Păunescu Silviu-Titus – declarație politică despre guvernarea PSD-PNL-UDMR.

Stimați colegi,

Datoria externă totală a României continuă să crească într-un ritm amețitor, fără niciun rezultat vizibil, nici în economie, nici în viața noastră de zi cu zi.

În ultimele șapte luni ale anului în curs, am fost îndatorați cu peste  6 miliarde de euro, datoria publică ajungând la aproape 131 de miliarde de euro, iar față de finalul anului trecut, ne-am împrumutat, în plus, cu 3,46 miliarde de euro! Sumele sunt, cu adevărat, amețitoare și împovărează și mai mult generațiile viitoare!

Dacă la toate acestea, adăugăm faptul că rata anuală a inflaţiei a ajuns la 7,8% în noiembrie, comparativ aceeași lună a anului 2020, că gazele s-au scumpit cu 49,42% în mai puțin de un an, că mărfurile nealimentare s-au scumpit și ele cu 10,49%, în timp ce mărfurile alimentare cu 6,10%, iar serviciile cu 4,09%, avem, cu adevărat imaginea dezastrului dintr-o Românie menținută artificial în viață doar prin perfuzii cu bani împrumutați!

Și, cu toate acestea, coaliția aflată la guvernare, PSD – PNL -UDMR, și da, am spus bine PSD – PNL, ci nu invers, căci PNL-ul deja a ajuns să joace rolul USR-ului la guvernare, devenind veșnica viară a doua, oferă doar soluții mediocre, dând dovadă de o ipocrizie mai mult decât evidentă – și vă dau un singur exemplu: clamează depolitizarea în timp ce tocmai au politizat ANRE-ul, prin numirea în funcția de președinte a fratelui secretarului general al PSD-ului, dl. Stănescu, sub motivația sfidătoare că personajul n-a mai prins un loc eligibil pe listele de parlamentare. Iar tot ce poate să facă PNL-ul, prin vocea ministrului energiei, este să aprobe acest lucru prin afirmații de genul că ”Nu trebuie să fii energetician ca să iei decizii despre energie”, afirmații profund jignitoare la adresa contribuabililor care le plătesc salariile atât ministrului, cât și actualului șef ANRE, personaje care, în mediul privat, nu ar avea nicio șansă profesională!

Totuși, stimați colegi, ceea ce este mult mai grav, este faptul că și serviciile de îngrijire medicală s-au scumpit cu 5,50% în plus față de anul trecut, în contextul în care întreg sistemul sanitar românesc este la limita colapsului – doar în acest an au avut loc 11 incendii în spitalele românești, sunt mii de români care, atunci când scapă cu viață din spital, rămân cu infecții nosocomiale pe care statul român nu le recunoaște și, cel mai grav, același stat care se împrumută într-o spirală fără de sfârșit, nu a fost în stare să construiască de la zero nici măcar un spital nou în ultimii 30 de ani!

Și, vă spun asta în contextul în care, un operator privat, tocmai a inaugurat, la Sibiu, un spital ultramodern, ce dispune de un bloc operator cu opt săli de operație, ambulatoriu integrat, un departament de imagistică și peste 150 de paturi, spital în care a investit 20 de milioane de euro!

Numai subvențiile electorale pentru partidele politice din România, anul acesta, se apropie de 60 de milioane de euro, deci de construcția a trei spitale! AUR este singurul partid care nu numai că nu s-a atins de acești bani publici necuveniți, ci a și inițiat un proiect legislativ pentru eliminarea acestei forme de mită mascată, până la urmă, și este tot singurul partid care încearcă să construiască un spital din banii din subvenția electorală, pentru că pentru noi sunt mai importanți cetățenii acestei țări decât recompensele politice oferite din bani publici!

Prin urmare, i-am adresat o întrebare parlamentară ministrului de finanțe, domnul Adrian Câciu, prin care îi solicit să-mi comunice clar, cu subiect si predicat, când va prezenta public un raport complet si transparent asupra cheltuielilor din ultimii doi ani fiscali privind împrumuturile făcute în numele României, precum și destinațiile sumelor contractate!

Iar din 2024, sau mai devreme, când AUR va veni la guvernare, toți românii vor ști cum și pe ce se cheltuiesc banii lor, iar cei care au furat vor fi aduși în fața justiției!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MAI MULTE ARTICOLE

Către: Domnul Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății Domnul Attila-Zoltán Cseke, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Adresată de către: Senator Adrian Costea Circumscripţia electorală: 23 Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Obiectul întrebării: Deficitul de medici de familie în România Data: 22 iunie 2022 Stimați Domni Miniștri, […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Dorinel Cosma Circumscripţia electorală: Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Controalele la  societățile comerciale ce practică arderi ilegale de deșeuri Stimate domnule Ministru, Pe 14 aprilie au avut loc […]
 Adresată:  Domnului ministru Carol Eduard NOVAK, Ministrul Sporturilor De către:  Domnul Senator Sorin Cristian MATEESCU  Circumscripţia electorală nr.14 Constanța,  Grupul  Parlamentar  AUR – Senat  şi prezentată în şedinţa Plenului din 22.06.2022 Obiectul întrebării : situația în care fostului mare fotbalist  Stelian Carabaș  i s-a îngrădit dreptul […]
Adresată: Domnului Ministru al Transporturilor Și Infrastructurii, Sorin Mihai GRINDEANU De către: Senator Andrei BUSUIOC Circumscripția electorală: NR. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Obiectul întrebării: Probabilitatea dezvoltării unui drum de mare viteză pe ruta Tișița- Vama Albița. Data: 22.06.2022 Stimate domnule ministru, Sorin […]
Către: Domnul Sorin Mihai Câmpeanu, Ministrul Educației Adresată de către: Evdochia Aelenei Circumscripția electorală: Nr. 14, Constanța Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Ședința Senatului din: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Clarificări cu privire la măsuri de prevenirea abandonului școlar Domnule Ministru, Proiectul „România Educată” a început […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 – Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Protejarea arborilor remarcabili Stimate domnule Ministru, România nu are, până la acest moment, o legislație […]