Lilian Scripnic – declarație politică – Românii de pretutindeni serbați de românii de acasă!

Românii de pretutindeni serbați de românii de acasă!

În data de 28 mai România a celebrat ziua dedicată românilor de pretutindeni. O zi în care sentimentele care ne încearcă sunt absolut contrastante.

            Pe deoparte, ne bucurăm de faptul că România a ajuns să fie reprezentată cu succes peste hotarele țării. Ne bucurăm pentru adevărații ambasadori ai României, cei care nu sunt diplomați plătiți din bugetul Statului, ci acei români care au ridicat hărnicia, omenia, și sacrificiul la rang de cinste. Ambasadorii reali ai României sunt zugravii, mecanicii, sportivii, doctorii, avocații și toți cei care au reușit să facă o diferență în locul unde Dumnezeu i-a așezat.

Al doilea sentiment care ne încearcă cu ocazia acestei sărbători, este sentimentul de tristețe și dezamăgire pentru plusul de valoare pe care frații noștri îl puteau aduce aici, în România, dar din nefericire, acesta a ajuns să fie exportat și să binecuvânteze alte popoare.

Lacrimile celor ce iubesc România continuă să curgă atunci când voci de copii români se aud vorbind între ei, dar nu în limba română, ci a țării care le-a devenit „acasă”.

AUR continuă să unească diaspora sub un singur steag, steagul iubirii de Dumnezeu și de  patrie, iar diaspora răspunde cu speranță și entuziasm acestei chemări.

Tot duminică, 28 mai, filiala AUR din Roma a fost gazda unei conferințe dedicată acestor frați ai noștri, uitați de autoritățile românești ale ultimilor 33 de ani.  Conferință unde prezența liderilor naționali ai partidului AUR, în frunte cu Președintele George Simion și  Președintele CNC al AUR, domnul senator Claudiu Tărziu, a contribuit la strângerea a peste 300 de participanți veniți din diverse colțuri ale lumii. Români din Austria, Franța, Belgia, Germania sau chiar Statele Unite ale Americii au luat parte la eveniment, alături de cei veniți din România și de gazdele din Italia.

Speranța că într-o zi vor putea trăi în condiții decente în România este așteptarea acestor frați ai noștri. Speranță pe care o atașează credinței în Dumnezeu, dar și încrederii pe care o oferă mișcării Alianței pentru Unirea Românilor.

Românul este un suflet nobil curățit prin chin și oprimare, dar iubit și ținut în viață de dragoste. Dragostea pentru neam și dragostea pentru Dumnezeu!

Lacrimile lor de dor pentru România sunt mijlocul prin care ei ne imploră să luptăm până la capăt și să nu cedăm în bătălia pentru ridicarea României! Și, da! Așa vom face România Mare respectată, iubită și creștină. Acesta este visul nostru, visul AUR.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Ziua a treia de la Conservative Political Action Conference – CPAC a fost marcată de discursul susținut de Donald Trump, fostul și cel mai probabil viitorul președinte al Statelor Unite ale Americii. Cu acest prilej, președintele AUR George Simion a subliniat că suveranismul trebuie să fie […]
Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]
Președintele AUR, George Simion, a transmis, din Statele Unite ale Americii, de la CPAC, un mesaj cu privire la ultimele evoluții de pe scena politică din România. Acesta a spus că ceea ce se întâmplă în România este inimaginabil, un atac asupra democrației. „Ceea ce se […]