Lilian Scripnic – declarație politică – Roșia Montană, laude fără temei

Roșia Montană, laude fără temei

Cu siguranță am văzut cu toții cum primul ministru al României, dl. Marcel Ciolacu, se lăuda mândru nevoie mare, cu puțin timp în urmă: „Am câștigat procesul cu compania Gabriel Resources”.

Aceasta se întâmpla după ce o echipă de avocați de la casa de avocatură românească Leaua Damcali Deaconu Păunescu – LDDP și firma elvețiană LALIVE SA, a reușit să obțină un rezultat corect și favorabil României în procesul cu firma canadiană Gabriel Resources.  

Oare chiar nu mai există nicio urmă de onestitate și bun-simț printre guvernanții României.

Cum este posibil ca Marcel Ciolacu să uite atât de ușor, că înainte de proces ne anunța că vom pierde acest litigiu. Era sigur că vom fi obligați la plata unor datorii de miliarde de euro.

Noi, românii, trebuia să fim iarăși gata să strângem cureaua pentru mai mulți ani și de ce? Doar pentru că toate guvernele PSD, PNL, PD și USR din ultimii 20 de ani nu numai că au gestionat prost problema exploatării miniere de la Roșia Montană, ci pur și simplu și-au bătut joc de resursele țării și de popor.

Acum revine, fără rușine, să se laude cu meritele unor oameni care au dat dovadă de profesionalism și competență și care au făcut tot ce au putut pentru a salva România de pe marginea prăpastiei unde au dus-o Ciolacu și acoliții lui.

Ar fi trebuit să iasă în fața țării și să se scuze pentru greșelile făcute, pentru panica produsă românilor și să arate meritele adevăraților câștigători. Crede că printr-un zâmbet și un buchet de flori arată un comportament corect? Se înșală!

Dacă guvernanții sunt atât de capabili, de ce nu au pus alături de echipa de avocați și oameni din partid, de profesie juriști care să colaboreze cu aceștia?

De ce nu i-a însoțit și chiar coordonat dl. Cătălin Predoiu? Ori dânsul nu știe decât să se lamenteze că lupta cu drogurile este deja pierdută sau să masacreze codurile civil și penal ale României, care de la intrarea în vigoare au suferit zeci de modificări, și mai puțin să facă ceva efectiv bun pentru țară.

Ne întrebăm de ce? Este foarte simplu! Pentru că oamenii competenți din guvern sau dintre colaboratorii acestuia lipsesc cu desăvârșire. Acolo găsești doar clientelă politică ce trebuie răsplătită pentru eforturile de susținere a partidului.

Așadar, să nu ne mai miram de lipsa de rușine, onestitate și bun-simț ale guvernanților pentru că și de această dată Marcel Ciolacu a vrut doar să își pună pe el mantia albă de cavaler salvator al României, ca să îi acopere salopeta și lopata de gropar al țării pe care nu știe decât să o jupoaie.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, împreună cu o echipă de voluntari, au organizat o acțiune de curățenie în Delta Văcărești din București. Această zonă, situată la doar 5 km de centrul orașului, reprezintă cel mai mare spațiu verde compact din București, acoperind o suprafață […]
Specialiștii care au lucrat la programul de guvernare propus de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) au prezentat vineri, 12 aprilie, în cadrul unui eveniment organizat la Grand Hotel București, mai multe măsuri care apar în acesta. AUR a ales să prezinte măsuri ale programului de guvernare […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, Claudiu Târziu, a reacționat foarte dur față de votul din 11 aprilie din Parlamentul European, privind includerea, în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, a dreptului la avort. „O oroare fără margini a fost votată de […]
Revendicăm atenția asupra unui eveniment profund șocant, care a avut loc recent în cadrul sistemului medical românesc și care aruncă o umbră întunecată asupra integrității acestui malaxor condus de Ministrul Rafila. Un asistent medical din cadrul Spitalului Sf. Pantelimon din București aduce acuzații grave, sugerând că […]
În această săptămână, la Bruxelles, s-a votat dosarul privind gestionarea situațiilor legate de azil și migrație care prevede impunerea unor cote de refugiați pentru statele membre, un subiect fierbinte ce revine periodic în prim-plan și care a creat de-a lungul timpului controverse și tensiuni între reprezentanții […]
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Municipiului București, solicită președinților PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, retragerea de urgență a candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu la funcția de primar al Capitalei. Potrivit lui Mihai Enache, în ultimele zile au apărut mai multe informații care devoalează […]