Guvernarea PSD – PNL își duce planul la îndeplinire: vând pe nimic resursele țării!

În vreme ce toată țara este cu ochii pe scandalul azilelor groazei, Guvernul condus de Marcel Ciolacu a adoptat pe ascuns hotărârea privind aprobarea Actului adițional nr. 5 la Acordul de concesiune a unor perimetre de explorare, dezvoltare și exploatare petrolieră, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 287/2000.


Este vorba despre acea hotărâre de guvern prin care se prelungește cu 15 ani acordul de concesiune cu OMV Petrom pentru explorarea și producția de hidrocarburi din mai multe perimetre onshore.
Această hotărâre a apărut de nicăieri în data de 13 iulie în Monitorul Oficial, fără ca ea să fie inclusă însă în informația de presă a Guvernului privind actele normative aprobate în cadrul ședinței din 13 iulie 2023.
Vedem că PSD și PNL nu s-au lăsat până când nu au prelungit acordul de concesiune cu OMV, în ciuda scandalului și a indignării create de această intenție. Mai mult, PSD și PNL au ales să adopte această hotărâre în condițiile în care OMV a dat în judecată România la Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris.


Marcel Ciolacu a dus la capăt ceea ce predecesorul lui, Nicolae Ciucă, a început: a făcut ceea ce niciun guvern nu a avut curaj, și anume să prelungească, dintr-un foc, cu 15 ani, Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare și exploatare petrolieră cu OMV.


PSD și PNL au cedat, din nou, în fața intereselor OMV și ale Austriei. Din cauza acestei guvernări, România mai face o uriașă concesie Austriei, fără să primească nimic în schimb.


Iar ca tabloul să fie complet, totul este secretizat, fără ca nimeni să aibă acces la anexa acestei hotărâri: „Anexa nu se publică, fiind clasificată potrivit legii” – asta apare scris în Monitorul Oficial!
OMV Petrom, după scutirea a două treimi din taxa de solidaritate, a mai primit un cadou de la acest Guvern. Este o altă cedare de neînțeles către o companie austriacă într-o perioadă în care guvernul de la Viena provoacă României prejudicii materiale și de imagine prin ținerea țării noastre în afara Schengen.

3 Responses

 1. Oribil!!! Politicienii sunt niste marionete, iar mass media din Romania este dirijata sa nu atinga subiectele adevarat importante.
  Mass media “noastra” se ocupa sa distraga atentia romanilor cu lucruri groaznice care se intampla si in alte tari, si in trecut si viitor, ca doar umanitatea este la fel. Avem aceleasi defecte si calitati.
  Dar, de fapt, in ziua de azi, Romania este sub papucul corporatilor cu baza in Austria.

 2. Si inca ceva.
  a) Astazi, 22 Iulie, 2023, s-a anuntat la televizor, ca taxele vor fi marite din Septembrie, pt ca “suntem in deficit”! Cum adica ditamai corporatia petroliera este scutita de taxe, dar noi nu?
  b) Iohannis, cand s-a intalnit cu presedintele Germaniei, acum 3 saptamani, a declarat ca Romania va acorda ajutor NELIMITAT Ukrainei. Iarasi presa romana nu a mentionat acest lucru. Euroactiv a publicat acest lucru numai in engleza , nu in limba romana.
  Deci nimic pt CFR, transportul national al tarii, sau pt invatamant/profesori, etc, dar pt Ukraina NELIMITAT.

 3. Romanian president pledges ‘no limits’ aid to Ukraine during German visit
  By Catalina Mihai | EURACTIV.ro

  Est. 2min May 25, 2023
  Content-Type:
  News

  As part of Steinmeier’s state visit from Wednesday to Friday, the two discussed European support for Ukraine, EU enlargement, and the strengthening of NATO’s eastern flank. [EPA-EFE/ROBERT GHEMENT]

  EURACTIV is part of the Trust Project >>>
  Languages: Français | Deutsch
  Romania will support Ukraine as long as necessary and without time constraints, President Klaus Iohannis said after meeting his German counterpart, Frank-Walter Steinmeier, in Bucharest Wednesday.

  As part of Steinmeier’s state visit from Wednesday to Friday, the two discussed European support for Ukraine, EU enlargement, and the strengthening of NATO’s eastern flank.

  “Romania supports Ukraine and the Ukrainians. This is not limited in time or otherwise. This support, this help, will be there as long as needed – which will take quite a while,” Iohannis said at a press conference with Steinmeier.

  Of the 4.5 million Ukrainian refugees who entered Romania following the war in Ukraine, many stayed and found a job in Romania, Iohannis said.

  Asked about long-term integration, Iohannis said he does not see a change in “attitude towards these people forced to leave their country because of the war”, referring to the open-arms welcome Romanians had towards Ukrainians when they first entered the country.

  Steinmeier praised Romania for receiving Ukrainians who fled the war and for its role in the transit of Ukrainian grain, referring to Romania being among the few countries to have lifted its ban on Ukrainian food products while waiting for the Commission to decide.

  He also reiterated Germany’s support for Romania’s accession to Schengen.

  The two presidents also discussed EU enlargement, the situation in the Balkans, and security in the Black Sea region.

  “I think there is a good sign that the European family is going to meet soon in Chisinau”, Steinmeier added.

  (Cătălina Mihai | EURACTIV.ro)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat astăzi, la Bruxelles, că au trecut trei zile de la închiderea urnelor și, totuși, președintele AEP Toni Greblă refuză să explice de ce nu se anunță rezultatele finale. „Încercăm să înțelegem cum e posibil ca […]
Adrian Axinia, deputat AUR, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținută la Bruxelles, asupra numărului uriaș de voturi declarate nule atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale. „România este un stat capturat, iar puterea politică de la București, efectiv, a asasinat democrația. Spun […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, susține că democrația este pusă sub semnul întrebării, în contextul în care 5% din voturile românilor exprimare la alegerile europarlamentare au fost anulate. „Într-un stat condus de hoți, nu se putea altfel decât ca aceste alegeri să fie fraudate, pornind de la […]
AUR a reușit la alegerile din 9 iunie un scor istoric. După doar 4 ani de la înființare, AUR este a doua forță politică a României după alianța comasaților. Am reușit ca în 4 ani de zile aproape să ne triplăm numărul de voturi obținute, de […]
Au trecut mai bine de 15 ore de când s-au închis urnele, iar Biroul Electoral Central refuză să publice rezultate parțiale oficiale. Între timp, sunt răspândite date neverificate, care induc intenționat lumea în eroare. Pe site-uri specializate sunt încărcate procese verbale neverificate, fără să se fi […]
Georgiana Teodorescu, candidat AUR, a prezentat duminică, 9 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la sediul din Alianței pentru Unirea Românilor, noi informații privitoare la fraudele electorale care se află astăzi în desfășurare. ”Prima și cea mai gravă despre care am aflat recent și […]