Gianina Șerban – declarație politică – Înființarea Gărzii Forestiere Naționale în București nu rezolvă problema tăierilor de păduri în teren!

            Înființarea Gărzii Forestiere Naționale în București nu rezolvă problema tăierilor de păduri în teren!

România deține o suprafață importantă acoperită cu păduri. Răspândirea acesteia este pe mai multe județe, de aceea avem instituții care au ca scop stoparea tăierilor ilegale de păduri, conservarea acestora și înființarea de noi suprafețe împădurite. Avem nevoie de un aer curat, nepoluat și de fauna și flora specifică acestor zone.

Înființarea Gărzii Forestiere Naționale ar reprezenta un pas mare în lupta cu mafia pădurilor, însă aceasta va avea sediul în București. Cel puțin 85 de posturi vor fi deschise pentru această instituție, menită să apere pădurile alături de Gărzile Forestiere teritoriale care duc lipsă de personal, pregătire adecvată și aparatură de ultimă generație.

Dragi colegi, vă reamintesc faptul că anual dispar zeci, poate chiar sute de hectare de pădure din România, mai precis dispare plămânul verde al României. Dispar bogățiile naturii care au fost păstrate și conservate sute de ani, poate chiar mii. Odată cu dispariția pădurilor, dispar sute de specii de viețuitoare și plante, toate conviețuind cândva în același ecosistem.

În ultima vreme, salariile de la Garda Forestieră au fost majorate, în incercarea de a remedia și chiar stopa fenomenul tăierilor ilegale și al traficului de lemn din România. Partidele aflate la guvernare au sperat și încă mai speră că aceste salarii majorate vor încuraja angajații să lucreze mai mult, mai profesionist și să nu se mai lase pradă unor tentații în schimbul vânzării lemnului din România, și suntem de acord cu acest raționament.

Așadar, eu înțeleg că vă grăbiți să înființați instituții peste instituții de control, însă adevărata bătălie se duce în teren, nu la București în birou. Consider că avem nevoie de oameni bine pregătiți, de o legislație bine pusă la punct în care să nu existe vid legislativ, să avem aparatură de ultimă oră, utilaje performante și nu în ultimul rând de sancțiuni dure pentru cei ce încalcă legea.

Atât eu cât și colegii mei din partidul AUR susținem întărirea gărzii forestiere și a tuturor instituțiilor de resort ce au ca obiect protecția mediului, lucrăm constant la găsirea celor mai bune soluții legislative, ne luptăm ca oamenii din teren să își facă treaba cu demnitate și profesionalism și să venim în sprijinul cetățenilor acolo unde aceste instituții ale statului nu bagă de seama furturile ce se petrec chiar în localitățile acestora.

Poziționarea AUR este, însă, împotriva alocării unor posturi de specialiști în silvicultură în cadrul Gărzii Forestiere Naționale care vor sta la București, în loc să stea în teritoriu ca să monitorizeze cu atenție activitatea. Suntem împotriva nepotismelor și a integrării oamenilor apropiați partidelor aflate la conducere, adică nu încurajăm sinecurile de partid.

Dragi colegi, trebuie să înțelegem într-un final că lupta privind protecția mediului dar mai ales a pădurilor se duce în teren, nu în birou. Așadar, dacă tot alocați posturi, acestea trebuie alocate acolo unde sunt cele mai multe infracțiuni silvice, acolo e nevoie de specialiști pentru că de multe ori suprafața acoperită de un singur angajat este de câteva hectare, chiar zeci de hectare.

În concluzie, avem nevoie de păduri, avem nevoie de specialiști, avem nevoie de instituții care să vină cu adevărat în sprijinul cetățenilor și al mediului înconjurător fără de care nu am putea să ne desfășurăm activitățile zilnice, nu în sprijinul unor interese personale sau ale unor grupuri de interese.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR propune măsuri de sprijin pentru antreprenorii Români Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a depus un proiect de lege care prevede că, în cazul construcțiilor cu destinație de producție sau depozitare, contribuabilul poate opta pentru metoda de amortizare accelerată pentru o valoare maximă de 1.000.000 lei […]
Nici săptămâna aceasta persoanele chemate la audieri în cadrul Comisiei de anchetă privind achizițiile din timpul pandemiei nu au dat curs invitațiilor transmise. Primele 7 puncte de pe ordinea de zi a comisiei au fost:  1) audierea domnului Alexandru Rafila, ministrul sănătății, 2) audierea domnului Victor […]
AUR
Federația Maghiară de Fotbal a reușit să iasă din anonimat printr-o știre mincinoasă publicată pe siteul oficial al forului. Într-un articol infirmat chiar de UEFA, oficialii maghiari pretindeau că federația europeană și-ar fi dat acceptul pentru utilizarea materialelor cu harta Ungariei mari pe stadioane.    La mai […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat marți, 21 martie, la Parlament, dezbaterea cu tema „Legile educației – de la intenție la realitate”. La evenimentul organizat de AUR au luat parte specialiști în domeniul educației, reprezentanți ai sindicatelor, ai Patriarhiei Române, cadre didactice, studenți, reprezentanți ai […]
AUR
Alianța pentru Unirea Românilor organizează în data de 21 martie 2023 de la ora 12:00, în sala Grupului AUR de la Camera Deputaților, o dezbatere cu tema: Legile educației – de la intenție la realitate. Comisia națională de specialitate din cadrul partidului organizează dezbaterea „Legile educației […]
Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR și președintele Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului României, a avut o întâlnire cu E.S. Ambasadorul Brândușa Predescu și echipa misiunii diplomatice a României la Sofia. Printre temele abordate s-a aflat situația culturală dificilă a comunității […]