Rodica Boancă – declarație politică – Raed Arafat, demisia!

Adresată de către doamna senator Rodica Boancă în ședința Senatului din data de 21.04.2021.

Vă mulțumesc, doamna președintă.

Stimați colegi,

Declarația mea politică de astăzi are titlul: ”Raed Arafat, demisia!”

Atunci a zis Domnul Dumnezeu către Abel: ”Unde este, Abel, fratele tău?” Iar el a răspuns: ”Nu știu. Au doară eu sunt paznicul fratelui meu?” Și a zis Domnul: ”Ce-ai făcut? Glasul sângelui fratelui tău strigă către Mine din pământ.”

Domnule Raed Arafat, dacă nu sunteți la curent cu versetele biblice, vă spun un proverb românesc: ”Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești.”

Stimate domnule secretar de stat,

Vă caracterizează perfect cele menționate mai sus. De ce spun asta? Pentru că ați uitat ”de la mână pân’ la gură” – alt proverb românesc – faptul că acum aproape 10 ani, la începutul lui 2012 mai exact, românii au ieșit în stradă și pentru dumneavoastră. Ați uitat oare cum reprezentanții statului de atunci au dorit să vă închidă serviciul de ambulanță? Era vorba de o serie de reforme în sistemul de sănătate, însă dumneavoastră ați ieșit și ne-ați spus că vor să-l închidă. Ne-ați păcălit atunci, dar lumea a ieșit pentru o idee. Aceiași oameni au ieșit și acum în stradă, mânați de aceleași griji și nemulțumiri: un stat totalitar, care nu ține cont de nevoile lor.

S-a întors roata și, acum, tot din cauza unor măsuri în sistemul sanitar, au ieșit români în stradă. Dar dacă atunci protestele lor erau întemeiate, apreciate și promovate, acum ați trecut de partea cealaltă a baricadei, sunteți în stare să le luați românilor până și acest drept, acela de a ieși în stradă și de a vă arăta nemulțumirile, temerile, îngrijorările.

În toată perioada din martie 2020 până azi, ați susținut și promovat măsurile aberante și absolut nefirești ale foștilor miniștri ai sănătății și vedem că perpetuați această abordare și față de ministrul interimar. Fostul ministru a fost demis, dar dumneavoastră ați rămas, încă. Nu v-am auzit să ieșiți public și să amendați absurditatea emisă de ministrul care spunea că nu se vor mai considera cazuri de malpraxis decesele sau complicațiile pacienților de COVID, dacă se aplică protocolul acela absurd. Cu alte cuvinte, s-a dat liber la experimente.

Cum rămâne cu jurământul lui Hipocrate, domnule doctor Arafat? Mi-aș fi dorit să-l întreb același lucru și pe domnul Voiculescu, însă dumnealui, în calitate de fost ministru al sănătății, bineînțeles că nu are studii de specialitate, iar pe Hipocrate îl poate ușor confunda cu statuile mișcătoare din Oslo.

Sunteți cel puțin la fel de vinovat precum foștii miniștri, atât în cazul Spitalului ”Foișor”, cât și în cazul incendiului de la ”Matei Balș”, sau în cazul ”Victor Babeș”, ori al spitalelor modulare sau al celui din carton, și lista poate continua. Trebuie să dați socoteală și dumneavoastră! Și, mai mult decât atât, trebuie să dați socoteală pentru toată panica insuflată în rândurile populației. Criza medicală pare mai mare decât pandemia în sine, iar singura constantă în toți acești ani sunteți dumneavoastră.

Astfel, domnule Arafat, vă rugăm să vă faceți o introspecție și să vă recalibrați poziția față de aceiași oameni care v-au fost alături atunci și pe care acum îi umiliți, în primul rând, prin faptul că girați un asemenea sistem: un sistem perfid, ticălos, care nu face altceva decât să ne aducă aminte de perioada sumbră a anilor în care incipientul, pe atunci, Partid Comunist își făcea apariția călare pe tancurile bolșevice.

Și, ca să închei, vă spun un alt proverb, care ar trebui să vă dea de gândit: ”Cum îți așterni, așa dormi.” În cel mai sumbru scenariu pentru țara aceasta, mai aveți aproape patru ani timp de gândire, domnule Arafat, pentru că românii s-au trezit din somn și nu mai pot fi păcăliți.

Vă mulțumesc.

Senator AUR, Rodica Boancă

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat că printre prioritățile din această sesiune parlamentară se numără reducerea impozitării muncii în România. Astăzi, în a doua zi de la reluarea activității parlamentare, AUR face un prim pas concret în acest sens prin depunerea unei inițiative legislative prin […]
CĂTRE, BIROUL PERMANENT AL SENATULUI În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (1) și ale art. 75 din Constituția României, republicată și cu prevederile art. 92 alin. (1) din Regulamentul Senatului, republicat, cu modificările și completările ulterioare, vă înaintăm propunerea legislativă intitulată „Lege pentru modificarea și […]
CĂTRE, BIROUL PERMANENT AL SENATULUI În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (4) și ale art. 75 din Constituția României, republicată și cu prevederile art. 92 alin. (4) din Regulamentul Senatului, republicat, cu modificările și completările ulterioare, vă înaintăm „Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 448/2006 […]
CĂTRE,                                       BIROUL PERMANENT AL SENATULUI În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (1) și ale art. 75 din Constituția României, republicată și cu prevederile art. 92 alin. (1) din Regulamentul Senatului, republicat, cu modificările și completările ulterioare, vă înaintăm „Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea […]
Către: Ministerul transporturilor și infrastructurii, domnului Ministru Sorin-Mihai GRINDEANU De la: Mihail ALBIŞTEANU, Cristian-Daniel IVĂNUŢĂ, deputați AUR aleși în circumscripția electorală nr. 24 Iași Subiectul întrebării: Demararea procedurii de transferare a 15 spitale și a 20 de policlinici din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a autorităților […]
Către: Ministerul Sănătății, domnului Ministru, prof. univ. Dr. Alexandru RAFILA De la: Mihail ALBIŞTEANU, Cristian-Daniel IVĂNUŢĂ, deputați AUR, circumscripția electorală nr. 24 Iași Subiectul întrebării: Necesitatea construirii Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară în județul Iași Stimate domnule Ministru, Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară din județul Iași, […]