Adresată: Domnului Ministru al Sănătății,
Prof. univ. Dr. Alexandru Rafila
De către: Domnul Sorin-Titus Muncaciu,
Deputat AUR, circumscripția nr. 18 Galați
Data: 20.12.2021
Obiectul întrebării: Clarificări asupra prescrierii ivermectinei în ambulatoriu
Stimate Domnule Ministru,
Cu câteva zile in urmă ați vorbit despre prescrierea antiviralelor de către medicii de familie, iar unul dintre subiectele atinse a fost și cel privind disponibilitatea lor în farmacii.
Ați declarat că se fac toate demersurile pentru a pune în practică și acest tip de tratament, dar printre antiviralele menționate, ivermectina a fost trecută cu vederea, motivația fiind aceea că nu există încă suficiente studii în ceea ce privește acest antiviral pentru a putea fi autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului.
Cum, în prezent, există cel putin 70 de studii științifice efectuate în SUA și Marea Britanie, care certifică eficiența ivermectinei în tratamentul anti-COVID, vă solicit să îmi răspundeți la următoarele întrebări:
- De ce, ținând cont de cele mai sus menționate, ivermectina este ignorată pentru un posibil protocol de tratament ambulatoriu?
- Deși, în cazul SUA, a fost automat suspendată EAU (emergency use authorization) de către FDA pentru certificarea oricărui medicament în tratarea COVID- 19, vă rog să îmi precizați de ce aceiași abordare nu se regăsește si la nivelul ANMDMR – Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România?
Nu există răspunsuri