Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR: “Guvernul a distrus sănătatea, lipsă de respect față de salariile cadrelor medicale”

Incompetența guvernului de a rezolva problemele sesizate de cadrele medicale îi omoară pe români. Astăzi, peste 20 de mii de angajați din sistemul sanitar- medici, asistenți, infirmieri sau brancardieri – își întrerup activitatea timp de o oră, după luni întregi de negocieri eșuate cu ministerul Sănătății. O oră în care românii nu mai au acces la sistemul medical.

Este o măsură fără precedent în istoria recentă.

Greva de avertisment a cadrelor medicale nu este una spontană. Actualul guvern cunoaște problemele de ani de zile și le ignoră cu grație.

Așa cum a procedat și cu profesorii, Guvernul condus de Marcel Ciolacu a promis majorări salariale de 20% în sănătate. Pentru că se aplică salariului de bază, majorarea este de fapt doar de puțin peste 13%. Salariile nu sunt însă principala problemă. Sistemul este de 34 de ani subfinanțat, managerii de spitale sunt numiți politic, iar medicii care decid să rămână în țară lucrează până la epuizare.

Opt spitale regionale au promis PNL și PSD în ultimii ani. Din opt spitale, au rămas patru, finanțate cică prin PNRR. Câte s-au costruit până acum? ZERO. Cât timp mai au să le construiască pentru a nu pierde banii europeni? Doi ani.

Cum cred acești politruci care asfaltează o străduță în doi ani de zile că vor construi patru spitale regionale? Nu cred, știu adevărul, dar îi sfidează pe români.

De trei ani de zile, Ministerul Sănătății este condus de incompetentul de Alexandru Rafila, un oportunist care face afaceri cu Organizația Mondială a Sănătății. Același Rafila care a profitat cât a putut de mult în pandemie, în timp ce îi ținea pe români în case. Același Rafila care pleacă în vacanțe de lux, în timp ce la ușa ministerului protestează bolnavii de cancer, batjocoriți de un sistem corupt.

Medicamentele sunt tot mai scumpe, iar mai nou, de trei luni, bolnavii cronici sunt impozitați pentru că nu pot să meargă la muncă. Alexandru Rafila nu este altceva decât sluga companiilor farmaceutice.

Iar asta arată ultimele investigațiile jurnalistice, care demonstrează că mai multe companii farma apar, chiar pe site-ul oficial al evenimentelor, drept parteneri și sponsori ai conferințelor Societății Române de Microbiologie, condusă de Rafila.

AȘA NU SE MAI POATE! România a avut în 2023 cea mai mică alocare din PIB pentru Sănătate din ultimii patru ani. Pe de altă parte, suntem codașii Uniunii Europene când vine vorba de investiții în sistemul sanitar. Oamenii mor cu zile în spitale din cauza unui sistem corupt.

Românii merită spitale curate, tratamente de specialitate și, cel mai important, măsuri de prevenție. În ultimul an, Caravana Medicală AUR a mers în multe județe din țară. Am ajuns în sate uitate de PNL și PSD, acolo unde nu există nici măcar un medic de familie.

Venim la guvernare și schimbăm sistemul din temelii! Vom majora bugetul pentru sănătate și vom introduce analize gratuite și obligatorii pentru milioane de români.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Vreau să aduc în discuție portul din Constanța pentru care guvernul caută în regim de urgență un miliard de Euro pentru construcția de terminale specializate, bani care se doresc aduși din Emiratele Arabe Unite. Acesta a fost și scopul vizitei premierului Ciolacu în Qatar zilele trecute, […]
Spitalul de boli paliative din Botoșani, singura unitate spitalicească ridicată de la zero în ultimele trei decenii în județ, pentru care s-au plătit 3.2 milioane de euro, zace încă nefolosit, fiindcă statul român nu l-a recepționat nici la patru ani de la terminarea lucrărilor. Care sunt […]
Comasare alegerilor reprezintă, cu siguranță, încă o bătaie de joc la adresa cetățenilor acestei țări! Concretizarea acestei coaliții împotriva naturii – PSD-PNL nu reflectă, nici pe departe, vreo preocupare pentru viitorul european al acestei țări ci, mai degrabă, veșnica preocupare a unor adevărate găști mafiote de […]
După eșecul confirmat al ”României Educate”, dublat de eșecul simulării examenelor naționale căruia îi putem adăuga, liniștiți, și nebunia burselor de ”merit” pentru medii de 3 și 4 – o advărată mită electorală din bani publici, pseudoministrul educației, doamna Ligia Deca, recidivează, considerând că examenul de […]
Instituţia militară nu trebuie să fie în topul știrilor!. Cu cât se dă mai puţin în spectacol, cu atât este mai bine pentru ea şi pentru ţară. Calitatea ei se apreciază nu după cum se prezintă în faţa camerelor de luat vederi sau în paginile jurnalelor, […]
O statistică sumbră a Ministerului Sănătății și autorităților locale ne arată că după Revoluția din 1989, construcția de noi spitale este doar promisiune electorală și atât. În campania care l-a scos victorios pe Dragnea, acesta promitea românilor 8 spitale regionale, iar la 8 ani distanță, românii […]