Gianina Șerban – declarație politică – Guvernele României, de 33 de ani, mereu glume proaste!

Guvernele României, de 33 de ani, mereu glume proaste!

În acești 3 ani care au trecut din mandatul de deputat ales, la începutul și sfârșitul fiecărei sesiuni parlamentare v-am transmis gandurile mele cu privire la ce ar fi trebuit să faceți în timpul sesiunilor parlamentare și în timpul vacanțelor, pentru români. Suntem trimiși aici de ei, in interesul lor, ca ei să o ducă mai bine.

Astăzi nu am sa fac asta, ci am să vă transmit un mesaj mai dur, însă corect, cu privire la ceea ce se întâmplă în această Casă a Poporului, care doar a poporului nu e.

O perioadă am avut impresia că, reprezentând AUR și spunand lucrurilor pe nume, eu si colegii mei, pentru coalițiile de guvernare, 4 deja la număr, suntem singurii care vor să facă lucrurile corecte pentru țară. Din păcate pentru România nu e doar o impresie, e deja o certitudine.

Am trecut prin pandemie cu două guverne, Orban și Câțu, guverne care ne-au inchis in case și au dat posibilitatea unor indivizi să faca averi impresionante pe timpul stărilor de urgență și alertă. Vinovați pentru tot acest jaf al țării nu sunt nici in ziua de azi, iar pentru mortii din spitale s-au gasit diverși țapi ispășitori, nicidecum cei cu adevărat responsabili.

Coalițiile de guvernare au supus România dezastrului administrativ prin luarea de decizii prin ordonanțe de urgență care, in loc să rezolve din probleme, le-au adâncit sau au dat naștere altora. Iar vorba domnului Câțu, care a spus de la bun început că “programul electoral nu e același cu programul de guvernare” s-a adeverit și s-a transmis din premier în premier. Domnul prim-ministru Ciolacu ne spune că “România trece de la fapte la vorbe”.  Gura acestor păcătoși adevăr au grăit. Din păcate!

Am văzut cu toții cum proiecte legislative nocive au fost trecute prin parlament doar pentru a răspunde cu “prezent” în guvern, iar vocea oamenilor din stradă nu a contat. Nu a contat pentru că voi, cei din coalițiile de guvernare, nu ați fost între ei, v-ați făcut că nu-i vedeți, nu i-ați auzit, iar profesorii, sindicatele din sănătate, polițiștii, i-ați păcălit cu creșteri insuficiente, și asta doar dacă vă veți aduce aminte la anul de ei, sau cu vouchere, de parcă am fi o țară de asistați sociali.

Suntem în Europa, dar nu în Schengen. O altă politică păguboasă pentru țară făcută de la înălțimea sa, domnul președinte Iohannis, până la reprezentanții României care ar fi trebuit să aibă ca obiectiv clar integrarea în spatiul Schengen. La toate intrările și ieșirile din țară sunt cozi imense de camioane, fapt care pune economiei țării piedică în a se dezvolta generând pierderi imense. Pierderi pe care tot românii le plătesc.

Ar fi mai ușor și rapid de spus despre ceea ce s-a realizat în România condusă de PSD-PNL-UDMR-USR pentru că nu s-a intamplat nimic bun. Dacă era bine, nu eram nici eu astazi aici in fața dumneavoastră, nici românii în stradă.

Concluzia este că, din păcate, la fel ca și guvernele precedente, și acesta, sunt doar glume proaste, iar românii tot săraci sunt. De patriotismul economic invocat de noul guvern era nevoie acum 33 de ani, ceea ce a spus mereu AUR. E bine că se plagiază programul de guvernare AUR, însă dacă măcar a 10-a parte ar fi pusă în practică de noii miniștri, ar realiza și ei ceva pentru oameni.

Guvernul trebuie sa lucreze pentru romani, însă din înălțimea birourilor și a funcțiilor nu va ști niciodată câtă suferință e acolo jos, unde privirea lor nu ajunge, iar urechea nu aude.

Stimați colegi, cei care ați fost la guvernare, cei care sunteți astăzi, vă indemn din nou la a vă apleca asupra nevoilor oamenilor, nu ale voastre personale. Previziunile sunt din ce in ce mai rele, viața va fi din ce in ce mai scumpa si mai grea. Mergeți printre români, întrebați-i de sanatate, daca au cu ce-și plati medicamentele, ratele, mancarea. Bineînțeles, asta dacă aveți curaj.

Stimați colegi, nu vă urez o vacanță liniștită! Nu e timp pentru așa ceva.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va lua parte la protestul organizat de mai multe organizații civice belgiene, care va avea loc joi, 23 mai, începând cu ora 13:30, pe esplanada din fața Parlamentului European. Protestul este îndreptat împotriva cenzurii exercitate de Radioteleviziunea Uniunii Europene (EBU). Contextul […]
Producătorii locali au nevoie de susținere reală din partea autorităților locale. Candidatul AUR la funcția de primar al municipiului Botoșani, antreprenorul Cătălin Silegeanu, propune o serie de măsuri care vin în sprijinul comercianților și consumatorilor deopotrivă, prin crearea condițiilor optime de comercializare a produselor agroalimentare. Piața […]
Potrivit lui Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, nu mai există bani pentru a plăti motorina și curentul necesare STB, dar nici pentru salariile angajaților societății. Situația este cauzată de neplata datoriilor de către de către Primăria Municipiului București, care a acumulat datorii uriașe în […]
Cel mai sensibil aspect care necesită o implicare deosebită din partea autoritaților locale este cel al spitalelor botoșănene, pentru care nu de puține ori, am avut dovada clară că se lucrează mai mult împotriva pacienților decât în favoarea acestora! Am ajuns la acestă tristă concluzie după […]
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat un marș electoral la Iași la care au participat peste o mie de persoane. Înaintea acestuia, Claudiu Târziu, președintele Consiliulul Național de Conducere al AUR, le-a adresat participanților câteva cuvinte despre votul din 9 iunie. “Dragi susținători ai Mișcării Naționale […]
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat un marș electoral la Iași la care au participat peste o mie de persoane. În timpul evenimentului, președintele AUR, George Simion, l-a acuzat pe primarul Iașiului, Mihai Chirica, de legături cu mafia imobiliară și i-a îndemnat pe românii din diaspora […]