Nu suntem extremiști, nu luăm puterea prin forță! Suntem, totuși, de extremă urgență pentru România!

Din fața turnului lui Ștefan din Piatra Neamț, George Simion, președintele AUR, le-a spus nemțenilor că este momentul să luăm atitudine și să ne apărăm interesele noastre, ale românilor.

Liderul AUR a subliniat că a venit momentul să punem piciorul în prag și să ne recăpătăm suveranitatea într-o Europă a națiunilor în care să fim respectați.

„Chiar am ajuns să fim confortabili cu gândul că nu suntem mai mult decât o simplă colonie. Chiar nu mai avem pic de mândrie în noi, ca popor. Până și papuașii, localnicii ăia din Noua Caledonie, s-au răzvrătit împotriva francezilor în zilele astea. O ocazie să mai afle și oamenii că Franța, în anul 2024, în secolul 21, încă are colonii. Și asta suntem și noi. Avem colonii oficiale, cum e Noua Caledonie și colonii neoficiale, cum este România.

Ne taie pădurile și ne vând apoi mobila făcută din lemnul nostru. Ne cumpără oile și porcii, în timp ce noi importăm 80% din carnea noastră de porc. Exportăm grâu și importăm pâine înghețată, congelată. Până și gazul nostru, recent descoperit în Marea Neagră, suntem forțați să îl redirecționăm pe piața energetică europeană, de unde îl răscumpărăm la suprapreț.

Este strigător la cer! Credeam că am depășit faza imperială, că am terminat cu grofii și cu fanarioții. Dar iată că nu este așa. Dacă în trecut aveam o singură, Înaltă Poartă, un singur stăpân, în funcție de cine deținea puterea pe plan regional, acum avem mai mulți, unii dintre aceștia deghizați chiar în prieteni. Toată lumea ne jefuiește. Cine apucă și cine n-apucă. Toți ciungii, toți ciolacii, toți varanii.

Și noi trebuie să zâmbim până la capăt și să le mulțumim asupritorilor că doar avem creștere economică record și suntem tigrii Europei, conform covrigarului Marcel. Să le fie rușine!”, a spus George Simion.

Președintele AUR a adăugat că trebuie încheiate experimentele ideologice asupra copiilor noștri.

”Eu unul m-am săturat să-mi văd țara vândută la bucată și știu că și voi v-ați săturat.

Mi-a ajuns să-mi văd prietenii plecând peste hotare în căutarea unui trai mai bun. Refuz să privesc cum antreprenorii români sunt batjocoriți de toată lumea.

De la politicienii care ar trebui să-i reprezinte până la aliații noștri externi, care ar trebui să-i respecte. Gata! Gata cu bătaia de joc! Gata cu minciunile! Gata cu experimentele ideologice asupra copiilor noștri!

E timpul să luăm atitudine și să ne apărăm interesele noastre, ale românilor!

E timpul să punem piciorul în prag și să ne recăpătăm suveranitatea într-o Europă a națiunilor în care să fim respectați!”

Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, candidat la alegerile europarlamentare, a precizat, în discursul său de la Piatra Neamț, că în 2024 avem de apărat ce a mai rămas din țara noastră, avem de recuperat statul român din ghearele mafiei transpartinice și transnaționale care îl are captiv de 30 și ceva de ani.

”Mă voi referi foarte pe scurt la ce avem noi de apărat, pentru că toată campania noastră este pusă sub această deviză – Apărătorii patriei române. Ce avem noi de apărat? Avem de apărat ce a mai rămas din țara noastră. Avem de recuperat statul român din ghearele mafiei transpartinice și transnaționale care îl are captiv de 30 și ceva de ani. Avem de apărat suveranitatea României și identitatea noastră națională. Vom lupta pentru tot ceea ce este românesc și aici ca și la Bruxelles. Avem de apărat libertatea noastră. Libertatea care ne-a fost pusă la grea încercare, care a fost la un pas de a fi sugrumată în timpul pandemiei. Trebuie ca suveraniștii, patrioții, conservatorii să preia frâiele pentru a salva Uniunea Europeană și pentru a salva și statele naționale. Avem de apărat familia noastră așa cum o cunoaștem. Familia alcătuită dintr-un bărbat și o femeie care pot da naștere pruncilor. Numai așa am existat în istorie, numai așa vom continua să existăm.   Nu prin tot felul de false familii, închipuite familii din persoane de același sex. Nu prin căsătorii între homosexuali. Nu prin adopții de copii dintre copiii noștri făcute de cuplurile de homosexuali. Nu prin ideologia de gen care este absolut …utitoare.

