Mircia Chelaru – declarație politică – “Doamnei Dubravka Suica, cu dragoste, [Scrisoarea I]”

Doamnei Dubravka Suica, cu dragoste, «Scrisoarea I »”.

Săptămâna trecută ne-a vizitat ţara vicepreşedintele Comisiei Europene, distinsa şi eleganta doamnă Dubravka Suica.

Cu un pachet de probleme pe măsură – viitorul Europei, schimbările demografice, soarta satelor europene, “exodul creierelor”, traficul de persoane şi alte asemenea.

Teme majore, bineînţeles, de maximă gravitate, asupra cărora se constată că încă nu s-au găsit pachetele de soluţii eficiente.

Distinsă doamnă vicepreşedinte,

Răspunsurile noastre sunt limpezi şi lipsite de duplicitate şi, aşa cum v-am cerut şi v-am rugat insistent de a fi mesagerul nostru, vă reamintesc cele câteva teme abordate:

  • Europa nu este doar un continent cu o sumă de ţări reunite;
  • Europa este o civilizaţie creată în secole, ba chiar în milenii, de către europeni, pentru europeni;
  • Este sursă şi izvor de civilizaţie pentru întreaga Planetă;
  • Dar şi scânteia ucigaşă a războaielor care au îndoliat umanitatea. Doamna mea, şi astăzi este la fel!;
  • Europa trebuie să se întoarcă la etica sa profundă. Să se echilibreze moral şi să redevină leagăn de civilizaţie. Da, o civilizaţie a păcii!;
  • Ne plângem că ne prăbuşim demografic. Aşa este, pentru că, după cum v-am spus în prezenţa altor colegi de-ai mei, se pare că în Europa nu se mai face dragoste, ci se aleargă animalic doar după sex;
  • Europa luminilor de altă dată, astăzi, se adânceşte în întuneric;
  • Europa de astăzi “dă la pace cu războiul” şi îl contemplă!

Aţi venit aici, stimată doamnă, la porţile răsăritene ale frontierei Uniunii. Aţi venit într-o ţară de bună-credinţă, şi nu într-o ţară de margine, pe care Europa Atlantică trebuie să o respecte în stil nobil.

Noi nu cerşim să fim primiţi în Schengen; este dreptul nostru câştigat pe care îl merităm, ca parteneri egali şi responsabili.

Stimată doamnă,

România este o ţară merituoasă care îşi apără valorile sale tradiţionale în stilul său conservator, dar nu lipsit de modernitate.

Acceptaţi-ne cum suntem, în buna filosofie a diversităţii în unitate.

Regenerarea Europei nu se va face prin “împrumuturi” de populaţii exterioare, ci printr-o resurecţie a natalităţii în familiile naturale, create şi sfinţite de Dumnezeu.

Regenerarea Europei trebuie făcută cu europeni şi pentru europeni.

Să urmăm exemplul preşedintei noastre, doamna Ursula, care este mamă a şapte copii!

Apoi mi-aţi vorbit de satele din Europa, care sunt aproape goale. La noi este la fel, pentru că Europa directivelor de la centru a uitat că suntem vatra lumii.

Creaţi şi finanţaţi politici de reinhabitare a vetrelor de sat şi generaţi o civilizaţie a neo-ruralismului în care să pulseze viaţa în ritmul cosmic natural!

Cât despre ororile ce se petrec sub ochii noştri, împotriva femeilor şi copiilor, care sunt ţinta vulnerabilă a traficanţilor, vă pot spune doar atât – până nu-i vom stârpi pe traficanţi, dar şi pe beneficiarii traficanţilor, în toate statele, simultan, nu selectiv, nu vom avea linişte.

V-am rugat să-i transmiteţi doamnei preşedinte a Comisiei loialitatea noastră faţă de cauza unionistă, faţă de nevoia consolidării unei Europe a naţiunilor demne şi suverane. Sper că aţi făcut-o deja! Fapt pentru care vă mulţumesc cu aleasă plecăciune. Şi sper ca, până la a doua scrisoare, să auzim de minunatele împliniri despre care mi-aţi vorbit.

Al dumneavoastră respectuos admirator, general profesor-doctor Mircia Chelaru, un deputat român în Circumscripţia Argeş, din partea Alianţei pentru Unirea Românilor.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR propune măsuri de sprijin pentru antreprenorii Români Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a depus un proiect de lege care prevede că, în cazul construcțiilor cu destinație de producție sau depozitare, contribuabilul poate opta pentru metoda de amortizare accelerată pentru o valoare maximă de 1.000.000 lei […]
Nici săptămâna aceasta persoanele chemate la audieri în cadrul Comisiei de anchetă privind achizițiile din timpul pandemiei nu au dat curs invitațiilor transmise. Primele 7 puncte de pe ordinea de zi a comisiei au fost:  1) audierea domnului Alexandru Rafila, ministrul sănătății, 2) audierea domnului Victor […]
AUR
Federația Maghiară de Fotbal a reușit să iasă din anonimat printr-o știre mincinoasă publicată pe siteul oficial al forului. Într-un articol infirmat chiar de UEFA, oficialii maghiari pretindeau că federația europeană și-ar fi dat acceptul pentru utilizarea materialelor cu harta Ungariei mari pe stadioane.    La mai […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat marți, 21 martie, la Parlament, dezbaterea cu tema „Legile educației – de la intenție la realitate”. La evenimentul organizat de AUR au luat parte specialiști în domeniul educației, reprezentanți ai sindicatelor, ai Patriarhiei Române, cadre didactice, studenți, reprezentanți ai […]
AUR
Alianța pentru Unirea Românilor organizează în data de 21 martie 2023 de la ora 12:00, în sala Grupului AUR de la Camera Deputaților, o dezbatere cu tema: Legile educației – de la intenție la realitate. Comisia națională de specialitate din cadrul partidului organizează dezbaterea „Legile educației […]
Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR și președintele Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului României, a avut o întâlnire cu E.S. Ambasadorul Brândușa Predescu și echipa misiunii diplomatice a României la Sofia. Printre temele abordate s-a aflat situația culturală dificilă a comunității […]