Lilian Scripnic – declarație politică – Românii de pretutindeni serbați de românii de acasă!

Românii de pretutindeni serbați de românii de acasă!

În data de 28 mai România a celebrat ziua dedicată românilor de pretutindeni. O zi în care sentimentele care ne încearcă sunt absolut contrastante.

            Pe deoparte, ne bucurăm de faptul că România a ajuns să fie reprezentată cu succes peste hotarele țării. Ne bucurăm pentru adevărații ambasadori ai României, cei care nu sunt diplomați plătiți din bugetul Statului, ci acei români care au ridicat hărnicia, omenia, și sacrificiul la rang de cinste. Ambasadorii reali ai României sunt zugravii, mecanicii, sportivii, doctorii, avocații și toți cei care au reușit să facă o diferență în locul unde Dumnezeu i-a așezat.

Al doilea sentiment care ne încearcă cu ocazia acestei sărbători, este sentimentul de tristețe și dezamăgire pentru plusul de valoare pe care frații noștri îl puteau aduce aici, în România, dar din nefericire, acesta a ajuns să fie exportat și să binecuvânteze alte popoare.

Lacrimile celor ce iubesc România continuă să curgă atunci când voci de copii români se aud vorbind între ei, dar nu în limba română, ci a țării care le-a devenit „acasă”.

AUR continuă să unească diaspora sub un singur steag, steagul iubirii de Dumnezeu și de  patrie, iar diaspora răspunde cu speranță și entuziasm acestei chemări.

Tot duminică, 28 mai, filiala AUR din Roma a fost gazda unei conferințe dedicată acestor frați ai noștri, uitați de autoritățile românești ale ultimilor 33 de ani.  Conferință unde prezența liderilor naționali ai partidului AUR, în frunte cu Președintele George Simion și  Președintele CNC al AUR, domnul senator Claudiu Tărziu, a contribuit la strângerea a peste 300 de participanți veniți din diverse colțuri ale lumii. Români din Austria, Franța, Belgia, Germania sau chiar Statele Unite ale Americii au luat parte la eveniment, alături de cei veniți din România și de gazdele din Italia.

Speranța că într-o zi vor putea trăi în condiții decente în România este așteptarea acestor frați ai noștri. Speranță pe care o atașează credinței în Dumnezeu, dar și încrederii pe care o oferă mișcării Alianței pentru Unirea Românilor.

Românul este un suflet nobil curățit prin chin și oprimare, dar iubit și ținut în viață de dragoste. Dragostea pentru neam și dragostea pentru Dumnezeu!

Lacrimile lor de dor pentru România sunt mijlocul prin care ei ne imploră să luptăm până la capăt și să nu cedăm în bătălia pentru ridicarea României! Și, da! Așa vom face România Mare respectată, iubită și creștină. Acesta este visul nostru, visul AUR.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, prezent duminică, 19 mai, la Baia Mare, în Maramureș, în cadrul Caravanei Patrioți în Europa, prin care AUR își prezintă candidații la alegerile din data de 9 iunie, a subliniat importanța acestor alegeri și diferențele dintre ceea […]
Sfânta zi de Duminică, 19 mai, a prilejuit oprirea Caravanei Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, în județul Maramureș, la Baia Mare. Sute de oameni au participat la Baia Mare la prezentarea unora dintre candidații AUR la alegerile […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a fost sâmbătă, 19 mai, pentru toată ziua, în județul Bistrița-Năsăud. În Bistrița, după un flashmob în parcul unde se regăsește și Cetatea Bistriței, o parte dintre candidații la alegerile europarlamentare […]
Cristian Terheș, europarlamentar, cel care deschide lista Alianței AUR pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie, lansează un apel urgent către cetățeni în contextul investigațiilor desfășurate de Parchetul European (EPPO) asupra președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cristian Terheș critică vehement protejarea continuă a […]
Între 27 mai și 1 iunie, la Geneva, va avea loc cea de-a 77-a adunare a Organizației Mondiale a Sănătății care, potrivit tuturor informațiilor disponibile până la acest moment, prin adoptarea Tratatului de Pandemie Globală, urmărește să instaureze o nouă formă de control la nivel global. […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, vineri, 17 mai, în județul Mureș, la Sighișoara și la Târgu Mureș. În urma unui flashmob organizat în centrul orașului Sighișoara, participanții au ajuns în Cetatea Medievală din Târgu […]