Raisa Enachi – declarație politică – Investiţii marca PSD, sau când gândeşti cu ceea ce nu ai.

Investiții marca PSD, sau când gândești cu ceea ce nu ai.

Stimați colegi,

După analizarea proiectului de buget propus spre dezbatere publică de către primarul municipiului Vaslui Vasile Pavăl, noi, cei din AUR, nu am reușit să înțelegem ce dorește administrația locală, cu privire la viitorul Municipiului Vaslui. Doresc să prioritizeze altceva decât nevoile reale ale comunității vasluiene?

Își doresc să organizeze în viitor competiții de înot între persoanele cu vârsta de peste 50 de ani? Primarul PSD de Vaslui are ca proiect prioritar investirea a 20 milioane de Euro pentru punerea în funcțiune a bazinului de înot. Investiţia va fi finanţată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii. Executarea lucrărilor este estimată că va dura 18 luni.

Acest bazin de înot are un istoric cel puțin ciudat. În urmă cu aproximativ 10 ani a fost închis în urma unui tragic acccident, de atunci și până în prezent a fost lăsat în paragină pe un motiv stupid, s-a spus că administrația locală nu găsește o persoană calificată pentru a o angaja ca „salvamar”. Peste 18 luni vor găsi o persoană pregătită în acest domeniu?

Un alt exemplu este construirea unui centru de bătrâni într-o fostă unitate militară, situată în centrul municipiului Vaslui, cu o suprafață de 17,70 hectare.  Realizarea acestui complex este propus a fi executat într-un termen de 20 de ani. Costul investiției este în jur de 20 de milioane lei. Ne întrebăm ce calcule au stat la baza acestei investiții incât s-a acordat un termen de execuție ațât de lung?

Domnule Primar, de ce nu tratați problemele vasluienilor în mod corespunzător și integrat?         

Numărul populației în municipiul Vaslui scade de la o zi la alta, tinerii care absolvă școala părăsesc localitatea a doua zi după terminarea studiilor pe motiv că nu au unde munci.

Vă reamintesc că Județul Vaslui se menține în topul național în ceea ce privește rata șomajului. Consecințele lipsei locurilor de muncă sunt dintre cele mai grave. Potrivit datelor Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, în anul 2023, județul Vaslui va avea o rată a șomajului de 7,6%, având în vedere că, la sfârșitul anului 2020, rata șomajului era de 7,32%.

Am putea acționa înspre cooperativele agricole despre care știm că reprezintă o soluție optimă în diminuarea migrării forței de muncă. Doar prin investirea în construcția unui depozit modern pentru păstrarea cerealelor, cu sistem integrat de morărit și transformarea cerealelor în produse finite, locuitorii din zona noastră ar avea posibilitatea să consume produse de panificație din cereale propria, nu din aluat congelat adus din import, și nu în ultimul rând s-ar crea un număr important de locuri de muncă.

Bugetul județului Vaslui pentru anul 2022 este cu peste 46 de milioane de lei mai mare față de anul precedent, bani europeni nerambursabili. Fondurile europene au fost și continuă să fie esențiale pentru dezvoltarea comunităților locale, iar faptul că bugetul planificat al județului Vaslui nu atinge niciodată nivelul propus de investiții (fapt demonstrat la cea mai recentă ședință a Consiliului Județean Vaslui) ne arată nivelul de incompetență al demnitarilor vasluieni.

Primarii din judeţul Vaslui s-au dovedit a fi experţi în a face promisiuni în timpul campaniilor electorale, însă în practică unii nu au reușit să atragă fonduri europene, iar alții le-au gestionat conform propriilor interese. Astfel ne dăm seama de lipsa majoră de oameni calificați la nivelul unităților administrativ teritoriale.

Noi, AUR, dorim să îmbunătățim în mod continuu condițiile de viață, sănătatea socială și nivelul de trai. Neavând reprezentanți în consiliile locale, putem doar să venim în fața dumneavoastră și să vă spunem cum credem că ar trebui executate aceste obiective, sau cum am fi procedat noi.

În schimb, autorităților publice vasluiene le reamintim că una din obligațiile principale este asigurarea unui trai decent pentru vasluieni, lucru ce nu poate fi realizat decât prin crearea locurilor de muncă.

Domnilor demnitari, ați fost aleși pentru a face, nu a vă plânge!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

  Adresată: Domnului Florin-Ionuț BARBU, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 16.06.2025 Obiectul întrebării: Situația industriei de morărit […]
Adresată:  Doamnei Raluca TURCAN, ministru al Culturii De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 18.06.2024 Obiectul întrebării: Protejarea și recuperarea operelor lui Brâncuși de […]
Președintelui AUR, George Simion, i s-a restricționat astăzi accesul în incinta Parchetului General, acolo unde a mers pentru a depune o solicitare de restituire a telefonului mobil, confiscat în mod abuziv de procurori. „E o țară în care procurorii au voie să te ridice în mod […]
Toți cei șase europarlamentari AUR au aderat la Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR). „Ne-au cântat prohodul, dar s-au înșelat! Europarlamentarii AUR vor activa în cadrul Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), cel mai important grup conservator din Parlamentul European. Sper ca alături de celelalte guverne […]
  Adresată:  domnului Alexandru RAFILA, ministrul Sănătății De către: Senator Gheorghe Adrian CĂTANĂ Circumscripția electorală: nr. 34 Sibiu Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 18/06/2024 Obiectul interpelării: fără sprijin guvernamental în țară nu se mai produc medicamente inovative Stimate domnule ministru, România nu mai produce […]
  Adresată: Doamnei Luminiţa-Teodora ODOBESCU, Ministrul Afacerilor Externe De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 16.06.2025 Obiectul întrebării: Înființarea Institutului Cultural Român la Cernăuți […]