Matei Ștefănescu este candidatul AUR pentru Primăria Sector 4 | VIDEO

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a prezentat sâmbătă, 13 aprilie, candidatul pentru Primăria Sectorului 4 al Capitalei în persoana lui Matei Ștefănescu.

Matei Ștefănescu este un tânăr avocat de 31 de ani, care a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București și are aproape 10 ani de experiență în avocatură.

A lucrat în 3 mari societăți de avocatură și din 2020 a pus bazele propriei societăți de avocatură.
Din 2022 este și consilier local în cadrul Sectorului 4 și candidează pentru funcția de Primar al Sectorului 4 cu viziunea de a transforma sudul Bucureștiului în cel mai important pol de creștere economică din sud-estul Europei.

Candidatul AUR pentru Primăria Municipiului București, Mihai Enache, a afirmat că în Sectorul 4 nu mai putem vorbi de forțe de opoziție care să facă față, să lupte pentru a îmbunătăți măsurile luate de administrația locală a Sectorului 4.

„Vorbim de o baroniadă care se desfășoară în aceste două sectoare. Suntem în Piața Eroii Revoluției și nu degeaba suntem aici, pentru că pe lângă toate lucrurile bune care s-au făcut în ultimii ani în Sectorul 4, trebuie să vorbim de o adevărată risipă de bani publici care se desfășoară pe niște investiții, pe niște lucrări inutile. Ce se vede în spatele nostru este ceva ce nimeni nu poate să înțeleagă ce trebuie să fie și pentru ce trebuie să coste zeci de milioane de lei. Aceste lucruri se pot întâmpla atunci când opoziția este total anulată și cumpărată de cei care conduc Primăria Sectorului 4. Avem un consiliu local al Sectorului 4 care votează aproape în unanimitate indiferent de partidele de proveniență orice propunere pe care o are conducerea primăriei. Sunt fericit să anunț că un om care nu a mai vrut să facă parte din această bătaie de joc la adresa cetățenilor din Sectorul 4, domnul Matei Ștefănescu, consilier local încă în funcție cu toate că cei de la PNL se chinuie să îl dea afară din partid pentru a își pierde mandatul, a decis să facă un pas în față și să spună acum câteva luni că nu mai poate să accepte să fie parte dintr-un joc anti democratic și care se desfășoară strict în interese de partid și a venit către noi și a spus că PNL nu mai există la nivelul Sectorului 4. Nici USR așa cum este reprezentat în consiliul local nu reprezintă o opoziție reală la administrația primarului Băluță. De aceea venim astăzi în fața dumneavoastră cu alegerea de AUR pe care o propunem locuitorilor din Sectorul 4, în persoana avocatului Matei Ștefănescu, care va reprezenta începând cu 9 iunie o nouă alternativă de mai bine în Sectorul 4”, a spus Mihai Enache.

În cadrul evenimentului de prezentare, Matei Ștefănescu a declarat că va candida alături de oameni care cred că misiunea fundamentală a AUR în România este aceea de a reda măreția pe care națiunea noastră o merită.

„Al doilea motiv îl aveți în fața dumneavoastră. Ne uităm la acest morman de metal din spatele meu, o construcție uriașă, dar care este un pasaj care nu are nicio utilitate. Este un simplu morman decorativ de fier care a costat 32 de milioane de lei. Bani aruncați pe apa sâmbetei, într-un sector în care zeci de mii de oameni trăiesc în sărăcie, într-un sector în care mii de tineri nu au o locuință. Avem un sector sărac, un sector dormitor, în care tinerii trebuie să plece în străinătate sau în nordul Capitalei pentru o slujbă plătită decent. Aceasta este realitatea cu care ne confruntăm! Care este soluția? O viziune strategică pentru a transforma Sectorul 4 și zona de sud a Bucureștiului în cel mai important pol de creștere economică din Europa Centrală și de Sud-Est. Aceasta nu o facem aruncând banii pe investiții precum cea din spatele meu sau pe schimbat garduri sau pe bolarzi, o facem dacă gândim un proiect strategic de dezvoltare cu proiecte esențiale de atragere de investiții. Normal că susțin un proiect esențial de dezvoltare economică, precum cel al unui aeroport în zona de sud a Bucureștiului, dar în acest moment acesta nu are nicio finanțare. Primarul Băluță trebuia să bată cu pumnul în masa Guvernului nu pentru fonduri pe care să le arunce pe apa sâmbetei, ci pentru o ordonanță de urgență nu pentru comasarea alegerilor, ci pentru a asigura finanțarea pentru un astfel de proiect care trebuia derulat cu maximă celeritate și în maxim doi ani să fie dat în folosință. Trebuie un proiect integrat de dezvoltare care să includă un parc tehnologic și de afaceri în sudul Bucureștiului care să susțină afacerile românești și producătorii români. Vorbim de un spital metropolitan în sudul Bucureștiului, vorbim de un campus universitar care să sprijine dezvoltarea noilor tehnologii. Și vorbim de sprijinirea afacerilor românești din Sectorul 4 și capitalul românesc în Sectorul 4, precum și de a atrage investiții strategice pentru Sectorul 4. Vorbim despre reclădire și a da un nou orizont pentru sudul Capitalei”, a subliniat candidatul AUR la Primăria Sectorului 4.

