Gianina Șerban – declarație politică – Guvernele României, de 33 de ani, mereu glume proaste!

Guvernele României, de 33 de ani, mereu glume proaste!

În acești 3 ani care au trecut din mandatul de deputat ales, la începutul și sfârșitul fiecărei sesiuni parlamentare v-am transmis gandurile mele cu privire la ce ar fi trebuit să faceți în timpul sesiunilor parlamentare și în timpul vacanțelor, pentru români. Suntem trimiși aici de ei, in interesul lor, ca ei să o ducă mai bine.

Astăzi nu am sa fac asta, ci am să vă transmit un mesaj mai dur, însă corect, cu privire la ceea ce se întâmplă în această Casă a Poporului, care doar a poporului nu e.

O perioadă am avut impresia că, reprezentând AUR și spunand lucrurilor pe nume, eu si colegii mei, pentru coalițiile de guvernare, 4 deja la număr, suntem singurii care vor să facă lucrurile corecte pentru țară. Din păcate pentru România nu e doar o impresie, e deja o certitudine.

Am trecut prin pandemie cu două guverne, Orban și Câțu, guverne care ne-au inchis in case și au dat posibilitatea unor indivizi să faca averi impresionante pe timpul stărilor de urgență și alertă. Vinovați pentru tot acest jaf al țării nu sunt nici in ziua de azi, iar pentru mortii din spitale s-au gasit diverși țapi ispășitori, nicidecum cei cu adevărat responsabili.

Coalițiile de guvernare au supus România dezastrului administrativ prin luarea de decizii prin ordonanțe de urgență care, in loc să rezolve din probleme, le-au adâncit sau au dat naștere altora. Iar vorba domnului Câțu, care a spus de la bun început că “programul electoral nu e același cu programul de guvernare” s-a adeverit și s-a transmis din premier în premier. Domnul prim-ministru Ciolacu ne spune că “România trece de la fapte la vorbe”.  Gura acestor păcătoși adevăr au grăit. Din păcate!

Am văzut cu toții cum proiecte legislative nocive au fost trecute prin parlament doar pentru a răspunde cu “prezent” în guvern, iar vocea oamenilor din stradă nu a contat. Nu a contat pentru că voi, cei din coalițiile de guvernare, nu ați fost între ei, v-ați făcut că nu-i vedeți, nu i-ați auzit, iar profesorii, sindicatele din sănătate, polițiștii, i-ați păcălit cu creșteri insuficiente, și asta doar dacă vă veți aduce aminte la anul de ei, sau cu vouchere, de parcă am fi o țară de asistați sociali.

Suntem în Europa, dar nu în Schengen. O altă politică păguboasă pentru țară făcută de la înălțimea sa, domnul președinte Iohannis, până la reprezentanții României care ar fi trebuit să aibă ca obiectiv clar integrarea în spatiul Schengen. La toate intrările și ieșirile din țară sunt cozi imense de camioane, fapt care pune economiei țării piedică în a se dezvolta generând pierderi imense. Pierderi pe care tot românii le plătesc.

Ar fi mai ușor și rapid de spus despre ceea ce s-a realizat în România condusă de PSD-PNL-UDMR-USR pentru că nu s-a intamplat nimic bun. Dacă era bine, nu eram nici eu astazi aici in fața dumneavoastră, nici românii în stradă.

Concluzia este că, din păcate, la fel ca și guvernele precedente, și acesta, sunt doar glume proaste, iar românii tot săraci sunt. De patriotismul economic invocat de noul guvern era nevoie acum 33 de ani, ceea ce a spus mereu AUR. E bine că se plagiază programul de guvernare AUR, însă dacă măcar a 10-a parte ar fi pusă în practică de noii miniștri, ar realiza și ei ceva pentru oameni.

Guvernul trebuie sa lucreze pentru romani, însă din înălțimea birourilor și a funcțiilor nu va ști niciodată câtă suferință e acolo jos, unde privirea lor nu ajunge, iar urechea nu aude.

Stimați colegi, cei care ați fost la guvernare, cei care sunteți astăzi, vă indemn din nou la a vă apleca asupra nevoilor oamenilor, nu ale voastre personale. Previziunile sunt din ce in ce mai rele, viața va fi din ce in ce mai scumpa si mai grea. Mergeți printre români, întrebați-i de sanatate, daca au cu ce-și plati medicamentele, ratele, mancarea. Bineînțeles, asta dacă aveți curaj.

Stimați colegi, nu vă urez o vacanță liniștită! Nu e timp pentru așa ceva.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR
           Cotidianul Haaretz a publicat în ediția de marți, 19 septembrie, un articol în care se afirmă că ministrul român de externe a refuzat să se întâlnească cu Eli Cohen, ministrul de externe al Israelului, după ce acesta ar fi legitimat și încurajat contactul ambasadorului statului […]
Adresată: Domnului Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene De către: Senator Gheorghe Adrian CĂTANĂ, membru al Comisiei pentru administrație publică Circumscripția electorală: nr. 34 Sibiu Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 20/09/2023 Obiectul interpelării: gradul de absorbție al României din Fondul de Coeziune (UE) […]
Adresată: Doamnei Adriana Constantina COSTESCU, Director general al Regiei Autonome ”Monitorul Oficial” De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 20/09/2023 Obiectul întrebării: Revenire la […]
Adresată: Doamnei Luminița-Teodora ODOBESCU, ministrul Afacerilor Externe De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 20/09/2023 Obiectul întrebării: Persoanele aparținând minorității române din Ucraina căzute […]
Adresată: Domnului Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 20.09.2023 Obiectul interpelării: Poliția din Cluj intervine într-un caz de furt de lemn ilegal: confiscare de 189 metri cubi […]
Adresată: Domnului Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 20.09.2023 Obiectul întrebării: Situație problematică privind defrișarea unei păduri pentru finalizarea autostrăzii Vestului Stimate domnule Ministru, O problemă birocratică […]