Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR: Pomenile electorale ale PSD în secolul 21. Marcel Ciolacu reia promisiunea „apă și canalizare”  

21 Martie 2024 este data când Marcel Ciolacu i-a umilit, din nou, pe români. În ședință de Guvern, fiind în centrul atenției, premierul a anunțat cu fast că „sute de mii de români vor avea apă și canalizare”. Într-un joc prost de imagine, mândru din cale afară, șeful Executivului și-a continuat fraza: „așa cum le-au promis alții înaintea noastră”.

Marcel Ciolacu a uitat că „alții” sunt chiar ei, social-democrații, alături de brelocul PNL. A uitat sau a crezut că îi mai poate ademeni pe români cu promisiuni electorale pe care partidul pe care îl conduce, PSD, le face de 34 de ani?

În era tehnologiei, așadar, când oamenii sunt preocupați de inteligență artificială, de medicină avansată, covrigarul de Buzău, Ciolacu, le promite oamenilor APĂ ȘI CANALIZARE. Mai mult, dă vina pe „alții” pentru faptul că milioane de români încă trăiesc ca în evul mediu. Haideți să vedem, totuși, cine a guvernat țara în ultimii 34 de ani.

PSD, sub diferite forme, a fost la conducerea țării aproape 22 de ani, în timp ce PNL a guvernat peste 17 ani . Știm, asta înseamnă aproape 39 de ani,  iar Revoluția a avut loc acum 34 de ani, dar nu e o greșeală. Au fost perioade ca aceasta, când PNL și PSD s-au săturat să se certe pe ciolan și au decis să se alieze, împotriva democrației și a românilor.

Peste 40% dintre români nu au apă și canalizare în secolul 21

În cele mai recente date, Institutul Național de Statistică ne anunță că 59,2 % din populația rezidentă era conectată la sistemele de canalizare în anul 2022.  Situația nu pare să se fi schimbat de atunci. Iar dezastrul este în mediul rural, acolo unde doar 15,8% dintre români beneficiază de aceste condiții, elementare pentru supraviețuirea umană.

Potrivit INS, regiunile cu gradul cel mai redus de racordare la sistemele de canalizare sunt regiunea de Nord Est (37,9%) și Sud Muntenia (41,1%)

Deci cine este de vină, Marcele?

Curios este că regiunile unde apa și canalizarea lipsesc cu desăvârșire au fost conduse în ultimii zeci de ani chiar de PSD, deci de colegii de partid ai lui Marcel Ciolacu. 

Luăm ca exemplu județul Vaslui, situat în Nord-Estul României. Cu mici excepții, acesta este condus din 1992 doar de social-democrați.  De 12 ani, președinte al Consiliului Județean Vaslui este nimeni altul decât Dumitru Buzatu, baronul local reținut anul trecut de DNA pentru luate de mită. 

Schimbăm județul, dar problemele rămân.  Botoșani este condus din 2020 de Doina Federovici (PSD), acuzată de DNA pentru fraudarea unor concursuri de angajare. Anterior ei, la șefia Consiliului Județean Botoșani a fost tot PSD.

Vedem, așadar, o țară împânzită de baroni locali, mulți dintre ei cu probleme penale grave, dar menținuți în funcție de PNL și PSD.

34 de ani în care România, în loc să evolueze, este ținută voit în subdezvoltare de două partide politice care i-au amăgit pe români cu pomeni electorale, promisiuni deșarte spuse la fiecare patru ani. Ce vină au milioanele de români din comunele sărace că nu pot avea un trai mai bun din cauza incompetenței acestor politruci de genul lui Marcel Ciolacu?

Marcele, nu îți e frică de Dumnezeu? Nu îți e frică de români? Cum îndrăznești să te lauzi cu faptul că sute de mii de români VOR avea apă și canalizare? VOR avea? Când vor avea? După ce te vor vota pe tine, nu e așa? După ce vor pune ștampila pe aceiași dinozauri politici, baroni locali pe care PSD îi pune pe listă în fiecare an electoral, deși nu au făcut nimic bun pentru județul lor? Știm că, dacă nu îți e frică de români, îți e frică de noi. Și ai toate motivele! AUR va câștiga alegerile, o să vină la guvernare și o să decăpușeze statul de toți dinozaurii politici și de toate firmele de partid abonate de zeci de ani la banii statului. Românii merită mai mult!

One response

  1. Daca asta inseamna a-i umili, Marcel Ciolacu si restul politicienilor trebuie sa isi asume ca au facut-o de mai multe ori si ca nu isi dau seama ca nu mai pot pacali poporul in continuare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, împreună cu o echipă de voluntari, au organizat o acțiune de curățenie în Delta Văcărești din București. Această zonă, situată la doar 5 km de centrul orașului, reprezintă cel mai mare spațiu verde compact din București, acoperind o suprafață […]
Specialiștii care au lucrat la programul de guvernare propus de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) au prezentat vineri, 12 aprilie, în cadrul unui eveniment organizat la Grand Hotel București, mai multe măsuri care apar în acesta. AUR a ales să prezinte măsuri ale programului de guvernare […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, Claudiu Târziu, a reacționat foarte dur față de votul din 11 aprilie din Parlamentul European, privind includerea, în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, a dreptului la avort. „O oroare fără margini a fost votată de […]
Revendicăm atenția asupra unui eveniment profund șocant, care a avut loc recent în cadrul sistemului medical românesc și care aruncă o umbră întunecată asupra integrității acestui malaxor condus de Ministrul Rafila. Un asistent medical din cadrul Spitalului Sf. Pantelimon din București aduce acuzații grave, sugerând că […]
În această săptămână, la Bruxelles, s-a votat dosarul privind gestionarea situațiilor legate de azil și migrație care prevede impunerea unor cote de refugiați pentru statele membre, un subiect fierbinte ce revine periodic în prim-plan și care a creat de-a lungul timpului controverse și tensiuni între reprezentanții […]
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Municipiului București, solicită președinților PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, retragerea de urgență a candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu la funcția de primar al Capitalei. Potrivit lui Mihai Enache, în ultimele zile au apărut mai multe informații care devoalează […]