Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR: “Guvernul a distrus sănătatea, lipsă de respect față de salariile cadrelor medicale”

Incompetența guvernului de a rezolva problemele sesizate de cadrele medicale îi omoară pe români. Astăzi, peste 20 de mii de angajați din sistemul sanitar- medici, asistenți, infirmieri sau brancardieri – își întrerup activitatea timp de o oră, după luni întregi de negocieri eșuate cu ministerul Sănătății. O oră în care românii nu mai au acces la sistemul medical.

Este o măsură fără precedent în istoria recentă.

Greva de avertisment a cadrelor medicale nu este una spontană. Actualul guvern cunoaște problemele de ani de zile și le ignoră cu grație.

Așa cum a procedat și cu profesorii, Guvernul condus de Marcel Ciolacu a promis majorări salariale de 20% în sănătate. Pentru că se aplică salariului de bază, majorarea este de fapt doar de puțin peste 13%. Salariile nu sunt însă principala problemă. Sistemul este de 34 de ani subfinanțat, managerii de spitale sunt numiți politic, iar medicii care decid să rămână în țară lucrează până la epuizare.

Opt spitale regionale au promis PNL și PSD în ultimii ani. Din opt spitale, au rămas patru, finanțate cică prin PNRR. Câte s-au costruit până acum? ZERO. Cât timp mai au să le construiască pentru a nu pierde banii europeni? Doi ani.

Cum cred acești politruci care asfaltează o străduță în doi ani de zile că vor construi patru spitale regionale? Nu cred, știu adevărul, dar îi sfidează pe români.

De trei ani de zile, Ministerul Sănătății este condus de incompetentul de Alexandru Rafila, un oportunist care face afaceri cu Organizația Mondială a Sănătății. Același Rafila care a profitat cât a putut de mult în pandemie, în timp ce îi ținea pe români în case. Același Rafila care pleacă în vacanțe de lux, în timp ce la ușa ministerului protestează bolnavii de cancer, batjocoriți de un sistem corupt.

Medicamentele sunt tot mai scumpe, iar mai nou, de trei luni, bolnavii cronici sunt impozitați pentru că nu pot să meargă la muncă. Alexandru Rafila nu este altceva decât sluga companiilor farmaceutice.

Iar asta arată ultimele investigațiile jurnalistice, care demonstrează că mai multe companii farma apar, chiar pe site-ul oficial al evenimentelor, drept parteneri și sponsori ai conferințelor Societății Române de Microbiologie, condusă de Rafila.

AȘA NU SE MAI POATE! România a avut în 2023 cea mai mică alocare din PIB pentru Sănătate din ultimii patru ani. Pe de altă parte, suntem codașii Uniunii Europene când vine vorba de investiții în sistemul sanitar. Oamenii mor cu zile în spitale din cauza unui sistem corupt.

Românii merită spitale curate, tratamente de specialitate și, cel mai important, măsuri de prevenție. În ultimul an, Caravana Medicală AUR a mers în multe județe din țară. Am ajuns în sate uitate de PNL și PSD, acolo unde nu există nici măcar un medic de familie.

Venim la guvernare și schimbăm sistemul din temelii! Vom majora bugetul pentru sănătate și vom introduce analize gratuite și obligatorii pentru milioane de români.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR votat împotriva implicării militare a UE în Ucraina
Delegația AUR din Parlamentul European s-a poziționat împotriva unei rezoluții privind „necesitatea ca UE să sprijine Ucraina continuu”. Textul redactat de grupul Popularilor Europeni, din care fac parte atât partidul Ursulei von der Leyen, cât și PNL, propune aruncarea Europei în haos economic și aducerea frontului […]
Nu trădăm încrederea pe care ne-au acordat-o românii la alegerile europarlamentare! Astăzi, europarlamentarii AUR au votat împotriva realegerii Robertei Metsola în funcția de președinte al Parlamentului European! Nu putem să fim de acord cu politica dusă de doamna Metsola în ultimii ani, o politică ce a […]
Sute de români stabiliți în Spania s-au întâlnit luni, 15 iulie, cu președintele AUR, George Simion. Cu acest prilej, aceștia au semnat și contractele de înscriere în Planul SIMION, program ce are ca obiectiv înlesnirea întoarcerii acasă a românilor din diaspora. „Avem o țară atât de […]
„Guvernarea PSD-PNL a înregistrat o nouă „performanță” în materie economică. Datoria guvernamentală a urcat, în aprilie 2024, până la 852,816 miliarde lei. Ca procent din PIB, datoria guvernamentală a crescut la 52,1%. La această valoare a datoriei, conform legii, guvernul este obligat să ia măsuri urgente! […]
Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor și liderul europarlamentarilor AUR, reacționează la afirmațiile făcute de ministrul energiei, Sebastian Burduja, care a declarat că vizează implementarea unui sistem de contorizare inteligent, care să-i taxeze mai mult pe cetățenii care folosesc energie […]
Pentru a-şi asigura poziția în fruntea Comisiei Europene, Ursula von der Leyen promite imposibilul: mai mult Green Deal pentru a obține voturi în Parlament şi mai puțin Green Deal pentru industrie şi noi toți, arată europarlamentarul AUR, Adrian Axinia. Acesta a subliniat că, în această săptămână, […]