ne valorificăm resursa umană, adică cel mai important capital al țării, care alege să migreze unde i se oferă condiții mai bune de trai.

În concluzie, noi, românii, suntem singuri în măsură să schimbăm această direcție și să ne valorificăm resursele naționale fără vreun ajutor extern, dar asta în condițiile în care factorii de decizie de la nivelul instituțiilor publice sunt oameni competenți și destoinici, dar în mod deosebit sunt patrioți. Numai în acest fel putem schimba direcția spre valorificarea resurselor interne de care România dispune și ne putem întoarce pe drumul cel al dezvoltării naționale.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat că printre prioritățile din această sesiune parlamentară se numără reducerea impozitării muncii în România. Astăzi, în a doua zi de la reluarea activității parlamentare, AUR face un prim pas concret în acest sens prin depunerea unei inițiative legislative prin […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Efectele adverse ale vaccinurilor anti-COVID 19 Stimate Domnule Prim-ministru, Atât în Europa, cât și în Statele Unite cresc numărul rapoartelor care demonstrează o legătură directă între procesul […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Taxarea suplimentară a companiilor energetice Stimate Domnule Prim-ministru, La final de an am asistat la una dintre cele mai îngrijorătoare știri din domeniul energetic, anume faptul că […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Guvernanța corporativă a întreprinderilor publice Stimate Domnule Prim-ministru, La începutul anului 2023, domnul Silviu Geană, președintele Federației Sindicatelor din Silvicultură (FSS) Silva, trăgea public un semnal de […]
Către: Carol-Eduard NOVÁK, Ministrul sportului Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Investiții ale statului ungar în România Stimate Domnule Ministru, Statul ungar a finanțat cu 1 milion de euro construirea unei baze sportive la Miercurea Ciuc. La ceremonia de deschidere, […]
Către: Domnul Alexandru RAFILA, Ministrul Sănătății Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Campanie de conștientizare asupra importanței vaccinării Stimate Domnule Ministru, Din presa națională reiese faptul că ministerul pe care îl coordonați a inițiat pe SICAP o licitație pentru „servicii […]