Nu prin educația pornografică, care se predă în școlile din toată Uniunea Europeană și care le distruge inocența copiilor noștri. Avem de apărat, deci, viitorul. Avem de apărat economia națională cât mai este. Trebuie să ne apărăm resursele noastre, să le folosim în beneficiul nostru.

Trebuie să-i apărăm pe fermierii noștri care sunt băgați în faliment de fermierii, sau mă rog, marile companii care exploatează terenurile agricole din Ucraina în timp ce guvernul nostru nu face nimic și în timp ce Bruxelles-ul ridică din umeri sau oferă în batjocură o despăgubire de doar 10 milioane de euro sau 20, oricum nu contează.

Avem nevoie însă de susținerea dumneavoastră, de încrederea dumneavoastră, de speranța dumneavoastră.

Asta avem de făcut, asta este revoluția noastră, nu suntem extremiști, nu luăm puterea prin forță, o luăm prin forța poporului, pentru că noi, da, suntem, totuși, de extremă, dar nu de extremă dreapta, ci de extremă urgență!”, a conchis Claudiu Târziu.

Avocatul Nicolae Vlahu, candidat pentru Parlamentul European, le-a spus nemțenilor că este momentul să realizăm pe cine trimitem în Parlamentul European:

”Noi trebuie să trimitem niște oameni ancorați în realitatea socială din România în Parlamentul European, pentru că doar așa putem înțelege și reprezenta interesele românilor și ale României în Parlamentul European.

Nu trebuie să avem reprezentanți ai Parlamentului European în România. De ce spun că trebuie să trimitem patrioți și suveraniști acolo? Pentru că se încearcă modificarea tratatului Uniunii Europene și se dorește introducerea unui vot cu majoritate calificată.

Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că statele membre își vor pierde, printre altele, dreptul de veto. Ba mai mult, înseamnă că este știrbită suveranitatea statelor membre. Să nu uităm că, în Uniunea Europeană, statele sunt suverane și egale. Reprezentanții noștri din Parlamentul European au susținut această inițiativă, motivând faptul că, poate așa, vom intra și noi în Schengen.

Că, măcar așa, nu se va mai opune Austria sau Olanda cu dreptul de veto și, poate, poate, intrăm și noi în Schengen.

Trebuie să dispară această poziție de ghiocel, de cap plecat a Părintelui I și Părinte II, PSD și PNL – Partidul Comasat Român, dar și poziția USR – Părintele III, că ei se identifică cum vor.

Trebuie să dispară această atitudine și să mergem acolo drepți, fiindcă doar așa România va reprezenta ceea ce este, de fapt, astăzi și mă refer la a șasea forță în Parlamentul European la nivel de reprezentativitate.

Avem cea mai bună listă de candidați la alegerile europarlamentare. Pe 9 iunie, votul dumneavoastră trebuie să fie îndreptat spre AUR, atât la alegerile europarlamentare, cât și la alegerile locale. 5 buletine de vot, de 5 ori AUR”.

Senatorul Sorin Lavric, candidatul AUR pentru Consiliul Județean Neamț, a spus că împreună cu echipa sa va schimba destinul județului Neamț, explicând care sunt primii pași:

”Intrăm într-o luptă crâncenă. Avem doi dușmani. Avem doi mari dușmani.

În primul rând, acest aparat administrativ care este hipertrofiat. Jumătate din funcționarii care lucrează acum în primării și în consilii sunt inutili. Sunt puși acolo, știți foarte bine cum, pe seama cumetriilor, a prieteniilor și a amantlâcurilor. Noi îi vom filtra numai după criteriul eficienței, competenței și randamentului. Toți celelalți vor trebui să plăce.

Ei știu foarte bine că suntem o amenințare pentru ei. Și vor face orice ca să împiedice această echipă să fie aleasă în Consiliul Județean.

