Lilian Scripnic – declarație politică – Roșia Montană, laude fără temei

Roșia Montană, laude fără temei

Cu siguranță am văzut cu toții cum primul ministru al României, dl. Marcel Ciolacu, se lăuda mândru nevoie mare, cu puțin timp în urmă: „Am câștigat procesul cu compania Gabriel Resources”.

Aceasta se întâmpla după ce o echipă de avocați de la casa de avocatură românească Leaua Damcali Deaconu Păunescu – LDDP și firma elvețiană LALIVE SA, a reușit să obțină un rezultat corect și favorabil României în procesul cu firma canadiană Gabriel Resources.  

Oare chiar nu mai există nicio urmă de onestitate și bun-simț printre guvernanții României.

Cum este posibil ca Marcel Ciolacu să uite atât de ușor, că înainte de proces ne anunța că vom pierde acest litigiu. Era sigur că vom fi obligați la plata unor datorii de miliarde de euro.

Noi, românii, trebuia să fim iarăși gata să strângem cureaua pentru mai mulți ani și de ce? Doar pentru că toate guvernele PSD, PNL, PD și USR din ultimii 20 de ani nu numai că au gestionat prost problema exploatării miniere de la Roșia Montană, ci pur și simplu și-au bătut joc de resursele țării și de popor.

Acum revine, fără rușine, să se laude cu meritele unor oameni care au dat dovadă de profesionalism și competență și care au făcut tot ce au putut pentru a salva România de pe marginea prăpastiei unde au dus-o Ciolacu și acoliții lui.

Ar fi trebuit să iasă în fața țării și să se scuze pentru greșelile făcute, pentru panica produsă românilor și să arate meritele adevăraților câștigători. Crede că printr-un zâmbet și un buchet de flori arată un comportament corect? Se înșală!

Dacă guvernanții sunt atât de capabili, de ce nu au pus alături de echipa de avocați și oameni din partid, de profesie juriști care să colaboreze cu aceștia?

De ce nu i-a însoțit și chiar coordonat dl. Cătălin Predoiu? Ori dânsul nu știe decât să se lamenteze că lupta cu drogurile este deja pierdută sau să masacreze codurile civil și penal ale României, care de la intrarea în vigoare au suferit zeci de modificări, și mai puțin să facă ceva efectiv bun pentru țară.

Ne întrebăm de ce? Este foarte simplu! Pentru că oamenii competenți din guvern sau dintre colaboratorii acestuia lipsesc cu desăvârșire. Acolo găsești doar clientelă politică ce trebuie răsplătită pentru eforturile de susținere a partidului.

Așadar, să nu ne mai miram de lipsa de rușine, onestitate și bun-simț ale guvernanților pentru că și de această dată Marcel Ciolacu a vrut doar să își pună pe el mantia albă de cavaler salvator al României, ca să îi acopere salopeta și lopata de gropar al țării pe care nu știe decât să o jupoaie.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Sute de români stabiliți în Spania s-au întâlnit luni, 15 iulie, cu președintele AUR, George Simion. Cu acest prilej, aceștia au semnat și contractele de înscriere în Planul SIMION, program ce are ca obiectiv înlesnirea întoarcerii acasă a românilor din diaspora. „Avem o țară atât de […]
„Guvernarea PSD-PNL a înregistrat o nouă „performanță” în materie economică. Datoria guvernamentală a urcat, în aprilie 2024, până la 852,816 miliarde lei. Ca procent din PIB, datoria guvernamentală a crescut la 52,1%. La această valoare a datoriei, conform legii, guvernul este obligat să ia măsuri urgente! […]
Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor și liderul europarlamentarilor AUR, reacționează la afirmațiile făcute de ministrul energiei, Sebastian Burduja, care a declarat că vizează implementarea unui sistem de contorizare inteligent, care să-i taxeze mai mult pe cetățenii care folosesc energie […]
Pentru a-şi asigura poziția în fruntea Comisiei Europene, Ursula von der Leyen promite imposibilul: mai mult Green Deal pentru a obține voturi în Parlament şi mai puțin Green Deal pentru industrie şi noi toți, arată europarlamentarul AUR, Adrian Axinia. Acesta a subliniat că, în această săptămână, […]
Într-o Românie care târăște mii de tineri prin tribunale pentru consum de stupefiante, autoritățile au considerat că un cetățean american care avea asupra sa 18 grame de droguri și care face apologia consumului pe o scenă, în fața unui public larg, nu merită să fie nici […]
După prezentarea Planului SIMION s-au activat o serie de „jurnaliști” care, ca la ordin, au generat articole tendențioase, menite să ducă în derizoriu acest program. Un astfel de exemplu este cel al contributorului comentator (cum se prezintă), Marco Darius Badea, cel care a semnat pe platforma […]