Candela dăinuirii noastre
˝Casa părintească˝

Concursul de fotografie „Candela dăinuirii noastre”, organizat de Alianța pentru Unirea Românilor începe, 1 noiembrie 2022. Aflată la cea de-a doua ediție, competiția își propune să premieze cele mai frumoase instantanee care imortalizează ˝Casa părintească˝, tema aleasă pentru anul acesta de organizatori.

˝Cuvântul “candela” vine de la grecescul “kandila”, însemnând “lampă veghetoare”, pe care o așezăm în fața unei icoane, pe o măsuță, sau pe care o atârnăm de un suport fixat în perete. Candela din casa fiecărui creștin îl ajută la adunarea minții și la odihnirea gândurilor, căci lumina lui Hristos luminează tuturor. El este Răsăritul cel de Sus, fiindcă el a adus în lume lumina învierii și a împărăției sale.˝

La concurs pot participa tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani din România precum și din comunitățile românești din afara granițelor: Republica Moldova, Serbia, Ucraina, Bulgaria, Albania, Grecia, Croația, Ungaria. Fotografiile urmează să fie realizate în perioada 1-30 noiembrie și expediate în aceeași perioadă pe adresa de email a concursului: [email protected]. Pe data de 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, juriul va anunța public rezultatele concursului

Juriul concursului este condus de președintele Consiliului Național de Conducere AUR, senatorul Claudiu Târziu, alături de care vor mai evalua lucrările Sorin Lavric, președintele Senatului AUR, consilierul Cristina Dumitrescu, fotografii Victoria Munteanu – autorul proiectului, Mihai Armaș și Teodor Nani, artistul grafic Bogdan Neacșu, directorul de comunicare al AUR, George Orbean și președintele organizației de Tineret AUR, Ariadna Cîrligeanu.

Cele mai reușite fotografii vor fi premiate cu 1500 de lei – locul I, 1000 de lei – locul al doilea și 500 de lei – locul al treilea.

O selecție a celor mai frumoase poze ale concurenților va fi expusă într-o expoziție fotografică la Palatul Parlamentului din București în perioada 10 decembrie 2022 – 10 ianuarie 2023. Ulterior, fotografiile vor fi expuse în sălile grupurilor parlamentare AUR din Parlament.