Iar al doilea mare dușman este ceea ce numesc obiceiul parandărătului. Este un cuvânt de argou, dar s-a încetățenit foarte bine. Se știe că ei intră în politică având în minte un singur lucru: bacșișul reciproc – Dă-mi, ca să-ți dau!  Cu acea rețea de complicități foarte bine închegată între primari, între consilieri și între firmele de partid. Noi vom duce o luptă crâncenă cu această hidră a complicităților tacite, altfel nu vom putea răzbi.

Nu vă promitem nimic. Eu nu vă promit nimic. În schimb vă spun: în clipa în care voi fi președintele Consiliului Județean, voi angaja o firmă de audit care va veni, va face o expertiză precisă, ca să știm de unde plecăm, în ce situație de avarie financiară ne aflăm și cum putem remedia lucrurile. În plus, vom afla unde s-au dus banii, unde s-au sifonat. Vom ști care sunt vinovații. Și după ce vom ști care sunt vinovații, pentru că ei se cunosc foarte bine că sunt cu musca pe căciulă și cu conștiința încărcată, îi vom trimite pe la DNA. De aceea, români, ajutați-mă prin votul vostru și ajutați-i pe colegii noștri ca să preschimbăm Neamțul într-o mică Bavarie, pentru că se poate, doar ca intenția să fie bună și ea să fie însoțită de voința de a o preschimba în practică.

Veniți la vot pe 9 iunie și se poate petrece această mare schimbare de destin! AUR să conducă Consiliul Județean și Județețul Neamț!”.

Marius Apopei, candidatul AUR pentru Primăria Piatra Neamț, le-a spus celor prezenți că au șansa să voteze binele pe 9 iunie! Iar binele este AUR!

”Europa are nevoie de popoare creștine. România are nevoie de o Europă cu fundament creștin, nu o Europă pe care o vedem astăzi care este împotriva, de multe ori, împotriva intereselor noastre și o vedem prin mulți dintre europarlamentarii noștri care ajung acolo după ce în România vin și poate pângăresc de multe ori cele sfinte și făcându-și tot felul de poze, tot felul de declarații sau scăpând printre degete niște bănuți, iar ajungând acolo, în Europa, votează cu ambele mâini împotriva intereselor naționale, împotriva credinței, împotriva familiei, împotriva libertății acestui popor exact acele valori pe care AUR le protejează. Am ajuns astăzi, și cu atât mai mult pe 9 iunie să putem vota nu răul cel mai mic, pentru că așa cum de multe ori am votat răul cel mai mic, el și-a dat mâna cu răul cel mai mare și sunt împreună acum. NU! Acum avem șansa să votăm binele! Iar binele este AUR!”

One response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

  Adresată: Domnului Florin-Ionuț BARBU, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 16.06.2025 Obiectul întrebării: Situația industriei de morărit […]
Adresată:  Doamnei Raluca TURCAN, ministru al Culturii De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 18.06.2024 Obiectul întrebării: Protejarea și recuperarea operelor lui Brâncuși de […]
Președintelui AUR, George Simion, i s-a restricționat astăzi accesul în incinta Parchetului General, acolo unde a mers pentru a depune o solicitare de restituire a telefonului mobil, confiscat în mod abuziv de procurori. „E o țară în care procurorii au voie să te ridice în mod […]
Toți cei șase europarlamentari AUR au aderat la Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR). „Ne-au cântat prohodul, dar s-au înșelat! Europarlamentarii AUR vor activa în cadrul Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), cel mai important grup conservator din Parlamentul European. Sper ca alături de celelalte guverne […]
  Adresată:  domnului Alexandru RAFILA, ministrul Sănătății De către: Senator Gheorghe Adrian CĂTANĂ Circumscripția electorală: nr. 34 Sibiu Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 18/06/2024 Obiectul interpelării: fără sprijin guvernamental în țară nu se mai produc medicamente inovative Stimate domnule ministru, România nu mai produce […]
  Adresată: Doamnei Luminiţa-Teodora ODOBESCU, Ministrul Afacerilor Externe De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 16.06.2025 Obiectul întrebării: Înființarea Institutului Cultural Român la Cernăuți […]