Gianina Șerban – declarație politică – Înființarea Gărzii Forestiere Naționale în București nu rezolvă problema tăierilor de păduri în teren!

            Înființarea Gărzii Forestiere Naționale în București nu rezolvă problema tăierilor de păduri în teren!

România deține o suprafață importantă acoperită cu păduri. Răspândirea acesteia este pe mai multe județe, de aceea avem instituții care au ca scop stoparea tăierilor ilegale de păduri, conservarea acestora și înființarea de noi suprafețe împădurite. Avem nevoie de un aer curat, nepoluat și de fauna și flora specifică acestor zone.

Înființarea Gărzii Forestiere Naționale ar reprezenta un pas mare în lupta cu mafia pădurilor, însă aceasta va avea sediul în București. Cel puțin 85 de posturi vor fi deschise pentru această instituție, menită să apere pădurile alături de Gărzile Forestiere teritoriale care duc lipsă de personal, pregătire adecvată și aparatură de ultimă generație.

Dragi colegi, vă reamintesc faptul că anual dispar zeci, poate chiar sute de hectare de pădure din România, mai precis dispare plămânul verde al României. Dispar bogățiile naturii care au fost păstrate și conservate sute de ani, poate chiar mii. Odată cu dispariția pădurilor, dispar sute de specii de viețuitoare și plante, toate conviețuind cândva în același ecosistem.

În ultima vreme, salariile de la Garda Forestieră au fost majorate, în incercarea de a remedia și chiar stopa fenomenul tăierilor ilegale și al traficului de lemn din România. Partidele aflate la guvernare au sperat și încă mai speră că aceste salarii majorate vor încuraja angajații să lucreze mai mult, mai profesionist și să nu se mai lase pradă unor tentații în schimbul vânzării lemnului din România, și suntem de acord cu acest raționament.

Așadar, eu înțeleg că vă grăbiți să înființați instituții peste instituții de control, însă adevărata bătălie se duce în teren, nu la București în birou. Consider că avem nevoie de oameni bine pregătiți, de o legislație bine pusă la punct în care să nu existe vid legislativ, să avem aparatură de ultimă oră, utilaje performante și nu în ultimul rând de sancțiuni dure pentru cei ce încalcă legea.

Atât eu cât și colegii mei din partidul AUR susținem întărirea gărzii forestiere și a tuturor instituțiilor de resort ce au ca obiect protecția mediului, lucrăm constant la găsirea celor mai bune soluții legislative, ne luptăm ca oamenii din teren să își facă treaba cu demnitate și profesionalism și să venim în sprijinul cetățenilor acolo unde aceste instituții ale statului nu bagă de seama furturile ce se petrec chiar în localitățile acestora.

Poziționarea AUR este, însă, împotriva alocării unor posturi de specialiști în silvicultură în cadrul Gărzii Forestiere Naționale care vor sta la București, în loc să stea în teritoriu ca să monitorizeze cu atenție activitatea. Suntem împotriva nepotismelor și a integrării oamenilor apropiați partidelor aflate la conducere, adică nu încurajăm sinecurile de partid.

Dragi colegi, trebuie să înțelegem într-un final că lupta privind protecția mediului dar mai ales a pădurilor se duce în teren, nu în birou. Așadar, dacă tot alocați posturi, acestea trebuie alocate acolo unde sunt cele mai multe infracțiuni silvice, acolo e nevoie de specialiști pentru că de multe ori suprafața acoperită de un singur angajat este de câteva hectare, chiar zeci de hectare.

În concluzie, avem nevoie de păduri, avem nevoie de specialiști, avem nevoie de instituții care să vină cu adevărat în sprijinul cetățenilor și al mediului înconjurător fără de care nu am putea să ne desfășurăm activitățile zilnice, nu în sprijinul unor interese personale sau ale unor grupuri de interese.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a fost sâmbătă, 19 mai, pentru toată ziua, în județul Bistrița-Năsăud. În Bistrița, după un flashmob în parcul unde se regăsește și Cetatea Bistriței, o parte dintre candidații la alegerile europarlamentare […]
Cristian Terheș, europarlamentar, cel care deschide lista Alianței AUR pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie, lansează un apel urgent către cetățeni în contextul investigațiilor desfășurate de Parchetul European (EPPO) asupra președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cristian Terheș critică vehement protejarea continuă a […]
Între 27 mai și 1 iunie, la Geneva, va avea loc cea de-a 77-a adunare a Organizației Mondiale a Sănătății care, potrivit tuturor informațiilor disponibile până la acest moment, prin adoptarea Tratatului de Pandemie Globală, urmărește să instaureze o nouă formă de control la nivel global. […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, vineri, 17 mai, în județul Mureș, la Sighișoara și la Târgu Mureș. În urma unui flashmob organizat în centrul orașului Sighișoara, participanții au ajuns în Cetatea Medievală din Târgu […]
Cultura românească este plină de povestiri despre eroism, unitate și patriotism, povestiri care au fost redate de cinematografia națională. Prin intermediul filmelor istorice, publicul poate să cunoască mai bine figuri emblematice ale istoriei românești, care nu doar că au modelat națiunea, dar au și inspirat generații […]
Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală în cazul lui Nicușor Dan, după sesizările făcute de Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, cu privire la refuzul primarului general de a informa opinia publică despre banii pe care i-a cheltuit pentru campania publicitară. „Am fost chemați […]