Matei Ștefănescu a mai adăugat că nu în ultimul rând trebuie să ne referim și la debirocratizare și să venim aproape de comunitate după ce în ultimii patru ani administrația Băluță a condus sectorul doar pentru propriile interese de alocare a banilor publici pentru clientela politică și nu către comunitate.

Ovidiu Zara, care a ales să facă parte din echipa AUR pentru Sectorul 4 și pentru București, a declarat în cadrul conferinței de presă:

”Sunt aici pentru că aici m-am născut, aici am crescut. Fac un apel la toți românii, la toți cei care stau în Sectorul 4: pe 9 iunie va trebui să alegem între adevăr și minciună, între bine și rău, între certitudini și speranțe. De 34 de ani am ezitat cu toții să luăm atitudinea, am fost dezbinați, iar lipsa de atitudine a tuturor le-a dat posibilitatea celor care ne conduc să acționeze chipurile în numele nostru, să decidă numele viitorului copiilor noștri. Vreau să vă spun un lucru: e momentul să alegem! Cred că trebuie aleși oameni cu caracter, cu știință de carte, dar mai ales cu credință. Degeaba sunt oameni cu știință de carte dacă nu au caracter și nu au credință! Și vă spun un lucru: toți oamenii de aici din spatele meu sunt oameni care cred în Dumnezeu, cred în dreptate, cred în adevăr. Dacă veți alege echipa AUR, vă spun un lucru: nu o să vă mințim. Totul trebuie făcut ca într-o familie. Atunci când putem o să spunem că putem și ne vom asuma răspunderea să facem ceea ce putem. Oamenii s-au săturat să fie mințiți!”

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a fost sâmbătă, 19 mai, pentru toată ziua, în județul Bistrița-Năsăud. În Bistrița, după un flashmob în parcul unde se regăsește și Cetatea Bistriței, o parte dintre candidații la alegerile europarlamentare […]
Cristian Terheș, europarlamentar, cel care deschide lista Alianței AUR pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie, lansează un apel urgent către cetățeni în contextul investigațiilor desfășurate de Parchetul European (EPPO) asupra președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cristian Terheș critică vehement protejarea continuă a […]
Între 27 mai și 1 iunie, la Geneva, va avea loc cea de-a 77-a adunare a Organizației Mondiale a Sănătății care, potrivit tuturor informațiilor disponibile până la acest moment, prin adoptarea Tratatului de Pandemie Globală, urmărește să instaureze o nouă formă de control la nivel global. […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, vineri, 17 mai, în județul Mureș, la Sighișoara și la Târgu Mureș. În urma unui flashmob organizat în centrul orașului Sighișoara, participanții au ajuns în Cetatea Medievală din Târgu […]
Cultura românească este plină de povestiri despre eroism, unitate și patriotism, povestiri care au fost redate de cinematografia națională. Prin intermediul filmelor istorice, publicul poate să cunoască mai bine figuri emblematice ale istoriei românești, care nu doar că au modelat națiunea, dar au și inspirat generații […]
Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală în cazul lui Nicușor Dan, după sesizările făcute de Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, cu privire la refuzul primarului general de a informa opinia publică despre banii pe care i-a cheltuit pentru campania publicitară. „Am fost chemați […]