Radu Grădinaru – declarație politică – Corupție universitară

CORUPȚIE UNIVERSITARĂ

Oameni buni, poate ați văzut zilele acestea protestul studenților mediciniști de la IAȘI.

 Vin astăzi în fața dumneavoastră să vă spun că susțin cu vehemență revolta studențească, pentru că este absolut întemeiată!

Toate facultățile de medicină din țară sunt înrobite politic, peste jumătate dintre aceste facultăți au devenit fabrici de diplome, iar studenții sunt supuși unui tratament mizerabil, cămine dezastroase, taxe foarte mari, care cresc de la an la an și umflă buzunarele DECANILOR, PRODECANILOR ȘI RECTORILOR NUMIȚI POLITIC!

Într-un cuvânt, MAFIE LA NIVEL UNIVERSITAR!

Toate taxele pe care studenții la medicină le plătesc, să nu mai vorbim de studenții străini, ajung în buzunarele conducerilor universităților!

Nu investesc nimic, nici în aparatura pentru practică, nici în modernizarea condițiilor de cazare, nu oferă absolut nimic, tot ce fac universitățile este să crească taxele din pix și să spele banii prin investiții inutile procesului didactic!

Ce i-a inflamat pe studenți acum a fost o decizie de a face toate cursurile 100% obligatorii, asta inseamnand o condamnare a acestora de a sta de dimineața până seară pe holurile universității, universitate cu profesori care citesc cursurile de pe slide-uri în loc să le predea/să le explice materia, universitate care nu le oferă nici măcar condițiile minime de igienă (lipsă de săpun și de hârtie igienica în toalete și așa mai departe).

Peste 500 de studenți au ieșit în stradă la IAȘI și au subliniat PROBLEME GRAVE CARE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN TOATĂ ȚARA LA FACULTĂȚILE DE MEDICINĂ, CI NU DOAR LA IAȘI!

Nici o organizație studențească aparținand U.M.F. nu a susținut protestul!

De ce? Pentru că liderii acelor organizații medicale studențești sunt cumpărați să facă voia Conducerii, prin oferirea de locuri la bursă și note umflate din pix!

Nu contează că reprezentanții sunt aleși de studenți, vine domnul decan și îți propune un loc cald la bursă și navigarea ușoară prin facultate… numai să faci ce spune măria sa, decanul.

Singura organizație studențească (non-medicală) care a susținut protestul a fost Liga Studenților din Iași, organizație pe care o felicit pentru curaj și inițiativă!

Ce înțelegem de aici?

Că universitățile din România au devenit structuri de tip mafiot și sunt corupte până în măduva oaselor lor!

Am vorbit cu zeci de studenți și am aflat, îngrozit, zeci de probleme ale acestora, care, toate, își au sursa la nivel înalt, la conducerea facultăților!

Trebuie urgent o reformă a universităților de medicină din România, până nu va fi prea tărziu și vor produce medici slabi pe bandă rulantă! Să nu uităm că resursa umană este extrem de importantă în medicină!

Da, trebuie investiții în spitale și aparatură, dar pregătirea de medici buni în Romania este esențială și în astfel de condiții nu este posibilă!

Propun o REFORMĂ TOTALĂ A UNIVERSITĂȚILOR, numirea conducerilor să fie făcută meritocratic, pe baza de concurs drastic, organizat de Academia de Științe Medicale din România și Ministerul Educației!

 Propun organizarea unei autorități de verificare temeinică a actului de învățământ medical în România, o autoritate care să se afle în strânsă relație cu studenții, care să le asculte vocea și să ia masuri imediate în cazul nedreptăților care sunt nenumărate!

Entitatea actuală, numită ARACIS este și aceasta coruptă și face verificări doar de formalitate, fiind în strânse relații cu domnii din conducerea universităților!

În România nu se mai face învățământ superior de calitate! Stop corupției universitare!

Trebuie să facem ceva până nu e prea târziu!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Adresată:  Domnului Sándor PETRES, prefect al județului Harghita De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/09/2023 Obiectul întrebării: Acțiunile Instituției Prefectului din județul Harghita […]
Adresată: Domnului Tudorel ANDREI, Președinte al Institutului Național de Statistică De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/09/2023 Obiectul întrebării: Distribuția pe localități a […]
Adresată: Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Preşedintelui ANPM Laurențiu-Alexandru PĂȘTINARU, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor Mircea FECHET   De către: Senator Andrei BUSUIOC  Circumscripția electorală: nr. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/09/2023 Obiectul întrebării: Perioada de stocare și de prelucrare maximă […]
Adresată: Domnului Ministru al Apărării, Angel TÎLĂR, De către: Senator AELENEI Evdochia Circumscripția: nr. 14, Constanţa Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 27.09.2023 Obiectul întrebării: protejarea cetățenilor județului Constanța Stimate domnule Ministru,           Mă adresez dumneavoastră în contextul războiului nemilos al […]
Adresată: Autorității de Supraveghere Financiară, Președintelui Nicu Marcu De către: Senator Andrei BUSUIOC  Circumscripția electorală: nr. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/09/2023 Obiectul întrebării: Companiile de reasigurări Stimate domnule Președinte Nicu Marcu, Printre principalele modalități de protecție împotriva unor pierderi financiare considerabile […]
Adresată: Doamnei Luminița-Teodora ODOBESCU, ministrul afacerilor externe Doamnei Simona BUCURA-OPRESCU, ministrul muncii și solidarității sociale Doamnei Ligia DECA, ministrul educației Domnului Alexandru RAFILA, ministrul sănătății De către Domnul senator: Dorinel COSMA Circumscripția electorală: Nr. 7, Botoșani Grupul Parlamentar: A.U.R. Ședința Senatului din data de: 27.09.2023 Obiectul […]