Radu-Vicenţiu Grădinaru – declaraţie politică intitulată “Coaliţia Iohannis – PSD – PNL – UDMR aduce România pe marginea prăpastiei”

“Coaliţia Iohannis – PSD – PNL – UDMR aduce România pe marginea prăpastiei”.

Ziua şi creşterea preţurilor la alimente. Ziua şi creşterea ROBOR. Ziua şi creşterea dobânzilor la împrumuturi. Doar asta am văzut în ultimele şase luni.

Sub guvernarea PSD-PNL-UDMR, o zi obişnuită din viaţa fiecărui român a devenit o luptă pentru supravieţuire. Inflaţia record, de aproape 14%, familii întregi care astăzi trebuie să plătească o rată dublă faţă de anul trecut, benzina şi motorina la preţuri record. Nu s-a mai întâmplat asta din anii ʼ90.

Bilanţul PSD-PNL-UDMR, într-un singur cuvânt – sărăcie!

Guvernarea militaro-socialistă ştie doar să cheltuiască bani pentru ei, pentru rudele lor şi aparatul de stat corupt. Au umflat statul cu pile plătite din banii încasaţi în plus la preţurile la carburanţi, de la noi toţi.

În şase luni, au reuşit să împrumute România pe generaţii cu peste 1.000 de euro pe secundă, la cele mai mari dobânzi din Uniunea Europeană.

În şase luni, au reuşit să ducă ROBOR la 5,9%, o creştere cu 95% faţă de începutul anului.

În şase luni, au reuşit să angajeze 15.000 de noi oameni la stat. Şi nu se opresc aici.

În şase luni, s-au certat între ei, în timp ce românii au trebuit să treacă singuri prin iarnă. Ei se certau, preţurile la energie creşteau. Milioane de români au plătit facturi uriaşe la energie pentru că PSD şi PNL nu au fost în stare să ia măsuri la timp. În schimb, au vândut gazele din Marea Neagră.

Singura măsură pentru contracararea situaţiei critice prin care populaţia trece o reprezintă un ajutor social pentru familiile aflate la limita supravieţuirii de doar… 250 de lei, o dată la două luni. Tradus în fapt, asta înseamnă o pâine pe zi!

Măsura aminteşte de ultimele zile ale regimului comunist, când Ceauşescu promitea 100 de lei în plus la salariu, încercând să închidă gura populaţiei înfometate. Ştim cu toţii cum a sfârşit Ceauşescu!

Vă bateţi joc cu toţii de vieţile românilor, stimaţi colegi din Coaliţia de guvernare, dar veţi plăti! În 2024 românii nu-şi vor mai vota călăii!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Către: Ministerul transporturilor și infrastructurii, domnului Ministru Sorin-Mihai GRINDEANU De la: Mihail ALBIŞTEANU, Cristian-Daniel IVĂNUŢĂ, deputați AUR aleși în circumscripția electorală nr. 24 Iași Subiectul întrebării: Demararea procedurii de transferare a 15 spitale și a 20 de policlinici din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a autorităților […]
Către: Ministerul Sănătății, domnului Ministru, prof. univ. Dr. Alexandru RAFILA De la: Mihail ALBIŞTEANU, Cristian-Daniel IVĂNUŢĂ, deputați AUR, circumscripția electorală nr. 24 Iași Subiectul întrebării: Necesitatea construirii Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară în județul Iași Stimate domnule Ministru, Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară din județul Iași, […]
George Simion, președintele AUR, a solicitat conducerii comisiei de anchetă cu privire la achizițiile din timpul pandemiei să demareze lucrările acesteia în cel mai scurt timp, astfel încât cei responsabili să vină să ofere explicații în fața parlamentarilor cu privire la achizițiile din pandemie. „Tragem un […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că una dintre prioritățile legislative pentru prima sesiune a Parlamentului în 2023 vizează reducerea taxării muncii. În acest sens, AUR va iniția un proiect de lege care va modifica impozitarea muncii. „Nu mai […]
Către: Ministerul Sportului Domnului Răzvan BURLEANU, Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal De la: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureş Subiectul întrebării: Incidente la meciul de fotbal SEPSI – „U” CRAIOVA 1948 Stimate domnule Președinte, Chiar dacă seamănă identic cu sute de alte manifestări condamnabile, […]
Către: Domnul Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministrul Guvernului României   De la: Doamna Raisa ENACHI, Deputat AUR, circumscripția electorală nr. 39 Vaslui Subiectul întrebării: Verificările la domiciliu. Românii rămân fără carte de identitate? Se anulează cartea de identitate? Stimate Domnule Prim-ministru, Ministerul Afacerilor Interne a organizat, pe data de […]