Rodica Boancă – Declarație politică – Umanitatea are prioritate în fața armelor!

De către: Senator Rodica Boancă

Circumscripția electorală:nr. 23  – IALOMIȚA

Grupul parlamentar:Alianța pentru Unirea Românilor

Ședința Senatului din data de: 11.05.2022

Umanitatea are prioritate în fața armelor!

Am condamnat în termeni duri invazia Rusiei în Ucraina încă de la începutul acesteia și continui să o fac ori de câte ori am ocazia. Fără perdea și fără să folosesc cuvinte mari, o spun răspicat: Putin este noul Stalin și trebuie să aibă soarta ultimilor dictatori ai lumi!

De ce am fost așa de vehementă în legătura cu războiul egoist al lui Putin? Pentru că acesta încalcă toate tratatele internaționale în vigoare și pentru că eventuala vecinătate cu Federația Rusă este blestemul despre care ne vorbeau bunicii noștri. Iar „acel om care nu cunoaşte trecutul, nu are viitor. Şi nici ţara, poporul, dacă nuşi cunosc trecutul, nu au viitor,” spunea Nicolae Iorga.

Însă, cu toate acestea, nu trebuie să scoatem noi castanele din focul altora. Am citit cu indignare poziționarea domnilor Câțu, Ciolacu, Iohannis sau Ciucă referitor la război și nu pot să înțeleg raționamentul pentru care sunt gata să alimenteze lupta de la granița țării, prin trimiterea de armament. Chiar dacă, vecinii noștri au nevoie de armanent pentru a ține piept invadatorilor, nu cred că este necesar să riscăm un conflict de orice natură cu „demonii roșii de la est”.

Și ce armament să trimitem noi? Tancurile acelea care s-au defectat și s-au oprit chiar în timpul paradelor de 1 decembrie sau acele avioane second-hand cumpărate cu bani mulți de la aliații noștri? Este de hilar și tragic totodată, dar situația este foarte gravă. Este foarte gravă și haideți să nu o complicăm și mai mult, în stilul dumneavoastră caracteristic!

Uităm sau vrem să trecem prea repede cu vederea faptul că, în urmă cu doar o lună și jumătate, un avion și un elicopter se prăbușeau și o dată cu ele își pierdeau viața 8 ostași români. Oare nu aveți destul sânge pe mâini, domnilor președinți? Sau acesta este prețul pe care poporul român trebuie să-l plătească pentru ca dl. Iohannis să devină marioneta din fruntea NATO? Nu putem renunța la suveranitatea și la interesele României doar de dragul unei funcții. Nu puteți să țineți la sertar dosarele despre case, copii, vaccinuri cu riscul intrării țării într-un război, pe care nu-l dorește nimeni. Puteți să plecați liniștit, domnule președinte Iohannis, pentru că nimeni nu o să simtă lipsa… poate îi încurcați și pe ei, că pe noi ne-ați distrus și trăim mai greu ca acum 10- 15 sau 20 de ani.

Lasați-ne pe noi să facem ceea ce știm mai bine să facem, să fim empatici cu oamenii care au fugit din calea invaziei și care au nevoie de ajutorul nostru umanitar. Lasați-ne să intindem o mână de ajutor sinceră și dezinteresată pentru că, prin chinurile războiului au trecut și înaintașii noștri și cunoaștem ce înseamnă suferința.  Suntem un exemplu de urmat în ceea ce privește ajutorul acordat și nu treceți sub umbră toate eforturile făcute de oamenii simpli și deopotrivă de instituții, în raport cu refugiații veniți din Ucraina.

Ne-ați divizat atât de mult, și nu doar în ultima perioadă când ați împărțit românii în “vacciniști și nevacciniști” așa că nu o faceți din nou. Și să nu cumva să deveniți și mai penibili decât sunteți cu afirmații de genul “putinistă” sau “pro-rusă” sau mai știu eu cum, pentru că lumea îmi cunoaște adversitatea față de dictatorul de la Moscova și adversitatea pentru cei aproape 50 de ani petrecuți de țara noastră sub influența directă a Rusiei și a comunismului.

Nu suntem noi în măsură să cerem Ucrainei să facă pace, pentru că i-au fost furate teritorii și i-au fost răpite zeci de mii de vieți omenești, iar românii știu cel mai bine ce înseamnă să ai ca “eliberator, frate și prieten” armata rusă, însă putem să ne rugăm la Dumnezeu să aducă pacea și liniștea la granița țării noastre. Să ne rugăm să nu avem parte de o nouă trădare ca pe 23 august 1944 și să ajungem iar sub jugul sovieticilor!

Apreciez dârzenia combatanților ucraineni, mai ales a celor din catacombele Azovstal din Mariupol și cred că nu au nevoie de armele noastre atît de mult cât avem noi nevoie de exemplul lor de luptă și sacrificiu.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR
Alianța pentru Unirea Românilor organizează în data de 21 martie 2023 de la ora 12:00, în sala Grupului AUR de la Camera Deputaților, o dezbatere cu tema: Legile educației – de la intenție la realitate. Comisia națională de specialitate din cadrul partidului organizează dezbaterea „Legile educației […]
Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR și președintele Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului României, a avut o întâlnire cu E.S. Ambasadorul Brândușa Predescu și echipa misiunii diplomatice a României la Sofia. Printre temele abordate s-a aflat situația culturală dificilă a comunității […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat astăzi un protest spontan la sediul Autorității pentru Supraveghere Financiară (ASF) cu privire la prețul pe care românii trebuie să îl plătească pentru polițele de asigurare RCA. George Simion, președintele AUR, a avut o întâlnire cu președintele ASF, Nicu […]
CĂTRE, BIROUL PERMANENT AL SENATULUI În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (1) și ale art. 75 din Constituția României, republicată și cu prevederile art. 92 alin. (1) din Regulamentul Senatului, republicat, cu modificările și completările ulterioare, vă înaintăm propunerea legislativă intitulată „LEGE privind proclamarea Zilei […]
CĂTRE, BIROUL PERMANENT AL SENATULUI În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (1) și ale art. 75 din Constituția României, republicată și cu prevederile art. 92 alin. (1) din Regulamentul Senatului, republicat, cu modificările și completările ulterioare, vă înaintăm propunerea legislativă intitulată„Lege pentru modificarea și completarea […]
Către: Domnul Barna Tacnzos – Ministru, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor De la: Domnul George-Nicolae SIMION, deputat în circumscripția electorală nr. 42 București Subiectul întrebării: Poluarea din șantierele care aparțin CNAIR Stimate domnule Ministru,           Vă supun atenției situația șantierului privind construcția autostrăzii A0 din imediata vecinătate […]