Gianina Șerban – declarație politică – Înființarea Gărzii Forestiere Naționale în București nu rezolvă problema tăierilor de păduri în teren!

            Înființarea Gărzii Forestiere Naționale în București nu rezolvă problema tăierilor de păduri în teren!

România deține o suprafață importantă acoperită cu păduri. Răspândirea acesteia este pe mai multe județe, de aceea avem instituții care au ca scop stoparea tăierilor ilegale de păduri, conservarea acestora și înființarea de noi suprafețe împădurite. Avem nevoie de un aer curat, nepoluat și de fauna și flora specifică acestor zone.

Înființarea Gărzii Forestiere Naționale ar reprezenta un pas mare în lupta cu mafia pădurilor, însă aceasta va avea sediul în București. Cel puțin 85 de posturi vor fi deschise pentru această instituție, menită să apere pădurile alături de Gărzile Forestiere teritoriale care duc lipsă de personal, pregătire adecvată și aparatură de ultimă generație.

Dragi colegi, vă reamintesc faptul că anual dispar zeci, poate chiar sute de hectare de pădure din România, mai precis dispare plămânul verde al României. Dispar bogățiile naturii care au fost păstrate și conservate sute de ani, poate chiar mii. Odată cu dispariția pădurilor, dispar sute de specii de viețuitoare și plante, toate conviețuind cândva în același ecosistem.

În ultima vreme, salariile de la Garda Forestieră au fost majorate, în incercarea de a remedia și chiar stopa fenomenul tăierilor ilegale și al traficului de lemn din România. Partidele aflate la guvernare au sperat și încă mai speră că aceste salarii majorate vor încuraja angajații să lucreze mai mult, mai profesionist și să nu se mai lase pradă unor tentații în schimbul vânzării lemnului din România, și suntem de acord cu acest raționament.

Așadar, eu înțeleg că vă grăbiți să înființați instituții peste instituții de control, însă adevărata bătălie se duce în teren, nu la București în birou. Consider că avem nevoie de oameni bine pregătiți, de o legislație bine pusă la punct în care să nu existe vid legislativ, să avem aparatură de ultimă oră, utilaje performante și nu în ultimul rând de sancțiuni dure pentru cei ce încalcă legea.

Atât eu cât și colegii mei din partidul AUR susținem întărirea gărzii forestiere și a tuturor instituțiilor de resort ce au ca obiect protecția mediului, lucrăm constant la găsirea celor mai bune soluții legislative, ne luptăm ca oamenii din teren să își facă treaba cu demnitate și profesionalism și să venim în sprijinul cetățenilor acolo unde aceste instituții ale statului nu bagă de seama furturile ce se petrec chiar în localitățile acestora.

Poziționarea AUR este, însă, împotriva alocării unor posturi de specialiști în silvicultură în cadrul Gărzii Forestiere Naționale care vor sta la București, în loc să stea în teritoriu ca să monitorizeze cu atenție activitatea. Suntem împotriva nepotismelor și a integrării oamenilor apropiați partidelor aflate la conducere, adică nu încurajăm sinecurile de partid.

Dragi colegi, trebuie să înțelegem într-un final că lupta privind protecția mediului dar mai ales a pădurilor se duce în teren, nu în birou. Așadar, dacă tot alocați posturi, acestea trebuie alocate acolo unde sunt cele mai multe infracțiuni silvice, acolo e nevoie de specialiști pentru că de multe ori suprafața acoperită de un singur angajat este de câteva hectare, chiar zeci de hectare.

În concluzie, avem nevoie de păduri, avem nevoie de specialiști, avem nevoie de instituții care să vină cu adevărat în sprijinul cetățenilor și al mediului înconjurător fără de care nu am putea să ne desfășurăm activitățile zilnice, nu în sprijinul unor interese personale sau ale unor grupuri de interese.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) își propune să sprijine producătorii autohtoni și afacerile românești prin implementarea unor politici economice care să promoveze dezvoltarea și prosperitatea în interiorul țării. În acest sens, în cadrul Congresului Extraordinar din 2 decembrie desfășurat la Alba Iulia a fost adoptată „Strategia […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat sâmbătă, 2 decembrie, Congresul Extraordinar al partidului în cadrul căruia au fost adoptate o serie de rezoluții și au fost completate structurile de conducere ale partidului. La eveniment au participat 555 de delegați din toate județele țării. În cadrul […]
Pe 1 decembrie 2019 apărea pe scena politică din România o mișcare ce avea să schimbe cu totul peisajul politic, o mișcare ce avea să dea o nouă speranță românilor: Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Astăzi, la patru ani distanță, AUR a celebrat acest moment festiv […]
Peste 10.000 de români din toate colțurile țării au participat de 1 decembrie la Marșul Unirii organizat de AUR și George Simion la Alba Iulia. La ora 8:00 a ajuns în gara din Alba Iulia trenul Unirii cu sute de români care și-au dorit să participe […]
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria București a mers cu Trenul Unirii, un proiect inedit al partidului pentru  a marca Ziua Națională a României și împlinirea a 105 ani de la Marea Unire.  Acest demers reflectă poziția sa în angajamentul pe care AUR îl are pentru […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a prezentat joi, 30 noiembrie, la Râmnicu Vâlcea, lista pe care o propune pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. AUR propune o listă compusă din profesioniști, oameni care și-au demonstrat fidelitatea pentru România. Președintele AUR, George Simion, a declarat celor peste […]