Lilian Scripnic – întrebare parlamentară către Guvernul României – Strategia de management a stocurilor de vaccinuri anti-COVID-19.

Lilian Scripnic

Adresată: Domnului Colonel Valeriu Gheorghiță, coordonator al Campaniei Naționale de Vaccinare Anti-COVID-19

De către: Deputat AUR Galați, Lilian Scripnic

Obiectul întrebării: Strategia de management a stocurilor de vaccinuri anti-COVID-19

   Domnule Colonel,

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), până în 23 iunie, în România au fost vaccinate 4.661.527 de persoane (din care 4.410.810 persoane cu schemă completă, iar 250.717 cu prima doză), fiind administrate 8.806.645 doze de vaccin (tip Pfizer, Moderna, Astra Zeneca și  Johnson&Johnson).

Deoarece campania de vaccinare este un demers complex, vă solicit să îmi răspundeți la următoarele întrebări legate de managementul stocurilor de vaccinuri anti-COVID-19:

 1. Câte doze a contractat România de la începutul campaniei de vaccinare până în prezent? Vă rog să specificați numărul de doze contractate de la fiecare companie producătoare și numărul total de doze contractate.
 2. Câte doze de vaccin au fost utilizate pentru vaccinarea românilor de la începutul campaniei de vaccinare până în prezent? Vă rog să specificați numărul de doze utilizate lunar de la fiecare companie producătoare de vaccinuri.
 3. Care este prețul de achiziție pe doză de vaccin pentru fiecare dintre companiile producătoare?
 4. Care este valoarea totală a vaccinurilor contractate și ce valoare au contractele încheiate cu fiecare companie producătoare de vaccin?
 5. Cate doze au fost livrate în România până în prezent? Vă rog să specificați numărul de doze livrate de fiecare companie producătoare și numărul total de doze livrate.
 6. În raport cu graficul de livrare, câte doze de vaccin au fost achitate în avans în perioada decembrie 2020-iunie 2021? Vă rog să specificați numărul de doze achitate în avans pentru fiecare companie producătoare și numărul total de doze achitate în avans. În același timp, vă rog să îmi furnizați o poză de moment (datele la zi) referitoare la vaccinurile achitate în avans.
 7. În raport cu stocurile de vaccin pe care România le are astăzi, care este perioada de valabilitate a acestora? Vă rog să îmi puneți la dispoziție situația pentru fiecare furnizor de vaccinuri.
 8. Câte doze de vaccin au devenit inutilizabile, de la începutul campaniei de vaccinare până în prezent, prin expirarea perioadei de valabilitate?
 9. Ce cantități de vaccin au fost donate de România altor state și care este valoarea acestor donații, raportat la prețul de achiziție al vaccinului? Pentru fiecare situație, vă rog să specificați și compania producătoare a vaccinurilor donate.
 10. Există situații în care România a revândut vaccinuri achiziționate în campania de combatere a COVID-19? Dacă da, cui, ce cantități, la ce prețuri și de la ce producători?
 11. În contextul în care un număr tot mai mic de români se vaccinează, care este strategia guvernamentală referitoare la gestiunea stocurilor de vaccinuri? Când întreb acest lucru, am în vedere două elemente: pe de-o parte, cantitățile de vaccinuri contractate de România (posibil plătite în avans) sunt evident mai mari decât nevoile curente ale țării noastre; pe de altă parte, vaccinurile au o perioadă de valabilitate limitată.

Consider că România trebuie să aibă un management eficient al stocurilor de vaccinuri și că, în ciuda diluării controlului achizițiilor publice în starea de alertă, obiectivele guvernamentale legate de campania de vaccinare trebuie îndeplinite cu respect față de banul public.

Orice informații tangente cu acest subiect sunt binevenite.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă publicarea unei prime forme a unui document intern al Comisiei Europene, adresat traducătorilor, care recomandă evitarea referirii la Crăciun și înlocuirea numelor biblice în limbajul oficial. „Niște birocrați nealeși de nimeni și care par că nu mai reprezintă pe nimeni […]
tricolor
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) îl invită pe Klaus Iohannis la Alba Iulia, la evenimentele dedicate Zilei Naționale, pentru a constata la fața locului cât de dorit mai este de români în funcția prezidențială. „Dacă vrea să fie președintele tuturor românilor, și nu doar al PNL, […]
becuri
A doua zi după învestirea Guvernului Ciucă, cel mai mare furnizor de energie electrică pentru clienții casnici din România, ELECTRICA S.A., a anunțat creșterea substanțială, de la 1 ianuarie 2022, a prețurilor de distribuție. Acestea urmează a fi majorate cu până la 84%. La fel au […]
Președintele Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi invită românii la “Marșul Unirii” de la Alba-Iulia pe 1 decembrie. “Alba Iulia, capitala Unirii tuturor românilor va găzdui și în acest an serbările la 103 ani de la Marea Unire de la 1918. Ca în […]
Reprezentanţii Bucovinei au declarat unirea cu România la 28 noiembrie 1918 în Sala Sinodală a Palatului Mitropolitan din Cernăuţi. Iar acest episod istoric fericit se datorează în principal boierului Iancu Flondor, jurnalistului Valeriu Branişte, profesorului Sextil Puşcaru, medicului Isidor Bodea sau ofiţerului Ilie Lazăr. Iancu Flondor, […]
Către: Domnul Adrian Câciu, Ministrul Finanțelor De la: Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării:Clarificări privind situația economică a României                                       Stimate Doamnule Ministru, Având în vedere că noul Guvern al României a fost investit pe clasica procedură de repede-înainte, cu dezbateri minime […]