Radu-Vicenţiu Grădinaru – declaraţie politică cu referire la situaţia crizei demografice din România.

O singură dată în istorie, în vremuri de pace, România s-a mai confruntat cu o criză ca cea prin care trecem astăzi. În ultimii ani ai regimului comunist, atunci când lipsa hranei, frigul şi bezna din case ne-au împins să ieşim în stradă şi să dărâmăm regimul care devenise insuportabil. Astăzi ne confruntăm cu o aşa-zisă criză a energiei, cu o creştere fără precedent a preţurilor alimentelor, a combustibililor şi a ratelor la bănci, şi nu avem niciun orizont când această criză va lua sfârşit. Şi acum, ca şi în anii ’80, partidul-stat este principalul responsabil pentru realitatea cruntă prin care trece ţara.

Ca şi cum criza economică n-ar fi fost de-ajuns, datele statistice confirmă că România trece astăzi printr-o criză demografică fără precedent. Astfel, conform ultimului recensământ, România are în prezent o populaţie de 19 milioane de locuitori, cu un milion mai puţin faţă de recensământul din 2011. În fiecare an, România pierde 140.000 de locuitori. Jumătate dintre aceştia mor, iar jumătate aleg să părăsească ţara din cauza sărăciei. Se preconizează că, până la sfârşitul secolului, România va avea cu aproape şapte milioane de locuitori mai puţin.

Recensământul abia încheiat arată nu doar că nenumărate localităţi sunt îmbătrânite şi depopulate masiv, dar şi că oraşe reşedinţă de judeţ, precum Botoşaniul, au rămas, în ultimii zece ani, fără peste 25.000 de locuitori. Pentru prima dată, după Revoluţie, acest oraş atingând cifra de sub 100.000 de suflete.

Începem să dispărem fizic, ca neam, şi niciun guvern de după 1989 nu a luat vreo măsură care să preîntâmpine acest fenomen.

AUR este singurul partid politic din România care a atras atenţia asupra acestei realităţi demografice catastrofale, susţinând natalitatea prin măsuri concrete, depunând în Parlament două iniţiative legislative doar în acest an:

Programul “Casa Noastră”, prin care statul se angajează să susţină tinerii căsătoriţi cu un credit bancar de 30.000 de euro fără dobândă la achiziţia unei locuinţe.

Un sprijin financiar de 1.000 de lei pentru fiecare nou-născut, bani cu care tinerele mame să cumpere copilului toate cele necesare la naştere.

Deşi impactul pe care aceste măsuri asupra bugetului statului ar fi fost nesemnificativ, Coaliţia de guvernare le-a respins, aşa cum a făcut cu toate iniţiativele şi amendamentele depuse în Parlament.

Avem, aşadar, un Guvern şi un Parlament care acţionează împotriva poporului român, şi cu cât mai repede vom scăpa de ei, cu atât ne va fi tuturor mai bine.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Către: Guvernul României, domnului prim-ministru Nicolae-Ionel CIUCĂ           Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, domnului viceprim-ministru Sorin Mihai GRINDEANU           Ministerul Afacerilor Interne, domnului ministru Lucian Nicolae BODE De la: Antonio ANDRUȘCEAC Deputat AUR, circumscripția electorală nr. 4, Bacău Subiectul întrebării: Solicitarea Prim-ministrului României de trecere a unităților […]
Către: Nicolae-Ionel Ciucă, Prim-ministrul României De la: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Românii cu mai multe locuințe pot plăti un preț de 5 lei/kWh Stimate Domnule Prim-ministru,           Conform declarațiilor oficialilor români din urmă cu câteva zile, „nici o lege nu […]
Către: domnul Florin Marian SPĂTARU, Ministrul Economiei De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Economiei                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda unei situații economice […]
Către: domnul Sorin Mihai GRINDEANU, Viceprim-ministru, ministrul transporturilor și infrastructurii De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Transporturilor                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda […]
Către: domnul Virgil Daniel Popescu, Ministrul Energiei De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Energiei                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda unei situații economice […]
Către: domnul prof. univ. dr. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Riscul ca România să rămână fără medici cu specializări expuse la mare risc de malpraxis                                      Stimate Domnule ministru,           Emigrarea în masă a […]