Radu Grădinaru – declarație politică – Corupție universitară

CORUPȚIE UNIVERSITARĂ

Oameni buni, poate ați văzut zilele acestea protestul studenților mediciniști de la IAȘI.

 Vin astăzi în fața dumneavoastră să vă spun că susțin cu vehemență revolta studențească, pentru că este absolut întemeiată!

Toate facultățile de medicină din țară sunt înrobite politic, peste jumătate dintre aceste facultăți au devenit fabrici de diplome, iar studenții sunt supuși unui tratament mizerabil, cămine dezastroase, taxe foarte mari, care cresc de la an la an și umflă buzunarele DECANILOR, PRODECANILOR ȘI RECTORILOR NUMIȚI POLITIC!

Într-un cuvânt, MAFIE LA NIVEL UNIVERSITAR!

Toate taxele pe care studenții la medicină le plătesc, să nu mai vorbim de studenții străini, ajung în buzunarele conducerilor universităților!

Nu investesc nimic, nici în aparatura pentru practică, nici în modernizarea condițiilor de cazare, nu oferă absolut nimic, tot ce fac universitățile este să crească taxele din pix și să spele banii prin investiții inutile procesului didactic!

Ce i-a inflamat pe studenți acum a fost o decizie de a face toate cursurile 100% obligatorii, asta inseamnand o condamnare a acestora de a sta de dimineața până seară pe holurile universității, universitate cu profesori care citesc cursurile de pe slide-uri în loc să le predea/să le explice materia, universitate care nu le oferă nici măcar condițiile minime de igienă (lipsă de săpun și de hârtie igienica în toalete și așa mai departe).

Peste 500 de studenți au ieșit în stradă la IAȘI și au subliniat PROBLEME GRAVE CARE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN TOATĂ ȚARA LA FACULTĂȚILE DE MEDICINĂ, CI NU DOAR LA IAȘI!

Nici o organizație studențească aparținand U.M.F. nu a susținut protestul!

De ce? Pentru că liderii acelor organizații medicale studențești sunt cumpărați să facă voia Conducerii, prin oferirea de locuri la bursă și note umflate din pix!

Nu contează că reprezentanții sunt aleși de studenți, vine domnul decan și îți propune un loc cald la bursă și navigarea ușoară prin facultate… numai să faci ce spune măria sa, decanul.

Singura organizație studențească (non-medicală) care a susținut protestul a fost Liga Studenților din Iași, organizație pe care o felicit pentru curaj și inițiativă!

Ce înțelegem de aici?

Că universitățile din România au devenit structuri de tip mafiot și sunt corupte până în măduva oaselor lor!

Am vorbit cu zeci de studenți și am aflat, îngrozit, zeci de probleme ale acestora, care, toate, își au sursa la nivel înalt, la conducerea facultăților!

Trebuie urgent o reformă a universităților de medicină din România, până nu va fi prea tărziu și vor produce medici slabi pe bandă rulantă! Să nu uităm că resursa umană este extrem de importantă în medicină!

Da, trebuie investiții în spitale și aparatură, dar pregătirea de medici buni în Romania este esențială și în astfel de condiții nu este posibilă!

Propun o REFORMĂ TOTALĂ A UNIVERSITĂȚILOR, numirea conducerilor să fie făcută meritocratic, pe baza de concurs drastic, organizat de Academia de Științe Medicale din România și Ministerul Educației!

 Propun organizarea unei autorități de verificare temeinică a actului de învățământ medical în România, o autoritate care să se afle în strânsă relație cu studenții, care să le asculte vocea și să ia masuri imediate în cazul nedreptăților care sunt nenumărate!

Entitatea actuală, numită ARACIS este și aceasta coruptă și face verificări doar de formalitate, fiind în strânse relații cu domnii din conducerea universităților!

În România nu se mai face învățământ superior de calitate! Stop corupției universitare!

Trebuie să facem ceva până nu e prea târziu!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

“Polemică mare ieri pe internet, după ce un lector al universității București, bărbat, a venit la muncă îmbrăcat în haine de femeie. Românii au reacționat așa cum ar fi reacționat oricare alt om normal la cap, exprimându-și dezgustul si nedumerirea in privința acestui cadru didactic. Dar […]
„Un nou caz revoltător de abuz și neglijență a ieșit la lumină în județul Neamț, dezvăluind condițiile inumane din Centrul de Abilitare și Reabilitare „Casa Colibri” din Războieni. Saltele și haine murdare, fecale pe pereți și mâncare neadecvată sunt doar câteva dintre neregulile descoperite recent. Această […]
După ore îndelungate de discuții cu reprezentanții autorităților locale britanice, la care au luat parte și parlamentarii AUR Antonio Andrușceac și Gheorghe Adrian Cătană, copiii familiei de români care au fost luați din sânul familiei se întorc acasă. Antonio Andrușceac este deputat, dar și specialist în […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, a criticat soluția propusă de ministrul agriculturii, Florin Barbu, prin care ministerul să intervină cu un mecanism prin care să le fie amânate ratele la bănci o anumită perioadă fermierilor. Marius Lulea consideră că, prin această măsură, datoria fermierilor va crește, subliniind […]
George Simion, candidatul AUR pentru funcția de Președinte al României, a inaugurat luni, 22 iulie, sediul de campanie pentru alegerile de la finalul anului la Magazinul București în prezența a sute de persoane. Oamenii prezenți la evenimentul de deschidere a sediului au semnat contractul de înscriere […]
România se confruntă cu una dintre cele mai severe secete din istoria recentă, fiind cea mai afectată țară din Uniunea Europeană. Din cauza secetei extreme, UE riscă să piardă 800.000 de tone de porumb, jumătate din această cantitate fiind din România. Mai mult, recoltele fermierilor noștri […]