Mircia Chelaru – declarație politică – „Societatea românilor și starea moralei publice”

„Societatea românilor și starea moralei publice”

Lumea în care trăim este grăbită, superficială și neglijentă cu sine, fapt pentru care de cele mai multe ori aparenţa este luată drept fond iar esenţele sunt vădit ignorate.

În această lume virtuţile, acolo unde se întâmplă să mai fie practicate, precum şi buna lucrare pentru omul de lângă tine sunt, aproape fără excepţie, luate drept defecte sau în cel mai bun caz, nişte curiozităţi ciudate de comportament individual.

Acestei lumi, tot mai străină de sine, ne adresăm imperativ!

Accederea succesivă a României în stucturile Organizaţiei Atlanticului de Nord şi ale Uniunii Europene a fost considerată un dublu moment de împlinire  a devenirii istorice a națiunii noastre.

Așteptarea principală a fost construcția unei Societăţi Sănătoase aducând Civilizaţia Europei Moderne  în străvechea Vatră Spirituală a Românilor, ȘI NICIDECUM SPULBERAREA VETREI ROMÂNEȘTI ÎN NEANTUL GLOBALIZĂRII IMPERSONALE!

Analiza sintetică a societății  românești din ultimii ani  conduce însă la o  serie  de concluzii alarmante, în mod deosebit asupra deprecierii devastatoare a comportamentului și moralei publice, atât la nivelul individului cât şi la nivel instituţional. Exemplificările sunt multiple.

Prejudiciul moral-social este imens. Actul educațional familial și cel instituțional este viciat de neglijență, deviaţionism, improvizație și corupere emoțională în formă continuă.

În spațiul vizualului public se practică vulgaritatea, pornografia, scandalagismul, grotescul, bădărănia şi instigarea directă la ură revanşardă!

Au fost eliminate, cu mici excepții, temele formative, artele frumoase, manifestul iubirii, duioșia, tandreța, frumusețea ca stare de spirit, caritatea, buna cuviință,  smerenia și toleranța.

Strada a devenit o junglă umană. Agresivitatea trotuarului, nesimțirea automobilistului, insolența omului de ordine, kitchul omniprezent, extravaganța și exhibiționismul, toate, în parte sau la un loc, agresează la tot pasul bunul simț comun, schilodesc  pudoarea naturală şi inhibă violent reacţia individuală de autoapărare.

Taraba publică mediatică insistă pe spaţiul  ocupat de corupţie, violenţă şi şarlatanie, cu prim planuri de speculanți, interlopi și clienți abrutizați  ai rețelelor de crimă organizată, care practică modelul prozelit al răului ca şi formulă de succes!

Schilodirea ființei publice, nimeni altul decât OMUL-CETĂŢEAN, reprezintă cea mai mare amenințare la adresa viitoarelor generații biologice şi educaționale!

Înțelegând că patrimoniul cel mai de preț al unei națiuni este tocmai capitalul său imaterial, în care este inclusă și morala  cetății,  am luat act şi mă manifest cu profundă îngrijorare faţă de alterarea fondului formativ al noilor generații și îndeosebi a modelului de  viață tradiţional românesc.

Mă adresez, aşadar, tuturor instituțiilor publice și organizațiilor private, să recurgă la o atentă și  responsabilă analiză a mediului actual de desfășurare a vieții publice intervenind rapid şi corectiv  pentru eliminarea acelor surse nocive care pot  produce pervertirea  simțurilor  și a legilor naturale,  pentru suprimarea programelor  de orice natură care, prin sugestie și contaminare imagologică, produc distrugerea

simbolică a identităților specifice, MAI ALES PRIN CAMPANII ŢINTITE DE DEFĂIMARE A VALORILOR NAŢIONALE și falsifică, prin substituire, esenţele noastre tradiționale.

       În fața  pericolului unei depersonalizări sau chiar sluţiri a modelului  de  viață românesc,  cu vădită  finalitate a profanării sale spirituale, îmi asum răspunderea, atât în nume personal, cât și în numele Alianței pentru Unirea Românilor, de a cere tuturor reprezentanților Puterilor Statului și, prin extensie, instituțiilor responsabile, de orice  natură,  angajarea lucidă și intransigentă, capabilă să respingă insinuările periculoase ale curentelor decadente, excentrice și imorale.

Întregii Societăţi Româneşti, ca sursă unică a Puterilor Statului, adresez chemarea simbol pentru angajarea directă şi activă în REZISTENȚA CIVICĂ IDENTITARĂ PRIN CULTURĂ SUPERIOARĂ ŞI ÎNALTĂ SPIRITUALITATE.

De ani buni încoace, românul băştinaş, oricât de puţin ar avea, nu se mai plânge doar  de nevoi și neputințe. El plânge mocnit şi surd de RUŞINE pentru HALUL în care a ajuns!

Este momentul să învăţam a spune „NU”(!!) la tot ceea ce nu ne mai reprezintă!

    Europenizarea României nu trebuie transformată în propagandă găunoasă a celora care au ajuns să gestioneze puterea naţiunii. Spiritul novator și preluarea critică a valorilor aplicabile este o necesitate dar și o consecință a dialogului între   națiunea română și celelalte națiuni europene.

    Importul experimentelor ratate și a derivatelor nocive ale acestora trebuie,  însă, eliminate cât mai repede cu putință, iar guvernarea să se facă numai în beneficiul românilor!

     Peste spațiul de prosperitate European trebuie să se suprapună noetica naturală și spiritualitatea unei civilizații morale, iar modelul acesteia este însăşi credinţa noastră străbună!

POPORUL ROMÂN MERITĂ  ȘI ESTE DEMN  DE UN ASTFEL DE DESTIN.

One response

  1. Superba descriere a situației reale de degradare a societății și tari noastre. Niciodată nu e prea târziu sa reparam ce sa degradat voit în România…și sunt convins ca și acuma este un moment în care oameni cu constinta națională pot schimba situația dezastruasa în care ne aflam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a lansat un memorandum de opoziție la realegerea Ursulei von der Leyen în funcția de președinte al Comisiei Europene. Inițiativa vine ca urmare a Conferinței Internaționale “Make Europe Great Again”, care a avut loc la București, în perioada 27-28 aprilie 2024. […]
Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, candidat pentru Parlamentul European la alegerile din 9 iunie, explică în detaliu care sunt cele patru obiective majore ale misiunii europarlamentarilor AUR în Parlamentul European. “În campania AUR pentru Parlamentul European, pusă sub […]
Moldova nu e a lor, e a noastră! Iașiul nu e al lor, e al nostru! România nu e a lor, e a noastră! Vrem dreptate pentru Iași, vrem dreptate pentru România! Iar pentru noi toți asta înseamnă valori naționale, tradiție, cultură, așa cum și Iașul […]
După ce Biroul Electoral Județean Alba a dispus, printr-o decizie nejustificată și abuzivă, înlăturarea afișelor electorale AUR cu imaginea lui Avram Iancu stilizată, iată că acum a venit rândul Biroului Electoral Central să desființeze hotărârea BEJ Alba, dând dreptate Alianței pentru Unirea Românilor. AUR și-a asumat […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru a prezenta publicului candidații la alegerile europarlamentare și locale din data de 9 iunie, a ajuns joi seară în Bacău, acolo unde a fost așteptată de sute de persoane entuziaste. Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a lansat un memorandum de opoziție la realegerea Ursulei von der Leyen în funcția de președinte al Comisiei Europene. Inițiativa vine ca urmare a Conferinței Internaționale “Make Europe Great Again”, care a avut loc la București, în perioada 27-28 aprilie 2024. […]