Radu-Vicenţiu Grădinaru – declaraţie politică referitoare la protestele care au avut loc la Botoşani.

Zeci de botoşăneni, sosiţi din toate colţurile judeţului, au protestat duminică, 9 octombrie, în faţa Prefecturii Botoşani, exprimându-şi nemulţumirea faţă de creşterea fără precedent a facturilor la energie, a preţurilor combustibililor, alimentelor şi a ratelor la bănci.

Botoşănenii sunt din ce în ce mai revoltaţi de situaţia economică actuală şi îşi expun nemulţumirile cu orice ocazie, nu doar în cadrul protestelor. Iată dovada că protestele nu sunt o simplă campanie electorală, ci sunt ale tuturor românilor sătui de jocurile politice dezastruoase ale conducătorilor.

În aceeaşi zi de duminică a avut loc, în centrul municipiului Botoşani, Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti, eveniment de care au profitat toate numele cunoscute ale politicii româneşti ca să iasă în faţă – au fost prezenţi Marius Budăi, ministrul Muncii, senatorul PSD, Lucian Trufin, prefectul judeţului, preşedinta Consiliului Judeţean Botoşani, cât şi primarul municipiului. Aceştia au vorbit despre proiecte politice, s-au făcut promisiuni, însă realele probleme au fost tratate cu nepăsare, strategie specifică atât pentru PSD, cât şi pentru PNL.

Sub sloganul “Produs românesc – bun pentru tine, bine pentru fiecare”, oficialităţile au vrut să îşi arate aşa-zisa apreciere faţă de producătorii agricoli ai judeţului, producători pentru care n-au făcut însă nimic. Comercianţii botoşăneni se plâng în mod constant de condiţiile în care muncesc şi de faptul că agricultura a devenit un mijloc de subzistenţă care nu poate asigura nici măcar un trai decent în contextul crizei financiare pe care o traversăm.

Încercarea de a oferi oamenilor pâine şi circ a fost una eşuată. Discursurile nu au avut efectul pe care politicienii şi l-ar fi dorit – nu au mai impresionat pe nimeni. Oamenii adunaţi într-o mulţime consistentă în faţa politicienilor i-au taxat pe aceştia prin comentarii şi le-au transmis clare mesaje. Cu lacrimi în ochi, şi-au expus problemele ministrului Budăi.

Disperaţi, majoritatea pensionarilor, au evidenţiat faptul că abia reuşesc să trăiască din suma alocată lor de stat, ducându-şi traiul, cu greu, de la o zi la alta, cu atât mai mult în contextul scumpirii enorme a taxelor. Ba chiar un botoşănean s-a apropiat de oficialităţi şi le-a spus – “murim de foame!”. Oficialii însă l-au privit cu nepăsare şi au aşteptat să fie condus de jandarmi în spatele mulţimii.

Vom continua protestele până când clasa politică aflată la guvernare va înţelege că ţara se află pe marginea prăpastiei şi că milioane de români trăiesc la limita supravieţuirii din cauza felului în care politicienii corupţi aleg să ne conducă.

Vrem demiterea şi anchetarea ministrului Energiei, Virgil Popescu, vrem ca PSD să respecte promisiunea reglementării, vrem să nu le plătim împrumuturile în frig şi foamete, ca în comunism! Este necesară redeschiderea unor capacităţi de producţie şi încheierea hoţiei pe faţă – furnizorii cumpără un kW cu 1,6 lei şi îl vând cu 6 lei. Preţurile energiei şi ale gazelor trebuie aduse cu mult mai aproape de costurile de producţie!

Singura cale de redresare este să-i sancţionăm la vot pe cei care au dus ţara la sapă de lemn şi să-i punem să plătească!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Către: Domnul Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministrul Guvernului României   De la: Doamna Raisa ENACHI, Deputat AUR, circumscripția electorală nr. 39 Vaslui Subiectul întrebării: Verificările la domiciliu. Românii rămân fără carte de identitate? Se anulează cartea de identitate? Stimate Domnule Prim-ministru, Ministerul Afacerilor Interne a organizat, pe data de […]
˝Admite în parte cererea modificată. Anulează în parte Ordinul ANRE nr. 15/2022 astfel cum a fost modificat prin Ordinul nr. 95/2022, respectiv art.11 alin. 3 capitolul IV din Anexa la Ordinul 15/2022, modificat prin Ordinul nr. 95/2022. Cu drept de a formula recurs, în termen de […]
Către:Domnul Nicolae-Ionel Ciucă, Prim-Ministru al Guvernului României           Domnul Adrian Câciu, Ministrul finanțelor De la: Antonio ANDRUȘCEAC, Deputat AUR, circumscripția electorală 4 Bacău Subiectul întrebării: Informații privind împrumutul extern al României în anul 2023 Stimate domnule Prim ministru, Stimate domnule Ministru, Deși contractarea de împrumuturi externe este în […]
Adresată: Domnului Petre DAEA, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale De către: Deputat Gianina ȘERBAN, circumscripția electorală nr. 25 Ilfov Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Obiectul întrebării: Programe și subvenții pentru susținerea fermierilor și a agriculturii din România Stimate domnule ministru, Potențialul agricol al României este […]
Adresată: Domnului Ministru al Mediului,Apelor și Pădurilor                Barna Tanczos De către:  Mitrea Dumitrina                 Deputat AUR, circumscripția nr. 29 Neamț Data: 25.01.2023 Obiectul întrebării: Clarificări asupra jalonului PNRR privind operaționalizarea gestionării unitare a deșeurilor în conformitate cu Planul național de gestionare a deșeurilor                                                 […]
Adresată: Domnului  Ministru al Transporturilor și Infrastructurii                   Sorin Mihai Grindeanu De către:  Mitrea Dumitrina,                 Deputat AUR, circumscripția nr. 29 Neamț Data: 25.01.2023 Obiectul întrebării: Clarificări privind jalonul PNRR corespondent strategiei de dezvoltare a infrastructurii feroviare 2021-2025 Stimate Domnule Ministru,             Așa cum […]