Mircia Chelaru – declarație politică – “Doamnei Dubravka Suica, cu dragoste, [Scrisoarea I]”

Doamnei Dubravka Suica, cu dragoste, «Scrisoarea I »”.

Săptămâna trecută ne-a vizitat ţara vicepreşedintele Comisiei Europene, distinsa şi eleganta doamnă Dubravka Suica.

Cu un pachet de probleme pe măsură – viitorul Europei, schimbările demografice, soarta satelor europene, “exodul creierelor”, traficul de persoane şi alte asemenea.

Teme majore, bineînţeles, de maximă gravitate, asupra cărora se constată că încă nu s-au găsit pachetele de soluţii eficiente.

Distinsă doamnă vicepreşedinte,

Răspunsurile noastre sunt limpezi şi lipsite de duplicitate şi, aşa cum v-am cerut şi v-am rugat insistent de a fi mesagerul nostru, vă reamintesc cele câteva teme abordate:

  • Europa nu este doar un continent cu o sumă de ţări reunite;
  • Europa este o civilizaţie creată în secole, ba chiar în milenii, de către europeni, pentru europeni;
  • Este sursă şi izvor de civilizaţie pentru întreaga Planetă;
  • Dar şi scânteia ucigaşă a războaielor care au îndoliat umanitatea. Doamna mea, şi astăzi este la fel!;
  • Europa trebuie să se întoarcă la etica sa profundă. Să se echilibreze moral şi să redevină leagăn de civilizaţie. Da, o civilizaţie a păcii!;
  • Ne plângem că ne prăbuşim demografic. Aşa este, pentru că, după cum v-am spus în prezenţa altor colegi de-ai mei, se pare că în Europa nu se mai face dragoste, ci se aleargă animalic doar după sex;
  • Europa luminilor de altă dată, astăzi, se adânceşte în întuneric;
  • Europa de astăzi “dă la pace cu războiul” şi îl contemplă!

Aţi venit aici, stimată doamnă, la porţile răsăritene ale frontierei Uniunii. Aţi venit într-o ţară de bună-credinţă, şi nu într-o ţară de margine, pe care Europa Atlantică trebuie să o respecte în stil nobil.

Noi nu cerşim să fim primiţi în Schengen; este dreptul nostru câştigat pe care îl merităm, ca parteneri egali şi responsabili.

Stimată doamnă,

România este o ţară merituoasă care îşi apără valorile sale tradiţionale în stilul său conservator, dar nu lipsit de modernitate.

Acceptaţi-ne cum suntem, în buna filosofie a diversităţii în unitate.

Regenerarea Europei nu se va face prin “împrumuturi” de populaţii exterioare, ci printr-o resurecţie a natalităţii în familiile naturale, create şi sfinţite de Dumnezeu.

Regenerarea Europei trebuie făcută cu europeni şi pentru europeni.

Să urmăm exemplul preşedintei noastre, doamna Ursula, care este mamă a şapte copii!

Apoi mi-aţi vorbit de satele din Europa, care sunt aproape goale. La noi este la fel, pentru că Europa directivelor de la centru a uitat că suntem vatra lumii.

Creaţi şi finanţaţi politici de reinhabitare a vetrelor de sat şi generaţi o civilizaţie a neo-ruralismului în care să pulseze viaţa în ritmul cosmic natural!

Cât despre ororile ce se petrec sub ochii noştri, împotriva femeilor şi copiilor, care sunt ţinta vulnerabilă a traficanţilor, vă pot spune doar atât – până nu-i vom stârpi pe traficanţi, dar şi pe beneficiarii traficanţilor, în toate statele, simultan, nu selectiv, nu vom avea linişte.

V-am rugat să-i transmiteţi doamnei preşedinte a Comisiei loialitatea noastră faţă de cauza unionistă, faţă de nevoia consolidării unei Europe a naţiunilor demne şi suverane. Sper că aţi făcut-o deja! Fapt pentru care vă mulţumesc cu aleasă plecăciune. Şi sper ca, până la a doua scrisoare, să auzim de minunatele împliniri despre care mi-aţi vorbit.

Al dumneavoastră respectuos admirator, general profesor-doctor Mircia Chelaru, un deputat român în Circumscripţia Argeş, din partea Alianţei pentru Unirea Românilor.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Deputatul AUR, Dan Tanasă, a criticat declarațiile pe care președintele UDMR, Kelemen Hunor, le-a făcut în Statele Unite ale Americii, subliniind că, în vreme ce românii celebrau Ziua Națională, liderul UDMR arunca din nou cu venin și noroi în statul român. „Zilele trecute, în timp ce […]
Președintele AUR, George Simion, a atras atenția că actualul Guvern PSD – PNL nu reușește să aibă grijă de copiii României. Acesta a precizat că Programul „Cornul și Laptele” nu funcționează în mare majoritate din județele țării din cauză că nu sunt bani. De asemenea, pentru […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că în această săptămână, la Senat, au fost respinse de către PSD-PNL-UDMR, împreună cu USR, două proiecte de legi extrem de importante pentru români. „Am avut 2 proiecte […]
Președintele AUR, George Simion, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că AUR va solicita extinderea cercetării penale pentru achizițiile din timpul pandemiei și la Raed Arafat și la Adrian Streinu Cercel, cel care, în timpul unei emisiuni televizate, s-a denunțat cu privire la sponsorizările […]
Mă prevalez de această oportunitate pentru a trage un semnal de alarmă în privința restricțiilor traficului autovehiculelor de mare tonaj (TIR), deoarece acestea nu exista sau  sunt nu respectate și încălcate tot mai des. Țara noastră înregistrează, din nou un record negativ. Accidentele rutiere înregistrate în […]
ROMÂNIA, ȚARA ASISTAȚILOR SOCIAL Țara noastră ocupă locul al doilea în Europa la numărul de persoane inactive în câmpul muncii. Dintre acestea, aproape un milion și jumătate ar putea să-și găsească de muncă, dar, pur și simplu, nu vor! Ori, după cum spun unii sociologi, ar […]