Lilian Scripnic – întrebare parlamentară către Guvernul României – Strategia de management a stocurilor de vaccinuri anti-COVID-19.

Lilian Scripnic

Adresată: Domnului Colonel Valeriu Gheorghiță, coordonator al Campaniei Naționale de Vaccinare Anti-COVID-19

De către: Deputat AUR Galați, Lilian Scripnic

Obiectul întrebării: Strategia de management a stocurilor de vaccinuri anti-COVID-19

   Domnule Colonel,

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), până în 23 iunie, în România au fost vaccinate 4.661.527 de persoane (din care 4.410.810 persoane cu schemă completă, iar 250.717 cu prima doză), fiind administrate 8.806.645 doze de vaccin (tip Pfizer, Moderna, Astra Zeneca și  Johnson&Johnson).

Deoarece campania de vaccinare este un demers complex, vă solicit să îmi răspundeți la următoarele întrebări legate de managementul stocurilor de vaccinuri anti-COVID-19:

 1. Câte doze a contractat România de la începutul campaniei de vaccinare până în prezent? Vă rog să specificați numărul de doze contractate de la fiecare companie producătoare și numărul total de doze contractate.
 2. Câte doze de vaccin au fost utilizate pentru vaccinarea românilor de la începutul campaniei de vaccinare până în prezent? Vă rog să specificați numărul de doze utilizate lunar de la fiecare companie producătoare de vaccinuri.
 3. Care este prețul de achiziție pe doză de vaccin pentru fiecare dintre companiile producătoare?
 4. Care este valoarea totală a vaccinurilor contractate și ce valoare au contractele încheiate cu fiecare companie producătoare de vaccin?
 5. Cate doze au fost livrate în România până în prezent? Vă rog să specificați numărul de doze livrate de fiecare companie producătoare și numărul total de doze livrate.
 6. În raport cu graficul de livrare, câte doze de vaccin au fost achitate în avans în perioada decembrie 2020-iunie 2021? Vă rog să specificați numărul de doze achitate în avans pentru fiecare companie producătoare și numărul total de doze achitate în avans. În același timp, vă rog să îmi furnizați o poză de moment (datele la zi) referitoare la vaccinurile achitate în avans.
 7. În raport cu stocurile de vaccin pe care România le are astăzi, care este perioada de valabilitate a acestora? Vă rog să îmi puneți la dispoziție situația pentru fiecare furnizor de vaccinuri.
 8. Câte doze de vaccin au devenit inutilizabile, de la începutul campaniei de vaccinare până în prezent, prin expirarea perioadei de valabilitate?
 9. Ce cantități de vaccin au fost donate de România altor state și care este valoarea acestor donații, raportat la prețul de achiziție al vaccinului? Pentru fiecare situație, vă rog să specificați și compania producătoare a vaccinurilor donate.
 10. Există situații în care România a revândut vaccinuri achiziționate în campania de combatere a COVID-19? Dacă da, cui, ce cantități, la ce prețuri și de la ce producători?
 11. În contextul în care un număr tot mai mic de români se vaccinează, care este strategia guvernamentală referitoare la gestiunea stocurilor de vaccinuri? Când întreb acest lucru, am în vedere două elemente: pe de-o parte, cantitățile de vaccinuri contractate de România (posibil plătite în avans) sunt evident mai mari decât nevoile curente ale țării noastre; pe de altă parte, vaccinurile au o perioadă de valabilitate limitată.

Consider că România trebuie să aibă un management eficient al stocurilor de vaccinuri și că, în ciuda diluării controlului achizițiilor publice în starea de alertă, obiectivele guvernamentale legate de campania de vaccinare trebuie îndeplinite cu respect față de banul public.

Orice informații tangente cu acest subiect sunt binevenite.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MAI MULTE ARTICOLE

Către: Domnul Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății Domnul Attila-Zoltán Cseke, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Adresată de către: Senator Adrian Costea Circumscripţia electorală: 23 Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Obiectul întrebării: Deficitul de medici de familie în România Data: 22 iunie 2022 Stimați Domni Miniștri, […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Dorinel Cosma Circumscripţia electorală: Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Controalele la  societățile comerciale ce practică arderi ilegale de deșeuri Stimate domnule Ministru, Pe 14 aprilie au avut loc […]
 Adresată:  Domnului ministru Carol Eduard NOVAK, Ministrul Sporturilor De către:  Domnul Senator Sorin Cristian MATEESCU  Circumscripţia electorală nr.14 Constanța,  Grupul  Parlamentar  AUR – Senat  şi prezentată în şedinţa Plenului din 22.06.2022 Obiectul întrebării : situația în care fostului mare fotbalist  Stelian Carabaș  i s-a îngrădit dreptul […]
Adresată: Domnului Ministru al Transporturilor Și Infrastructurii, Sorin Mihai GRINDEANU De către: Senator Andrei BUSUIOC Circumscripția electorală: NR. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Obiectul întrebării: Probabilitatea dezvoltării unui drum de mare viteză pe ruta Tișița- Vama Albița. Data: 22.06.2022 Stimate domnule ministru, Sorin […]
Către: Domnul Sorin Mihai Câmpeanu, Ministrul Educației Adresată de către: Evdochia Aelenei Circumscripția electorală: Nr. 14, Constanța Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Ședința Senatului din: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Clarificări cu privire la măsuri de prevenirea abandonului școlar Domnule Ministru, Proiectul „România Educată” a început […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 – Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Protejarea arborilor remarcabili Stimate domnule Ministru, România nu are, până la acest moment, o legislație […]