Gianina Șerban – declarație politică – “Copiii reprezintă viitorul, iar noi trebuie să avem grijă de viitor!”

Doamna Gianina Şerban:

“Copiii reprezintă viitorul, iar noi trebuie să avem grijă de viitor!”

Pe 1 iunie am sărbătorit cu toţii Ziua Copilului, fie că suntem părinţi sau nu. Aş vrea să le transmit din nou tuturor un sincer la mulţi ani, sănătate, pentru că de asta au nevoie în primul rând, şi le doresc doar bucurii întreaga viaţă!

Destinele copiilor ne privesc pe toţi, pentru că ei înseamnă viitorul, al lor, al nostru, al întregii ţări. Aş vrea ca drumul lor în viaţă să fie unul cât mai uşor, fără greutăţi, fără suferinţe, dar, din păcate, sunt conştientă ca şi dumneavoastră că drumul pavat doar cu intenţii bune nu este îndeajuns pentru a avea un viitor aşa cum ne dorim. Trebuie să acţionăm cu adevărat, doar declaraţiile politice nu ajută pe nimeni.

Pentru a le asigura copiilor de azi o perspectivă, trebuie pusă educaţia pe primul plan, începând de la stagiul preşcolar până la înalte studii, fără a mai bloca procesul educaţional, aşa cum a fost în ultimul an.

Prioritatea Guvernului trebuie să fie asigurarea calităţii în învăţământ, prin punerea tuturor mijloacelor şi a cât mai multor fonduri pentru dotarea unităţilor de învăţământ cu laboratoare, aparatură de calitate şi ultimă tehnologie, în concordanţă cu epoca vitezei în care trăim.

Un alt instrument care îi poate proteja pe copii, apărându-le drepturile, este Tribunalul pentru Minori şi Familie, precum cel de la Braşov, înfiinţat în 2004 ca proiect-pilot, însă cu rezultate foarte bune în cauzele civile şi penale în care sunt implicaţi minori. Acest proiect pilot ar fi trebuit să devină o realitate în toate judeţele României, devenind o necesitate prin acordarea de atenţie sporită proceselor ce privesc drepturile şi protecţia copiilor.

Nu în ultimul rând, în drumul lor în viaţă, copiii trebuie sprijiniţi şi pe plan financiar. Programele existente pentru sprijinirea copiilor în procesul de dezvoltare, de la cei cu dificultăţi financiare grave până la cei cu capacităţi extraordinare, trebuie să asigure tuturor aceeaşi atenţie, indiferent de mediul din care provin.

Siguranţa copiilor este o altă latură căreia trebuie să-i acordăm o importanţă pe măsura vremurilor, iar în această direcţie aş propune înfiinţarea în cadrul inspectoratelor de poliţie a unui departament dedicat prevenţiei împotriva abuzurilor asupra copiilor, de protecţie şi consiliere psihologică a victimelor. Un bun psiholog-poliţist poate preveni atât părăsirea sânului familiei de către copii, cât şi educarea copilului, pentru ca acesta să se ferească de agresori sau de diverse tentaţii care există zi de zi şi, de asemenea, poate oferi sprijin celor care s-au confruntat cu abuzuri.

Însă pentru a eficientiza activitatea poliţiştilor, mai trebuie avut în vedere un aspect extrem de important, care trebuie să pună siguranţa copiilor, a noastră, a tuturor, pe primul loc, şi anume, depolitizarea numirilor în funcţii a şefilor structurilor MAI, de la şeful Poliţiei Române până la şefii de posturi comunale. Numirile politice nu aduc profesionalism în desfăşurarea activităţii, ci delăsare, chiar de multe ori dezinteres total faţă de situaţiile apărute în teritoriu. Această depolitizare trebuie aplicată în toate domeniile, nu doar în structurile MAI, doar aşa vom avea eficienţă cu adevărat în ceea ce înseamnă punerea românilor dinaintea intereselor politice.

Sunt sigură că veţi acorda atenţia cuvenită aspectelor menţionate şi vă asigur de conlucrare, pentru a asigura acest viitor copiilor, pentru că ştiu cu siguranţă că în fiecare dintre noi e un copil care astăzi le doreşte binele şi celor din jur!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat că printre prioritățile din această sesiune parlamentară se numără reducerea impozitării muncii în România. Astăzi, în a doua zi de la reluarea activității parlamentare, AUR face un prim pas concret în acest sens prin depunerea unei inițiative legislative prin […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Efectele adverse ale vaccinurilor anti-COVID 19 Stimate Domnule Prim-ministru, Atât în Europa, cât și în Statele Unite cresc numărul rapoartelor care demonstrează o legătură directă între procesul […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Taxarea suplimentară a companiilor energetice Stimate Domnule Prim-ministru, La final de an am asistat la una dintre cele mai îngrijorătoare știri din domeniul energetic, anume faptul că […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Guvernanța corporativă a întreprinderilor publice Stimate Domnule Prim-ministru, La începutul anului 2023, domnul Silviu Geană, președintele Federației Sindicatelor din Silvicultură (FSS) Silva, trăgea public un semnal de […]
Către: Carol-Eduard NOVÁK, Ministrul sportului Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Investiții ale statului ungar în România Stimate Domnule Ministru, Statul ungar a finanțat cu 1 milion de euro construirea unei baze sportive la Miercurea Ciuc. La ceremonia de deschidere, […]
Către: Domnul Alexandru RAFILA, Ministrul Sănătății Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Campanie de conștientizare asupra importanței vaccinării Stimate Domnule Ministru, Din presa națională reiese faptul că ministerul pe care îl coordonați a inițiat pe SICAP o licitație pentru „servicii […]