Lilian Scripnic – declarație politică – Românii de pretutindeni serbați de românii de acasă!

Românii de pretutindeni serbați de românii de acasă!

În data de 28 mai România a celebrat ziua dedicată românilor de pretutindeni. O zi în care sentimentele care ne încearcă sunt absolut contrastante.

            Pe deoparte, ne bucurăm de faptul că România a ajuns să fie reprezentată cu succes peste hotarele țării. Ne bucurăm pentru adevărații ambasadori ai României, cei care nu sunt diplomați plătiți din bugetul Statului, ci acei români care au ridicat hărnicia, omenia, și sacrificiul la rang de cinste. Ambasadorii reali ai României sunt zugravii, mecanicii, sportivii, doctorii, avocații și toți cei care au reușit să facă o diferență în locul unde Dumnezeu i-a așezat.

Al doilea sentiment care ne încearcă cu ocazia acestei sărbători, este sentimentul de tristețe și dezamăgire pentru plusul de valoare pe care frații noștri îl puteau aduce aici, în România, dar din nefericire, acesta a ajuns să fie exportat și să binecuvânteze alte popoare.

Lacrimile celor ce iubesc România continuă să curgă atunci când voci de copii români se aud vorbind între ei, dar nu în limba română, ci a țării care le-a devenit „acasă”.

AUR continuă să unească diaspora sub un singur steag, steagul iubirii de Dumnezeu și de  patrie, iar diaspora răspunde cu speranță și entuziasm acestei chemări.

Tot duminică, 28 mai, filiala AUR din Roma a fost gazda unei conferințe dedicată acestor frați ai noștri, uitați de autoritățile românești ale ultimilor 33 de ani.  Conferință unde prezența liderilor naționali ai partidului AUR, în frunte cu Președintele George Simion și  Președintele CNC al AUR, domnul senator Claudiu Tărziu, a contribuit la strângerea a peste 300 de participanți veniți din diverse colțuri ale lumii. Români din Austria, Franța, Belgia, Germania sau chiar Statele Unite ale Americii au luat parte la eveniment, alături de cei veniți din România și de gazdele din Italia.

Speranța că într-o zi vor putea trăi în condiții decente în România este așteptarea acestor frați ai noștri. Speranță pe care o atașează credinței în Dumnezeu, dar și încrederii pe care o oferă mișcării Alianței pentru Unirea Românilor.

Românul este un suflet nobil curățit prin chin și oprimare, dar iubit și ținut în viață de dragoste. Dragostea pentru neam și dragostea pentru Dumnezeu!

Lacrimile lor de dor pentru România sunt mijlocul prin care ei ne imploră să luptăm până la capăt și să nu cedăm în bătălia pentru ridicarea României! Și, da! Așa vom face România Mare respectată, iubită și creștină. Acesta este visul nostru, visul AUR.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR
           Cotidianul Haaretz a publicat în ediția de marți, 19 septembrie, un articol în care se afirmă că ministrul român de externe a refuzat să se întâlnească cu Eli Cohen, ministrul de externe al Israelului, după ce acesta ar fi legitimat și încurajat contactul ambasadorului statului […]
Adresată: Domnului Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene De către: Senator Gheorghe Adrian CĂTANĂ, membru al Comisiei pentru administrație publică Circumscripția electorală: nr. 34 Sibiu Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 20/09/2023 Obiectul interpelării: gradul de absorbție al României din Fondul de Coeziune (UE) […]
Adresată: Doamnei Adriana Constantina COSTESCU, Director general al Regiei Autonome ”Monitorul Oficial” De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 20/09/2023 Obiectul întrebării: Revenire la […]
Adresată: Doamnei Luminița-Teodora ODOBESCU, ministrul Afacerilor Externe De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 20/09/2023 Obiectul întrebării: Persoanele aparținând minorității române din Ucraina căzute […]
Adresată: Domnului Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 20.09.2023 Obiectul interpelării: Poliția din Cluj intervine într-un caz de furt de lemn ilegal: confiscare de 189 metri cubi […]
Adresată: Domnului Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 20.09.2023 Obiectul întrebării: Situație problematică privind defrișarea unei păduri pentru finalizarea autostrăzii Vestului Stimate domnule Ministru, O problemă birocratică […]