Rodica Boancă – Declarație politică – Umanitatea are prioritate în fața armelor!

De către: Senator Rodica Boancă

Circumscripția electorală:nr. 23  – IALOMIȚA

Grupul parlamentar:Alianța pentru Unirea Românilor

Ședința Senatului din data de: 11.05.2022

Umanitatea are prioritate în fața armelor!

Am condamnat în termeni duri invazia Rusiei în Ucraina încă de la începutul acesteia și continui să o fac ori de câte ori am ocazia. Fără perdea și fără să folosesc cuvinte mari, o spun răspicat: Putin este noul Stalin și trebuie să aibă soarta ultimilor dictatori ai lumi!

De ce am fost așa de vehementă în legătura cu războiul egoist al lui Putin? Pentru că acesta încalcă toate tratatele internaționale în vigoare și pentru că eventuala vecinătate cu Federația Rusă este blestemul despre care ne vorbeau bunicii noștri. Iar „acel om care nu cunoaşte trecutul, nu are viitor. Şi nici ţara, poporul, dacă nuşi cunosc trecutul, nu au viitor,” spunea Nicolae Iorga.

Însă, cu toate acestea, nu trebuie să scoatem noi castanele din focul altora. Am citit cu indignare poziționarea domnilor Câțu, Ciolacu, Iohannis sau Ciucă referitor la război și nu pot să înțeleg raționamentul pentru care sunt gata să alimenteze lupta de la granița țării, prin trimiterea de armament. Chiar dacă, vecinii noștri au nevoie de armanent pentru a ține piept invadatorilor, nu cred că este necesar să riscăm un conflict de orice natură cu „demonii roșii de la est”.

Și ce armament să trimitem noi? Tancurile acelea care s-au defectat și s-au oprit chiar în timpul paradelor de 1 decembrie sau acele avioane second-hand cumpărate cu bani mulți de la aliații noștri? Este de hilar și tragic totodată, dar situația este foarte gravă. Este foarte gravă și haideți să nu o complicăm și mai mult, în stilul dumneavoastră caracteristic!

Uităm sau vrem să trecem prea repede cu vederea faptul că, în urmă cu doar o lună și jumătate, un avion și un elicopter se prăbușeau și o dată cu ele își pierdeau viața 8 ostași români. Oare nu aveți destul sânge pe mâini, domnilor președinți? Sau acesta este prețul pe care poporul român trebuie să-l plătească pentru ca dl. Iohannis să devină marioneta din fruntea NATO? Nu putem renunța la suveranitatea și la interesele României doar de dragul unei funcții. Nu puteți să țineți la sertar dosarele despre case, copii, vaccinuri cu riscul intrării țării într-un război, pe care nu-l dorește nimeni. Puteți să plecați liniștit, domnule președinte Iohannis, pentru că nimeni nu o să simtă lipsa… poate îi încurcați și pe ei, că pe noi ne-ați distrus și trăim mai greu ca acum 10- 15 sau 20 de ani.

Lasați-ne pe noi să facem ceea ce știm mai bine să facem, să fim empatici cu oamenii care au fugit din calea invaziei și care au nevoie de ajutorul nostru umanitar. Lasați-ne să intindem o mână de ajutor sinceră și dezinteresată pentru că, prin chinurile războiului au trecut și înaintașii noștri și cunoaștem ce înseamnă suferința.  Suntem un exemplu de urmat în ceea ce privește ajutorul acordat și nu treceți sub umbră toate eforturile făcute de oamenii simpli și deopotrivă de instituții, în raport cu refugiații veniți din Ucraina.

Ne-ați divizat atât de mult, și nu doar în ultima perioadă când ați împărțit românii în “vacciniști și nevacciniști” așa că nu o faceți din nou. Și să nu cumva să deveniți și mai penibili decât sunteți cu afirmații de genul “putinistă” sau “pro-rusă” sau mai știu eu cum, pentru că lumea îmi cunoaște adversitatea față de dictatorul de la Moscova și adversitatea pentru cei aproape 50 de ani petrecuți de țara noastră sub influența directă a Rusiei și a comunismului.

Nu suntem noi în măsură să cerem Ucrainei să facă pace, pentru că i-au fost furate teritorii și i-au fost răpite zeci de mii de vieți omenești, iar românii știu cel mai bine ce înseamnă să ai ca “eliberator, frate și prieten” armata rusă, însă putem să ne rugăm la Dumnezeu să aducă pacea și liniștea la granița țării noastre. Să ne rugăm să nu avem parte de o nouă trădare ca pe 23 august 1944 și să ajungem iar sub jugul sovieticilor!

Apreciez dârzenia combatanților ucraineni, mai ales a celor din catacombele Azovstal din Mariupol și cred că nu au nevoie de armele noastre atît de mult cât avem noi nevoie de exemplul lor de luptă și sacrificiu.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a strâns la nivel național, precum și din diaspora, peste 2 milioane de semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis din funcția de președinte al României. „Românii nu îl mai vor pe Klaus Iohannis. Această campanie s-a bucurat de o largă susținere […]
Către: Domnul Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății Domnul Attila-Zoltán Cseke, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Adresată de către: Senator Adrian Costea Circumscripţia electorală: 23 Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Obiectul întrebării: Deficitul de medici de familie în România Data: 22 iunie 2022 Stimați Domni Miniștri, […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Dorinel Cosma Circumscripţia electorală: Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Controalele la  societățile comerciale ce practică arderi ilegale de deșeuri Stimate domnule Ministru, Pe 14 aprilie au avut loc […]
 Adresată:  Domnului ministru Carol Eduard NOVAK, Ministrul Sporturilor De către:  Domnul Senator Sorin Cristian MATEESCU  Circumscripţia electorală nr.14 Constanța,  Grupul  Parlamentar  AUR – Senat  şi prezentată în şedinţa Plenului din 22.06.2022 Obiectul întrebării : situația în care fostului mare fotbalist  Stelian Carabaș  i s-a îngrădit dreptul […]
Adresată: Domnului Ministru al Transporturilor Și Infrastructurii, Sorin Mihai GRINDEANU De către: Senator Andrei BUSUIOC Circumscripția electorală: NR. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Obiectul întrebării: Probabilitatea dezvoltării unui drum de mare viteză pe ruta Tișița- Vama Albița. Data: 22.06.2022 Stimate domnule ministru, Sorin […]
Către: Domnul Sorin Mihai Câmpeanu, Ministrul Educației Adresată de către: Evdochia Aelenei Circumscripția electorală: Nr. 14, Constanța Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Ședința Senatului din: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Clarificări cu privire la măsuri de prevenirea abandonului școlar Domnule Ministru, Proiectul „România Educată” a început […]